paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.978 μηνύματα.

28-10-24

22:27
Δεν υπάρχουν κατώτερα και ανώτερα στοιχεία πολιτισμού όταν μιλάμε για έθιμα. Για τον κάθε λαό έχουν την αξία τους. Γενικά το να μπλοκάρουμε οτι είναι ξενόφερτο δεν νομίζω πως βοηθάει ιδιαίτερα. Το θέμα είναι να αξιολογούμε με κριτική σκέψη τι αξίζει να υιοθετήσουμε και τι όχι.
Ωστόσο χάνουμε την ουσία θεωρώ. Ο λόγος που αρέσει στον κόσμο το Halloween είναι ο ίδιος που αρέσουν σε πολλούς οι ταινίες τρόμου. Όπως τα Χριστούγεννα μας φτιάχνουν την διάθεση λόγω του στολισμού και της χαράς που προσφέρουν, έτσι και το Halloween σαν γιορτή μας φτιάχνει την διάθεση μέσω του στολισμού και της "τρομάρας" που προσφέρει.
Δεν θέλει πολύ κριτική σκέψη για να μάθει κανείς ότι η μεσογειακή διατροφή αποτελεί πολύ πιο ποιοτικό και υγιεινό τροπο διατροφής πχ.
Το Halloween είναι μια μπούρδα κ μισή με κανένα στοιχείο εμπλουτισμού του πνευματικού στοιχείου μιας χώρας. Απλά μια ψευτογιορτη με κανένα βαθύτερο νόημα και με σκοπό την πολιτιστική αλλοτρίωση με απώτερο στόχο απλά την παραγωγή η την απόκτηση πλούτου- όπως και όλες οι μεγάλες γιορτές οι οποίες προέρχονται από την Δύση ή έχουν εμπορευματοποιηθεί απ αυτήν .
Τσιγάρα σέρτικα
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Στράτος :P αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1.191 μηνύματα.

28-10-24

22:47
επιεικώς! Πάνω απ' όλα αποτελεί μιά τρελή ασέβεια στην γενοκτονία της πορτοκαλί κολοκύθας. Της οποίας η ιερή αποστολή είναι μία. Η κολοκυθοτυρόπιτα με σπιτικό τραγανό φύλλο και φέτα βουνίσια πιπεράτηΤο Halloween είναι μια μπούρδα κ μισή με κανένα στοιχείο εμπλουτισμού του πνευματικού στοιχείου μιας χώρας
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.436 μηνύματα.

28-10-24

22:56
Διαφωνούμε, αλλά σέβομαι το δικαίωμα σου να θες να απέχεις.Δεν θέλει πολύ κριτική σκέψη για να μάθει κανείς ότι η μεσογειακή διατροφή αποτελεί πολύ πιο ποιοτικό και υγιεινό τροπο διατροφής πχ.
Το Halloween είναι μια μπούρδα κ μισή με κανένα στοιχείο εμπλουτισμού του πνευματικού στοιχείου μιας χώρας. Απλά μια ψευτογιορτη με κανένα βαθύτερο νόημα και με σκοπό την πολιτιστική αλλοτρίωση με απώτερο στόχο απλά την παραγωγή η την απόκτηση πλούτου- όπως και όλες οι μεγάλες γιορτές οι οποίες προέρχονται από την Δύση ή έχουν εμπορευματοποιηθεί απ αυτήν .
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.434 μηνύματα.

29-10-24

10:09
ρε αδερφε εισαι 22 χρονων αν θυμαμαι καλα. Γνωριζεις κανα συνομιλικο μας να "γιορταζει" το χαλογουιν? Εγω απο αυτο το θρεντ θυμηθηκα την υπαρξη του. Ουτε τα μικρα μου ξαδερφακια δεν ξερουν τι ειναι.Διαφωνούμε, αλλά σέβομαι το δικαίωμα σου να θες να απέχεις.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.582 μηνύματα.

29-10-24

10:22
ρε αδερφε εισαι 22 χρονων αν θυμαμαι καλα. Γνωριζεις κανα συνομιλικο μας να "γιορταζει" το χαλογουιν? Εγω απο αυτο το θρεντ θυμηθηκα την υπαρξη του. Ουτε τα μικρα μου ξαδερφακια δεν ξερουν τι ειναι.
Στην Εκάλη και στην Πεντέλη ξέρουν τι είναι. Εσύ μόνο δεν ξέρεις τι είναι.

Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.

29-10-24

10:24
χα χα χαχαΣτην Εκάλη και στην Πεντέλη ξέρουν τι είναι. Εσύ μόνο δεν ξέρεις τι είναι.![]()
![]()
χα
χα.
αχαχαχαχ
χαχα.
Αστείο.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.582 μηνύματα.

29-10-24

10:28
Καταρχάς οι περισσότεροι είστε άσχετοι με το θέμα. Η συγκεκριμένη γιορτή σε πολλές δυτικές χώρες συνήθως είτε ταυτίζεται με τη γιορτή του Αγίου Νικολάου (Saint Nicolas, Saint Claus) ή μπορεί να γίνεται την ίδια βδομάδα με τη γιορτή αυτή. Θυμάμαι στη Γερμανία την ημέρα αυτή εκτός από τα βαμπίρια (και τα βαμπύρια) κάτι Γερμανοί μαντραχαλέοι είχαν ντυθεί Άγιοι Νικόλες με την καθολική / προστεσταντική εκκλησιαστική αμφίεση (τιάρα,ράβδος) και περνούσαν το πρωί από τα γραφεία και μοίραζαν ευγενικά 2 σοκολάτες δίνοντας ευχές. Στο Αμβούργο είχαν μια παράδοση οι γονείς να αφήνουν δωράκια στα παπούτσια των παιδιών ώστε να τα βρουν το πρωί που θα πάνε σχολείο (θεωρώντας ότι τα έφερε ο Άγιος Νικόλας). Επίσης υπήρχαν και μαγαζιά που πουλούσαν στολές δρακουλίστικες, μασέλες δράκουλα, νύχια και διάφορα προσθετικά (περούκες, κάπες).
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

29-10-24

10:31
Αν είμαστε άσχετοι (κι εσύ ο σχετικός...), διαφώτισέ μας. Δε μας χαλάει (εν αντιθέσει με τις ειρωνείες...)...
Σε κάθε περίπτωση, μια γιορτή με κολοκύθες και φαναράκια είναι. Και, ξαναλέω, αν θέλουν τα μικρά παιδάκια να κάνουν καμιά κατασκευή και, άντε, κανένα "μπου" μεταξύ τους...
Μέχρι εκεί. Δεν τσουλάει, στην Ελλάδα, αυτό το έθιμο. Όποιος/α θέλει και αν...
Σε κάθε περίπτωση, μια γιορτή με κολοκύθες και φαναράκια είναι. Και, ξαναλέω, αν θέλουν τα μικρά παιδάκια να κάνουν καμιά κατασκευή και, άντε, κανένα "μπου" μεταξύ τους...
Μέχρι εκεί. Δεν τσουλάει, στην Ελλάδα, αυτό το έθιμο. Όποιος/α θέλει και αν...
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.436 μηνύματα.

29-10-24

10:34
25*ρε αδερφε εισαι 22 χρονων αν θυμαμαι καλα. Γνωριζεις κανα συνομιλικο μας να "γιορταζει" το χαλογουιν? Εγω απο αυτο το θρεντ θυμηθηκα την υπαρξη του. Ουτε τα μικρα μου ξαδερφακια δεν ξερουν τι ειναι.
Ναι γνωρίζω, και εγώ προσωπικά το γούσταρα ήδη από πολύ μικρή ηλικία.
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.434 μηνύματα.

29-10-24

10:36
Οκκ μαλιστα.25*
Ναι γνωρίζω, και εγώ προσωπικά το γουσταρα ήδη από πολύ μικρή ηλικία.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Στα παπαρια μας κιολας.Καταρχάς οι περισσότεροι είστε άσχετοι με το θέμα. Η συγκεκριμένη γιορτή σε πολλές δυτικές χώρες συνήθως είτε ταυτίζεται με τη γιορτή του Αγίου Νικολάου (Saint Nicolas, Saint Claus) ή μπορεί να γίνεται την ίδια βδομάδα με τη γιορτή αυτή. Θυμάμαι στη Γερμανία την ημέρα αυτή εκτός από τα βαμπίρια (και τα βαμπύρια) κάτι Γερμανοί μαντραχαλέοι είχαν ντυθεί Άγιοι Νικόλες με την καθολική / προστεσταντική εκκλησιαστική αμφίεση (τιάρα,ράβδος) και περνούσαν το πρωί από τα γραφεία και μοίραζαν ευγενικά 2 σοκολάτες δίνοντας ευχές. Στο Αμβούργο είχαν μια παράδοση οι γονείς να αφήνουν δωράκια στα παπούτσια των παιδιών ώστε να τα βρουν το πρωί που θα πάνε σχολείο (θεωρώντας ότι τα έφερε ο Άγιος Νικόλας). Επίσης υπήρχαν και μαγαζιά που πουλούσαν στολές δρακουλίστικες, μασέλες δράκουλα, νύχια και διάφορα προσθετικά (περούκες, κάπες).
nPb
Επιφανές μέλος

29-10-24

10:40
Ε αφού δεν σε ενδιαφέρει, γιατί απαντάς και κράζεις τον κόσμο που λέει τη γνώμη του; Ε; Ε;
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος

29-10-24

10:43
Εσυ λες οτι ειμαστε ολοι ασχετοι στην αρχη της παραγραφου σου και αλλοι μπαινουν στο θρεντακι και τρολλαρουν . Σου απαντησα αναλογα.Ε αφού δεν σε ενδιαφέρει, γιατί απαντάς και κράζεις τον κόσμο που λέει τη γνώμη του; Ε; Ε;
nPb
Επιφανές μέλος

29-10-24

10:57
Εσυ λες οτι ειμαστε ολοι ασχετοι στην αρχη της παραγραφου σου και αλλοι μπαινουν στο θρεντακι και τρολλαρουν . Σου απαντησα αναλογα.
Nοτ.. εκτροχιάζεις την κουβέντα. Ο Sam και ο Dias άλλο είπαν.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.

29-10-24

11:26
Ποτέ δεν έχω ξανανιώσει την ανάγκη να ευχαριστήσω τόσο θερμά έναν συνομιλητή μου, για την ακρίβεια με την οποία κατανόησε και περιέγραψε τα αισθήματα που πλημμυρίζουν τον εσωτερικό μου κόσμο, περί ταύτων ειρωνικών αποκρίσεων και χαχάνων.Στα παπαρια μας κιολας.
Παράγοντα, είσαι μια όαση γλυκειάς ελπίδας για τις δύσκολες μικρές ώρες της Τρίτης.
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος

29-10-24

18:14
Ε ρε συ θα τρελαθουμε εδω μεσα με αυτα που διαβαζουμε. Το στεκι με το πραγματικο κοσμο ωρες ωρες ειναι ενα παραλληλο συμπαν.Ποτέ δεν έχω ξανανιώσει την ανάγκη να ευχαριστήσω τόσο θερμά έναν συνομιλητή μου, για την ακρίβεια με την οποία κατανόησε και περιέγραψε τα αισθήματα που πλημμυρίζουν τον εσωτερικό μου κόσμο, περί ταύτων ειρωνικών αποκρίσεων και χαχάνων.
Παράγοντα, είσαι μια όαση γλυκειάς ελπίδας για τις δύσκολες μικρές ώρες της Τρίτης.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.536 μηνύματα.

29-10-24

18:59
Η καλύτερη λύση για να μην έρθει το έθιμο στην Ελλάδα είναι να βάλουν (όσοι μένουν σε μονοκατοικίες) ηλεκτροφόρα περίφραξη γύρω από τα σπίτια, για να μην πλησιάζουν τα παιδιά, σαν αυτά που κατακλύζουν τη γειτονιά του @Dias για τρικ ορ τριτ. Τώρα όσον αφορά στις πολυκατοικίες είμαι ήσυχος, δεν νομίζω να πηγαίνουν εκεί.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

29-10-24

19:02
Ηλεκτροφόρα σύρματα ;;;
ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ !!
ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ !!
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.063 μηνύματα.

29-10-24

19:07
Εδώ τα κάλαντα εκλείψανε ως έθιμο, που παλιά ήταν πολύ διαδεδομένο και βγάζαμε και σοβαρά χρήματα (βέβαια εποχές προ κρίσης), σιγά μην γυρίζουν τα ελληνάκια από σπίτι σε σπίτι για κέρασμα ντυμένα φαντάσματα 

American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.844 μηνύματα.

29-10-24

19:11
Ε ρε συ θα τρελαθουμε εδω μεσα με αυτα που διαβαζουμε. Το στεκι με το πραγματικο κοσμο ωρες ωρες ειναι ενα παραλληλο συμπαν.
Πάντα στο κόσμο του είναι, όχι ώρες ώρες.
Micro
Συντονιστής
Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 5.220 μηνύματα.

29-10-24

19:13
Παιδακια να πάνε για trick or treat δεν έχω δει ή ακούσει πότε, αλλά αυτήν την εποχή γίνονται πολλά πάρτυ Halloween. Θυμάμαι και το φροντιστήριο αγγλικών μου οργάνωνε υπαίθριο πάρτυ όπου ντυνόμασταν και ψηναμε Marshmallows 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 105 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Libertus
- Kate1914
- Hased Babis
- Giorgkalo
- Memetchi
- taketrance
- Paragontas7000
- Scandal
- American Economist
- touvlo
- charmander
- Paladin
- fourkaki
- chester20080
- AggelikiGr
- dreamer!!
- ayahuasca97
- Ilma
- Ωρορα
- Wonderkid
- fmarulezkd
- J.Cameron
- Advocatus diaboli
- A350
- D a f n i
- giannhs2001
- Fernando_A
- rafaela11
- tsiobieman
- Debugging_Demon
- vasilis123321
- Sosstoss
- synthnightingale
- GeorgePap2003
- kalhkardia
- camil
- korlef
- jj!
- ROM32
- Ness
- phleidhs
- johnsala
- Arianara S3
- User2350
- kiyoshi
- Joji
- P.Dam.
- marww
- iew
- Alessandra Eliza
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.