Ρε παιδιά είναι δυνατόν να καθόμαστε να το συζητάμε; ΖΟΟ, καταλαβαίνω πως πειράχτηκες, και πιστεύω πως δεν έχει σημασία τί λέμε εμείς. Το γεγονός είναι ότι πειράχτηκες, και δεν πέφτει λόγος σε κανέναν μας να κρίνει αν οι λόγοι σου στέκουν ή όχι. Το ερώτημά μου είναι το εξής:
Με δεδομένο ότι ενοχλήθηκες από τον τρόπο που εκφράστηκε κάποιος/α σε αυτό το forum, ΓΙΑΤΙ νιώθεις την ανάγκη να σου ζητήσει κάποιος συγνώμη; Προσωπικά, όταν δεν συμφωνώ με τα λεγόμενα των άλλων, είτε τους παραθέτω τα επιχειρήματά μου, είτε απλά τους αγνοώ. Γιατί το πήρες τόσο σοβαρά και τί σε κάνει να πιστεύεις ότι θα πετύχεις κάτι αν ασχοληθείς με το τί λέει ο οποιοσδήποτε εδώ μέσα τόσο πολύ;
Ύστερα, σχετικά με τα αμεα κλπ... Δεν νομίζω ότι τα αμεα αξίζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης. Είναι άνθρωποι αξιοπρεπείς, όπως και όλοι οι υπόλοιποι. Κατανοώ την ευθιξία της ΖΟΟ, αλλά δεν καταλαβαίνω την απαίτησή της για δημόσια συγνώμη. Κοπέλα μου, δεν σ' αρέσει αυτό που είπε η άλλη ή ο τρόπος που εκφράστηκε για τον γάτο της; ΟΚ, γράψε την αντίδρασή σου, σε 1,2,3 posts, αλλά μέχρι εκεί... Τί είναι αυτά για κυρώσεις και τέτοια; Μου φαίνεται σαν να χρησιμοποιείς την ευθιξία σου σαν πρόσχημα για να απαιτήσεις να σε σέβονται οι υπόλοιποι. Όμως ο σεβασμός δεν έχει να κάνει με το αν κάποιος είναι αρτιμελής ή όχι. Ο σεβασμός κερδίζεται λόγω της προσωπικότητας του κάθε ατόμου ξεχωριστά.
Τέλος, ο ορισμός του ανθρώπου και της ανθρώπινης συμπεριφοράς ξαναγράφεται από τον καθένα μας καθημερινά. Δεν είναι de facto αυτό πο νομίζεις εσύ ή η άλλη που είπε τον γάτο της 'κουφό'... Δηλαδή θα επιβάλλουμε στον άλλο τον τρόπο που θα εκφράζεται;
Είναι σαν να λες στον άλλο 'μη βρίζεις σε παρακαλώ δεν είναι ωραίο'. Εντελώς παρανοϊκό, εκτός κι αν στο λέει ο πατέρας ή η μητέρα σου, που έχουν το δικαίωμα να σε 'νουθετήσουν'.
Στις υπόλοιπες, τί να πω, χοντραίνετε ένα θέμα χωρίς να υπάρχει νόημα. Το forum είναι για να εκφράζονται όλες οι απόψεις, όχι για να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας για τον τρόπο που εκφραζόμαστε...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.