giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.023 μηνύματα.

29-10-23

22:59
Στοχευμένη απάντηση προς κάποιον ήταν.Πάλι μωρέ τα κουμμούνια σας φταίνε;
Δεν μαρεσει καθ'όλου η ιδέα των "εισαγόμενων εθίμων". Σε μια εποχή όπου σκοτώνουμε τα ίδια μας τα αυθεντικά έθιμα είναι τουλάχιστον γελοίο όλο αυτό που συμβαίνει.
Ο,τι δεν κατάφεραν οι Οθωμανοί σε 400-500 χρόνια το κατόρθωσαν οι Έλληνες σε 50 χρόνια.
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

29-10-23

23:01
μόνο η μάσκα έκανε 200 ευρώ, άσε μεΩπα, τώρα το είδα αυτό. Τι εννοείς Βίρνα official?

Ελπίζω με το ‘αυθεντική’ να μην εννοούσαν πάντως πως ήταν όντως του Μάικλ, με βαλες σε σκέψεις!!
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.436 μηνύματα.

29-10-23

23:01
Ισχύει, πέρα απο τα φράγκα που σίγουρα μπορεί να βγάλει κανείς γιατί υπάρχει ζήτηση είναι και μια απίστευτα δημιουργική δραστηριότητα που πραγματικά γουστάρεις καθώς την κάνεις. Κάποια στιγμή που θα ξεφορτώσει λίγο το πρόγραμμα μου σίγουρα θα κάνω μια προσπάθεια και θα σου πω !Τέλειο! Πραγματικά, μακάρι να σας έρθει η έμπνευση και να ασχοληθείτε έχει άπειρα πράγματα που μπορείτε να κάνετε! Αν θες καμιά ιδέα μου στέλνεις.
Καλές και οι σέξι νοσοκομές/καλόγριες αλλά στολή Michael Myers είναι σε εντελώς άλλο επίπεδοΔιαθέτω official στολή Michael Myers που είχα πληρώσει για χρυσάφι και την είχα φορέσει σε ενα πάρτι που ολες είχαν ντυθεί σεξι νεραιδα, σεξι νοσοκομα και σεξι καλόγρια.
Είχα απογοητευτεί πλήρως![]()

amarelia
Περιβόητο μέλος

29-10-23

23:03
Εντάξει κι εμάς που μας αρέσει το είδος τι θα κάνουμε δηλαδή;Δεν μαρεσει καθ'όλου η ιδέα των "εισαγόμενων εθίμων". Σε μια εποχή όπου σκοτώνουμε τα ίδια μας τα αυθεντικά έθιμα είναι τουλάχιστον γελοίο όλο αυτό που συμβαίνει.
Μόνο κάτι αντίστοιχα νομίζω στην Κοζάνη έχει (δεν θυμαμαι πως τα λένε) που είναι τέρμα κιτς, δεν παω εγω σε τετοια για ποια με περασες

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Εκτιμήθηκε, αλλά κι έτσι να μην ήταν δεν με πειράζει να κάνω τη διαφορά ίσα ίσαΦαντάζομαι δεν εκτιμήθηκε,

Lasher
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Lasher αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1.939 μηνύματα.

29-10-23

23:06
Ελπίζω με το ‘αυθεντική’ να μην εννοούσαν πάντως πως ήταν όντως του Μάικλ, με βαλες σε σκέψεις!!
Το φαντάστηκα ότι δεν ήταν η αυθεντική.

amarelia
Περιβόητο μέλος

29-10-23

23:11
Α,με λες και φτωχάτζα εμμέσως, εντάξει το σημειώνω κι αυτό.Το φαντάστηκα ότι δεν ήταν η αυθεντική.![]()
Οτι τι δηλαδή δεν έχουμε να δώσουμε 12Κ για αυθεντική στολή κύριε;

σεξι καλόγρια 

Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.436 μηνύματα.

29-10-23

23:14
Γιάννη, σε αυτό το κομμάτι πρέπει να είμαστε πιο ανοιχτοί. Δεν είναι κακό να παίρνεις ιδέες απο άλλους λαούς.Στοχευμένη απάντηση προς κάποιον ήταν.
Δεν μαρεσει καθ'όλου η ιδέα των "εισαγόμενων εθίμων". Σε μια εποχή όπου σκοτώνουμε τα ίδια μας τα αυθεντικά έθιμα είναι τουλάχιστον γελοίο όλο αυτό που συμβαίνει.
Ο,τι δεν κατάφεραν οι Οθωμανοί σε 400-500 χρόνια το κατόρθωσαν οι Έλληνες σε 50 χρόνια.
Στην τελική αυτό που έχει σημασία είναι να περνάει καλά ο κόσμος. Και εφόσον κανένας δεν βλάπτεται, δεν βλέπω τον λόγο να μην το εισάγουμε.
Μην ξεχνάμε οτι τέτοια "έθιμα" που λες, δίνουν ώθηση και για νέα βιβλία, νέες ταινίες και νέες δραστηριότητες! Όπως θα στολίσεις τα Χριστούγεννα και θα σου φτιάξει την διάθεση, έτσι στολίζεις και το Halloween και σου φτιάχνει η διάθεση. Βάζεις να δεις και σχετικές ταινίες, και γενικά δημιουργείται μια ατμόσφαιρα που σε ανεβάζει. Ο κόσμος έχει πολύ δυστυχία ήδη, είναι κρίμα να αρνηθούμε έθιμα που αποδεδειγμένα προσφέρουν χαρά, απλώς επειδή δεν προέρχονται απο τον τόπο μας.
Αν μη τι άλλο η ανταλλαγή πολιτισμικών στοιχείων διατηρεί και τους λαούς ζωντανούς, διότι χωρίς επικοινωνία υπάρχει στασιμότητα, και άρα νέκρα.
Αυτό εννοείται, εγώ στην θέση σου θα χαιρόμουν μόνος που την φόραγα ακόμα και εαν κανένας δεν ήξερε τι είναιΕκτιμήθηκε, αλλά κι έτσι να μην ήταν δεν με πειράζει να κάνω τη διαφορά ίσα ίσα![]()

Lasher
Πολύ δραστήριο μέλος

29-10-23

23:16
Οτι τι δηλαδή δεν έχουμε να δώσουμε 12Κ για αυθεντική στολή κύριε;
Κοίτα, για τον Μιχαλάκη από το Χάντονφιλντ ή τον leatherface θα έπαιρνα ένα καταναλωτικό.
Και για τον ghostface, ίσως.

amarelia
Περιβόητο μέλος

29-10-23

23:16
@giannhs2001 έλα στο πάρτι μας και ντύσου και τσολιάς δεν μας πειράζει

Πολύ καλά τα λες μέχρι στιγμής, για πες μας κι ένα σύγχρονο που σου αρέσει να δούμε αν περνάς στην επόμενη φάση!
(2000 και βάλε, επίσης θέλω γνώμη και για SAW, δεν γλιτώνεις τώρα, έμπλεξες)
Συγκλό!!!!Κοίτα, για τον Μιχαλάκη από το Χάντονφιλντ ή τον leatherface θα έπαιρνα ένα καταναλωτικό.
Και για τον ghostface, ίσως.![]()

Πολύ καλά τα λες μέχρι στιγμής, για πες μας κι ένα σύγχρονο που σου αρέσει να δούμε αν περνάς στην επόμενη φάση!

nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

29-10-23

23:27
αυτό που οι ακροαριστεροί και οι ακροδεξιοι εχουν την ικανοτητα να κανουν το οτιδηποτε περι πολιτικής και κομμουνιστων σοσιαλιστων φασιστων πραγματικα με ξεπερναειΤότε διεθνιστές και τώρα διεθνιστές. Όπλο της παγκοσμιοποίησης οι κομμουνιστές.

Lasher
Πολύ δραστήριο μέλος

29-10-23

23:27
@giannhs2001 έλα στο πάρτι μας και ντύσου και τσολιάς δεν μας πειράζει
Συγκλό!!!!
Πολύ καλά τα λες μέχρι στιγμής, για πες μας κι ένα σύγχρονο που σου αρέσει να δούμε αν περνάς στην επόμενη φάση!(2000 και βάλε, επίσης θέλω γνώμη και για SAW, δεν γλιτώνεις τώρα, έμπλεξες)
Αχ, το σε βλέπω δεν μου αρέσει ιδιαίτερα, σόρι...σταμάτησα στο 3ο. Ο αδερφός μου είναι φανατικός, αν είσαι κι εσύ, να σε παραπέμψω σε αυτόν να τα συζητήσετε. Όμως! έβλεπα το ριάλιτι scream queens, με πρόεδρο της επιτροπής την ηθοποιό που έκανε στο franchise την Αμάντα.

Aπό το 2000 και μετά, νομίζω ότι δεν θα ξεπεράσω ποτέ τους Μάρτυρες, του Πασκάλ Λοζιέ. Είχα πάθει σοκ.
amarelia
Περιβόητο μέλος

29-10-23

23:33
Μέχρι το 3ο αξίζει...σταμάτησα στο 3ο.

Η πρώτη είναι πάρα πολύ καλή όμως.
οι μάρτυρες ήταν πραγματικά πολύ βαριά ταινία, ούτε εγώ μπορώ να ξεπεράσω την μιζέρια που σου αφήνει, δεν είναι μια απλή horror ταινία την κουβαλάς στη ψυχή, φρικιαστικό. Το άλλο με τον πασκάλ δεν το ξέρω αλλά θα το ψάξω, οχι οτι με έπιασες αδιάβαστη δηλαδή, μην νομίζεις, απλά θα φρεσκάρω λίγο την μνήμη μου!Aπό το 2000 και μετά, νομίζω ότι δεν θα ξεπεράσω ποτέ τους Μάρτυρες, του Πασκάλ Λοζιέ. Είχα πάθει σοκ.

palio_melos
Διάσημο μέλος
Ο palio_melos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.352 μηνύματα.

29-10-23

23:40
Ακόμα μου το χτυπάει"καλο παιδάκι ο λάσερ...τι;;;;;; είναι πάνω από 30?" του i lie us.

Κατά τ' άλλα τι να πει κανείς, κλασικές woke ξενόφερτες μλκιες που μολύνουν τα πατροπαράδοτά μας έθιμα.
Θέτε halloween κύριοι; Έχουμε απόκριες.
Θέτε dia de los muertos; Έχουμε ψυχοσάββατα.
Θέτε thanksgiving; Κάθε Κυριακή ευχαριστούμε εκείνον που πρέπει.
Αίντε πια.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Η Aleksa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 19.513 μηνύματα.

29-10-23

23:42
Και τρομάρα έχουμε, επίσης.Η Ελλάς έχει απόκριες κάθε μέρα με αυτά που βλέπουμε, λίγη τρομάρα δεν έβλαψε.![]()

Lasher
Πολύ δραστήριο μέλος

29-10-23

23:42
το άλλο με τον πασκάλ δεν το ξέρω αλλά θα το ψάξω
Καλέ, ο σκηνοθέτης των μαρτύρων είναι, έχει κάνει και κάποιες άλλες αξιόλογες ταινίες (tall man, ghostland με την Μιλεν Φαρμέ σε ένα μικρό ρόλο). Άσχετο, τη Μιλέν, την κοπέλα που έπαιζε τη Λούσι στην ταινία, την είχα γνωρίσει στην Τήνο, έχει πολύ πάρε-δώσε με Ελλαδα.
Φαντάζομαι έχεις δει και το a l''enterieur. Τις έχω μαζί στο μυαλό μου αυτές τις 2 ταινίες.

amarelia
Περιβόητο μέλος

29-10-23

23:46
Τώρα λοιπόν που φρέσκαρα την μνήμη μου, θυμήθηκα πως είναι ο σκηνοθέτης των μαρτύρων.Καλέσ, ο σκηνοθέτης των μαρτύρων είναι, έχει κάνει και κάποιες άλλες αξιόλογες ταινίες (tall man, ghostland με την Μιλεν Φαρμέ σε ένα μικρό ρόλο). Άσχετο, τη Μιλέν, την κοπέλα που έπαιζε τη Λούσι στην ταινία, την είχα γνωρίσει στην Τήνο, έχει πολύ πάρε-δώσε με Ελλαδα.
Φαντάζομαι έχεις δει και το a l''enterieur. Τις έχω μαζί στο μυαλό μου αυτές τις 2 ταινίες.![]()

Ναι το χω δει το l''enterieur, επίσης πολλή μαυρίλα!
Εφέτο τι θα ντυθούμε όμως;
Πέρυσι είχα βάλει κάτι τούλια στις γάτες και ήταν σαν αράχνες, ωραία δύο δεύτερα μετά τα ξέσκισαν.
Lasher
Πολύ δραστήριο μέλος

29-10-23

23:49
ό,τι πιο τρομαχτικό (όχι που δεν θα πετούσα το πολιτικό μου σχόλιο).

29-10-23

23:59
Aρχαία Ελληνίδα, τζάμπο 10 ευρω
Άμα θες και τον Γιάννη..
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Η Aleksa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 19.513 μηνύματα.

30-10-23

00:23
Η προέλευση αυτού του εθίμου εικάζεται πως προέρχεται από το αρχαίο Κέλτικο φεστιβάλ «Samhain».
Χωρίς να είμαι ένθερμη υποστηρικτής δεν θα έλεγα πως είμαι και "κατά" του να γιορτάζεται και στη χώρα μας.
Θα αρχίσω όμως να ανησυχώ, αν κάποτε αρχίζαμε να γιορτάζουμε και το... Thanksgiving.
"Οι Κέλτες έζησαν 2000 πριν, στην περιοχή που είναι η σημερινή Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Βόρεια Γαλλία και συνήθιζαν να γιορτάζουν την πρωτοχρονιά τους την 1η του Νοέμβρη.
Αυτή ήταν και η νύχτα που οι Κέλτες πίστευαν πως τα πνεύματα των νεκρών επιστρέφουν στη γη και γιόρταζαν το Samhain. Οι ίδιοι θεωρούσαν πως η παρουσία των πνευμάτων στη γη διευκόλυνε τους Δρυίδες (Κέλτες ιερείς) να κάνουν προβλέψεις για το μέλλον. Κατά τη διάρκεια της γιορτής άναβαν φωτιές, φορούσαν στολές από κεφάλια και δέρματα ζώων, και προσπαθούσαν να προβλέψουν τη μοίρα ο ένας του άλλου αλλά και να εξευμενίσουν τα κακά πνεύματα.
Αυτή ήταν και η νύχτα που οι Κέλτες πίστευαν πως τα πνεύματα των νεκρών επιστρέφουν στη γη και γιόρταζαν το Samhain. Οι ίδιοι θεωρούσαν πως η παρουσία των πνευμάτων στη γη διευκόλυνε τους Δρυίδες (Κέλτες ιερείς) να κάνουν προβλέψεις για το μέλλον. Κατά τη διάρκεια της γιορτής άναβαν φωτιές, φορούσαν στολές από κεφάλια και δέρματα ζώων, και προσπαθούσαν να προβλέψουν τη μοίρα ο ένας του άλλου αλλά και να εξευμενίσουν τα κακά πνεύματα.
Η λέξη «Halloween» προέρχεται από την φράση «All Hallow Even» ως συντομογραφία.
Ωστόσο πιστεύεται ότι πρόκειται για μεταφορά της γιορτής του θεού του Κάτω Κόσμου τον οποί λάτρευαν μεταξύ άλλων οι Κέλτες, αφού και όπως και στη περίπτωση του αρχαιοελληνικού μύθου της Περσεφόνης έτσι και οι Κέλτες γιόρταζαν το ερχομό του χειμώνα και σύμφωνα με τις δοξασίες τους, ήταν η βραδιά που οι νεκροί ανέβαιναν στη γη.
Η μέρα αυτή σηματοδοτούσε το τέλος του θερισμού και του καλοκαιριού, της θερμής περιόδου του έτους και την έναρξη του άλλου μισού, του σκοτεινού χειμώνα.
Οι Κέλτες πίστευαν ότι τη νύχτα πριν τη νέα χρονιά, δηλαδή στις 31 του Οκτώβρη , το όριο ανάμεσα στον κόσμο των ζωντανών και των νεκρών γινόταν θολό και δυσδιάκριτο, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα οι κανονικοί νόμοι του χώρου και του χρόνου να αδρανούν προσωρινά, επιτρέποντας να ανοίξει ένα παράθυρο απ’ το οποίο ο κόσμος των πνευμάτων μπορούσε να αναμειχθεί με τον κόσμο των ζωντανών.
Ήταν μια νύχτα που οι νεκροί μπορούσαν επιστρέψουν στη γη των ζωντανών για να γιορτάσουν με την οικογένεια ή τη φυλή τους.
Τα χρώματα που επικρατούν στους στολισμούς είναι το πορτοκαλί και το μαύρο. Το πορτοκαλί επειδή συμβολίζει τις σοδειές και το μαύρο για τους νεκρούς."
πηγή: https://www.in.gr/2021/10/29/life/halloween-apo-pou-proerxetai-fimismeni-amerikaniki-giorti/
Ωστόσο πιστεύεται ότι πρόκειται για μεταφορά της γιορτής του θεού του Κάτω Κόσμου τον οποί λάτρευαν μεταξύ άλλων οι Κέλτες, αφού και όπως και στη περίπτωση του αρχαιοελληνικού μύθου της Περσεφόνης έτσι και οι Κέλτες γιόρταζαν το ερχομό του χειμώνα και σύμφωνα με τις δοξασίες τους, ήταν η βραδιά που οι νεκροί ανέβαιναν στη γη.
Η μέρα αυτή σηματοδοτούσε το τέλος του θερισμού και του καλοκαιριού, της θερμής περιόδου του έτους και την έναρξη του άλλου μισού, του σκοτεινού χειμώνα.
Οι Κέλτες πίστευαν ότι τη νύχτα πριν τη νέα χρονιά, δηλαδή στις 31 του Οκτώβρη , το όριο ανάμεσα στον κόσμο των ζωντανών και των νεκρών γινόταν θολό και δυσδιάκριτο, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα οι κανονικοί νόμοι του χώρου και του χρόνου να αδρανούν προσωρινά, επιτρέποντας να ανοίξει ένα παράθυρο απ’ το οποίο ο κόσμος των πνευμάτων μπορούσε να αναμειχθεί με τον κόσμο των ζωντανών.
Ήταν μια νύχτα που οι νεκροί μπορούσαν επιστρέψουν στη γη των ζωντανών για να γιορτάσουν με την οικογένεια ή τη φυλή τους.
Τα χρώματα που επικρατούν στους στολισμούς είναι το πορτοκαλί και το μαύρο. Το πορτοκαλί επειδή συμβολίζει τις σοδειές και το μαύρο για τους νεκρούς."
πηγή: https://www.in.gr/2021/10/29/life/halloween-apo-pou-proerxetai-fimismeni-amerikaniki-giorti/
Χωρίς να είμαι ένθερμη υποστηρικτής δεν θα έλεγα πως είμαι και "κατά" του να γιορτάζεται και στη χώρα μας.
Θα αρχίσω όμως να ανησυχώ, αν κάποτε αρχίζαμε να γιορτάζουμε και το... Thanksgiving.

glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.450 μηνύματα.

30-10-23

05:01
Εμένα πάλι που δεν μου αρέσουν από παιδί ούτε καν οι ελληνικές απόκριες, ενώ το ξενόφερτο Halloween μου φαίνεται τελείως αταίριαστο με την ελληνική κουλτούρα. Και ας μη γελιόμαστε τα τελευταία χρόνια προωθήθηκε με γνώμονα την εμπορικότητα πχ ένα μήνα πριν ακόμη τα jumpo ήταν γεμάτα με κάθε λογής αηδία πορτοκαλί που σχετιζόταν με αυτό.
Εντάξει μπορεί να φανώ ξενέρωτη , αλλά όλες αυτές οι fake φθηνιαρικες illustrasion μεταμφιέσεις και οι αστεισμοι στερούνται αισθητικής.
Ίσως θα μου φαινόταν πιο ενδιαφέρον το cosplay, αποσυνδεδεμένο από γιορτές, φαντάζει μια πιο δημιουργική μορφή μεταμφίεσης για όσους τους αρέσει όχι απλά να ντυθούν με μια στολή, αλλά να υποδυθούν ένα χαρακτήρα.
Εντάξει μπορεί να φανώ ξενέρωτη , αλλά όλες αυτές οι fake φθηνιαρικες illustrasion μεταμφιέσεις και οι αστεισμοι στερούνται αισθητικής.
Ίσως θα μου φαινόταν πιο ενδιαφέρον το cosplay, αποσυνδεδεμένο από γιορτές, φαντάζει μια πιο δημιουργική μορφή μεταμφίεσης για όσους τους αρέσει όχι απλά να ντυθούν με μια στολή, αλλά να υποδυθούν ένα χαρακτήρα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 105 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Libertus
- Kate1914
- Hased Babis
- Giorgkalo
- Memetchi
- taketrance
- Paragontas7000
- Scandal
- American Economist
- touvlo
- charmander
- Paladin
- fourkaki
- chester20080
- AggelikiGr
- dreamer!!
- ayahuasca97
- Ilma
- Ωρορα
- Wonderkid
- fmarulezkd
- J.Cameron
- Advocatus diaboli
- A350
- D a f n i
- giannhs2001
- Fernando_A
- rafaela11
- tsiobieman
- Debugging_Demon
- vasilis123321
- Sosstoss
- synthnightingale
- GeorgePap2003
- kalhkardia
- camil
- korlef
- jj!
- ROM32
- Ness
- phleidhs
- johnsala
- Arianara S3
- User2350
- kiyoshi
- Joji
- P.Dam.
- marww
- iew
- Alessandra Eliza
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.