Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.922 μηνύματα.
Μιλάμε για τεράστια έκταση. Δεν νομίζω να ήταν τόσο πολλοί όσο αναφέρεις (να ήταν πλειοψηφία δηλαδή).ελληνικό τμήμα της Μακεδονίας
Απλά τότε δεν υπήρχαν σύνορα, ξαναλέω, και οι Σλάβοι ως ορθόδοξοι ζούσαν σε αρμονία με Έλληνες ορθόδοξους, και από περίοδο Βυζαντίου κι όλας.
Δηλαδή όσο και να προσπάθησαν να αφανίσουν δεν υπήρχε περίπτωση να μπορούσε να γίνει αυτό αν ήταν πλειοψηφία εκτός αν υπήρχε φουλ μακροχρόνιος πόλεμος. Διαφορετικά δεν θα υπήρχε εξήγηση που σποναρανε όλοι οι Έλληνες εκεί.
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.288 μηνύματα.
Μιλάμε για τεράστια έκταση. Δεν νομίζω να ήταν τόσο πολλοί όσο αναφέρεις (να ήταν πλειοψηφία δηλαδή).
Απλά τότε δεν υπήρχαν σύνορα, ξαναλέω, και οι Σλάβοι ως ορθόδοξοι ζούσαν σε αρμονία με Έλληνες ορθόδοξους, και από περίοδο Βυζαντίου κι όλας.
Δηλαδή όσο και να προσπάθησαν να αφανίσουν δεν υπήρχε περίπτωση να μπορούσε να γίνει αυτό αν ήταν πλειοψηφία εκτός αν υπήρχε φουλ μακροχρόνιος πόλεμος. Διαφορετικά δεν θα υπήρχε εξήγηση που σποναρανε όλοι οι Έλληνες εκεί.
Εκτός από την Χαλκιδική (όπου υπήρχε πλειοψηφικά ελληνοφωνια) στην υπόλοιπη Μακεδονία, υπερτερούσε το σλάβικο στοιχείο(πλην τοπικών εξαιρέσεων).
Απλα με την χάραξη των συνόρων(μιλάμε γι κάθε κράτος , είτε πρόκειται για Βουλγαρία είτε για Ελλάδα) ξεκίνησε το κυνήγι μαγισσών κατά των αλλογενων/αλλοθρησκων/αλλόγλωσσων μέχρι είτε τον πλήρη αφανισμό , είτε την αφομοίωση.
Γι αυτό και ένας έλληνας διπλωμάτης (ή πολιτικός , αν θυμάμαι καλά) μετά την μικρασιατική καταστροφή , είπε το περίφημο «μπορεί να χάσαμε την Μικρασια, αλλά στεριωσαμε την Μακεδονια», αναφερόμενος στην τόνωση του ελληνικού στοιχείου, που επέφερε η μετοίκηση των προσφύγων.
Το αντίθετο συνέβη στην Πελοπόννησο - Θεσσαλία, όπου οι Σλάβοι απορροφήθηκαν, αλλά άφησαν τοπωνύμια στην γλώσσα τους , που επιζούν μέχρι σήμερα .
archaios19
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Βαγγέλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών και επαγγέλλεται Αρχαιολόγος. Έχει γράψει 1.051 μηνύματα.
Μπράβο! Δυστυχώς, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με την ιστορία της Κίνας, αλλά είμαι βέβαιος πως παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Και ιδίως οι κοινωνικές εκφάνσεις που αναφέρεις, οι οποίες είναι μάλλον λιγότερο γνωστές.@archaios19 τώρα θα βγω λίγο εκτός θέματος αλλά δεν πειράζει, πριν αρχίσω το διάβασμα της εξεταστικής είχα αρχίσει να διαβάζω για την ιστορία της Κίνας και σίγουρα θα πάρω κάποιο βιβλίο.
Επειδή μιλάμε για χώρα με πολλές πολλές μειονότητες και μεγάλη έκταση κυριολεκτικά είναι τεράστιος ο όγκος αλλά έχει τρομερό ενδιαφέρον.
Πχ σήμερα έμαθα ότι τα ταϊλανδέζικα (και άλλες γλώσσες όπως αυτή του λαος) άρχισαν από την Κίνα και συγκεκριμένα στην επαρχία κουανγκσι.
Απίστευτη ιστορία και αυτός ο ιδιαίτερος λαός!
Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.922 μηνύματα.
Το ενδιαφέρον με την Κίνα είναι ότι πέρα από τα πολλά βασίλεια που είχε στην αρχαιότητα (τα οποία είχαν συνεχείς πολέμους μεταξύ τους), η κοινωνία ήταν αυστηρά δομημένη σε κάθε δυναστεία και η κοινωνική τάξη του καθενός καθόριζε τι μπορούσε φορέσει, τι χρώματα, τι κοσμήματα κτλ. Και το "στυλ" της κάθε δυναστείας ήταν άμεσα εξαρτώμενο από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της κάθε εποχής (άλλαζαν σχεδόν σε κάθε δυναστεία), σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου πέρασε από τον 12θεο στον χριστιανισμό.Μπράβο! Δυστυχώς, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με την ιστορία της Κίνας, αλλά είμαι βέβαιος πως παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Και ιδίως οι κοινωνικές εκφάνσεις που αναφέρεις, οι οποίες είναι μάλλον λιγότερο γνωστές.
Απίστευτα ενδιαφέρον λαός για τον οποίο έχουμε και αναλυτικές περιγραφές για την καθημερινότητα στην αρχαιότητα, ακόμη και του απλού πολίτη, χάρη στην διαδεδομένη μόρφωση στην μεσαία τάξη (και τα ταφικά έθιμα).
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 51 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Προσωπικές Συζητήσεις
Πολυμέσα - Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
Chat and Fun
iSchool