Anarki
Διάσημο μέλος

Απλά γενικά να προσέχεις όταν απομονώνεσαι ακουστικά απο το περιβάλλον, δεν είναι και ο,τι καλύτερο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
el_greco
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν θα έχεις πρόβλημα λοιπόν.
halvas
Πολύ δραστήριο μέλος

Πάρε ακουστικά τέτοιου τύπου που απομονώνουν πολύ καλά τους εξωτερικούς θορύβους:
![]()
Θα έλεγα, τα headphones απομονώνουν καλύτερα τους εξωτερικούς ήχους.....

miv
Επιφανές μέλος

halvas
Πολύ δραστήριο μέλος

Έχουν την πιο κορυφαία ποιότητα ήχου από όλα τα ακουστικά.
tolisman
Δραστήριο μέλος

Anarki
Διάσημο μέλος

Hey Joy
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χιλιάδες νέοι κινδυνεύουν να υποστούν σοβαρές βλάβες στην ακοή τους από την υψηλή ένταση μουσικής που απολαμβάνουν από τα iPods αλλά και στα κλαμπ.
Σύμφωνα με έρευνα που φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ακούει η Αυστραλία;», σχεδόν 70% νέων ηλικίας 18 - 24 χρόνων και 72% ηλικίας 25 - 34 χρόνων υποφέρουν από «εμβολές» στα αυτιά.
Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι πάνω από ένα τέταρτο νέων Αυστραλών δεν γνωρίζουν ότι βλάβη στην ακοή είναι μη αναστρέψιμη, ενώ 15% αγνοούν ότι η ηχορύπανση βλάπτει την ακοή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηχορύπανση είναι η μεγαλύτερη αιτία απώλειας ακοής στην Αυστραλία, προσβάλλει δε 35% των Αυστραλών ηλικίας 15 χρόνων και άνω.
Η έρευνα η οποία έγινε εκ μέρους της κυβέρνησης από τον οργανισμό Australian Hearing, αποκαλύπτει ότι 71% των Αυστραλών χρησιμοποιούν ακουστικά για να ακούν μουσική, 60% δε έχουν την ένταση τόσο ψηλά ώστε δεν μπορούν ν' ακούσουν τον εαυτό τους ούτε τους άλλους όταν μιλούν.
Εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι ένας ήχος είναι επικίνδυνα υψηλός όταν κάποιος σε απόσταση ενός μέτρου είναι υποχρεωμένος να φωνάζει για να ακουστεί, προτρέπουν δε τους νέους να λάβουν τα μέτρα τους τώρα, ώστε να αποφύγουν προβλήματα τα οποία θα παρουσιαστούν αργότερα.
Από την ίδια έρευνα, στην οποία πήραν μέρος 1.000 άτομα, προκύπτει ότι η απώλεια ακοής και τα ακουστικά προκειμένου να βοηθηθούν, συνδέονται με απωθητικούς παράγοντες όπως είναι τα γηρατειά, η ασχήμια, η κουφαμάρα.
Εσείς έχετε iPod;![]()
Όντως,οι περισσότεροι φίλοι μου έχουν i-Pod και βάζουν και την ένταση στο τέρμα..Και βρίσκονται σε άγνοια των κινδύνων.
Αν το έχετε προσέξει επίσης η έννοια mp3 έχει συνιφαστεί κατά κάποιον τρόπο με αυτή του i-Pod.
Πάντως εγώ δεν το κάνω αυτό.
Κατ' αρχάς όταν είχα πάρει το i-Pod είχα διαβάσει στις οδηγίες ότι πρέπει να το έχεις στην ένταση στην οποία μπορείς να ακούς τους ανθρώπους γύρω σου,αλλιώς υπάρχει κίνδυνος για προβλήματα ακοής,και αυτό κάνω.Και έπειτα χρησιμοποιώ το i-Pod κυρίως στο δρόμο όπου το έχω σε κανονική ένταση και φοράω και
μόνο το ένα ακουστικό γιατί θέλω να έχω καλή..επαφή με το περιβάλλον.

Όσο για αυτό που είπε ο miv..Απίστευτο.

Hey Joy
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αμε,έχει βγάλει κάτι τέτοια η Apple.Πάρε ακουστικά τέτοιου τύπου που απομονώνουν πολύ καλά τους εξωτερικούς θορύβους:
![]()
Κάνουν 40 e. :xixi:

Elisavet21
Δραστήριο μέλος

Ακούω συνέχεια μουσική. Τώρα ακούω από το Walkman κινητό μου. Και έχει τα ίδια ακουστικά με αυτά τα άσπρα αλλά σε μαύρα.
halvas
Πολύ δραστήριο μέλος

Όντως,οι περισσότεροι φίλοι μου έχουν i-Pod και βάζουν και την ένταση στο τέρμα..Και βρίσκονται σε άγνοια των κινδύνων.
Αν το έχετε προσέξει επίσης η έννοια mp3 έχει συνιφαστεί κατά κάποιον τρόπο με αυτή του i-Pod.
Πάντως εγώ δεν το κάνω αυτό.
Κατ' αρχάς όταν είχα πάρει το i-Pod είχα διαβάσει στις οδηγίες ότι πρέπει να το έχεις στην ένταση στην οποία μπορείς να ακούς τους ανθρώπους γύρω σου,αλλιώς υπάρχει κίνδυνος για προβλήματα ακοής,και αυτό κάνω.Και έπειτα χρησιμοποιώ το i-Pod κυρίως στο δρόμο όπου το έχω σε κανονική ένταση και φοράω και
μόνο το ένα ακουστικό γιατί θέλω να έχω καλή..επαφή με το περιβάλλον.
Όσο για αυτό που είπε ο miv..Απίστευτο.![]()
Κι εγώ θέλω καλή επαφή με το περιβάλλον. Δε θέλω με τίποτα να απομονώνομαι, από τους άλλους και για αυτό δεν ακούω ποτέ, παρά μόνο όταν είμαι εντελώς μόνος

SCULLY
Πολύ δραστήριο μέλος

wolfe4ever
Διάσημο μέλος

sofilia
Νεοφερμένο μέλος

ξερω οτι δν κανει καλο αλλα καμια ειδεα στο τι μπορω να κανω??
nikosl
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αλλά παρατήρησα ότι χάλασαν λίγο τα ακουστικά και δεν ακούγονται τόσο δυνατά όσο παλιότερα!
Καμία σχέση, απλα έχεις συνηθίζει την μεγάλη ένταση.
Anarki
Διάσημο μέλος

Elisavet21
Δραστήριο μέλος

Καμία σχέση, απλα έχεις συνηθίζει την μεγάλη ένταση.
Όχι! Γιατί όταν ακούω μουσική από το κινητό μου μια χαρά ακούω! Τελικά έχει χαλάσει το αριστερό ακουστικό. Αλλά και πάλι τώρα τελευταία δε βάζω δυνατή ένταση. Μου αρέσει να ακούω όταν ταξιδέυω. Δεν αντέχω να μη κάνω τίποτα 4 ώρες ταξίδι για Αθήνα!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.