Είχες πει ότι έχεις διαβάσει ή ξέρεις από εμπειρία, ότι τα ανήλικα επηρεάζονται από τη βία στις ταινίες και βγάζουν επιθετική συμπεριφορά στο σχολείο. Ανέφερες και κάτι για το πορνό, νομίζω.
Και απλά σχολίασα, ότι ανήλικο από ανήλικο διαφέρει. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Όσον αφορά το κομμάτι βία, σε μερικές ταινίες, αμφιβάλλω λέω αν ένα 13χρονο παιδί, θα επηρεαστεί σε αξιοσημείωτο βαθμό. Σε άλλους τομείς, όπως το πορνό όμως, που κάτι τέτοιο ανέφερες στο ποστ σου, τότε ναι, εδώ θα επηρεαστεί.
Πάντα υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες κάποια άτομα έχουν κάποιο πρόβλημα ή κάποια έφεση στη βία και που για οποιονδήποτε χ,ψ λόγο τις εκδηλώνουν κιόλας. Ε ναι, αυτά τα άτομα μπορεί να πάρουν το έξτρα κίνητρο από μια ταινία και να κάνουν κακό. Η ταινία βέβαια θα είναι η τελευταία σταγόνα, το ποτήρι της παράνοιας ήταν προσεγγιστικά ήδη γεμάτο (έτσι λέει η λογική μου). Ε οπότε αν συμβεί αυτό και είναι εξαιρετικά σπάνιο, τότε ας συμβεί. Δηλαδή αν η ταινία είναι η τελευταία σταγόνα για 2-3 τρελούς που θα πάνε να κάνουν κακό, αλλά δεν αποτελεί ούτε σταγόνα για 10.000.000 άλλους ανθρώπους, τότε γιατί να φταίει η ταινία?
Επίτηδες μιλάω για ηλικίες πάνω από 12-13. Τώρα αν ένα 6 χρονο παίζει βίαια παιχνίδια και τέτοια, τότε ναι, μπορεί και να επηρεαστεί σημαντικά. Απλά πιστεύω από τα 6-12, ένα παιδί είναι πολλαπλάσια πιο επιρρεπές από ένα παιδί 12-15, πόσο μάλλον από ένα παιδί 15-18. Όλα ανήλικα είναι. Όμως η επέμβαση της αστυνομίας εξαιτίας του Joker ή του κάθε Joker για ένα 6χρονο είναι λογικό, αλλά για ένα 12χρονο-13χρονο και άνω, κατά τη γνώμη μου δεν είναι.