Τα βιβλία της Stephenie Meyer

Νάντια

Νεοφερμένος

Η Νάντια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 65 μηνύματα.
Εμενα μου αρεσε παντως το βιβλιο. Λογικο το βρισκω, ειμαι και εγω teenager.

Αν και αυτο που με απογοητευσε λιγο ηταν το οτι ενω οι χαρακτηρες ειναι πολυ λιγο καιρο μαζι αρχιζουν να εκφραζουν πολυ βαθια συναισθηματα. "Θα σ'αγαπω για παντα". Και αντε πες ο ενας ειναι βρικολακας, δεν ξερεις τι εχει στο κεφαλι του. Μπορει να ειναι και μονογαμικα πλασματα. Αλλα δεν νομιζω οτι μια κοπελα θα μπορουσε να το εννοει πραγματικα, οχι τουλαχιστον μεσα σε τοσο λιγο χρονικο διαστημα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
αφου η συγκραφεας ειναι μορμονος.

και οχι μονο αυτο, αλλα η συνεχης ΣΥΝΕΧΗΣ χρηση επιθετων.

"his unfathomable beauty"
"my incredelous eyes"

ΑΑΑΑΑ! ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΣ WE GET IT
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νάντια

Νεοφερμένος

Η Νάντια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 65 μηνύματα.
Ασε τα κοριτσακια να ονειρευονται βρε!!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jokasta

Νεοφερμένος

Η Jokasta αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Γεια σας!
Θα ήθελα να πάρω μέρος σε αυτό το θέμα και να πω τη γνώμη μου σχετικά. Μου άρεσε η συζήτηση σας γιατί ενώ υπάρχουν διαφωνίες το χειρίζεστε με όμορφο τρόπο και σεβασμό κάτι που δεν υπάρχει σε πολλούς άλλους διαδυκτιακούς τόπους.

Σχετιά με το Twilight λοιπόν, έχω διαβάσει και τα τέσσερα βιβλία και μου άρεσαν πάρα πολύ. Η ταινία δεν με απογοήτευσε αλλά θα μπορούσε να είναι και καλύτερη βάση του βιβλίου.
Επειδή διάβασα αυτά που είπατε παραπάνω θα ήθελα να πω πως βλέπω κι εγώ τα πράγματα.

Αρχικά σχετικά με την ηρωίδα, την Μπέλλα - τι ξεχωριστό έχει; Νομίζω ότι η εξωτερική της εμφάνιση πραγματικά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και υποθέτω ότι και τη συγγραφέα δεν την ενδιέφερε να εστιάσει σε αυτό. Αφήνει να εννοηθεί σε πολλά σημεία, όλων των βιβλίων ότι η Μπέλλα είναι διαφορετική από τους συνομήλικους της, πολύ πιο ώριμη και γενικότερα αφήνει την αίσθηση ότι δεν ανήκει σε αυτό τον κόσμο. Αυτό πιθανότατα αποσκοπεί στο να δώσει εξήγηση και για όσα θα ακολουθήσουν στη συνέχεια.
Στο σύγχρονο κόσμο θα ήταν σίγουρα περίεργο μία δεκαφτάχρονη να ορκιστεί αιώνια αγάπη σε έναν άνδρα και να το εννοεί. Στα παραμύθια που διαβάζουμε όμως από μικρά παιδιά δεν συμβαίνει το ίδιο; Πόση διαφορά έχει η Σταχτοπούτα με τη Μπέλλα; Τι έκανε ξεχωριστή τη Σταχτοπούτα στα μάτια του πρίγκηπα; Το ότι της έκανε το γοβάκι ίσως; Μάλλον ήταν η ίδια η μοίρα. Οπότε καταλήγω στο συμπέρασμα ότι σε κάτι τέτοιο βασίζεται και η συγγραφέας του Twilight. Διηγείται ένα σύγχρονο παραμύθι και τίποτα περισσότερο. Πραγματικά δεν υπάρχει μεγαλύτερο βάθος και όποιος το ψάχνει κακώς το κάνει. Αν και περνάει πολύ όμορφα και αξιόλογα μηνύματα μέσα από όλη αυτή την ιστορία.
Ο γρήγορος, εύκολος έρωτας, το σεξ και τα επιφανειακά συναισθήματα κυριαρχούν στις μέρες μας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η συγγραφέας κάενι τον έρωτα του Έντουαρντ και της Μπέλλα ανώτερο και ιδανικό.
Το γιατί ο Έντουαρντ επιλέγει τη Μπέλλα μέσα από τόσες άλλες είναι πολύ εύκολο για να το καταλάβει κανείς. Πρώτον είναι το μοναδικό ων αυτού του κόσμου που δεν μπορεί να διαβάσει τις σκέψεις του. Είναι λογικό λοιπόν αυτό να του τραβήξει το ενδιαφέρον από τη πρώτη στιγμή. Ο δεύτερος λόγος είναι και ο πιο σημαντικός. Την επιθυμεί απελπισμένα ως τροφή! Αυτό βέβαια σίγουρα κρύβει κάποιο σεξουαλικό συμβολισμό. Ταυτόχρονα όμως την έχει ερωτευτεί και θέλει να την προστατέψει. Γενικότερα είναι μία δική του, εσωτερική μάχη με τον ίδιο του τον εαυτό πως να αντισταθεί από την επιθυμία του και ταυτόχρονα να μπορέσει να δείξει την αγάπη του. Και ο ίδιος απορεί με τον εαυτό του σε πάρα πολλά σημεία.
Δεν θυμίζει λίγο πεντάμορφη και το τέρας ίσως; Μα είπαμε, ένα παραμύθι είναι και αυτό!

Τέλος να σταθώ λίγο σε αυτά που αναφέρθηκαν σχετικά με τα πρότυπα. Δεν με ενδιαφέρει προσωπικά σε ποιο θεό πιστεύει η δημιουργός. Νομίζω πως δεν προσπαθεί να περάσει τις προσωπικές τις πεποιθήσεις αυτού του τύπου μέσα από το βιβλίο της. Σίγουρα αν ερχόταν η κόρη μου 18 χρονών και μου έλεγε ότι θα ήθελε να παντρευτεί δεν θα είχα και πολύ ψύχραιμη αντίδραση. Αλλά... Όλες οι σταχτοπούτες παντρεύονται τους πρίγκηπες στο τέλος έτσι δεν είναι; Κάνουν οικογένειες, παιδιά, αποκτούν κακιές πεθερές ίσως;
Γιατί εδώ δεν μπορούμε να δεχτούμε κάτι αντίστοιχο;
Ο λόγος λοιπόν που αρέσει τόσο πολύ αυτή η ιστορία είναι επειδή πρόκειται για ένα σύγχρονο παραμύθι. Ο Έντουαρντ έχει τη μορφή ενός σκοτεινού πρίγκηπα που υποφέρει και η Μπέλλα είναι η πιο μοντέρνα Σταχτοπούτα των τελευταίων ετών!
Αν θα μου πείτε ότι περνάει λάθος πρότυπα τότε κι εγώ θα πρέπει να σας απαντήσω ότι τότε θα πρέπει να ανθεωρήσουμε τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, να κάψουμε τα βιβλία των αδελφών Γκριμ και σε τελικό στάδιο να σταματήσουμε να διαβάζουμε στα παιδιά μας αυτού του είδους τα παραμύθια. Αναρωτιέμαι όμως με τι θα έπρεπε να αντικαταστήσουμε αυτά τα παραμύθια;

Σίγουρα είναι δύσκολοι καιροί για μικρούς πρίγκηπες και μικρές πριγκίπισσες!

Σας ευχαριστώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Μια μικρη παρενθεση:

Αυτο το "στις μερες μας" ειναι ενοχλητικο. Οι "μερες μας" το μονο διαφορετικο που εχουν απο τις "παλιες καλες μερες" ειναι οτι οι γυναικες πια μπορουν να πουν *οχι*.

Μπορουν να χωρισουν και να φυγουν απο ενα κακο γαμο, μπορουν να αρνηθουν να κυωφορισουν ενα παιδι που ειναι αποτελεσμα μιας κακης σχεσης μπορουν να επιλεξουν να γινουν επαγγελματιες.

Αυτα ειναι κεκτημενα των γυναικων που παραδοξως αντρες και γυναικες θεωρουν οτι διαστρεβλονουν τους "θεσμους" της οικογενειας και της αγαπης. Δεν αναφερομαι σε καταστασεις sex and the city φυσικα αλλα το "παραμυθι" με την πριγκιπισα που κυριολεκτικα δινεται ανευ ορων στον πρωτο αντρα που θα την σωσει απο την δυστοιχια της ειναι πεπαλαιωμενο και παροτι ρομαντικο γιατι ταιριαζει με την εξελικτικη μας ψυχολογια ειναι εν τελη αντι φεμινιστικο.

Αλλα εν πασι περιπτοση δεν ειναι αυτο το προβλημα μου με το βιβλιο.

Ειναι οτι κατα βαση ειναι απλα κακογραμενο, ο χαρακτηρας της μπελα δεν εχει κανενα ουσιοδες ελατωμα, δεν εχει κανενα ουσιοδες πρωτεριμα, ειναι ενας λευκος καμβας πιγμενος στις τεχνικες ψυχρης αναγνωσης.

ΟΛΟΙ οι εφηβοι νοιωθουν οτι δεν ανοικουν σε αυτο το κοσμο, ΟΛΟΙ οι εφηβοι νοιωθουν οτι κανενας δεν τους καταλαβαινει, ΟΛΟΙ οι εφηβοι θελουν να ανοικουν σε κατι διαφορετικο, ΟΛΟΙ οι εφηβοι θελουν τον κυνδινο.

Αυτα ειναι τυπικα πραγματα, το βιβλιο ειναι γραμμενο για να πουλησει και να προωθησει ενα συγκεκριμενο μοραλιστικο σετ αξιων.

ΚΑΙ χρησημοποιει ΤΟΣΑ ΠΟΛΑ επιθετα που ειναι μια αηδια και μιση.

"His gorgeous face"
"His beautifull eyes"
"My incredulous expression"

Aν διαβασω ΑΛΛΗ μια φορα ΑΛΛΟ ΕΝΑ επιθετο για το ποσο καταπληκτικος ειναι ο edward θα πυροβοληθω.

Και εν τελη οι χαρακτηρες δεν εχουν ουσιαστικα κινητρα, οι αποφασεις φαινονται λιγακι επιβεβλιμενες και ξεκρεμαστες και αυτο κατα βαση γιατι δεν υπαρχουν μειωνεκτηματα, δεν υπαρχει σκοταδι, δεν υπαρχει...συναισθημα!

*Τι αρνητικο* εχει το να εισαι βαμπιρ...? Ειναι ομορφοι, εξυπνοι, αθανατοι κτλ κτλ. Ναι διψουν για αιμα αλλα απο οτι φαινεται μπορουν να ζουν με ζωα χωρις κανενα προβλημα big deal. Και εχεις ολοκληρη τη κουβεντα στο τελος "οχι δεν θελω να σου στερησω τη ζωη σου".

Δηλαδη ειλικρινα αν η μπελα γινει βαμπιρ τωρα ΤΙ θα στερηθει?! Μεχρι και παιδια μπορουν να κανουν ελεος. Θα στερηθει το πονο και το ευθραυστο της ανθρωπινης ζωης με τι κοστος? Διαιτα...

Ξεκινησα το δευτερο τωρα, ειδωμεν
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jokasta

Νεοφερμένος

Η Jokasta αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο ποστ μου η ιστορία είναι απλά ένα παραμύθι. Αν θα κάνεις τις συγκρίσεις θα το δεις. Είναι ολοφάνερο. Και δεν νομίζω ότι προσπαθεί να πείσει και για κάτι περισσότερο τελικά.
Φυσικά και στη σύγχρονη κοινωνία η γυναίκα και "όχι" μπορεί να πει και να διεκδικήσει μπορεί και να επιλέξει και να αποφασίσει και με λίγα λόγια να είναι ο εαυτός της και να μην υποβιβάζεται.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι από τη στιγμή που "αποκτήσαμε" ίσα δικαιώματα με τους άνδρες ότι έγιναν και καλύτερα τα πράγματα γενικότερα στην κοινωνία. Πολλές ηθικές αξίες έχουν χαθεί από την πλευρά των γυναικών και δεν εννοώ το σεξ σαν ταμπού αλλά εννοώ τον σεβασμό που ίσως θα πρέπει να έχει η κάθε μία από εμάς ξεχωριστά για τον ίδιο της τον εαυτό.
Πολύ φοβάμαι όμως ότι αν κάνουμε ανάλυση των παραπάνω περισσότερο, θα βγούμε εντελώς εκτός θέματος. Και πραγματικά δεν νομίζω ότι το θέμα της συγγραφέως ήταν ο "αντιφεμινισμός".

Θα διαφωνήσω ως προς το ότι η Μπέλλα είναι τέλεια και δεν έχει ελλατώματα ή πρωτερήματα αντίστοιχα. Το θεωρώ παρατραβηγμένο να κάνω δραματουργική ανάλυση των χαρακτήρων σε βάθος απλά θα αναφέρω δύο - τρία πράγματα. Είναι παιδί χωρισμένων γονιών, νιώθει πολύ μόνη - πως δεν την καταλαβαίνει κανείς. Πάει σε μία πόλη που δεν ξέρει κανέναν και δεν θέλει να ζήσει εκεί. Όλα της φαίνονται κενά και ίδια. Φυσικά πολλοί έφηβοι βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία. Μήπως οι περισσότερες έφηβες ταυτίζονται μαζί της; Μήπως θα ήθελαν να είναι στη θέση της; Δεν ψάχνουν οι έφηβες τον πρίγκηπα του παραμυθιού; Εγώ νομίζω πως τον ψάχνουν. Και εδώ που τα λέμε είναι καλό να ελπίζει κανείς ακόμα και σε πρίγκηπες και ειδικότερα στην τρυφερή ηλικία της εφηβείας.
Η ρεαλιστικότητα είναι παντού διάχυτη και ωμή. Και λίγη ονειροπώληση δεν βλάπτει κατά την ταπεινή μου άποψη.

Όσο για τα κολακευτικά σχόλια σε σχέση με τον Έντουαρντ - πρίγκηπα, συνήθως έτσι προβάλλονται αυτοί οι χαρακτήρες. Δεν ξέρω κανέναν πρίγκηπα, (εκτός από τον Κάρολο της Αγγλίας!) που να είναι μαύρο χάλι! Μέχρι και ο βάτραχος όταν τον φιλήσεις πρίγκηπας γίνεται!

Το να είσαι βαμπίρ σίγουρα δεν φαίνεται και τόσο άσχημο τελικά στον κόσμο της συγγραφέως. Ειδικότερα όταν είσαι βαμπίρ ανώτερου επιπέδου και κάνεις την υπέρβαση με το να αντιστέκεσαι στο ανθρώπινο αίμα. Δεν είσαι τέρας και μάλιστα εκμεταλλεύεσαι τα χαρίσματα σου και τη μοίρα που σου επιβλήθηκε για να βοηθήσεις και όχι να κάνεις κακό. Αυτό θέλει να δείξει μέσα από τα βαμπίρ της. Όχι τα κοφτερά δόντια, τα αίματα και την κόλαση! Άλλωστε έχει πολλά τέτοια απ' όσο ξέρω παντού.

Υ.Γ. Αν τα παραμύθια είναι αντιφεμινιστικά τότε μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε και να σταματήσουμε να τα διαβάζουμε στις κόρες μας. Το ερώτημα είναι τι θα πρέπει να τους διαβάζουμε τελικά; Τι να τους μάθουμε;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νάντια

Νεοφερμένος

Η Νάντια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 65 μηνύματα.
Για ποιο λογο να μην αρεσει το βιλιο?? Για πολλους φυσικα, γουστα ειναι αυτα. Εσυ epote δειχνεις να μην σου αρεσει γιατι δεν είναι και πολύ ρεαλιστικό ή τουλαχιστον δεν πλησιάζει στα δεδομένα που έχουμε, όπως την εικόνα που μας έχουν επιβάλει τόσες ιστορίες.

Συμφωνώ με το γεγονός οτι η ιστορία είναι ένα σύγχρονο παραμύθι μόνο. Και για να πω την αλήθεια χαίρομαι που ακόμα και οι χαρακτήρες δεν είναι ρεαλιστικοί. Βαρέθηκα να διαβάζω βιβλία για άντρες που παραταν τις γυναίκες τους, κοπέλες που έχουν ανεπιθύμιτες εγκυμοσύνες. Εγω διαβάζω κατι για να ξεφύγω από τα προβλήματα μου για λίγο, όχι να μου τα θυμίζει περισσοτερο. Φυσικά όπως είπα αυτά είναι γούστα...

Αλλά δεν μπορεί να είναι και τόσο άσχημο το βιβλίο... Τόσες χιλιάδες αντίτυπα πούλησε...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Αλλά δεν μπορεί να είναι και τόσο άσχημο το βιβλίο... Τόσες χιλιάδες αντίτυπα πούλησε...

λογικο σφαλμα argumentum ad popularum
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jokasta

Νεοφερμένος

Η Jokasta αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Για ποιο λογο να μην αρεσει το βιλιο?? Για πολλους φυσικα, γουστα ειναι αυτα. Εσυ epote δειχνεις να μην σου αρεσει γιατι δεν είναι και πολύ ρεαλιστικό ή τουλαχιστον δεν πλησιάζει στα δεδομένα που έχουμε, όπως την εικόνα που μας έχουν επιβάλει τόσες ιστορίες.

Συμφωνώ με το γεγονός οτι η ιστορία είναι ένα σύγχρονο παραμύθι μόνο. Και για να πω την αλήθεια χαίρομαι που ακόμα και οι χαρακτήρες δεν είναι ρεαλιστικοί. Βαρέθηκα να διαβάζω βιβλία για άντρες που παραταν τις γυναίκες τους, κοπέλες που έχουν ανεπιθύμιτες εγκυμοσύνες. Εγω διαβάζω κατι για να ξεφύγω από τα προβλήματα μου για λίγο, όχι να μου τα θυμίζει περισσοτερο. Φυσικά όπως είπα αυτά είναι γούστα...

Αλλά δεν μπορεί να είναι και τόσο άσχημο το βιβλίο... Τόσες χιλιάδες αντίτυπα πούλησε...

Για να μη παρεξηγηθώ πρέπει να πω ότι εμένα η ιστορία μου άρεσε πάρα πολύ. Δεν έχει σημασία αν ήταν παραμύθι ή όχι. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ταιριάζει κάτι στην δική μου προσωπικότητα και να έχει κάτι να μου πει. Και πολλές φορές και τα παραμύθια έχουν κάτι να σου πουν. Ίσως και κάτι καλύτερο από βιβλία που θεωρούνται επιπέδου.
Και εδώ που τα λέμε ποιους ρεαλιστικούς χαρακτήρες περιμέναμε να δούμε σε μία ιστορία επιστημονικής φαντασίας; Πιστεύω ότι το ξέρουμε από την αρχή ότι δεν θα είναι ρεαλιστικοί εφόσον είναι φανταστικοί.

λογικο σφαλμα argumentum ad popularum

Σίγουρα το γεγονός ότι πούλησε πολλά αντίτυπα και συνεχίζει να πουλάει δεν είναι και περίτρανη απόδειξη ότι πρόκειται για κάτι καλό. (Αν και το καλό - κακό θεωρώ ότι είναι κάτι το εντελώς υποκειμενικό.)
Αλλά δεν θα πρέπει να αναρωτηθούμε τελικά για ποιο λόγο έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία; Γιατί άρεσε σε τόσο πολύ κόσμο και ιδιαίτερα στο εφηβικό κοινό; Προσωπικά δεν τα υποτιμώ καθόλου τα νέα παιδιά, το αντίθετο. Εγώ νομίζω ότι συνδύασε πολλά πράγματα που μας έλειπαν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
ερωτηση:

συγνωμη ειμαστε σοβαροι? η συγγραφεας περναει το μυνημα οτι αν σε χωρισει ο γκομενος σου ειναι οκ να γινεις αυτοκαταστροφικος μεχρι να γυρισει πισω σε εσενα?

καλα καταφερα να διαβασω μεχρι την αρχη του τριτου βιβλιου αλλα δεν αντεχω αλλο ειληκρινα ειναι ΜΑΚΡΑΝ το χειροτερο Κ*Λ*Χ*ΡΤΟ που εχω διαβασει ποτε μου.

ντροπη και αισχος
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Vkey

Επιφανές μέλος

Η Κοινό Μυστικό!!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 8,253 μηνύματα.
επότε στείλε πμ να μου πεις την συνέχεια...

Διάβασα το πρώτο και δεν το βλέπω να διαβάζω τα επόμενα :redface:

Ξέρω είμαι οφφ :redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
μπορω να στη πω απο εδω:

new moon:

Ο τελειος, λαμπερος, φανταχτερος, καταπληκτικος, δυνατος, πανεξυπνος εντουαρτ (εχουμε τρεις οργασμους εδω) (παρεπιπτοντως αντιθετα με τη συγκραφεα απο εδω και μπρος θα λεω τον εντουαρτ ΤΛΦΚΔΠ εντουαρτ για να γλυτωνουμε χρονο δεν θελω να γεμισω 400 σελιδες και να τις πουλησω σε ανοργασμικα εμο κοριτσακια. Ναι τεσπα αυτος παραταει την μπελα "για να την προστατεψει" επειδη προσπαθησε να την φαει ο τζασπερ οταν εκεινη κοπηκε σε ενα κοματι χαρτι (ειδες τελικα ΕΧΕΙ μειονεκτηματα...γλυκα και αξιαγαπητα βεβαια αλλα λεμε τωρα).

Αυτη πεφτει σε καταθλιψη και κατατονια για 8 μηνες μεχρι που καταλαβαινει οτι το προβλημα της ειναι το γεγονος οτι πρεπει να εχει εναν αντρα να την καθοδηγει γιατι αλλιως ειναι χαμενη και καταθλιπτικη και αχρηστη και αδυνατει να κανει οτιδηποτε για τον εαυτο της οποτε αρχιζει και εκμεταλευεται στεγνα το γεγονος οτι ο τζεικομπ ειναι ερωτευμενος (για καποιο απροσδιοριστο λογο) μαζι της.

Επισις προκυπτει οτι οποτε κανει οτιδηποτε επικυνδηνο οπως το να πλησιζει τυπους σε σκοτεινα δρομακια που μπορει να τη βιασουν, να οδηγει γρηγορα και επικυνδηνα μηχανες και να πηδαει απο βραχους στη θαλασσα ακουει τον ΤΛΦΚΔΠ εντουαρτ στο μυαλο της και γιαυτο επιδιωκει να κανει ολο και πιο επικυνδηνα πραγματα.

Η αλις νομιζει οτι οταν η μπελα πηδαει απο το βραχο ψοφαει και ο εντουαρτ παει να αυτοκτονισει στην ιταλια. Η μπελα παει τον βρισκει και τα ξαναβρισκουν ποδοπατοντας τη καρδια του τζεικομπ (ο οποιος στο ενδιαμεσο εχει γινει λυκανθροπος)

eclipse:

Ο ΤΛΦΚΔΠ εντουαρτ δεν αφηνει την μπελα να δει τον πρωην καλυτερο φιλο της τζεικομπ, της βγαζει την βενζινη απο το ντεποζιτο, της βγαζει τη μηχανη απο το αυτοκινητο, μεχρι που βαζει την αλις να την απαγαγει. Ολα αυτα η μπελα τα δικαιολογει γιατι "την αγαπαει" και "νοιαζεται για αυτην". Αφου καταφερει να δει τον τζεικομπ αυτος την υποχρεωνει να την φιλησει και μετα απειλει οτι αν δεν ειναι μαζι του θα αυτοκτονισει.

Η μπελα συνηδητοποιει οτι αγαπαει ΚΑΙ τον τζεικομπ βεβαια (ποιος δεν αγαπει εναν codependant, histrionic ΒΙΑΣΤΗ). Βεβαια ο εντουαρτ εκβιαζει την μπελα ωστε να την παντρευτει (διαφορετικα δεν θα της κανει σεξ - δεν θα την κανει βαμπιρ) και παροτι αυτη δεν θελει να παντρευετει παντρευονται. Το μαθαινει ο τζεικομπ και φρικαρισμενος φευγει.

breaking down:

Αφου παντρευονται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κανουν σεξ (δεν το περιγραφει) η μπελα με καποιο τροπο επιβιωνει το γεγονος οτι το σπερμα του ΤΛΦΚΔΠ εντουαρτ ειναι δηλητιριο και μενει εγγυος με το μισο ανθρωπο μισο βαμπιρ παιδι τους.

Αλλα το παιδι πινει το αιμα της μητρας της μπελα και μεγαλωνει πολυ γρηγορα, στο τελος γενιεται σπαζοντας τα πλευρα, την σπονδυλικη στηλη και την λεκανη της μπελα, ο εντουαρτ για να τη σωσει χρησημοποιει τα δοντια του για να ΣΚΙΣΕΙ τη μητρα της μπελα και να βγαλει το φρικτο τερας εξω. Το παιδι βεβαια μεσα σε μερικες ωρες εχει νοημοσινη εννηλικα και σε μερικες μερες την εμφανιση παιδιου 10 χρονων. Η μπελα γινεται βαμπιρ και το παιδι αποτυπονεται στον τζεικομπ με τον οποιο τα φτιαχνει.

Τελικα ολοι ειναι απολυτα ευτυχησμενοι, η μπελα ως βαμπιρ εξ αρχης μπορει να ελεγχει τη διψα της και ζησαν αυτοι καλα και εμεις καλυτεα χωρις καμια θυσια που να δινει οποιοδηποτε βαθος και/η ρεαλισμο στο βιβλιο.

btw για αυτα με τη γεννηση και το γεγονος οτι ο τζεικομπ τα φτιαχνει με το παιδι δεν ειαι αστεια ειναι οντως στο βιβλιο.

p.s. το παιδι το λενε ρενεσμε. Απο το ρενε και το εσμε...ΜΠΟΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Idril

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Idril αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 1,435 μηνύματα.
omg και 3.14159 lol! Καταρχήν η περίληψη σου είναι αίσχος, ξέχασες ΔΥΟ ολόκληρα ΤΛΦΚΔΠ, παρακαλώ να τα προσθέσεις αμέσως γιατί ο εντουαρντ είναι και πολύ ΤΛΦΚΔΠ!:mad:

Επίσης με μπέρδεψε λίγο το σημείο:
Αρχική Δημοσίευση από epote:
Αφου παντρευονται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κανουν σεξ (δεν το περιγραφει) η μπελα με καποιο τροπο επιβιωνει το γεγονος οτι το σπερμα του τζεικομπ ειναι δηλητιριο και μενει εγγυος με το μισο ανθρωπο μισο βαμπιρ παιδι τους.
Δηλαδή η μπελα πηδήχτηκε και με τον CHR (=codependant histrionic rapist) τζεικομπ και με τον ΤΛΦΚΔΠ εντουαρντ? Oooh, scandal!:redface:

Αρχική Δημοσίευση από epote:
p.s. το παιδι το λενε ρενεσμε. Απο το ρενε και το εσμε...ΜΠΟΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Σιγά μην το λένε και ρεμπεσκέ!:P

ps1: Αφού έτσι πως τα περιγραφεις είναι όντως χαλια, sorry αλλα ποσο μαζόχας είσαι που επέμεινες και τα διάβασες και τα τέσσερα? Περίμενες να εμφανιστούν redeeming qualities σε κάποια φάση?

ps2: Εγώ δεν διάβασα κανένα, είδα όμως την πρώτη ταινία, η οποια ήταν εξίσου αίσχος με το βιβλίο αλλα πέρασα υπέροχα. Κι αυτό γιατί πήγα σε απογευματινή προβολή που μαζεύει όλη την πιτσιρικάδα του γυμνασίου και ήταν σαν συναυλία του Ρουβά, τα κοριτσάκια αναστέναζαν κάθε φορα που εμφανιζόταν ο ΤΛΦΚΔΠ εντουαρντ στην οθόνη, τα αγοράκια γιουχάιζαν και σφύριζαν στα φιλια, γινόταν ένας απίστευτος πανζουρλισμός! Το καλύτερο βεβαια ήταν ότι η φίλη μου που πήγαμε μαζί είχε διαβάσει το βιλίο και της άρεσε κιόλας (αν έχεις το θεό σου δηλαδή, 26 χρονων γομάρα!) και είχε κατασυγχυστεί με την όλη φάση! Εγώ είχα ξεραθεί στο γέλιο, κόντευα να πέσω από την καρεκλα κι αυτή έβγαζε καπνούς από τα αφτιά για τα κωλοπαίδια που δεν την άφηναν να αφοσιωθεί στην απίστευτη αυτή μπαρούφα! Στάνταρ θα πάω να δω και τις επόμενες, στάνταρ με την ίδια φίλη και στάνταρ σε απογευματινή προβολή...είναι σαν διαφήμιση της mastercard: "Ticket: $8, popcorn: $3, teenage stupidity: priceless! There are some things money can't buy, for eberything else there's Mastercard...:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
ενταξει εκανα λαθος, οχι με τον τζεικομπ με τον εντουαρτν, οριστε το διορθωσα γκρινιαρα.

τα διαβασα γιατι βασικα δεν ξερω, ειχα χρονο στο μετρο καθε μερα και ηθελα να μπορω να τη λεω στους φανς υποθετω?

προσεξε ατακα απο το πρωτο βιβλιο προσεξε:

He lay perfectly still in the grass, his shirt open over his sculpted, incandescent chest, his scintillating arms bare. His glistening, pale lavender lids were shut, though of course he didnʼt sleep. A perfect statue, carved in some unknown stone, smooth like marble, glittering like crystal.

καθε μα ΚΑΘΕ φορα που ο εντουαρτ εμφανιζεται τον λεει perfect η καποιο αλλο επιθετο. Βασικα αν αφαιρεσεις τα επιθετα απο το βιβλιο θα μηνουν λογικα 250 λεξεις.

παρεπιπτοντως η ταινια ηταν ΚΑΛΥΤΕΡΗ απο το βιβλιο κυριος γιατι η κακομοιρα που το σκηνοθετησε την ψιλιαστικε οτι το βιβλιο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΟΚΗ οποτε με το ζορι την εβαλε (οι σκηνες που τα βαμπιρ του τζειμς τρωνε κατι ανθρωποι). Αλλα χωρις πλακα το βιβλιο δεν εχει πλοκη, εχει character arcs αλλα καθολου πλοκη εινια τραγικο:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Angie_Ann

Διάσημο μέλος

Η Angie_Ann αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,330 μηνύματα.
ps2: Εγώ δεν διάβασα κανένα, είδα όμως την πρώτη ταινία, η οποια ήταν εξίσου αίσχος με το βιβλίο αλλα πέρασα υπέροχα. Κι αυτό γιατί πήγα σε απογευματινή προβολή που μαζεύει όλη την πιτσιρικάδα του γυμνασίου και ήταν σαν συναυλία του Ρουβά, τα κοριτσάκια αναστέναζαν κάθε φορα που εμφανιζόταν ο ΤΛΦΚΔΠ εντουαρντ στην οθόνη, τα αγοράκια γιουχάιζαν και σφύριζαν στα φιλια, γινόταν ένας απίστευτος πανζουρλισμός! Το καλύτερο βεβαια ήταν ότι η φίλη μου που πήγαμε μαζί είχε διαβάσει το βιλίο και της άρεσε κιόλας (αν έχεις το θεό σου δηλαδή, 26 χρονων γομάρα!) και είχε κατασυγχυστεί με την όλη φάση! Εγώ είχα ξεραθεί στο γέλιο, κόντευα να πέσω από την καρεκλα κι αυτή έβγαζε καπνούς από τα αφτιά για τα κωλοπαίδια που δεν την άφηναν να αφοσιωθεί στην απίστευτη αυτή μπαρούφα! Στάνταρ θα πάω να δω και τις επόμενες, στάνταρ με την ίδια φίλη και στάνταρ σε απογευματινή προβολή...είναι σαν διαφήμιση της mastercard: "Ticket: $8, popcorn: $3, teenage stupidity: priceless! There are some things money can't buy, for eberything else there's Mastercard...:D

:hehe:

XAXAXAXAXA!!!! Μου συνέβει ακριβώς το ίδιο! Οι πιτσιρίκες ήταν όλα τα λεφτά! Και μια φίλη μου που ερωτεύτηκε τον ΤΛΦΚΔΠ επίσης!

Είχα λοιπόν περιέργεια να δω τι γίνεται μετά την ταινία αλλά δεν άντεξα πάνω απο 20 σελίδες! Το βιβλίο είναι χειρότερο από την ταινία η οποία όσο να ναι ψιλοβλέπεται. Το βιβλίο ΔΕΝ διαβάζεται! Είναι Αρλεκιν εντελώς! Δεν υπάρχει!

Ειλικρινά epote μάλλον τα θέλει και σένα ο κ**** που κάθισες και διάβασες αυτή την μπούρδα!:P


εντιτ, τώρα είδα το παραπάνω ποστ

He lay perfectly still in the grass, his shirt open over his sculpted, incandescent chest, his scintillating arms bare. His glistening, pale lavender lids were shut, though of course he didnʼt sleep. A perfect statue, carved in some unknown stone, smooth like marble, glittering like crystal.

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Πέρα από την πλάκα όμως με κάνει να ανησυχώ κάπως που ένα τέτοιο βιβλίο κάνει τόση επιτυχία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

domenica

Νεοφερμένος

Η domenica αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Παιδία κουλάρετε λίγο!!!!Φανταστική Ιστορία είναι!!!Αφήτε τα πικρόχολα!!!Συγνώμη που θα το πω αλλα μου φαίνετε οτι δεν εχετε φαντασια!!!Τα βιβλία και το πρώτο εργο ειναι τέλεια!!!!Δεν μπορώ να καταλαβω τι δεν σας αρέσει!!!!Γιατι είναι τραγικο επειδη λέει για μια κοπελα που ειναι ερωτευμένη με έναν βρικόλακα ή επειδη θελει να ολοκληρώσει με αυτον που ειναι ερωτευμενη;Απλα καταλάβετε οτι το βιβλιο αυτο είναι φανταστικό και ΟΧΙ αληθηνη ιστορια η κάτι που μπορεί να σχετιζετε με την πραγματικότητα!!!!Καλήτερα να ξαναδιαβάσετε το βιβλίο αλλα με φαντασία και να μην συγκρινετε την φανταστικη αυτη ιστορια με την πραγματικοτητα γιατι οποιοι τη συγκρηνετε με την πραγματικότητα εχετε χάσει τη φαντασια του βιβλιου!!Και το βιβλίο δεν εχει γραφτει για να μας πει για την καθημερηνότητα αλλα ουτε για κατι αλλο αλλα για να μας δώσει φαντασια!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Vkey

Επιφανές μέλος

Η Κοινό Μυστικό!!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 8,253 μηνύματα.
Αφου παντρευονται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κανουν σεξ (δεν το περιγραφει) η μπελα με καποιο τροπο επιβιωνει το γεγονος οτι το σπερμα του ΤΛΦΚΔΠ εντουαρτ ειναι δηλητιριο και μενει εγγυος με το μισο ανθρωπο μισο βαμπιρ παιδι τους.
Έχω μία απορία... καρδιά δεν έχει να χτυπά ο ΤΛΦΚΔΠ....να ανασαίνει δεν χρειάζεται....αίμα δικό του δεν έχει.....

Πως στα κομμάτια έχει σπέρμα και δηλητηριώδης κιόλας; :confused:

Τουλάχιστον μου λύθηκε η απορία αν το έκαναν :P

Θενκς επότε :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
domenica:

Το φανταστικο πρεπει να εχει εσωτερικη συνεπεια και συνοχη. Αυτο ΔΕΝ εχει.

Πρεπει οι χαρακτηρες να ειναι μεσα στα πλαισια του κοσμου που σκιαγραφει το βιβλιο ρεαλιστικοι. Αυτοι ΔΕΝ ειναι.

Και βεβαια το βιβλιο ειναι απλα κακογραμμενο.

[αφαίρεση προσβλητικού χωρίου]
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

domenica

Νεοφερμένος

Η domenica αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Epote
Απλα εμενα το βιβλίο μου άρεσε παρα πολυ!!!και δεν αρεσε μονο σε μενα αλλα σε τοσους χιλιάδες αναγνώστες!!!!!!!!!Απλα προσπαθώ να καταλάβω γιατι ειστε τόσο σκληροι με το τροπο που γράφει η συγγραφέας!!!!!Εξάλου δεν χρειάζετε ολοι να χρησιμοποιούν χαρακτηρες ρεαλιστηκους!!!!!και εξαλου αν δεν σου αρέσει το βιβλίο γιατί κάθεσε και τα διαβάζεις;Μήπως σ'αρεσει πραγματικα και δεν το παραδέχεσε;:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

wagneriandandy

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Λευτέρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 171 μηνύματα.
το θεμα δεν ειναι πως αποτυγχανει σε ρεαλιστικο επιπεδο αλλα κaι σε σουρεαλιστικο :P

Αμα ειναι βιβλιο ειναι κακογραμμενο και φθηνο, εμπορικο αν θες με την κακη εννοια ναι θα δεχτει τις καταλληλες κριτικες...

Σαφως και υπαρχουν βιβλια που η φαντασια τους σε ταξιδευει, σε γεμιζει και σε δενει μαζι τους. Με περιπετειες, ερωτες, αγχος κτλ κτλ
Αυτο ομως δεν ειναι αναμεσα τους :P

Εγω παλι εχω βαρεθει να διαβαζω μοναδικα βιβλια και να ξερω πως υπαρχουν τοσα πολλα μπροστα μου που δεν θα προλαβω σε ολη μου τη ζωη να τα διαβασω...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top