Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kleftra
Διάσημο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Neraida:δεν καταλαβαινω γιατι ειναι για σας αλλο να επιλεξει κανεις να ζησει αντι των γονεων του (οποιος και να ειναι ο λογος) και αλλο αντι καποιου αλλου αγαπημενου του προσωπου οπως ειναι τα αδερφια του....
Νομίζω ότι πολλές απο τις παραπάνω απόψεις σου δίνουν την απάντηση.
Εξάλλου το παιδί έχει στην άκρη του μυαλού του ότι κάποια στιγμή οι γονείς του θα φύγουν και θα συνεχίσει την ζωή του χωρίς αυτούς(δεν λέω πως είναι ευχάριστο αλλά θα μπορέσει πιο εύκολα να ξεπεράσει την απώλεια).Αντιθέτως ένας γονιός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον χαμό του παιδιού του, πόσο μάλλον να τον προκαλέσει.Και αυτή και η προηγούμενη απάντηση μου είναι προσωπικές μου γνώμες που συγκλίνουν στην γενικότερη αποψη μου πως η χειρότερη απώλεια δεν είναι ουτε του συντρόφου,ούτε του φίλου, ούτε του αδερφού, ούτε του γονέα μας αλλά του παιδιού μας, δεν νομίζω πως κανένας γονιός θα μπορέσει να ξεπεράσει το ότι αυτός βρίσκεται στη ζωή και το παιδί του όχι

Αν αντί για αυτούς το δίλημμα αναφεροταν σε κάποιο άλλο προσφιλή μου πρόσωπο τότε τα πράγματα για μένα είναι διαφορετικά, ειναι πιο "ισότιμα".Εκεί ασυζητητί θα επέλεγα τον εαυτό μου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
X-girl
Εκκολαπτόμενο μέλος

roumana
Διάσημο μέλος

Την αγαπώ όμως…μην σας ξεγελάσει η απάντηση…

PS: Δεν είμαι σίγουρη για το ρήμα "θάβω" πώς πάει στην συγκεκριμένη πρόταση
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

μια κινέζικη παροιμία λέει ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο πόνο από το να θάψεις τα παιδιά σου.
..............
PS: Δεν είμαι σίγουρη για το ρήμα "θάβω" πώς πάει στην συγκεκριμένη πρόταση
σορρυ... οφφ τοπικ

με το ρήμα καλά τα πήγες

"μια κινέζικη παροιμία λέει ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από το να θάψεις τα παιδιά σου"
roumana
Διάσημο μέλος

ευχαριστώ..μαθένω ...μαθένω...
Subject to change
e-steki.gr Founder

ας βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι στην εκμάθηση των ελληνικών σου (τα οποία παρεμπιπτόντως είναι ήδη πολύ καλύτερα απο του μέσου έλληνα! Μπράβο!)off topic back...
ευχαριστώ..μαθένω ...μαθένω...

Είναι μαθαίνω, όχι μαθένω

roumana
Διάσημο μέλος

οκ.

stupid bitch
Πολύ δραστήριο μέλος

zanin
Διάσημο μέλος

Μιας και είδα κι εγώ την ταινία...
Θα διάλεγα εμένα. Όσο εγωιστικό κι αν είναι, η μητέρα μου θα είχε ήδη ζήσει τη ζωή της ενώ εγώ θα ήμουν ακόμα στην αρχή. Και εφόσον άρχισε τα εγκεφαλικά ήδη είναι θέμα χρόνου να πεθάνει. Τέλος, αν διάλεγα εμένα, θα την καταδίκαζα να ζήσει την υπόλοιπη ζωή της με τη στεναχώρια οτι πέθανε η κόρη της (πόσο μάλλον αν ήξερε γιατί!). Άλλωστε γιατι ντε και καλά είναι κακό γι'αυτήν να πεθάνει? Πώς είστε σίγουροι (όσοι απαντήσετε το αντίθετο) ότι είναι τόσο χάλια στην "άλλη όχθη"?
+5
darkness_
Νεοφερμένο μέλος

επισης ανθρωπος που εχει παιδια,μου φαινεται αδιανοητο να ειναι τοσο προσκολλημενος στην μητερα του,ωστε να προτιμησει να μην "ζησει" τις μερες που τα παιδια του μεγαλωνουν,ανοιγουν φτερακια στον κοσμο που τα εφερε,να προσφερει την μητροτητα και την πατροτητα στα δικα του πλασματα,αλλα προτιμα να πεθανει για να ζησει η μαμα του...οριστε????
ουτε στα 14 μου δεν πιστευω οτι θα ψηφιζα το αντιθετο

Kakerlak
Περιβόητο μέλος

Η μητέρα μου αν μάθαινε στην πορεία ότι πέθανα για να ζήσει αυτή, θα πέθαινε!
Κοινώς στο τέλος θα είχαμε χάσει και οι δύο τη ζωή
Δεν υπάρχει γονιός που να διαλέξει τη ζωή του αντί της ζωής του παιδιού του.
όσο δεμένη να ήμουν με την μάνα μου θα διάλεγα τη δική μου ζωή για πάρα πολλούς λόγους και πιστέψτε με δεν είναι τόσο εγωιστικό να διαλέξεις να ζήσεις έναντι ενός μεγαλύτερου από σένα ατόμου....
Αυτός είναι ο νόμος της ζωής... οι μεγαλύτεροι πεθαίνουν και οι νεότεροι μεγαλώνουν μέχρι να πεθάνουν και αυτοί...
Απορία...
Γιάννη... αν είχες παιδί... θα προτιμούσες να πεθάνεις εσύ αντί της μητέρας σου?

Αλλα και αλλιως να ηταν τα πραγματα παλι πιστευω το ιδιο θα διαλεγα, για τους λογους που εχουν ηδη αναπτυξει προηγουμενοι.
Hakuna Matata
Πολύ δραστήριο μέλος

Giovanna
Επιφανές μέλος

Mitsos The Great
Διάσημο μέλος

Great Chaos
Περιβόητο μέλος

Ειλικρινής
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος για ένα γονιό από το να χάσει το παιδί του. Το έζησα από κοντά (σε φίλους συνέβη) και το είδα πολύ καλά. Θα διάλεγα να ζήσω εγώ, όπως και σε αντίστοιχη περίπτωση μεταξύ εμού και της κόρης μου θα διάλεγα να ζήσει αυτή!
+1

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 56 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.