Σαν τετοια για να μπορεσει να επικρατησει και να επιβληθει, δεν θα γινει αναγκαστικα μια σεχτα?
Η οποια βεβαια σιγα σιγα θα φθινει, αυτο ειναι κοινωνικα αναγκαιο...
Στην αρχη η εκκλησια δεν παντρευε ανθρωπους αν χωριζαν, στη συνεχεια επειδη οι ανθρωποι χωριζαν, το εφτιαξε και το εκανε τρεις φορες

Εκτιμω και σεβομαι τα πιστευω των γυρω μου, και δεν θελω σε καμια περιπτωση να νιωσουν οτι πρεπει να αισθανθουν ασχημα για αυτο.
Δεν βαλλομαι κατα των πιστων, αλλα κατα των ρασοφορων και το πως ερμηνευουν κοινωνικα το θεμα, συν οτι η πολιτεια κανει πολλες φορες τα στραβα ματια και δημιουργει παρα πολλα προβληματα.
Παραδειγμα το οτι παλαιοτερα (εδω και καποια χρονια αυτο εχει σταματησει...) οι εκπαιδευτικοι ειχαν στο περιθωριο καποιο παιδι που δεν ηταν βαφτισμενο η αλλοθρησκο. Τι ειναι αυτο? εκπαιδευση? και την μαθανε σε ποια σχολη? Μαθανε τιποτα για σεβασμο ανθρωπινων δικαιωματων? Η μελεταγανε με την μπουργκα?
εκεινο που θελω ειναι να ζω σε μια συγχρονη δημοκρατικη κοινωνια που να γινονται σεβαστα θεμελιωση δικαιωματα του ανθρωπου. Μονο τελευταια εχουν γινει καποια βηματα στη ελλαδα αλλα δεν εχουμε φτασει σε τελικο σημειο.
προφανως εισαι νεα στην ηλικια....

και δεν προλαβες τις αλλες,
καταργηθηκε μεσα απο διαφορα συλλαλητηρια τα οποια τα θυμαμαι με νοσταλγια....
Υπαρχουν ακομα κρατικα εγραφα που αναφερεται το θρησκευμα, οπως η ληξιαρχικη πραξη γεννησης.
τα παιδια στα πρωτα τους βηματα ανακαλυπτουν τον κοσμο, και για αυτα ειναι μια υποθεση προσαρμογης. Οχι καθε φορα που κλαιει ενα παιδι δεν αποκτα ψυχολογικο προβλημα.
Πχ οταν πειναει το οτι κλαιει ειναι σαν ενας διαλογος να πει "πειναω"
Μην φτανουμε σε υπερβολες, ουτε ειμαι παραλογος.
Το ειπα καθαρα και ποιο πριν, οτι μια βιαιη εκθεση οπως ειναι μια βαπτιση
καταγραφεται στη μνημη του παιδιου.
Αν αυτο το αμφισβητεις, παω πασο.
Αν επισης εσυ το θεωρεις μικρης σημασιας παλι πασο.
Παρολα αυτα ομως η γνωμη μου ειναι οτι το παιδι καλο ειναι να το προστατευσεις
οσο μπορεις στα πρωτα του βηματα τα οποια ειναι πολυ κρισιμα.
Συμπερασματικα, αν αποφυγεις μια βαπτιση θα εχεις κερδος γιατι θα αποφυγεις μια εκθεση
το αν αυτο ειναι σημαντικο η οχι, ειναι στη κριση του καθενος να το δει.
και επειδη το ειπες εσυ, αυτο δηλαδη συμφωνησε μαζι σου?
πως μπορεις να πιστευεις οτι επειδη εσυ ειπες..... γιωργακη μην φοβασαι καλο μου...

αυτο συμφωνησε μαζι σου?

Απλα σταματησε το πακετο που τρωει και ηρεμησε.
Ουτε ο διαλογος σας του ειπε κατι, ουτε η αγκαλια.
Απλα τελειωσε η φρικη που εφαγε και ηρεμησε.
τωρα μιλας σαν το φοκο, που λεει να μην κανει εμβολια το παιδι....
Θα κανουμε δηλαδη συζητηση στη λογικη του παραλογου, σωστα?
Θα βαλουμε ισα και ομοια, την υγεια και την εκπαιδευση με το να αποκτησει θρησκευμα....
Αν τα εννοεις σοβαρα αυτα και χμμμ δεν κανεις χιουμορ, εχουμε αλλη αντιληψη
στο ποιο ειναι κρισιμο σημειο για να μεγαλωσει ενα παιδι.... νομιζω?
εχω δει ναι, και τους θεωρω το λιγοτερο ασχετους.
Γνωριζεις πως μπορει ενας ανθρωπος να αποκτησει φοβια με την θαλασσα
γιατι καποιος ενηλικας η γονιος θελησε το παιδι του να μην φοβαται την θαλασσα,
να το πεταει χυμα μεσα?
Εχω ξαναπει οτι μερικες φορες οι γονεις ειναι οτι ναναι, και πολυ απλα ΔΕΝ ξερουν να μεγαλωσουν σωστα ενα παιδι, ουτε να επικοινωνησουν μαζι του.
Ειναι ικανοι μονο στο να γεννησουν, και εκει τελειωνει η ικανοτητα τους.-