fockos
Επιφανές μέλος
Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Νευρολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.204 μηνύματα.

05-03-20

12:51

ο φακός λυγίζει και από τις 2 μέρες και γίνεται κοίλο πως θα καταλάβω ποια ειναι η σωστή μεριά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 092312
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

05-03-20

16:17
H ανάποδη μεριά είναι πιο πυραμιδοειδής, οι άκρες δείχνουν προς τα έξω και όχι πάνω όπως στη φώτο. Μπορεί να μη το καταλάβεις κοιτώντας μόνο τη μία μεριά αλλά άμα τον γυρίσεις θα καταλάβεις εύκολα ποιο είναι το σωστό σχήμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 986132
Επισκέπτης

05-03-20

18:23
@fockos
Δεν τον βάζεις, αποτυχημένες απόπειρες είναι αυτές. Ακόμα και ανάποδα μπορεί να κάτσει στο μάτι, και το καταλαβαίνεις. Όσο για το ίσιο-ανάποδο, ό,τι είπε η Ολίβια πιο πριν. Κάνε ένα google search και θα δεις πολλά tips για να το καταλαβαίνεις.
@betonieras
Σε οπτικά θα τους πάρεις πολύ πιο ακριβούς. Δες στο προηγούμενο σχόλιό μου, κάτω κάτω (ακριβώς πάνω απ' το δικό σου).
Δεν τον βάζεις, αποτυχημένες απόπειρες είναι αυτές. Ακόμα και ανάποδα μπορεί να κάτσει στο μάτι, και το καταλαβαίνεις. Όσο για το ίσιο-ανάποδο, ό,τι είπε η Ολίβια πιο πριν. Κάνε ένα google search και θα δεις πολλά tips για να το καταλαβαίνεις.
@betonieras
Σε οπτικά θα τους πάρεις πολύ πιο ακριβούς. Δες στο προηγούμενο σχόλιό μου, κάτω κάτω (ακριβώς πάνω απ' το δικό σου).
Libertus
Συντονιστής
Ο Libertus αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11.071 μηνύματα.

05-03-20

20:04
Ένα συχνό λάθος όσων βάζουν για πρώτη φορά φακούς επαφής είναι ότι είναι πολύ νευρικοί και βάζοντας τον φακό στο μάτι τινάζουν απότομα το χέρι, με αποτέλεσμα να πέσει ο φακός. Στην πραγματικότητα ο φακός δεν έχει μπει ποτέ. Κατεύθυνε σιγά σιγά τον φακό προς το μάτι σου, κοιτώντας κάπου αλλού. Ακούμπα τον φακό στο μάτι αποφασιστικά και χωρίς νευρικές κινήσεις στο κέντρο του ματιού και ελαφρώς προς τα κάτω (μπορεί να ακούσεις ένα "κλατς" όταν κολλήσει) και άσε τον δείκτη του χεριού σου σιγά σιγά προς τα κάτω. Κοίτα ευθεία και ανοιγόκλεισε το μάτι. Είσαι έτοιμος.Τον βάζω παιδιά αλλά πέφτει μόνος του.![]()
fockos
Επιφανές μέλος
Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Νευρολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.204 μηνύματα.

06-03-20

00:48
Το βαζω στο μάτι κλείνει το βλεφαρο και διπλώνει
θα ξαναπροσπάθηδω Σαββατο αυριο εφημερεύω. Πρεπει να τους βάλω δεν έχω αλλη επιλογή.
ειστε τυχεροι όσοι μπορείτε να τους βάλετε εγώ δε μπορώ

juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

06-03-20

02:52
Όλα είναι θέμα συνήθειας.
Guest 986132
Επισκέπτης

06-03-20

13:29
Το βαζω στο μάτι κλείνει το βλεφαρο και διπλώνειθα ξαναπροσπάθηδω Σαββατο αυριο εφημερεύω. Πρεπει να τους βάλω δεν έχω αλλη επιλογή.
Δεν γίνεται να μπαίνουν και να σου διπλώνουν, βρε συ. Λογικά δεν κάθονται καλά ή τους έχεις ανάποδα(?). Όταν σχολάσεις και ξεκουραστείς, αφιέρωσε όσο περισσότερο χρόνο μπορείς μέχρι να τα καταφέρεις, βρίσκοντας τον δικό σου τρόπο (εμένα πχ δεν με βολεύει ο τρόπος τής Olivia), αφού θα κάνουν την διαφορά για σένα - αλλιώς θα σου έλεγα "δεν πειράζει, μια χαρά και τα γυαλάκια".
sakis90
Νεοφερμένο μέλος
Ο sakis90 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.

30-11-21

11:41
Ευτυχώς οι φακοί επαφής και τα ανάλογα αξεσουάρ τους έχουν εξελιχθεί αρκετά. Υπάρχουν μικρές βεντούζες και λαβίδες που σε βοηθούν να βάλεις ή να βγάλεις τους φακούς από τα μάτια σου. Τις ανακάλυψα σε ένα eshop οπτικών.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...