Αν όλοι τηρούσαμε τους νόμους δεν θα είχαμε εγκληματικότητα,διαφθορά κτλ παράδειγμα οι βόρειες χώρες!
Αρχικά μου συγκρίνεις χώρες με εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Διαφορετικό κλίμα, διαφορετική κυβέρνηση, διαφορετική οικονομία, διαφορετικές εισροές μεταναστών, διαφορετικά τα πάντα. Δεύτερον δεν ξέρεις πώς μπορεί όλο αυτό να κοστίζει στην ψυχολογία αυτών των ανθρώπων. Στη Φινλανδία που είχε πάει ένας γνωστός μου, φοιτητής ψυχολογίας, για ερασμους μου είπε ότι είναι ο επίγειος παράδεισος της ψυχοθεραπείας. Έχει ο καθένας τον ψυχολόγο του ή και τον ψυχίατρό του πολλές φορές (για να του συνταγογραφει χάπια) σε μια χώρα που θεωρητικά θα έπρεπε να είναι πιο χαρούμενος. Στην Ιαπωνία που επίσης τηρούνται αυστηρότατα οι νόμοι και έχουν απίστευτη αίσθηση του καθήκοντος, η αυτοκτονία επικροτείται.
Και να φανταστώ, απ'τη στιγμή που όλες κι όλες σου οι παραβάσεις είναι 1-2, δεν έχεις κάνει τίποτα από τα παρακάτω:
1. Δεν έχεις φτιάξει ποτέ fake προφίλ στα social media.
2. Δεν έχεις μπει ποτέ σε ανοιχτό Wi-Fi χωρίς να το ξέρει ο ιδιοκτήτης του.
3. Δεν έχεις κατεβάσει ούτε 1 τραγούδι απ' το YouTube.
4. Δεν έχεις φτιάξει ποτέ meme με εικόνα που βρήκες στο ίντερνετ.
5. Δεν έχεις περάσει ποτέ με κόκκινο τον δρόμο (πεζός).
6. Δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ σου AdBlock.
7. Δεν έχεις αποθηκεύσει και ανεβάσει ποτέ σου εικόνα απ' το ίντερνετ σε άλλο σαιτ ή να τη στείλεις σε φίλους σου.
8. Δεν έχεις μοιραστεί ποτέ σου κανένα password με κανέναν άλλο.
9. Δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ σου proxy.
Και άλλα πολλά φυσικά.