Τι θέματα απασχολούν τους Έλληνες;

cibyllian

Περιβόητο μέλος

Η Μπούι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,205 μηνύματα.
@cibyllian
Έχω ζήσει στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στη Σκωτία.
Καλά τώρα τι συγκρίνεις τη ζωή στη Γερμανία, με τη ζωή στην Αθήνα των 6 εκατομμυρίων ανθρώπων στοιβαγμένοι από το πρωί στα μποτιλιαρίσματα, μεσα στο καυσαέριο, μέσα στο τσιμέντο, και το λες αυτό ποιότητα ζωής? Με την άναρχη δόμηση, και την έλλειψη πρασίνου, με τα καμμένα δάση? Για ποιά ποιότητα ζωής συζητάς, που το βράδυ πολλοί φοβούνται να κυκλοφορήσουν στο δρόμο?
@neraida
Και μιας και εθιξες το οικονομικό Νεράιδα έχεις επίσημα στοιχεία που να δείχνουν οτι οι Έλληνες είναι πλουσιότεροι των Γερμανών?

Ναι τη συγκρίνω, γιατί και στη Γερμανία έχει μποτιλιάρισμα και μάλιστα σε δρόμους πολύ μεγαλύτερους από τους δικούς μας και καυσαέριο έχει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, καθώς έχουν και πολύ περισσότερα εργοστάσια και μολυσμένα ποτάμια (ο Ρήνος είναι σε απελπιστική κατάσταση) και το βράδυ επίσης φοβάσαι να κυκλοφορήσεις σε κάποιες περιοχές όπως ακριβώς φοβάσαι κι εδώ σε κάποιες περιοχές και όχι σε όλες.
Και η Νεράιδα έχει δίκιο, οι χώρες αυτές έχουν πλούσιο κράτος όχι πλούσιο πολίτη, ενώ εμείς το αντίθετο.
Επίσης να σας πω ότι όσο χάλια και να είναι η χώρα μου, πολύ το χαίρομαι που όταν βγαίνουμε έξω να φάμε παραγγέλνουμε 3-4 πράγματα και όχι ένα, γιατί είμαστε πιο large σαν λαός. Επίσης πολύ χαίρομαι που δεν κλείνουν οι καφετέριες 7 το απόγευμα ακριβώς, γιατί εγώ φεύγω αργότερα από τη δουλειά μου και θέλω να πιω καφέ εκείνη την ώρα. Που δεν ζω σε προηγμένο κράτος, αλλά όταν θα βγω στο εξωτερικό δεν θα πεταξώ σκουπίδι κάτω όπως δεν το κάνω κι εδώ, γιατί αν θυμηθείτε τα Αγγλάκια πέρσυ γέμισαν μια Αθήνα με μπυρόκουτα μη σεβόμενοι τίποτα. Πολύ χαίρομαι που βγαίνω έξω και δεν πατάω ξαπλωμένα κορμιά μεθυσμένων, γιατί θεωρούν ότι η διασκέδαση είναι να πιείς μέχρι να πέσεις κάτω. Πολύ χαίρομαι που ο καφές που πίνουμε είναι λόγος για συνάντηση και όχι μια μηχανική συνήθεια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 55 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Για να μην υπάρχουν άσκοποι διαξιφισμοί, θα αναφέρω κάποια στοιχεία από στατιστικές της Eurostat, οι οποίες εδώ και χρόνια λένε:

Ο Έλληνας είναι ο πιο σκληρά και περισσότερες ώρες εργαζόμενος, κατά μέσο όρο, από όλους τους Ευρωπαίους.

Ο Έλληνας έχει τις μικρότερες κοινωνικές παροχές απ' όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, ακόμη και μετά τη δραστική περικοπή τούτων των παροχών, η οποία έχει παρατηρηθεί τα τελευταία 20 χρόνια σε πολλές απ' αυτές, όπως Γαλλία και Γερμανία. Για παράδειγμα, τα επιδόματα ανεργίας, είναι σχεδόν τα μισά απ' ότι στη Γερμανία και για το μισό χρονικό διάστημα.

Η Ελλάδα είναι η πιο ακριβή (σε απόλυτες τιμές παρακαλώ) χώρα της Ευρώπης, ενώ η Αθήνα είναι μέσα στις 5 ακριβότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η ελληνική φέτα είναι 50% ακριβότερη στα Σούπερ Μάρκετ στην Ελλάδα, σε σχέση με αυτά της Γερμανίας.

Οι μισθοί στην Ελλάδα είναι οι χαμηλότεροι της Ευρώπης (ας μην ξεχνάμε ότι ο κατώτατος μισθός ανειδίκευτου είναι 520 Ευρώ καθαρά). Σε συνδυασμό με το αμέσως παραπάνω σημείο, είμαστε εξωφρενικά ακριβοί, με μέτρο σύγκρισης πόσες εργατοώρες πρέπει να δουλέψει κανείς για να αγοράσει κάποια συγκεκριμένα αγαθά.

Η Ελλάδα έχει το χειρότερο σύστημα παιδείας και το χειρότερο σύστημα υγείας, με τις μικρότερες δαπάνες, ως ποσοστό του ΑΕΠ γι' αυτά τα δύο "Κοινωνικά Αγαθά". Οι κατά κεφαλήν δαπάνες σε ιδιωτική παιδεία και υγεία είναι στην Ελλάδα οι υψηλότερες σε σχέση με όλα τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη.

Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη έμμεση φορολογία, φορολογία που σύμφωνα με τις βασικές αρχές της οικονομικής θεωρίας είναι η πλέον άδικη, αφού δεν συνάδει με την οικονομική δυνατότητα του φορολογούμενου, συνεπώς έρχεται και σε αντίθεση με το ίδιο το Σύνταγμα της Ελλάδας.

Επίσης η Ελλάδα είναι πρώτη σε φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου, σε φοροαποφυγή, κυρίως ως προς το ΦΠΑ και σε εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών, ως προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των δημοσίων εσόδων από άμεσους αυτή τη φορά φόρους, προέρχεται από μισθωτούς και συνταξιούχους, ενώ οι βιομήχανοι δηλώνουν κάτι εισοδήματα να τους λυπάσαι τους κακόμοιρους...

Η Ελλάδα έχει τις χειρότερες υποδομές, ενώ δεν ξοδεύει λιγότερα λεφτά για την κατασκευή των δημοσίων έργων (α, ρε αθάνατοι μιζαδόροι κι εργολάβοι που κυβερνάτε αυτή τη χώρα...).

Τέλος, η Ελλάδα βρίσκεται σε "πόλεμο". Οι αμυντικές μας δαπάνες, ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι μακράν υψηλότερες από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Τα χρήματα που ξοδεύουμε κάθε χρόνο για αμυντικές δαπάνες (μαζί με τα έξοδα του γάμου του Τσοχατζόπουλου στο Παρίσι φυσικά, μην πούμε για το Γιάννο...) ισοδυναμούν με τα χρήματα που θα ξοδεύαμε αν βρισκόμασταν σε ενεργή πολεμική σύρραξη!!! Όλα αυτά, ενώ η χώρα που μας απειλεί, κάνοντάς μας να ξοδεύουμε τα τεράστια αυτά ποσά, είναι "σύμμαχός" μας στο ΝΑΤΟ και υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε, η οποία ωστόσο αρνείται να εγγυηθεί τα σύνορά μας...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

stavros_

Δραστήριο μέλος

Ο mpampis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Βάρη (Αττική). Έχει γράψει 646 μηνύματα.
@cybillian
Αν εννοείς οτι οι μεσογειακοί λαοί είναι πιο καλοπερασάκηδες από τους Βόρειους λαούς, σε αυτό έχεις δίκιο. Και οι Ιταλοί διασκεδάζουν περισσότεροι από τους Νορβηγούς. Τι πάει να πει αυτό? οτι έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής?
Για τα οικονομικά, ελάλησε ο Κεος :D Δεν έχω να προσθέσω κάτι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

MonaXoS

Διάσημο μέλος

Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος. Έχει γράψει 2,470 μηνύματα.
Μια λεπτομέρεια όμως θέλω να αναφέρω για τη Γερμανία για την οποία μιλάμε. [...] Δεν ξέρω αν το είχατε ακούσει αλλά πρόσφατα βρήκαν μία νεκρή μετά από αρκετά χρόνια! Ενώ είχε πολλούς συγγενείς και δεν έμενε σε ερημική περιοχή! Ούτε καν οι γείτονες δεν το πρόσεξαν!

Το περιστατικό που αναφέρεις δεν έγινε στην Γερμανία, αλλά στην Κροατία :)

https://news.pathfinder.gr/misc/475906.html

Επίσης, σήμερα διάβασα πως οι Έλληνες είναι οι δεύτεροι πιο σκληρά εργαζόμενοι στον κόσμο, μετά την Ν. Κορέα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
Για να μην υπάρχουν άσκοποι διαξιφισμοί, θα αναφέρω κάποια στοιχεία από στατιστικές της Eurostat, οι οποίες εδώ και χρόνια λένε:

[ ................]Όλα αυτά, ενώ η χώρα που μας απειλεί, κάνοντάς μας να ξοδεύουμε τα τεράστια αυτά ποσά, είναι "σύμμαχός" μας στο ΝΑΤΟ και υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε, η οποία ωστόσο αρνείται να εγγυηθεί τα σύνορά μας...


με όλα τα παραπάνω να είναι πραγματικότητα, πιστεύετε πραγματικά ότι τον Ελληνα τον απασχολούν μόνο η Eurovision και η Τατιάνα?
Στα σοβαρά όμως το πιστεύετε αυτό?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

astro

Νεοφερμένος

Η astro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Παιδιά μην ανησυχείτε. Σε λιγο κι εμείς Αγγλία θα γίνουμε, αλλά στα αρνητικά της: η επόμενη γενιά θα μένει μόνο σε ενοικιαζόμενο σπίτι και θα δουλεύει μια ζωή για να ξεχρεώσει το σπουδαστικό δάνειο και τις πιστωτικές της... Το μόνο λίγο πιο ανθρώπινο μοντέλο είναι ο "κοινωνικός" καπιταλισμός των σκανδιναβικών χωρών. αλλά για να γίνει αυτό εδώ θα πρέπει να κάνουμε complete mind make over, από το "εγώ" στο "εμείς".Δυσκολάκι...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Neraida

Επιφανές μέλος

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13,073 μηνύματα.
Άλλο προσωπική εμπειρία κι άλλο τι πραγματικά συμβαίνει όμως., Από προσωπική εμπειρία κι εγώ να σου πω, π.χ. οτι πολλοί Γερμανοί αγοράζουν χιλιάδες στρέμματα στη Πελοπόννησο.
Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι οτι οι Γερμανοί αμοίβονται καλύτερα από μας, και οτι πολυ περισσότεροι Έλληνες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας παρά Γερμανοί.

Συγκρινεις ανομοια πραγματα...αγορα σπιτιου στη Γερμανια με αγορα σπιτιου ή οικοπεδου στην Ελλαδα..
Και αφου νομιζεις οτι εχω τοσο λαθος και δε συμβαινει αυτο που εγω ειδα οταν ημουν εκει και οταν μελη της οικογενειας μου γεννηθηκαν και μεγαλωσαν εκει επισης δε γνωριζουν, οπως και πολλοι φιλοι μου Γερμανοι...και μιας και εισαι φαν των στατιστικων ερευνων μπορεις να παραθεσεις μια που να υποστηριζει αυτο που λες και εγω θα παραδεχτω οτι αυτα που ειδα και γνωριζω ειναι η εξαιρεση στον κανονα...

Και μια σημειωση...απο τοτε που ενωθηκε η Γερμανια και μετα τα πραγματα δεν ειναι τοσο ροδινα οπως ηταν ακομα και εκει και αυτο το ομολογουν πολλοι μεταναστες και μη που ζουσαν και ζουν στη Γερμανια..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εδάδ

Διάσημο μέλος

Η Εδάδ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,958 μηνύματα.
Έχεις ζήσει στη Γερμανία; Όχι ως τουρίστας, να έχεις ζήσει εκεί! Η ποιότητα ζωής έχει να κάνει με το κατακεφαλήν εισόδημα μόνο;
Μάλλον δεν έγινε κατανοήτη η πρόθεση των λεγομένων μου. Δεν είπα ότι είμαστε καλύτεροι ή χειρότεροι, ούτε ότι δεν έχουμε προβλήματα. Είπα απλά ότι μερικές φορές παραμιζεριάζουμε με τη γκρίνια για τα χάλια του κράτους μας, της χώρας μας κλπ!
Και ποιός δεν θα ήθελε να ήταν λυμένα πολλά από τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν καθημερινά. Απλά βαρέθηκα να ακούω από όλους και συνέχεια φράσεις όπως "Α ρε .... πήγαινε έξω να δεις πως είναι" ή "Πας έξω και βλέπεις πόσα χρόνια μπροστά είναι". Ναι είναι, αλλά και σε κάποιους άλλους τόμεις καταλαβαίνεις γιατί όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνα αυτοί πηδούσαν από καλδί σε κλαδί. Όποιος έχει ζήσει έξω σε χώρα της Κεντρικής Ευρώπης θα καταλάβει!

Εγώ έχω ζήσει και σε χώρα της Κεντρικής και σε χώρα της Δυτικής και σε χώρα της Ανατολικής Ευρώπης!

Διαφωνώ μαζί σου έτσι απλά.
Επιχειρήματα δε δίνονται όταν μιλάς για ανθρώπους που πηδούσανε από κλαδί σε κλαδί.

Ωραία το είχε πει κάποιος, για το πότε θα σταματήσουμε να γ@μάμε με τα @@ των αρχαίων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

io-io

Διάσημο μέλος

Η io-io αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαθηματικός. Έχει γράψει 2,878 μηνύματα.
Παιδιά μην ανησυχείτε. Σε λιγο κι εμείς Αγγλία θα γίνουμε, αλλά στα αρνητικά της: η επόμενη γενιά θα μένει μόνο σε ενοικιαζόμενο σπίτι και θα δουλεύει μια ζωή για να ξεχρεώσει το σπουδαστικό δάνειο και τις πιστωτικές της... Το μόνο λίγο πιο ανθρώπινο μοντέλο είναι ο "κοινωνικός" καπιταλισμός των σκανδιναβικών χωρών. αλλά για να γίνει αυτό εδώ θα πρέπει να κάνουμε complete mind make over, από το "εγώ" στο "εμείς".Δυσκολάκι...

Οι Αγγλοι νοικιαζουν μονο αντι να αγοραζουν? Το αντιθετο βλεπω εγω... Και οσοι αγοραζουν, το αγοραζουν μονοι τους και οχι με τα λεφτα του μπαμπα και της μαμας. Ουτε δουλευουν για να ξεχρεωθουν.... ας μη λεμε οτι θελουμε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

stavros_

Δραστήριο μέλος

Ο mpampis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Βάρη (Αττική). Έχει γράψει 646 μηνύματα.
@Neraida
Εγώ είπα οτι οι Έλληνες έχουν μικρότερο κατα κεφαλήν εισόδημα από τους Γερμανούς. Για την απόδειξη αυτού που λέω, μπορείς πολύ απλά να ανατρέξεις στη wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GNI_per_capita
Επίσης αμφέβαλα για το οτι οι Έλληνες έχουν μεγαλύτερη περιουσία απ΄ τους Γερμανούς.. Από τη στιγμή που πολλοί Έλληνες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, που πολλά νοικοκυριά είναι υπερχρεωμένα με δάνεια, πιστωτικες κλπ δεν μου φάνηκε λογικό αυτό που είπες και γι'αυτό ζήτησα περεταίρω στοιχεία.
Δεν αμφισβητώ οτι σε πολλούς φίλους σου συμβαίνουν αυτά που λες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

deadhead_pirate

Περιβόητο μέλος

Ο deadhead_pirate αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,781 μηνύματα.
με όλα τα παραπάνω να είναι πραγματικότητα, πιστεύετε πραγματικά ότι τον Ελληνα τον απασχολούν μόνο η Eurovision και η Τατιάνα?
Στα σοβαρά όμως το πιστεύετε αυτό?
Ναι.
Για αυτό άλλωστε και οι κυβερνώντες μας βρίσκουν συνεχώς πρόσφορο έδαφος να κάνουν ότι θέλουν, αφού ποτέ κανείς δεν αντιδρά.
Μόνο ο Χάος έπιασε το νόημα του θέματος. Το θέμα μας δεν είναι αν ο έλληνας έχει καλύτερη ποιότητα ζωής από τον ευρωπαίο ή τον αμερικανό. Ο έλληνας μπορεί να έχει 2 ακριβά αυτοκίνητα( αγορασμένα με πιστωτικές) , σπίτι και εξοχικό (από κληρονομιές), διακοπές κάθε τόσο ( με θαλασσοδάνεια) και κάθε βράδυ στα μπουζούκια ( με δανεικά ).
Είναι αυτό ποιότητα ζωής; Αλλά είπαμε, το θέμα μας δεν είναι αυτό, αλλά το πως αντιμετωπίζει και πως δέχεται ή όχι, αυτά που του προσφέρει το κράτος.
Ο πολίτης μέσα από το κράτος.

Ωραία το είχε πει κάποιος, για το πότε θα σταματήσουμε να γ@μάμε με τα @@ των αρχαίων.
Πάει πια κι αυτό, πέρασε.
Αν οι αρχαίοι έλληνες, ήταν ψηλά σε μια κλίμακα γραφικής παράστασης, εμείς έχουμε κάνει τεράστια βουτιά στο χρόνο....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εδάδ

Διάσημο μέλος

Η Εδάδ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,958 μηνύματα.
Οι Αγγλοι νοικιαζουν μονο αντι να αγοραζουν? Το αντιθετο βλεπω εγω... Και οσοι αγοραζουν, το αγοραζουν μονοι τους και οχι με τα λεφτα του μπαμπα και της μαμας. Ουτε δουλευουν για να ξεχρεωθουν.... ας μη λεμε οτι θελουμε.

Βάλε και Ισπανούς στο παιχνίδι....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

jrot6

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο jrot6 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών, επαγγέλεται Αεροσυνοδός και μας γράφει απο Π.Γ.Δ.Μ. (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,535 μηνύματα.
Neraida να σου πω ενα παραδειγμα για την Γερμανια.Η κολλητη μου και ο δικος της μενουν τα τελευταια 3 χρονια στο Βερολινο.
1)Ο δικος της με το που τελιωσε το μεταπτυχιακο του προτειναν να κανει διδακτορικο με 1200 ευρω το μηνα.Αν εχεις φιλους διδακτορικους μπορεις να κανεις την συγκριση..
Τελικα δεν εκανε διδακτορικο αλλα δουλευει στο πανεπιστημιο σαν εξωτερικος συνεργατης.Πρωτη του δουλεια ειναι και παιρνει 1800 ευρω.Εδω μονο διευθυντης αν εισαι παιρνεις τοσα λεφτα..
2)Τα ενοικια ειναι ελαχιστα πιο ακριβα απο αυτα της Θεσσαλονικης.
4)Οι τιμες απο τα ειδη ρουχισμου και τροφης ειναι στα ιδια επιπεδα με εδω,μερικες φορες και φθηνοτερα
5)Για την νυχτερινη διασκεδαση δεν το συζηταμε.Μπυρες με 3 ευρω και κλαμπακια 7-10 ευρω με ποτο.Και αυτο το παραμυθι οτι εξω δεν εχουν νυχτερινη ζωη ενω εμεις εδω διασκεδαζουμε ας σταματησει επιτελους.Το βερολινο σε διασκεδαση ειναι 10 χρονια μπροστα απο εμας..

Ολα αυτα δεν δειχνουν οτι ο μεσος νεος γερμανος αμοιβεται πολυ καλυτερα απο τον μεσο νεο ελληνα?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εδάδ

Διάσημο μέλος

Η Εδάδ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,958 μηνύματα.
Το Βερολίνο δεν είναι Γερμανία.

Είναι ένα νησί στη μέση της Γερμανίας :redface:

Σε όλα τα άλλα που λες έχει δίκιο.

Αν εξαιρέσεις ενοίκια/συγκοινωνίες (οι οποίες είναι έτη φωτός μπροστά) το Βερολίνο είναι αισθητά πιο φτηνό.

Έχει και Begrüßungsgeld για όλους :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αγριόπη

Νεοφερμένος

Η Αγριόπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ηθοποιός. Έχει γράψει 40 μηνύματα.
Απασχολεί τους Έλληνες, οτιδήποτε Δ Ε Ν απασχολεί τη σκέψη τους παραγωγικά και δημιουργικά. Εξαιρείται η σκέψη περί κληρώσεως του τζόκερ κλπ... ευγενή... σπορ και.. τέτοια. Μιλώ έτσι λόγω οργής, θλιψεως και αγανακτήσεως με όσα βλέπω !
Και ας σταματήσουμε να αναφερόμαστε μόνο στην ευθύνη του συστήματος που μας οδήγησε εκεί. Ας αναφερόμαστε συχνότερα και στην δικη μας ευθύνη. Στην έλειψη αντίστασης σε πολλά και στο... κάθε προσωπικό μας ξεπουληματάκι για να κάνουμε, να πετύχουμε, να κερδίσουμε... το ένα και το άλλο... Μην ξεχνιόμαστε... έτσι ? ?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top