Nina-nana
Διάσημο μέλος

Τίποτα δεν ταιριάζει στα μάτια μου!
Κάποια στιγμή βρήκα ένα φυτικό ιταλικής προέλευσης που ήταν κάπως καλύτερο, αλλά και πάλι δεν συνέφεραν οι μηνιαίοι, γιατί τους φορούσα το πολύ 15-20 μέρες με αρκετή ταλαιπωρία και μετά τους πετούσα.
Εσύ ποιο υγρό χρησιμοποιείς τώρα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος

Aλήθεια;Έχω δοκιμάσει άπειρα υγρά <τα τελευταία 20 χρόνια>
Τίποτα δεν ταιριάζει στα μάτια μου!
Κάποια στιγμή βρήκα ένα φυτικό ιταλικής προέλευσης που ήταν κάπως καλύτερο, αλλά και πάλι δεν συνέφεραν οι μηνιαίοι, γιατί τους φορούσα το πολύ 15-20 μέρες με αρκετή ταλαιπωρία και μετά τους πετούσα.
Εσύ ποιο υγρό χρησιμοποιείς τώρα;

Το Bio True της Bausch&Lomb χρησιμοποιώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nina-nana
Διάσημο μέλος

Αλήθεια, πόσο πάνε οι ετήσιοι που φοράς; Είναι τορρικοί ή απλοί;
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος

To Bio True σε σύγκριση με τα υπόλοιπα είναι σχετικά καινούριο.To Bio True δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά ό,τι άλλο έχω δοκιμάσει ήταν αποτυχία. Ευτυχώς που κυκλοφόρησαν ημερήσιοι αστιγματικοί και σώθηκα. Είναι και πολύ βολικοί γιατί δεν χρειάζεται να κουβαλάς υγρά, κουτάκια κλπ.
Αλήθεια, πόσο πάνε οι ετήσιοι που φοράς; Είναι τορρικοί ή απλοί;

Εγώ πάντως στο μέλλον,σκέφτομαι να δοκιμάσω μηνιαίους.
Οι δικοί μου (μυωπίας είναι) πάει 60 ευρώ ο φακός απλώς ο κατασκευαστής έκανε έκπτωση στον οθφαλμίατρο και τους πήρα 60 ευρώ και τους δύο αντί για 120.
Τορρικοί τι είναι;
Nina-nana
Διάσημο μέλος

_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος

Δεδομένου ότι δεν έχω αστιγματισμό,φοράω απλούς ετησίους.Τορρικοί είναι οι μυωπικοί που έχουν και αστιγματισμό. Είναι πιο ακριβοί από τους απλούς μυωπικούς και μέχρι πρόσφατα δεν έβγαιναν ως ημερήσιοι, μόνο μηνιαίοι ή ετήσιοι.

Vivian.
Δραστήριο μέλος

Nina-nana
Διάσημο μέλος

_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος

Για υγρό είπα πιο πριν ποιο χρησιμοποιώ.
Vivian:Και΄γω το Opti free Replenish χρησιμοποιούσα και μου΄χε κάνει τη ζωή πατίνι.

Vivian.
Δραστήριο μέλος

Oι δικοί μου είναι Hoyalux.
Για υγρό είπα πιο πριν ποιο χρησιμοποιώ.
Vivian:Και΄γω το Opti free Replenish χρησιμοποιούσα και μου΄χε κάνει τη ζωή πατίνι.![]()
Ωχ..να ανησυχώ;

Δαλιδά
Περιβόητο μέλος

To Bio True σε σύγκριση με τα υπόλοιπα είναι σχετικά καινούριο.
Εγώ πάντως στο μέλλον,σκέφτομαι να δοκιμάσω μηνιαίους.
Οι δικοί μου (μυωπίας είναι) πάει 60 ευρώ ο φακός απλώς ο κατασκευαστής έκανε έκπτωση στον οθφαλμίατρο και τους πήρα 60 ευρώ και τους δύο αντί για 120.
Τορρικοί τι είναι;
Άσχετα αν θεωρώ έγκλημα το ότι σου έδωσε πρώτη φορά σε τέτοια ηλικία ετήσιους φακούς...

Και εγώ το BioTrue χρησιμοποιώ, θεωρώ είναι το καλύτερο από όλα όσα έχω χρησιμοποιήσει. Είναι το πιο ήπιο για ευαίσθητα μάτια. Από πλευράς τώρα πρωτεϊνικής εναπόθεσης, δεν μπορώ να πω ότι καθαρίζει τους φακούς άψογα, αφού χρησιμοποιώ μηνιαίους και τώρα που έχω αλλεργίες ημερήσιους.
Nina-nana έχεις αλλεργία στο υγρό φακών και όχι στο υγρό που περιέχεται μέσα στον ημερήσιο φακό; Τώρα χρησιμοποιώ τους softlens της bausch and lomb και αν δεν πλύνω με ορό το φακό πριν τον βάλω το μάτι κοκκινίζει αμέσως. Μήπως η εταιρία δίνει υγρό δικό της που να μην σε πειράζει;
φρι
Διάσημο μέλος

να ρωτησω κάτι αλλο..θελω μια φορα να δοκιμασω φακους διαφορετικου χρωματος απο των ματιων μου,αν πχ παρω μηνιαιους με χρωμα + μυωπια λογικα θα ειναι πιο ακριβοι απο αυτους π φοραω τωρα? (12 ευρω το μηνα δινω )
υγ.αν παω σε οπτικα κ ζητησω να βαλω φακο με αλλο χρωμα θα με χρεωσει;

_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος

Δεν ξέρω.Ωχ..να ανησυχώ;Αν και δεν έχω κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής(και μακάρι να μην έχω
)στον 1.5 χρόνο που φοράω φακούς
Εμένα είναι clear 55A
![]()

Από πλευρά πρωτεϊνικής (αυτό τέλος πάντων

Επίσης,σε λίγο καιρό θα αποσύρουν το Opti free και θα παρουσιάσουν ένα άλλο.
Η οπτικός μου το είπε.
Ήμουν σίγουρη ότι θα το΄λεγες. :hehe Και΄γω ξαφνιάστηκα με τους ετήσιους.Άσχετα αν θεωρώ έγκλημα το ότι σου έδωσε πρώτη φορά σε τέτοια ηλικία ετήσιους φακούς...Τι μάρκα είναι;
Και εγώ το BioTrue χρησιμοποιώ, θεωρώ είναι το καλύτερο από όλα όσα έχω χρησιμοποιήσει. Είναι το πιο ήπιο για ευαίσθητα μάτια. Από πλευράς τώρα πρωτεϊνικής εναπόθεσης, δεν μπορώ να πω ότι καθαρίζει τους φακούς άψογα, αφού χρησιμοποιώ μηνιαίους και τώρα που έχω αλλεργίες ημερήσιους.
Nina-nana έχεις αλλεργία στο υγρό φακών και όχι στο υγρό που περιέχεται μέσα στον ημερήσιο φακό; Τώρα χρησιμοποιώ τους softlens της bausch and lomb και αν δεν πλύνω με ορό το φακό πριν τον βάλω το μάτι κοκκινίζει αμέσως. Μήπως η εταιρία δίνει υγρό δικό της που να μην σε πειράζει;
Hoyalux είναι.
Ρε΄συ Δαλιδά,μιας και το΄χεις ψάξει οι πρωτεϊνικές αναποθέσεις τι είναι;

Επίσης αυτό το ότι μόλις βγάζεις το φακό από τη θήκη και πας να τον βάλεις στο μάτι τελικά τι κάνεις;
Βάζεις ορό ή όπως είναι από τη θήκη το βάζεις στο μάτι ή μόλις τον πάρεις από τη θήκη του ρίχνεις υγρό καθαρισμού;
700 εναλλακτικές.

Δαλιδά
Περιβόητο μέλος

Ήμουν σίγουρη ότι θα το΄λεγες. :hehe Και΄γω ξαφνιάστηκα με τους ετήσιους.
Hoyalux είναι.
Ρε΄συ Δαλιδά,μιας και το΄χεις ψάξει οι πρωτεϊνικές αναποθέσεις τι είναι;
Επίσης αυτό το ότι μόλις βγάζεις το φακό από τη θήκη και πας να τον βάλεις στο μάτι τελικά τι κάνεις;
Βάζεις ορό ή όπως είναι από τη θήκη το βάζεις στο μάτι ή μόλις τον πάρεις από τη θήκη του ρίχνεις υγρό καθαρισμού;
700 εναλλακτικές.![]()
Το μάτι παράγει πρωτεϊνες οι οποίες "κάθονται" στο φακό. Αυτές τις πρωτεϊνες μαζί με τις διάφορες βρωμίτσες που κάθονται στο φακό τις καθαρίζουμε τρίβοντας το φακό με το δαχτυλάκι και το υγρό φακών. Άλλα υγρά καθαρίζουν καλά άλλα όχι τόσο καλά. Επίσης κάθε μάτι έχει διαφορετικό ρυθμό παραγωγής πρωτεϊνών, άλλα περισσότερο άλλα λιγότερο.
Τώρα, προσωπικά, όταν παίρνω τον καθαρό φακό τον κλειστό στο κουτί και τον βάζω απευθείας στο μάτι, με τσούζει αφόρητα και τα μάτια μου κοκκινίζουν. Έτσι, έχω δίπλα το μπουκάλι με τον φυσιολογικό ορό, ρίχνω λίγο πάνω στο φακό, τον τρίβω απαλά για 1-2 δευτερόλεπτα και μετά τον βάζω στο μάτι μου.
Είναι προφανές ότι θα διαφωνούσα με τους ετήσιους φακούς

Πάνε πιο ακριβά. Είναι ανάλογα τη μάρκα.και εγω το bio true
να ρωτησω κάτι αλλο..θελω μια φορα να δοκιμασω φακους διαφορετικου χρωματος απο των ματιων μου,αν πχ παρω μηνιαιους με χρωμα + μυωπια λογικα θα ειναι πιο ακριβοι απο αυτους π φοραω τωρα? (12 ευρω το μηνα δινω )
υγ.αν παω σε οπτικα κ ζητησω να βαλω φακο με αλλο χρωμα θα με χρεωσει;γτ εχω ακουσει οτι μερικοι πανε κ δοκιμαζουν..
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος

Βιολογικό;Το μάτι παράγει πρωτεϊνες οι οποίες "κάθονται" στο φακό. Αυτές τις πρωτεϊνες μαζί με τις διάφορες βρωμίτσες που κάθονται στο φακό τις καθαρίζουμε τρίβοντας το φακό με το δαχτυλάκι και το υγρό φακών. Άλλα υγρά καθαρίζουν καλά άλλα όχι τόσο καλά. Επίσης κάθε μάτι έχει διαφορετικό ρυθμό παραγωγής πρωτεϊνών, άλλα περισσότερο άλλα λιγότερο.
Τώρα, προσωπικά, όταν παίρνω τον καθαρό φακό τον κλειστό στο κουτί και τον βάζω απευθείας στο μάτι, με τσούζει αφόρητα και τα μάτια μου κοκκινίζουν. Έτσι, έχω δίπλα το μπουκάλι με τον φυσιολογικό ορό, ρίχνω λίγο πάνω στο φακό, τον τρίβω απαλά για 1-2 δευτερόλεπτα και μετά τον βάζω στο μάτι μου.
Είναι προφανές ότι θα διαφωνούσα με τους ετήσιους φακούςΑπλά έχε το νου σου να τον πας για βιολογικό καθαρισμό στους 6 μήνες. Κρίμα είναι.
Πάνε πιο ακριβά. Είναι ανάλογα τη μάρκα.

Τι είναι αυτό;

DarthFederer
Διάσημο μέλος

Βεβαια προσωρινη λυση οι φακοι γιατι σκοπευω να κανω εγχειρηση στο μελλον
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος

Μέχρι να τους βαρεθώ και αυτούς.
Μετά και εφόσον μου σταθεροποιηθεί η μυωπία μου πιθανόν να καταφύγω στην οριστική λύση της επέμβασης.
φρι
Διάσημο μέλος

Εγώ καταβολεύτηκα με τους φακούς.
Μέχρι να τους βαρεθώ και αυτούς.
Μετά και εφόσον μου σταθεροποιηθεί η μυωπία μου πιθανόν να καταφύγω στην οριστική λύση της επέμβασης.
γενικα,λιγο μικρη εισαι για φακους

Nina-nana
Διάσημο μέλος

Έχω αλλεργία στο υγρό καθαρισμού, φαντάζομαι σε κάποιο από τα συστατικά του. Τους ημερήσιους τους φοράω απευθείας από το κουτάκι τους χωρίς πρόβλημα.Nina-nana έχεις αλλεργία στο υγρό φακών και όχι στο υγρό που περιέχεται μέσα στον ημερήσιο φακό;
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος

Έχω αλλεργία στο υγρό καθαρισμού, φαντάζομαι σε κάποιο από τα συστατικά του. Τους ημερήσιους τους φοράω απευθείας από το κουτάκι τους χωρίς πρόβλημα.
Ναι, απλά και μέσα στο κουτάκι των φακών, υγρό φακών έχει. Απλά είναι της εταιρείας και μπαίνει ενώ τους συσκευάζουν. Ψάξε μήπως κυκλοφορεί το υγρό αυτό στο εμπόριο
Βιολογικό;
Τι είναι αυτό;![]()
Οι ετήσιοι φακοί ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να καθαρίζονται βιολογικά κάθε 6μηνο.
Ας πούμε ότι είναι ένας βαθύς καθαρισμός, γιατί οι φακοί αυτοί μαζεύουν πολλά πάνω όταν τους χρησιμοποιείς για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Πχ οι μηνιαίοι δεν χρειάζονται γιατί σε ένα μήνα πόσο να μαζέψει, όταν όμως τους φοράς έναν και ενάμιση χρόνο (υπάρχουν φακοί και για 2 χρόνια) τότε φαντάσου τι γίνεται πάνω στο φακό.
Όταν φορούσα ετήσιους τους πήγαινα πάντα στον οπτικό και έκανε τον βιολογικό καθαρισμό. Αλλά γύρισα στους μηνιαίους γιατί πολύ απλά δεν αξίζουν οι ετήσιοι. Δεσμεύεσαι για 1 χρόνο (αν πχ τον χάσεις τότε πάνε τα λεφτά σου χαμένα), έχεις μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης (τους φορούσα 1μισι χρόνο και είχα πάθει 2 βαριές μολύνσεις παρόλο που ήμουν υπερβολικά προσεκτική).
Πραγματικά απορώ γιατί ο οφθαλμίατρος σου έδωσε ετήσιους, ενώ είναι πρώτη φορά που φοράς φακούς επαφής. Και επίσης απορώ πως δεν σου εξήγησε πως λειτουργούν οι φακοί.
Μην το αμελήσεις πάντως. Για τα μάτια σου πρόκειται.
Εγώ άλλαξα 4 οφθαλμιάτρους μέχρι να βρω τον σωστό.
Σου έχει πει κάθε πόσο πρέπει να αλλάζεις τα υγρά στη θήκη αν δεν τους χρησιμοποιείς πχ για μια βδομάδα;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.