Γεια σας μετα απο πολυ καιρο! Αποφασισα να σας μιλησω για ενα προορισμο που δεν ακουγεται τοσο hot αλλα πιστευω πως αξιζει να δωσετε μια ευκαιρια , τη Ρουμανια .
Πως βρεθηκα εκει; Μεσω ενος προγραμματος Erasmus + το Μάιο για συνολικα 11 μερες (8 το προγραμμα + 3 το ταξιδι που καναμε) . Και επειδη αυτα τα προγραμματα πραγματοποιουνται συνηθως σε περιοχες μακρια απο μεγαλες πολεις ετσι κι εγω βρεθηκα σε ενα πανεμορφο κουτσοχώρι , 5 ωρες απο το Βουκουρεστι , το Slanic Moldova το οποιο δεν προτεινω σε κανενα για τουρισμο εκτος αν εχει κανενα λουμπαγκο γιατι το μονο τουριστικο που εχει ειναι κατι λουτρα. Bρισκομουν κυριολεκτικα στη μεση του πουθενα με θεα τα Καρπαθια, στα οποια κατα τη διαρκεια του προγραμματος καναμε αρκετες πεζοποριες και τα ερωτευτηκα.
Μετα το περας του προγραμματος σου δινουν συνηθως 2,3 μερες αν θελεις να ταξιδεψεις με δικα σου εξοδα και με τα υπολοιπα μελη της ελληνικης αποστολης αποφασισαμε να εξερευνησουμε την Τρανσυλβανια χρησιμοποιοντας , τι αλλο, μεσα μαζικης μεταφορας οπως τρενα και λεωφορεια . Αρχικα να αναφερω οτι παρολο που ειναι παρα πολυ οικονομικα ορισμενοι παραπονιουνται για το οτι δεν ειναι στην ωρα τους (ευτυχως σε εμας δεν ετυχε κατι τετοιο) και οτι δεν βρισκονται στην καλυτερη κατασταση , εγω προσωπικα τα βρηκα αξιοπρεπή.
Πρωτος μας προορισμος ηταν τo Βrasov μια πανεμορφη μεσαιωνική πολη πολυ κοντα στο λεγομενο κάστρο του Δρακουλα (το οποιο δεν ειναι στην πραγματικοτητα). Εχει πλουσια ιστορια και σιγουρα αξιζει να κανετε free walking tour και να πατε σε καμια μπυραρια. Το "καστρο του Δρακουλα" πονταρει πολυ στη φημη που του εχει δωθει και την εχει χρησιμοποιησει για τουριστικους σκοπους. Ωστοσο ,ειναι ενα πανεμορφο καστρο,περιπου 40 λεπτα απο την πολη που για εμενα αξιζει να επισκεφθειτε.
Ενα βραδυ επισης μειναμε στη Sighisoara , οπου η παλια μεσαιωνικη πολη της βρισκεται πανω στο λοφο. Απο τα μερη που επισκεφθηκαμε αυτο ηταν το αγαπημενο μου. Το Βουκουρεστι απο την αλλη ηταν το λιγοτερο αγαπημενο μου και το λιγοτερο γραφικο κατα τη γνωμη μου.
Πιστευω λοιπον πως αν βρειτε οικονομικα εισητηρια αξιζει: πλουσια ιστορια , ομορφες πολεις , φιλοξενοι ανθρωποι και πολυ πολυ οικονομικες τιμες. Αυτα απο εμενα