Κοίτα, το ψιχουλάκι άντε και πάει στο διάολο, γλιτώνεις αμα το μαζέψεις απο διάφορα. Κατσαρίδες, μυρμήγκια, οκ είναι καλό να μην υπάρχουν τροφές κάτω. Αυτο είναι δική μου παραξενιά υπόψην αλλά έχει μια λογική.
Άντε και το σφουγγάρισμα σου λέω εγω, για να μη γλιστρήσεις ή να μην αφήσεις πατημασιές όταν στεγνώσει.
Την ρημάδα όμως τη βιβλιοθήκη με τα βιβλία του πανεπιστημίου που δεν έχεις αγγίξει 15 χρόνια, ή τα σκατολοϊδια επάνω, αμαξάκια κορνιζούλες κι αρχιδάκια με φιόγκο, ΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ τη λύνεις και τη δένεις κάθε Σάββατο;
Θα πας να σνιφάρεις σαν πρεζάκι τη σκόνη πίσω από τον τόμο της Κβαντικής Μηχανικής ή θα τα δει κανένας κατάσκοπος με μικροκάμερα;
Το σπίτι είναι πρωτίστως καθαρό για την υγεία μας και για να νιώθουμε εμείς καλά. Οκ έρχεται και ένας καλεσμένος, δεν θα τον βάλεις να κάτσει στην τουαλέτα της γάτας με δεκα κιλά ακαθαρσίες. Θα είναι ένας καθαρός καναπές, ενα ευπρεπές σπίτι, θα του προσφέρεις ένα κέρασμα σε πεντακάθαρο πιάτο και ποτήρι και τέλος.
Θα πάει τάχα μες το υπνοδωμάτιο και θα σου πει, "α αυτη τη γωνίτσα πίσω από την τηλεόραση δεν την καθάρισες καλά";
Μη σωσεις και ξαναρθεις ρε φιλε αμα με θεωρείς ακατάστατο, σε τετοια φάση.
ΥΓ: Ή το άλλο που μου λένε ενω έχω καθαρίσει το σπίτι ήδη. "Ξέρεις λεει βρήκα τρίχα γατας στον καναπέ". Ε συγγνώμη ρε φίλε, γάτα έχω, τι ήθελες να κάνω; Οι τρίχες της γατας αιωρούνται συνεχώς, δεν πανε να κάτσουν σταυροπόδι στον καναπέ και να με περιμένουν να τις ρουφήξω. Θα έπεσε και κάποια μετα το καθάρισμα.
Μα λέει δε μπορώ τις γάτες. Ε αμα δε μπορείς τις γάτες κι εγω δε μπορώ εσένα για επισκέπτη, μη σώσεις και ξαναρθεις.