Αρχική Δημοσίευση από ]ifrit[:
Επίσης και κάποια υποθετικά σωματίδια, τα ταχυόνια μπορούν να ξεπεράσουν την ταχύτητα του φωτός αλλά μόνο στη φαντασία μας.
Διορθωστε με αν κανω λαθος, αλλα εγω εχω διαβασει οτι τα ταχυονια δεν 'ξεπερνουν' την ταχυτητα του φωτος στην
φαντασια μας, αλλα εχουν v >c , στην
πραγματικότητα, εφοσον υπαρχουν. Και απλως δεν ξερουμε αν υπαρχουν. Δεν εχουμε 'τσακωσει' κανενα ακομα. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν. Μπορει ναι, μπορει οχι. Αλλα η υπαρξη τους επιτρεπεται απο τους νομους της φυσικης. Καπου ειχα διαβασει, οτι δεν ειναι σωστο οτι η θεωρια της σχετικότητας
απαγορευει σε κατι να εχει ταχυτητα μεγαλυτερη απο c, αλλα οτι
απαγορευει σε οτιδηποτε να 'ξεπερασει' την ταχ c. Δηλ. απαγορευται να εχεις ταχ < c, και μετα να εχεις ταχ >=c. (Απαγορευεται να κάνεις
cross the light barrier). δηλ αν τρεχεις με λιγοτερο απο c, με τιποτα μα τιποτα δεν μπορεις να επιταχυνεις αρκετα για να εχεις ταχ c (ή παραπανω). Εισαι καταδικασμενος σε ταχ < c. Μπορεις ομως να τρεχεις με > c,
μονιμως. Και αντιστοιχα δεν μπορεις να 'φρεναρεις' (και να βρεθεις με ταχ < c). Εισαι καταδικασμενος να τρεχεις παντα με > c. Εισαι δηλ ταχυονιο. (Βεβαιως εγω στο προηγουμενο post μου εγραψα "Η θεωρια του Αινσταιν λεει πως τιποτε δεν μπορει να τρεξει με ταχ μεγαλυτερη του φωτος", απο κεκτημενη ταχυτητα...

Και για να μην κανω εδω και άλλο λαθος, να συμπληρωσω οτι (ελλειψη ταχυονιων) το ρεκορ ταχυτητας το εχει το φως (με c)
στο κενο. Στον αερα πχ, αλλα σωματιδια μπορουν αν ειναι ειναι πιο γρηγορα απο το φως. Με κατω απο c βεβαια)
Αρα, οπως το καταλαβαινω εγω, θεωρητικα υπαρχουν 3 'κατηγοριες':
α. οτι τρεχει
παντα με > c ('ταχυονια')
β. οτι τρεχει
παντα με = c (φωτονια)
γ. οτι τρεχει
παντα με < c (ολα τα υπολοιπα)
... και
απαγορευονται οι μεταγραφες μεταξυ των κατηγοριων.