έχω κερατόκωνο και πρέπει να βάλω φακούς επαφής γιατί με αυτούς θα βλέπω καλά. Τους έχω πάρει εδώ και 2 μήνες αλλά φοβάμαι να τους βάλω για αυτό θέλω την βοήθεια σας ώστε τη επόμενη βδομάδα να τους βάλω. Την Τετάρτη θα επχειρήσω να τους βάλω μετά από πολύ καιρό αποτυχημένων προσπαθειών..
Προσπαθώ να τους βάλω αλλά κλείνει το βλεφαρο και πεφτουν. Κοιτάω πάνω πάνω προσπαθώ να τους βάλω και πέφτουν κάτω. Τους έβαλα μια φορά και δε μπορούσα να τους βγάλω και απελπίστηκα. Αυτή την βδομάδα θα ξαναπροσπαθήσω :/
Νομίζω πως, για αρχή, θα ήταν καλύτερα να σου έδιναν δωρεάν δείγμα, για να Α) μην καταστρέψεις αυτούς που αγόρασες (δεν τους λες και φθηνούς) και β) να μην περνάει ο χρόνος άδικα έχοντάς τους κλεισμένους στις ειδικές θήκες με το υγρό.
Από εκεί και πέρα, τις πρώτες φορές θα σου είναι κάπως αγχωτικό και άβολο, αλλά εν συνεχεία θα σου γίνει ευκολότερο. Θα τους βάζεις-βγάζεις γρήγορα και δεν θα "κλαις" μπροστά στον καθρέφτη. Υπάρχουν βιντεάκια που μπορείς να δεις, μα και μόνος σου μπορείς να βρεις τον τρόπο που σε βολεύει καλύτερα. Για παράδειγμα, εμένα με βόλευε να κοιτάω στην αρχή φέρνοντας κοντά το δάχτυλο με τον φακό και μετά να στρέφω τα μάτια μου προς άλλη κατεύθυνση. Είναι πιο δύσκολο να κοιτάς κατευθείαν και να προσπαθείς να βάλεις τον φακό, θα σου κλείνει το μάτι. Οπότε με το ένα σου χέρι ανοίγεις το μάτι, φέρνεις κοντά το δάχτυλο με τον φακό, στρέφεις τη ματιά σου αλλού και κολλάς τον φακό στο μάτι. Δεν ακουμπάς τον φακό και τραβάς το δάχτυλο, επειδή μπορεί να σου ξεκολλήσει. Κράτα την επαφή και κούνα το δάχτυλο σα να προσπαθείς να κολλήσεις την επιφάνεια ενός αυτοκόλλητου, ένα ανεπαίσθητο δεξιά-αριστερά. Άμα μείνει στο μάτι, κοίτα προς διάφορες κατευθύνσεις και ο φακός θα έρθει εκεί που πρέπει. Στο βγάλσιμο είναι πιο εύκολα τα πράματα. Κρατάς με το ένα σου χέρι το μάτι ανοιχτό και τσιμπάς με τα δυο σου δάχτυλα τον φακό.
Θέλει πολλή προσοχή στην καθαριότητα, να ξέρεις. Πριν τους βάλεις και πριν τους βγάλεις, θα πλένεις πολύ καλά τα χέρια σου και θα τα στεγνώνεις με πετσέτα που δεν αφήνει χνούδια. Βάζε μια καθαρή πετσέτα από κάτω, ώστε να μην χρειαστεί να τους αφήσεις να μουλιάσουν στο υγρό τους για ν' απολυμανθούν (αυτό είναι το βέλτιστο, και όχι να τους ξεπλύνεις απλά με το υγρό). Επίσης, πολύ καλό καθάρισμα μόλις τους βγάζεις και τους βάζεις στο θηκάκι τους. Και εννοείται πως σε αποτυχημένες προσπάθειες, ξεπλένεις τυχόν σκόνη που μπορεί να κάτσει στους φακούς.
Δεν ξέρω εάν παραλείπω κάτι, δεν μου 'ρχεται κάτι άλλο. Αν έχεις κάποια άλλη απορία, πες μου.
Πολύ καλό μαγαζί είναι το alensa.gr
Σε φυσικά καταστήματα, θα τους πληρώνεις αρκετά παραπάνω.