Τα (δυσ)λειτουργικά συστήματά μας

Fernando_A

Δραστήριο μέλος

Ο Manos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Μεταφραστής/Διερμηνέας και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 754 μηνύματα.
Εμ το skype, που το πήρε και το ένωσε με τον msn. Πάει κι αυτό.
Το skype όχι απλά το κατέστρεψαν, το έσφαξαν.
Ήμουν σε nokia για χρόνια, αλλά πήγα σε samsung και βρήκα την υγειά μου.
Γιατί ξέρω ότι ναι μεν οι ενημερώσεις λογισμικού θα είναι μέχρι κάποια χρόνια, αλλά ξέρω ότι το λειτουργικό είναι android και έχει αξία μεταπώλησης η συσκευή μου.
Αναφέρεσαι στα κλασσικά κινητά nokia ή και σε smartphone;

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Βρήκα μια τεράστια λίστα απο modified operating systems και τα κατεβάζω σε vm έχει τρομερή φαση

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.061 μηνύματα.
Το skype όχι απλά το κατέστρεψαν, το έσφαξαν.

Αναφέρεσαι στα κλασσικά κινητά nokia ή και σε smartphone;
Μέχρι lumia 930 έφτασα, ξέρω ότι έβγαλε και nokia με στοκ android αλλά είχα πάει ήδη σε υψηλών προδιαγραφών Samsung και δεν κοίταξα πισω

Fernando_A

Δραστήριο μέλος

Ο Manos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Μεταφραστής/Διερμηνέας και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 754 μηνύματα.
Μέχρι lumia 930 έφτασα, ξέρω ότι έβγαλε και nokia με στοκ android αλλά είχα πάει ήδη σε υψηλών προδιαγραφών Samsung και δεν κοίταξα πισω
Κατάλαβα, πάντως ότι και να πούμε η εποχή των nokia ήταν κορυφή (και των blackberry να είμαι ειλικρινής που μικρός έλεγα ότι όταν μεγαλώσω θα αγοράσω ένα blackberry :D). Θα ήθελα πάντως να έβλεπα τι θα γινόταν αν η nokia συνέχιζε δυναμικά την κατασκευή κινητών με τις τωρινές προδιαγραφές.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.061 μηνύματα.
Κατάλαβα, πάντως ότι και να πούμε η εποχή των nokia ήταν κορυφή (και των blackberry να είμαι ειλικρινής που μικρός έλεγα ότι όταν μεγαλώσω θα αγοράσω ένα blackberry :D). Θα ήθελα πάντως να έβλεπα τι θα γινόταν αν η nokia συνέχιζε δυναμικά την κατασκευή κινητών με τις τωρινές προδιαγραφές.
Εγώ από γυμνάσιο με nokia ήμουν, ξεκίνησα με το 3310. Κάπου στα 26 μου έφτασα με lumia 930 και μετά το γύρισα σε samsung, το note 9 το πρώτο μου. Γενικά είμαι εύκολο fan boy και κολλάω με τις μάρκες. Να τώρα είμαι σε tab s9 plus 5g, πριν καιρο είχα tab s7 4g πριν πάω σε αυτό. Τώρα με τη σαμι ξέρω ότι υπάρχει μια συνέχεια και συνέπεια, κάπου στο tab s11 ή s12 ή όπως θα λέγονται θα αναβαθμίσω :)

Fernando_A

Δραστήριο μέλος

Εγώ από γυμνάσιο με nokia ήμουν, ξεκίνησα με το 3310. Κάπου στα 26 μου έφτασα με lumia 930 και μετά το γύρισα σε samsung, το note 9 το πρώτο μου. Γενικά είμαι εύκολο fan boy και κολλάω με τις μάρκες. Να τώρα είμαι σε tab s9 plus 5g, πριν καιρο είχα tab s7 4g πριν πάω σε αυτό. Τώρα με τη σαμι ξέρω ότι υπάρχει μια συνέχεια και συνέπεια, κάπου στο tab s11 ή s12 ή όπως θα λέγονται θα αναβαθμίσω :)
Δεν είσαι ο μόνος, εγώ το έχω αυτό κυρίως με τα λειτουργικά συστήματα. Παρότι έχω χρησιμοποιήσει και mac και linux, για προσωπική χρήση δύσκολο να αλλάξω τα windows.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.
Πέτρο επειδη μιλησες για αξια μεταπώλησης, θα πούλαγες ταμπλετ που δεν ξηλώνεται η μνήμη, ακόμα και μετα απο wipe;

Αλλο λαπτοπ, εκει ξηλώνεις σκληρό.
Άλλο tower, εκει ξηλώνεις σκληρό.

Αλλά τάμπλετ και smartphone;

Scandal

Διαχειριστής

Πέτρο επειδη μιλησες για αξια μεταπώλησης, θα πούλαγες ταμπλετ που δεν ξηλώνεται η μνήμη, ακόμα και μετα απο wipe;

Αλλο λαπτοπ, εκει ξηλώνεις σκληρό.
Άλλο tower, εκει ξηλώνεις σκληρό.

Αλλά τάμπλετ και smartphone;
Πέραν του ότι όσα γίνεται τα έχω στη microsd και γενικα δεν φορτωνω ευαισθητα πράγματα, πάντα αλλάζω όλους μου τους κωδικούς, μέχρι και της τραπεζας όταν μεταβιβάζω smart συσκευή, ακόμα και σε συγγενικά μου πρόσωπα αν τη δώσω. Και φυσικά παντού tfa.

Αυτό που λες το κάνω με τους σκληρούς μου. Αν μου καεί σκληρός, δεν πάει να έχει και 20 χρόνια εγγύηση, δεν φεύγει από τα χέρια μου. Έχω ακόμα καμμενο ide 80gb στη ντουλάπα μου από τα 00s.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.
Πέραν του ότι όσα γίνεται τα έχω στη microsd και γενικα δεν φορτωνω ευαισθητα πράγματα, πάντα αλλάζω όλους μου τους κωδικούς, μέχρι και της τραπεζας όταν μεταβιβάζω smart συσκευή, ακόμα και σε συγγενικά μου πρόσωπα αν τη δώσω. Και φυσικά παντού tfa.

Αυτό που λες το κάνω με τους σκληρούς μου. Αν μου καεί σκληρός, δεν πάει να έχει και 20 χρόνια εγγύηση, δεν φεύγει από τα χέρια μου. Έχω ακόμα καμμενο ide 80gb στη ντουλάπα μου από τα 00s.
Μ αρεσεις, έχεις ιδιες πρακτικες με μενα.

Εγω διέλυσα τα πλάττερς σε εναν quantum, έβγαλα τη βελόνα, πέρασα μαγνήτη απο πανω απο τα πλάττερ και υστερα τα γρατζουνισα και τα πεταξα σκουπιδια.

Νεξτ λεβελ ψυχαναγκασμός.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Πρέπει να μάθω να λειτουργώ το terminal στο Linux

nearos

Επιφανές μέλος

Μακάρι να κάνανε τα παλιά windows open source. Έχω winXP σε virtual machine και με εχει χτυπησει βαθια η νοσταλγια

Fernando_A

Δραστήριο μέλος

Scandal

Διαχειριστής

Να ρωτήσω κάτι; Προλάβατε εσείς τα xp;
Εδώ xp είχα εγώ στα 16 μου και κοντεύω τα 36. :hmm:

nearos

Επιφανές μέλος

To δημοτικό μου είχε Windows98
Είχα στον υπολογιστή του σπιτιού Windows 7
Και απο Α γυμν εως Α λυκείου είχα WindowsXP.

Fernando_A

Δραστήριο μέλος

Εγώ ναι. Από το 2008 μέχρι και το 2015 χρησιμοποιούσα τα xp (στον βασικό μας υπολογιστή γιατί είχαμε και λάπτοπ τα οποία έτρεχαν σε σύγχρονα λειτουργικά τότε).

Scandal

Διαχειριστής

To δημοτικό μου είχε Windows98
Είχα στον υπολογιστή του σπιτιού Windows 7
Και απο Α γυμν εως Α λυκείου είχα WindowsXP.
Windows 98 είχαμε εμείς όταν πήγαινα γυμνάσιο, σε κάτι τραγικούς "επιτραπέζιους" ibm των 300mhz, που έβαζες την οθόνη από πάνω. :P
31DJ6S0HWVL.jpg

Καλά στο δημοτικό εμείς δεν είχαμε καν υπολογιστές.

Fernando_A

Δραστήριο μέλος

nearos

Επιφανές μέλος

Τα WindowsXP ήταν τα καλύτερα αισθητικά.
Η τέλεια ισορροπία καλαίσθητου και λειτουργικού ήτανε τα Windows 7, μακράν.

Εγώ έχω φόβο για τα Win12 όμως, καθώς κάτι μου βρομάει με το Recall και το οτι προσπαθούν να σπρώξουν AI και να προεκτείνουν τα υποστηριγμένα hardware. Ψαχνω σιγα σιγα και πειραματίζομαι με διαφορα distros και DEs .

Μακάρι να σοβαρευτεί η μικροσοφτ και να ακούσει τους πελάτες της

nearos

Επιφανές μέλος

Έχει κανείς άποψη για το Fedora?
Και προτίμηση για desktop environment (gnome, kde, xfce κλπκλπ)

Fernando_A

Δραστήριο μέλος

Δεν έχω άποψη για αυτό...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια