Τι είναι και τι θέλει η woke κουλτούρα;

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.192 μηνύματα.
Ποια είναι ακριβώς η διαφορά εδώ με τους «αντιγουοκ». Αφού η πιο εύκολη κάλυψη είναι να πει κάποιος « Αα εγώ δεν συμφωνώ με τον γάμο, δεν μ’αρεσουν αυτά τα γουοκ». Κάποια σκέψη υπάρχει από πίσω, ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Αν θελουμε να έχουμε τη τόσο δα κριτική σκέψη, μπορούμε να αναρωτηθούμε γιατί δεν συμφωνεί. Κάτι τον ενοχλεί, όσο και αν προσπαθεί να το καλύψει ως αθώα ιδεολογική αντίθεση.
Αμα δεν πιστευεις καλοπροαίρετα, ειδικα τη στιγμή που έρχονται οι συντηρητικοι και στο εξηγούν και ψυχαναγκάζεσαι να σκέφτεσαι οτι "μμμμ κάλυψη ειναι, και ποιος μου λεει εμενα τι σκέφτεσαι στ αληθεια", ε συγγνώμη δε μπορούμε να κανουμε εμείς κατι γι αυτο ούτε να στο εξηγούμε 30 φορές για να μην έχεις φοβίες οτι ειμαστε κρυφομισεροί και άλλα σκεφτόμαστε.

Δηλαδή κι εγω αμα το παω ετσι ρε Μεμέτσι, κι εσυ μου απαντας ευγενικα 99 στις 100 φορές αλλα που ξερω εγω απο μεσα σου οτι δεν το κανεις επειδη με λυπάσαι που ειμαι καράφλας, κι ας μη μου το χεις πει ποτε;

ΥΓ: Και αυτο τολμώ να πω το χαρακτηριστικό της επιμονής στην λεκτική και συμπεριφορική συμμόρφωση, σε έναν κομφορμισμό ακόμα και της σκέψης, της παραμικρής αμφιβολίας, ειναι ίδιον του wokeness. Άριστο παράδειγμα woke λογικής. Σε φάση "μη με μαλώσετε, θα κανω οτι μου πειτε, θα σκεφτομαι οτι μου πειτε και θα το λεω οπως μου το πείτε να το λεω, διοτι αν μου ξεφυγει λιγο διαφορετικα μαλλον ειμαι φασίστας και σας μισώ και παριστάνω κατι άλλο".

Τελευταία επεξεργασία:

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 1.120 μηνύματα.
Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο η ιδιότητα του ατομου ως γκει εν προκειμενω που τρωει το κράξιμο αλλά το όλο στυλάκι η extravagant περσόνα.
Η έκφραση φύλου δηλαδή.

Ας είσαι γκέι, αλλά να μην είσαι από τους κουνιστούς.

Εάν σκεφτούμε τι καταπίεση μπορεί να έχει βιώσει ένα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο, τότε μπορούμε να βλέπουμε με μεγαλύτερη συμπάθεια τέτοιες extravagant περσόνες. Οι περσόνες προσπαθούν να κρύψουν τον πόνο.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.192 μηνύματα.
Η έκφραση φύλου δηλαδή.

Εάν σκεφτούμε τι καταπίεση μπορεί να έχει βιώσει ένα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο, τότε μπορούμε να βλέπουμε με μεγαλύτερη συμπάθεια τέτοιες extravagant περσόνες. Οι περσόνες προσπαθούν να κρύψουν τον πόνο.
Βρε να κουνιεσαι και σαν πολυελαιος σε σεισμο 9 ριχτερ, τι μου λες.

Εδω ειχαμε τον Βαγγέλα στο λύκειο που ηταν θηλυπρεπής με στρινγκάρα κωλοκόφτη κατω απο το κολάν.

Το ιδιο ειναι ο Βαγγέλας και το ίδιο η τηλεπερσόνα μιστερ μπουτια που εχει βγει ακριβως επι τουτου και το χει ενστερνιστεί ως public brand;

Δηλαδη αν εγω θέλω να εκφράσω την ελευθερία κινήσεων μου ως ατομο με περιορισμενη κινητικότητα με το να βγω και να κλωτσάω τον κόσμο για να δεις τι ωραια λειτουργουν τα πόδια μου, αυτο θα ειναι καταπίεση αναπηρίας;

Memetchi

Διάσημο μέλος

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 2.304 μηνύματα.
Αμα δεν πιστευεις καλοπροαίρετα, ειδικα τη στιγμή που έρχονται οι συντηρητικοι και στο εξηγούν και ψυχαναγκάζεσαι να σκέφτεσαι οτι "μμμμ κάλυψη ειναι, και ποιος μου λεει εμενα τι σκέφτεσαι στ αληθεια", ε συγγνώμη δε μπορούμε να κανουμε εμείς κατι γι αυτο ούτε να στο εξηγούμε 30 φορές για να μην έχεις φοβίες οτι ειμαστε κρυφομισεροί και άλλα σκεφτόμαστε.

Δηλαδή κι εγω αμα το παω ετσι ρε Μεμέτσι, κι εσυ μου απαντας ευγενικα 99 στις 100 φορές αλλα που ξερω εγω απο μεσα σου οτι δεν το κανεις επειδη με λυπάσαι που ειμαι καράφλας, κι ας μη μου το χεις πει ποτε;
Βασικά δεν σκεφτόμουν απαραίτητα το φόρουμ, εδώ μέσα υπάρχει μεγαλύτερο δείγμα σε πολλαπλά θέματα και υπάρχει και μια οδ, υπάρχουν τρολ, υπάρχουν περσόνες και τριγκαρίσματα. Τέλος πάντων περιπλέκεται τι λέει ο καθένας και γιατί.
Βέβαια θα σου πω ότι κάποια πράγματα είναι και υποσυνείδητα, εσύ μπορεί να έχεις πείσει τον εαυτό σου και φωναχτά να λες, ναι απλά δεν μ' αρέσει το τάδε, αλλά πότε να μην εξερεύνησες μέσα σου γιατί δεν σου αρέσει. Είναι πολύ δύσκολό κάποια πράγματα που έχουν εγγραφεί στις συνειδήσεις μας να φύγουν τόσο εύκολα. Είχαμε νομίζω μια συζήτηση για τα σχολεία και τέτοια βιβλία και όταν με είχες ρωτήσει αν δεν πιστεύω ότι το ένα προβάλλεται περισσότερο σου είχα αναλύσει λίγο το πως δεν ισχύει, απλά βλέπεις τα βιβλία με στρειτ έρωτες ως default σε αυτό τον κόσμο και τα άλλα ως επιπρόσθετα και αν θυμάμαι καλά μου είχες πει ότι δεν έχεις απάντηση σε αυτά.
Γενικά, βλέπω μια απλούστευση, ενώ υπάρχουν διακυμάνσεις. Δεν είναι όλοι αυτοί που θα βρίσουν, αυτοί που θα περάσουν σε ακρότητες. Ξαναλέω όμως ότι το γενίκευσα γιατί έτσι εξέλαβα το σχόλιο της Γλαύκι, ως γενική απάντηση στην ερώτηση του Αζούρ.

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.441 μηνύματα.
Η έκφραση φύλου δηλαδή.

Azur, ούτε το έμφυτο κουνιστο είναι ( τουλάχιστον για τους περισσότερους) που προκαλεί, αλλά ο υπερτονισμος ως μέσο έκφρασης της διαφορετικής σεξουαλικότητας. Σκέψου τα pride πχ και την υπερβολή στο ρούχο και το styling " Κοιτάξτε με " . "Είμαι ορατός μέσω του extravagant"

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.019 μηνύματα.
Το έχω δει να γίνεται αυτό εδώ μέσα με τον Θέμη Κανέλλο,
Αυτός δεν θέλει κράξιμο επειδή είναι gay femboy αλλά επειδή πριν κάποια χρόνια ανέβαζε εκτρωματικά βίντεο όπου ενώ τον έβλεπαν έφηβοι/ες έλεγε πως είναι φυσιολογικό να είσαι 15 και να το κάνεις με 40αρηδες ταξιτζήδες στη μπανιέρα ενός ξενοδοχείου.

Αυτά δεν συγχωρούνται. Η άμεση ή έμμεση προώθηση της παιδεραστίας (είτε ομοφυλοφιλικής είτε ετεροφυλοφιλικής) είναι αισχρή πράξη. Δεν μας νοιάζει η σεξουαλικότητα του παιδεραστή, κρεμάλα όπως και να έχει.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.059 μηνύματα.
Όταν έδινα για προφισιενσι το ~2023, συζητούσαμε για τα παλιά βίντεο του Κανέλλου (είχα πετύχει κι εγώ κάποια από τα παλιά του).
Η αγγλικού και πολύ καλή φίλη μου έλεγε ότι "κι εγώ αν κυκλοφορούσα βίντεο στο youtube που λέω ότι πιπώνω ταξιτζήδες σε τουαλέτες" ή κάπως έτσι, εεε η οικογένειά μου θα αντιδρούσε.

Γενικά περιπτώσεις τύπου Κανέλλου, προσπαθώ ακόμα να καταλάβω αν το κάνουν από αντίδραση (του στυλ εμείς οι ομοφυλόφιλοι είμαστε ανοιχτόμυαλοι και καταδικάζουμε τις συντηρητικούρες, μιλάμε ανοιχτά για όλα χωρίς όρια κτλ κτλ) ή αν υπό άλλες συνθήκες δεν θα το κάνανε αυτό.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.835 μηνύματα.
Το έχω δει να γίνεται αυτό εδώ μέσα με τον Θέμη Κανέλλο, τον Επώνυμο και ίσως και άλλους.

Αυτός είναι ο λόγος που είμαι καχύποπτος.

Το συγκεκριμένο άτομο αναβαζε video στα οποία έλεγε ότι στα 14-15 έκανε σεξ με 50αριδες σε δημόσιες τουαλέτες, μετά έλεγε ότι πήγαινε με παντρεμένους άντρες σε ξενοδοχεία επι πληρωμή, ενώ έφτασε στο σημείο να λέει ότι δεν πήγαινε στο σχολείο καθώς το σεξ ήταν σημαντικότερο. Αυτά που αναφέρω είναι τα πιο light, καθώς έχει πει πολύ χειρότερα τα οποία ντρέπομαι ακόμα και να γράψω.

Θεωρείς ότι το άτομο αυτό είναι πρότυπο που πρέπει να θαυμάζουμε και να του λέμε μπράβο?? Θεωρείς οτι το κράξιμο που έφαγε ευθύνεται στο γεγονός οτι ειναι Gay και οχι λογω του αισχρου περιεχόμενου??Αλήθεια τώρα??

Memetchi

Διάσημο μέλος

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 2.304 μηνύματα.
Η αγγλικού και πολύ καλή φίλη μου έλεγε ότι "κι εγώ αν κυκλοφορούσα βίντεο στο youtube που λέω ότι πιπώνω ταξιτζήδες σε τουαλέτες" ή κάπως έτσι, εεε η οικογένειά μου θα αντιδρούσε.
Βασικά αν θυμάμαι καλά, η οικογένειά του πολύ πριν από αυτά τον είχε σπάσει στο ξύλο, τους είχε καταγγείλει στην αστυνομία και τον πέταξαν εκτός σπιτιού. Κάτι τέτοιο. Όταν έχεις ένα 15χρονο που το έχουν αφήσει οι γονείς του στη μοίρα του, πολλοί ανώμαλοι μπορούν να το εκμεταλλευτούν αυτό. Ίσως θα ήταν πολύ διαφορετικά αν ήταν δίπλα του για να έχει μια σχέση με συνομήλικό του. Μπορεί και όχι γιατί βλέπω αποζητά πολύ και την προσοχή και αυτό τον τρόπο ζωής γενικότερα.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.059 μηνύματα.
Βασικά αν θυμάμαι καλά, η οικογένειά του πολύ πριν από αυτά τον είχε σπάσει στο ξύλο, τους είχε καταγγείλει στην αστυνομία και τον πέταξαν εκτός σπιτιού. Κάτι τέτοιο. Όταν έχεις ένα 15χρονο που το έχουν αφήσει οι γονείς του στη μοίρα του, πολλοί ανώμαλοι μπορούν να το εκμεταλλευτούν αυτό. Ίσως θα ήταν πολύ διαφορετικά αν ήταν δίπλα του για να έχει μια σχέση με συνομήλικό του. Μπορεί και όχι γιατί βλέπω αποζητά πολύ και την προσοχή και αυτό τον τρόπο ζωής γενικότερα.
Ναι δυστυχώς όλα τα σημάδια δείχνουν ότι δεν τον αγκάλιασε η οικογένειά του, ειδικά ο πατέρας του ο οποίος πρέπει να είναι σκληροπυρηνικός στρατιωτικός.
Έστω η μάνα του να ήταν δίπλα του.
Στο Big Brother που έλεγε κάποια πράγματα για την οικογένειά του είχα συγκινηθεί πολύ.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Βασικά δεν σκεφτόμουν απαραίτητα το φόρουμ, εδώ μέσα υπάρχει μεγαλύτερο δείγμα σε πολλαπλά θέματα και υπάρχει και μια οδ, υπάρχουν τρολ, υπάρχουν περσόνες και τριγκαρίσματα. Τέλος πάντων περιπλέκεται τι λέει ο καθένας και γιατί.
Βέβαια θα σου πω ότι κάποια πράγματα είναι και υποσυνείδητα, εσύ μπορεί να έχεις πείσει τον εαυτό σου και φωναχτά να λες, ναι απλά δεν μ' αρέσει το τάδε, αλλά πότε να μην εξερεύνησες μέσα σου γιατί δεν σου αρέσει. Είναι πολύ δύσκολό κάποια πράγματα που έχουν εγγραφεί στις συνειδήσεις μας να φύγουν τόσο εύκολα. Είχαμε νομίζω μια συζήτηση για τα σχολεία και τέτοια βιβλία και όταν με είχες ρωτήσει αν δεν πιστεύω ότι το ένα προβάλλεται περισσότερο σου είχα αναλύσει λίγο το πως δεν ισχύει, απλά βλέπεις τα βιβλία με στρειτ έρωτες ως default σε αυτό τον κόσμο και τα άλλα ως επιπρόσθετα και αν θυμάμαι καλά μου είχες πει ότι δεν έχεις απάντηση σε αυτά.
Γενικά, βλέπω μια απλούστευση, ενώ υπάρχουν διακυμάνσεις. Δεν είναι όλοι αυτοί που θα βρίσουν, αυτοί που θα περάσουν σε ακρότητες. Ξαναλέω όμως ότι το γενίκευσα γιατί έτσι εξέλαβα το σχόλιο της Γλαύκι, ως γενική απάντηση στην ερώτηση του Αζούρ.
Ρε φιλαράκι. Θα στο πω οσο απλά και χωριάτικα το σκέφτομαι.

Είναι σαν το "μ αρεσει δε μ αρεσει" η ντομάτα πχ. Απο τη στιγμή που πραγματικά νιωθω οτι δεν σε μισώ (γιατι ΔΕΝ σε μισω, ουτε καν εσενα που εισαι πιο εντονος απο τον Αζουρ), ποιο το νόημα να καθομαι να ψάχνω απο που προκυπτει το τι δεν μ αρεσει κι αν πιέζω τον εαυτο μου ή αν ειναι μη πιεσμένο ή ότι;

Αν ενα πράγμα φτάνουμε στο σημείο να το υπερεξαντλουμε "και γιατί και γιατί και γιατί σκέφτεσαι έτσι και γιατί μιλάς έτσι" δεν ειναι εξαντλητικό; Δε θα φτάσουμε στο σημειο να εγκαλουμε οι μεν τους δε για την ταδε μικρολεπτομέρεια που μας έθιξε και να κανουμε συνεδρειούλες με ψυχιατρο για το απο ποτε στην παιδικη μας ηλικια μας τον ακουμπησε ο μπαμπάς μας ξερω γω και γιναμε ομοφοβικοι και απλά πεισαμε τον εαυτο μας για κάποια πράγματα;

Και στην τελική γιατί να είναι ότι εγω έχω πείσει τον εαυτό μου και να μην με εχω εξερευνήσει, και να μην έχετε πείσει κάποιοι από εσας τον δικό σας εαυτό ότι όλοι σας κυνηγάνε ή σας μισούν και να μην έχετε εξερευνήσει απο που προέρχεται αυτη η επιμονή με τη συμμόρφωση σε μια συγκεκριμενη νόρμα συμπεριφορών;

(βλέπεις πόσο ευκολα αντιστρέφεται το επιχείρημα; Ψαχνουμε ποιος έχει τη "βρωμα". Τα όπλα μας λείπουν να αρχίσουμε να πυροβολάμε ο ένας τον άλλο με την πρωτη αμφιβολία, όχι εδω γενικά λεω. Καταλαβαινεις πόσο με στενοχωρεί αυτό; Ο λόγος μου ειναι σπαθί και θα έπρεπε να αρκει στον αλλο οταν του λεω δε μισω εσένα αλλα ειμαι αντιθετος με την κουλτούρα).

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.650 μηνύματα.
εννοείται ότι μένουμε woke σε ό,τι έχει να κάνει με διακρίσεις φυλής, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού ή οτιδήποτε δημιουργεί καταπιεσμένες μειονότητες. και όλο αυτό το αγκαλιάζουμε και το συνδέουμε με τον αγώνα μας ενάντια του καπιταλισμού, δεν του το χαρίζουμε. :smoke:

Memetchi

Διάσημο μέλος

Αν ενα πράγμα φτάνουμε στο σημείο να το υπερεξαντλουμε "και γιατί και γιατί και γιατί σκέφτεσαι έτσι και γιατί μιλάς έτσι" δεν ειναι εξαντλητικό; Δε θα φτάσουμε στο σημειο να εγκαλουμε οι μεν τους δε για την ταδε μικρολεπτομέρεια που μας έθιξε και να κανουμε συνεδρειούλες με ψυχιατρο για το απο ποτε στην παιδικη μας ηλικια μας τον ακουμπησε ο μπαμπάς μας ξερω γω και γιναμε ομοφοβικοι και απλά πεισαμε τον εαυτο μας για κάποια πράγματα;
Με συγχωρείς αλλά ξεκίνησε μια συζήτηση επί του θέματος και έθεσα μια παράμετρο που θεωρώ ότι υπάρχει, ότι δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο, σε μια κοινωνία που έχει περάσει αιώνες με διαφορετικές συνήθειες, πολλά μένουν πίσω. Η κουλτούρα είναι κάτι το πάρα πολύ γενικό. Δεν είναι μόνο ένα γενικό μίσος, είναι και λίγο βαρύ συναίσθημα και δεν το χρησιμοποίησα, πόσο μάλλον για σένα οπότε λίγο τσάμπα φορτώνεις. Δεν ζήτησα από κανένα να κάνει ψυχανάλυση. Όταν όμως θες να κάνεις αυτό τον διαχωρισμό, ο οποίος είναι λίγο δύσκολος μιας που επεκτείνεται και πολιτικά και κομματικά όπως βλέπεις σε πολλά μονοπάτια και μιλάμε για δικαιώματα και εκφράσεις που με μεγάλη ευκολία ακούγονται, είναι καλό να γνωρίζεις γιατί κάτι δεν το θες. Όταν δεν θες κάτι κοντά στα παιδιά σου, είναι συνήθως γιατί το θεωρείς "κακό" ή τουλάχιστον κάπως ταμπού για την ηλικία τους. Όχι; Ήδη γίνεται ένας διαχωρισμός τον οποίο οι περισσότεροι τουλάχιστον δεν βλέπω ποτέ να μπορούν να εξηγήσουν γιατί τον κάνουν χωρίς να φανεί το παραπάνω. Ακόμα πιο εύκολο παράδειγμα η περίπτωση του γάμου όπου δεν εμπλέκονται τρίτοι. Υπάρχει ένας λόγος να είναι κάποιος κατά που να μη φτάνει στο συμπέρασμα ότι δεν υποστηρίζει αυτές τις σχέσεις για τον οποιαδήποτε λόγο; Αν ναι, παρακαλώ να τον ακούσω. Ίσως να το έχεις νιώσει σε οποιαδήποτε φάση της ζωής σου να σου έχουν πει ότι κάτι δεν τους ενοχλεί (ακόμα και αυτό κάτι δείχνει σαν λέξη), αλλά στην πράξη κάπως να δυσκολεύονται.
Γενικά μη το παίρνεις προσωπικά γιατί δεν απευθύνονται σε εσένα. Έπιασα τη παλιά μας συζήτησή μας μήπως σε βοηθήσω να καταλάβεις τι εννοώ, αν μη τι άλλο όποτε μπαίνω στον κόπο να σου αναλύσω και νιώθεις ότι γράφω ήρεμα είναι γιατί θεωρώ ότι ίσως κάτι να αγνοείς και έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα και όχι ότι γράφεις από μίσος.
Νομίζω αυτά απαντάνε λίγο πολύ σε όλα, σηκώνομαι από τις 6 και είμαι αρκετά κουρασμένος για να κάνω μεγαλύτερες αναλύσεις τώρα, ήδη το ψιλομετάνιωσα που κοούταρα τη Γλαύκι.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Με συγχωρείς αλλά ξεκίνησε μια συζήτηση επί του θέματος και έθεσα μια παράμετρο που θεωρώ ότι υπάρχει, ότι δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο, σε μια κοινωνία που έχει περάσει αιώνες με διαφορετικές συνήθειες, πολλά μένουν πίσω. Η κουλτούρα είναι κάτι το πάρα πολύ γενικό. Δεν είναι μόνο ένα γενικό μίσος, είναι και λίγο βαρύ συναίσθημα και δεν το χρησιμοποίησα, πόσο μάλλον για σένα οπότε λίγο τσάμπα φορτώνεις. Δεν ζήτησα από κανένα να κάνει ψυχανάλυση. Όταν όμως θες να κάνεις αυτό τον διαχωρισμό, ο οποίος είναι λίγο δύσκολος μιας που επεκτείνεται και πολιτικά και κομματικά όπως βλέπεις σε πολλά μονοπάτια και μιλάμε για δικαιώματα και εκφράσεις που με μεγάλη ευκολία ακούγονται, είναι καλό να γνωρίζεις γιατί κάτι δεν το θες. Όταν δεν θες κάτι κοντά στα παιδιά σου, είναι συνήθως γιατί το θεωρείς "κακό" ή τουλάχιστον κάπως ταμπού για την ηλικία τους. Όχι; Ήδη γίνεται ένας διαχωρισμός τον οποίο οι περισσότεροι τουλάχιστον δεν βλέπω ποτέ να μπορούν να εξηγήσουν γιατί τον κάνουν χωρίς να φανεί το παραπάνω. Ακόμα πιο εύκολο παράδειγμα η περίπτωση του γάμου όπου δεν εμπλέκονται τρίτοι. Υπάρχει ένας λόγος να είναι κάποιος κατά που να μη φτάνει στο συμπέρασμα ότι δεν υποστηρίζει αυτές τις σχέσεις για τον οποιαδήποτε λόγο; Αν ναι, παρακαλώ να τον ακούσω. Ίσως να το έχεις νιώσει σε οποιαδήποτε φάση της ζωής σου να σου έχουν πει ότι κάτι δεν τους ενοχλεί (ακόμα και αυτό κάτι δείχνει σαν λέξη), αλλά στην πράξη κάπως να δυσκολεύονται.
Γενικά μη το παίρνεις προσωπικά γιατί δεν απευθύνονται σε εσένα. Έπιασα τη παλιά μας συζήτησή μας μήπως σε βοηθήσω να καταλάβεις τι εννοώ, αν μη τι άλλο όποτε μπαίνω στον κόπο να σου αναλύσω και νιώθεις ότι γράφω ήρεμα είναι γιατί θεωρώ ότι ίσως κάτι να αγνοείς και έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα και όχι ότι γράφεις από μίσος.
Νομίζω αυτά απαντάνε λίγο πολύ σε όλα, σηκώνομαι από τις 6 και είμαι αρκετά κουρασμένος για να κάνω μεγαλύτερες αναλύσεις τώρα, ήδη το ψιλομετάνιωσα που κοούταρα τη Γλαύκι.
Οχι ρε το ξερω οτι δεν μιλαμε επι προσωπικού, οποια β ενικά ειναι παραδειγματικά σιγά.

ΥΓ: Ουτε θα χα καποιο προβλημα οργανικά τα παιδια μου και με ιδία βούληση να κάνουν παρέα με γκει ή τρανς ατομα ή να έχουν γκει η τρανς δασκάλους. Με πειράζει το state sponsored κομμάτι. Μόνο. Εκεί διαχψριζω το δικαιωμα ενος ΛΓΒΤ ατομου απο την επιβολή ατζέντας. Στο απο που προέρχεται και επικροτείται και στην οριζόντια φύση της, μαζικά.

Αυτή ειναι η αίσθησή μου και η αντίληψή μου. Με επιφύλαξη πάντα.

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.441 μηνύματα.
Ακόμα πιο εύκολο παράδειγμα η περίπτωση του γάμου όπου δεν εμπλέκονται τρίτοι. Υπάρχει ένας λόγος να είναι κάποιος κατά που να μη φτάνει στο συμπέρασμα ότι δεν υποστηρίζει αυτές τις σχέσεις για τον οποιαδήποτε λόγο; Αν ναι, παρακαλώ να τον ακούσω. Ίσως να το έχεις νιώσει σε οποιαδήποτε φάση της ζωής σου να σου έχουν πει ότι κάτι δεν τους ενοχλεί (ακόμα και αυτό κάτι δείχνει σαν λέξη), αλλά στην πράξη κάπως να δυσκολεύονται.
Όταν φτάνεις στο σημείο να σκεφτείς αν κάτι σε ενοχλεί, ήδη σκέφτεσαι από δοκιμαστικά με σκεπτικισμό απέναντι του. Ίσως τελικά κάνεις μια παραχώρηση στην αρχική σου στάση απέναντι σε κάτι που θεωρείς μη φυσιολογικό. Κανονικοποίηση της ετερότητας που φαντάζει για τους περισσότερους μη αποδεκτά φυσιολογική.
(Τουλάχιστον για την ελληνική κοινωνία) . Αν και κανονικά ο καθείς θα έπρεπε να κοίτα τα του εαυτού του και το να είναι συνεπής στις δικές του αρχές. Οι ζωές των άλλων δε μας αφορούν.

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 1.120 μηνύματα.
Βρε να κουνιεσαι και σαν πολυελαιος σε σεισμο 9 ριχτερ, τι μου λες.

Εδω ειχαμε τον Βαγγέλα στο λύκειο που ηταν θηλυπρεπής με στρινγκάρα κωλοκόφτη κατω απο το κολάν.

Το ιδιο ειναι ο Βαγγέλας και το ίδιο η τηλεπερσόνα μιστερ μπουτια που εχει βγει ακριβως επι τουτου και το χει ενστερνιστεί ως public brand;

Δηλαδη αν εγω θέλω να εκφράσω την ελευθερία κινήσεων μου ως ατομο με περιορισμενη κινητικότητα με το να βγω και να κλωτσάω τον κόσμο για να δεις τι ωραια λειτουργουν τα πόδια μου, αυτο θα ειναι καταπίεση αναπηρίας;
Εάν σε κράζουν επειδή κλωτσάς κόσμο, αυτό δεν θα είναι καταπίεση αναπηρίας αλλά προσπάθεια καταστολής βίας :P

Με το ίδιο σκεπτικό, και αυτοί που κράζουν άτομα σαν τον Θέμη Κανέλλο ή τον Μίστερ Μπούτια προσπαθούν να καταστείλουν τη βία της χυδαιότητας.

Δεν είμαι υπέρ της χυδαιότητας αλλά ούτε και της άποψης «Ο άντρας πρέπει οπωσδήποτε να έχει αντρικό ντύσιμο και φέρσιμο και η γυναίκα πρέπει οπωσδήποτε να έχει γυναικείο ντύσιμο και φέρσιμο».

Όπως αισθάνεται ο καθένας, αρκεί στη δημόσια ζωή να τηρείται ο κανόνας του ευπρεπούς ντυσίματος και της κόσμιας συμπεριφοράς.

Το τελευταίο ακούστηκε σαν κατήχηση :upside:

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Εάν σε κράζουν επειδή κλωτσάς κόσμο, αυτό δεν θα είναι καταπίεση αναπηρίας αλλά προσπάθεια καταστολής βίας :P

Με το ίδιο σκεπτικό, και αυτοί που κράζουν άτομα σαν τον Θέμη Κανέλλο ή τον Μίστερ Μπούτια προσπαθούν να καταστείλουν τη βία της χυδαιότητας.
Δεν ξερω αν θα το έλεγα χυδαίο ή απλά επιτηδευμενη κιτσαρία.

Δηλαδή ειναι γραφικοί, εγω δε θα ήθελα να εκπροσωπει την ιδιαιτερότητά μου ένα ατομο με φαιδρούς τρόπους στα ΜΜΕ. Ούτε και να εργαλειοποιηθεί η ιδιαιτερότητά μου (πχ Γιουροβιζιον, το κατεξοχήν πανηγυρι πολιτικοποιημενο και ιδεολογικοποιημένο).

Και να στο θέσω κι αλλιώς: Αμα αυριο η γιουροβιζιον επιτρέπει μονο εθνικιστικα τραγουδια, ΠΑΛΙ δεν θα την δω. Την ίδια άποψη θα είχα. Ότι ρε φίλε, παω να ακουσω ενα τραγουδι, γιατι πας να μου επιβάλλεις συγκεκριμενο τροπο σκέψης. Β Κορεα ειμαστε;

Κάνανε family pride ως αντιδραση στο Pride. Who gives a fuck, είστε σοβαροι, κανατε family pride οι συντηρητικοι σε φάση "να κι εμείς;"

Αυτος ήταν ο σκοπός ή ο σκοπος θα πρεπει να ειναι να ειναι αποδεκτα καποια πραγματα μεσω κοινωνικης συμφωνίας χωρίς επιβολές και προπαγάνδες;

Και να σου πω και κάτι; Εχει να κανει και λιγο πιο προδηλη η επιβολή με το γεγονος οτι την φέρνει επιμονα η ΝΔ και "δειχνει" καρφώνεται ρε παιδι μου οτι ειναι για την ατζέντα όλο το πράγμα, δεν ξερω αν με πιάνεις.

Ενω με τον Συριζα, ξέραμε τι ψηφίζαμε το 15. Λες οκ αντιδραση στα μνημονια, θα φέρουν και κανεναν νομο για τους ΛΓΒΤ, ειναι οργανικό, ειναι πιο δημοκρατικά εκλεγμένο. Το χανε στο πρόγραμμά τους, ήξερες ποιοί ήταν απο πάντα. Δεν περιμενανε την επιβολή της woke agenda παγκοσμιως για να τα επιβάλλουν.

Αυτη εδω η κυβερνηση, οσο ηταν ο Μπαιντεν επάνω "yaaaay τα φυλλα ειναι 300, αντρας γυναίκα, αστερίας, σουβλάκι, πύραυλος"

Και οταν ηρθε ο Τραμπ "τα φυλλα ειναι μονο 2, δε θα μας καταπιέζουν οι μειοψηφίες"

Ε γελάνε και οι πετρες. Οχι απλα εξωτερικος δάχτυλος, αλλα κωλοδάχτυλος.

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν ξερω αν θα το έλεγα χυδαίο ή απλά επιτηδευμενη κιτσαρία.
Το ίδιο συναντάται και σε κάποιες στρέιτ γυναίκες. Υπερσεξουαλικοποίηση και κακογουστιά δηλαδή :P

Σε στρέιτ άντρες δεν ξέρω αν συναντάται επιτηδευμένη κιτσαρία, γιατί μου φαίνεται πως δεν έχουν βιώσει καταπίεση σε θέματα σεξουαλικότητας σε σχέση με κάποιες γυναίκες (στρέιτ και γκέι) και σε σχέση με κάποιους γκέι άντρες.

Πιστεύω πως η υπερσεξουαλικοποίηση οφείλεται στη διαρκή επίκριση και καταπίεση.
εγω δε θα ήθελα να εκπροσωπει την ιδιαιτερότητά μου ένα ατομο με φαιδρούς τρόπους στα ΜΜΕ
Την έχω ακούσει και από άλλους αυτή την άποψη και προσωπικά δεν συμφωνώ.

Εάν ο άλλος θέλει να είναι φαιδρός, ας είναι. Η γνώμη που θα σχηματίσει ο άλλος για εμένα γιατί να εξαρτάται από τον φαιδρό; Μη σώσει και με συμπαθήσει!

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Την έχω ακούσει και από άλλους αυτή την άποψη και προσωπικά δεν συμφωνώ.

Εάν ο άλλος θέλει να είναι φαιδρός, ας είναι. Η γνώμη που θα σχηματίσει ο άλλος για εμένα γιατί να εξαρτάται από τον φαιδρό; Μη σώσει και με συμπαθήσει!
Δυστυχώς η μάζα δεν ειναι τοσο ικανή για να πει άλλο ο Αζουρ και αλλο πχ. ο Κανέλλος.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.835 μηνύματα.
Τελικά υπάρχει ακόμα κοινή λογική στις ημέρες μας.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια