Όχι όμως και να απαιτήσει η γυναίκα να κάνω εγώ τις δουλειές του σπιτιού για να πάει αυτή για καφέ...
Απαπαπα ντροπής πράματα!
Δεν καταλαβαίνω βρε Πέτρο, πως το έχεις στο μυαλό σου..
Πως να το απαιτήσει δηλαδή;
Δηλαδή αν σου πει: "Ξέρεις αγάπη κανόνισα για καφέ με τη Σούλα, πλύνε εσύ τα πιάτα και θα τα πλύνω εγώ αύριο" δε θα το κάνεις επειδή επέλεξε να πάει για καφέ;

Ή μήπως οι δουλειές είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να καθυστερήσει;
Με την ίδια λογική με τον άντρα μου, αν έχουμε καθορίσει
μια μέρα της εβδομάδας για τις χοντρές δουλειές του σπιτιού (γιατί δε θέλουν πιο συχνά από μια φορά τη βδομάδα το μπάνιο,τα μπαλκόνια, τα τζάμια, το σκούπισμα, το σφουγγάρισμα) και μου πει εκείνη τη μέρα ότι θα πάει για καφέ, εεε ή θα τα κάνουμε νωρίτερα, ή όταν επιστρέψει. Αν λείπει όλη τη μέρα θα τα κάνουμε την επόμενη!
Αν μου πει: "Ξέρεις αγάπη.. εγώ πάω για καφέ, κάν΄τα όλα μόνη σου" δείχνει ότι δε με σέβεται, σπάει τη συμφωνία μας και τρώει το τσόκαρο στο δόξα πατρί!
Πάμε στις καθημερινές δουλειές :
μαγείρεμα,πλύσιμο πιάτων, συγύρισμα
Μέρα παρά μέρα:
Ξεσκόνισμα άντε και κανα πλυντήριο
Τώρα πείτε μου, εσείς που λέτε, ότι θέλετε ο άντρας να
βοηθάει, τι εννοείται!
Να σας βάζει το palmolive στο σφουγγαράκι ενώ πλένετε τα πιάτα, ή να πατάει το κουμπί του πλυντηρίου;
Ή μήπως στις χοντρές δουλειές της εβδομάδας της πρώτης κατηγορίας, άντε να ρίξει ένα σκουπισματάκι για να πούμε ότι κάτι έκανε και δε φάνηκε γάιδαρος!;
Πραγματικά απορώ!
Ένα σπίτι για να είναι τακτοποιημένο και καθαρό, δεν απαιτεί πάνω από μισή ώρα την ημέρα, όταν οι δουλειές μοιράζονται (και εφόσον γίνεται η εβδομαδιαία γενική καθαριότητα.. που άντε να διαρκέσει 1-1.30 και πάλι όταν μοιράζεται).
Δηλαδή θέλετε τη γυναίκα σας να κουράζεται;

Γιατί να μην χαρίσετε και σε αυτήν τον ίδιο ελεύθερο χρόνο με σας, με το να ασχοληθείτε για μισή ώρα με τις υποχρεώσεις σας;
Τι να πω..
Αρχίζω να πιστεύω πως οι περισσότεροι από εσάς που έχετε μια τέτοια στάση, δεν έχετε μένει μόνοι σας..
διαφορετικά δε δικαιολογώ αυτή την άγνοια γύρω από τα οικιακά και τις υποχρεώσεις.