Και δεν ειναι μονο οι ιδιωτες που το χουν μαθει το κολπο να στραγγίζουν τον υπάλληλο για ψιχουλα στην Ελλάδα, το χει κοπιάρει και το κράτος στους υπαλλήλους του σιγά σιγά.
Θα ξεκινησω απο το πιο απλο: και πολυ στα @@ μου οι ΔΥ. Δηλαδη, οχι μονο παρασιτουν εις βαρος μου, πληρωνονται ο,τι και να κανουν, αλλα πρεπει να με νοιαζει αν ειναι ικανοποιημενοι με τις απολαβες τους, που προερχονται απο τους φορους μου? Να πανε να γαμηθουν, σε οποιον δεν αρεσει να παει στον ιδωτικο τομεα
Ξέρεις, δεν χρειάζεται να κάνεις την επιχείρησή σου "εκκλησια του δήμου" και να αποφασίζετε όλοι μαζί ολλανδικά, μονάχα να μην είσαι κάθαρμα απέναντι στους υπαλλήλους σου.
Ειδικά δε για τις πολυεθνικές, με τις δεσπόζουσες θέσεις και τις τσαμπουκαλίδικες μεθόδους "με το γάντι" στην αγορά, όπου ο καθενας είναι αόρατο γρανάζι, αλλά "είμαστε οικογένεια" μέχρι να σε διαολοστείλουν.
Οι μεν Ελληνέζοι μικρομεσαιοι πρέπει να γινουν άνθρωποι, και οι δε μεγάλες πολυεθνικές πρέπει να κόψουν το πολύ παπατζιλίκι.
Εκτός αν έχεις ταυτίσει στο μυαλό σου την εργοδοσία με την εργοδοτική αυθαιρεσία, τις άθλιες συμπεριφορές, την εκκωφαντική υπεραξία από το στράγγισμα υπαλλήλων και καταναλωτών ομοίως.
Να παω εγω να σκοτωθώ 9-5 που δεν ειναι 9 με 5 αλλά 7 με 7 με τις ωρες μετακινησης που ειναι ουσιαστικά ευθυνη σου σαν εργοδότης γιατι απο και προς εσένα μετακινούμαι και ειναι εις βαρος του ελευθερου χρόνου μου.
Και δεν ειναι μονο οι ιδιωτες που το χουν μαθει το κολπο να στραγγίζουν τον υπάλληλο για ψιχουλα στην Ελλάδα, το χει κοπιάρει και το κράτος στους υπαλλήλους του σιγά σιγά.
Εσένα μπορει να σ' αρέσει η τυφλή υπακοή στον εργοδότη, να είναι στην ψυχή σου να είσαι υπάλληλος και το 9-5 ή τα 12ωρα στην πολυεθνική να τα γουστάρεις, γιατι μπορεις χάρη σε αυτά να συντηρείς το όποιο επηυξημένο λαιφσταιλ σου αγνοώντας ότι πουλάς ουσιαστικά το χρόνο σου (τον οποιο δεν μπορεις να τον ξαναπαρεις ποτέ πίσω) ώστε να εισαι καταναλωτής με άνεση μετά.
Σε άλλους δεν αρέσει φίλε μου. Άλλοι άνθρωποι, άλλες προτεραιότητες. Και προσωπικά δεν πάσχω απο κανενα σύνδρομο Στοκχόλμης για να δικαιολογήσω εργοδότες πολιτικούς και λοιπούς εκμεταλλευτές.
Τα πράγματα πρέπει να μαθουμε να τα λέμε έτσι όπως είναι και οχι οτι ταυτίζεται με τις επιθυμίες μας για το πως θα έπρεπε να ειναι η αγορά, αλλά με το πως ήδη είναι.
Ναι δεν ειναι αμεσοδημοκρατία η εξαρτημενη εργασία, αλλά δεν ειναι κι αυτο το ελληνικό (η και εν γενει δυτικό χάλι).
Δεν γραφω πουθενα για καποια υπακοη σε εργοδοτες και μανατζαρες και καπιταλιστες ή οποια αλλη κνιτικη ατακα θελει να χρησιμοποιει ο καθενας. Θελω να μπει μια σειρα σε καποια πραγματα.
Το τι θεωρεις εσυ σωστες απολαβες ή αντιμετωπιση ή ποιες ειναι οι προτεραιοτητες σου στο lifestyle ειναι σεβαστα, αλλα δεν ειναι τιποτα αλλο περα απο το τι θελεις, δεν προερχονται απο καποια κοσμικη εξισωση. Θα γινω κακος, αλλα κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να σου τα δωσει, οπως και εσυ δεν εισαι υποχρεωμενος να δινεις τιποτα σε αλλους. Και για να γινω λιγο περισσοτερο κακος, ειρωνευομαστε συνεχεια τους πολιτικους, αλλα κατα τα αλλα μας αρεσει ΠΟΛΥ ο τροπος που μας μιλανε, σαν να εχεις ενα παιδι ή εναν σκλαβο και τον μπαμπα-αφεντη που του φερεται καλα και τον αγαπαει και θα τον προστατεψει απο τον εξω κοσμο ή να πουμε ευκολα ηθικη με πλατες αλλαων. Γιατι ενα μεγαλο κομματι της λογικης οτι ο αλλος πρεπει να μου δωσει αυτο που θελω προκυπτει απο εκει
Δεν σου αρεσει τι παιρνεις? Κουλ, υπαρχει ο ανταγωνισμος του εργοδοτη σου, αλλοι κλαδοι ή να ξεκινησεις κατι δικο σου. Και τονιζω ξανα την τελευταια επιλογη, γιατι ο καθε ξερολας γραφει ο,τι του κατεβει, αλλα ποτε δεν τα εφαρμοζει στην πραξη (δεν το λεω συκγκεκριμενα για εσενα) . Ξεκινα την εταιρεια σου και φερσου στους εργαζομενους σου οπως πιστευεις. Put your money where yourt mouth is.
Δεν αμφισβητω οτι υπαρχουν μαλακες μανατζερς - εχω συναντησει αρκετους τετοιους - αλλα καλο θα ηταν να μπει και μια σειρα στις σκεψεις, να καταλαβουμε γιατι ζουμε ο,τι ζουμε, και τι μπορουμε να κανουμε . Ουτε αμφισβητω οτι ειναι γτπ τα εργασιακα στην Ελλαδα, αλλα μου τη σπαει να βλεπω συνεχεια τους ανθρωπους που θελουν σοβιετικη οικονομια και να γκρινιαζουν οτι ολα ειναι σκατα.