• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Τι νερό πίνουμε; Το έγκλημα με το εξασθενές χρώμιο

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,686 μηνύματα.
Ανοίγω ένα θέμα που ειναι εξαιρετικα σοβαρο και πραγματικα εχω βγει απο τα ρουχα μου..διοτι στο Ελλαδισταν πραγματικα οι υθινοντες ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ.

Εδω και 10 χρονια που ηρθα στο Λουτρακι...αρχικα ελεγα τι ωραια...επιτελους θα πινω νερο της βρυσης,μιας και στη Ζακυνθο που ζουσα εχουν θεμα με το νερο και επινα εμφιαλωμενο.Ε τωρα..το Λουτρακι ειναι ονομαστο για το νερο του!!
3 χρονια περιπου το επινα με απεραντη ευχαριστηση. :whatever:

Μεχρι που μια μερα σε ενα καταστημα,ενας ηλικιωμενος ρωταγε τον καταστηματαρχη αν το νερο ειναι καλο,διοτι εχει ερθει η εγγονη του να ζησει Λουτρακι και ακουγεται οτι εχει εξασθενες χρωμιο.

Πειστικοτατος ο ψευταρος καταστηματαρχης του λεει ..ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ..ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΕΡΟ και λοιπες μαλακιες.
Καθομαι και ψαχνω διαδικτυακα.,και βλεπω διαφορα δημοσιευματα για το νερο του Λουτρακιου..πως οντως εχει εξασθενες χρωμιο...οι μισοι λενε εχει..οι αλλοι μισοι(εμποροι/ξενοδοχοι/επιχειρηματιες )..λενε δενε χει...οι αντιπαλοι τα λενε αυτα...:whatever: ακρη δεν εβγαζα.

Ηξερα οτι ο κουμπαρος της αδελφης μου δουλευει σε εταιρια που κανει χημικες αναλυσεις σε νερα.

Επικοινωνησα μαζι του.
Μου ειπε.
Ερχομαι συνεχεια στο Λουτρακι.
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ.

Εχει οντως εξασθενες χρωμιο!ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ!

Ξεκινησα το εμφιαλωμενο.
Στο μεταξυ ρωταγα εδω Λουτρακιωτες..καποιοι το ξερουν και πινουν και αυτοι εμφιαλωμενο,.αλλοι ειτε το παιζουν κινεζοι..αλλοι ειναι απλα ηλιθιοι.Σου λεει..αυτα ειναι των αντιπαλων δημων...:crazy:...εμεις τοσα χρονια πινουμε το νερο..δεν παθαμε τιποτα.

1ον: ΠΑΘΑΤΕ...παρα πολυ πεθαινουν και στο Λουτρακι απο καρκινο
2ον: Κανεις δεν ειπε οτι απο ΠΑΝΤΑ το νερο του Λουτρακιου ειχε εξασθενες χρωμιο.Προφανως καποτε ηταν καθαρο.

Αυτο δεν σημαινει οτι θα ειναι ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ. ΟΚ..αν μαλιστα λαβουμε υποψην την εξαπλωση των πολεων.,βιομηχανιων κλπ.Σιγουρα παντως την τελευταια 15ετια το νερο του Λουτρακιου ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ.Δεν τερματιζει..αλλα εχει πολυ σε αντιθεση με αλλα μερη ακομα και κοντινα..ακομα και πιο επιβαρυμενα..οπως Ασπροπυργος,Αγ.Θεοδωροι,Κορινθος που ΔΕΝΕ ΧΟΥΝ!!

Τυχαια περσι...μπηκα στο σαιτ της ΕΥΔΑΠ και ειδα οτι εχιε μια εφαρμογη.
Δειτε τις μετρησεις του νερου...που κανει η ιδια η ΕΥΔΑΠ!Ο πιο εγκυρος δηλαδη για το νερο.

Την κατεβασα στο κινητο και ταμπλετ.Εξαιρετικη εφαρμογη.

Διαλεγεις τον δημο που θες...σου εμφανιζει και ΟΛΕΣ τις πηγες που υδρευομαστε..πατας επανω και βλεπεις τις αναλυσεις.Απο κωλοβακτηριδια μεχρι αρσενικο,υδραργυρο και εξασθενες χρωμιο!


Πατησα λουτρακι.
Ολες οι πηγες εχουν εξασθενες χρωμιο!
Στην κορινθο δεν εχιε.

Λοιπον,.προχτες στο φεεις ειδα οτι το ΠΑΚΟΕ που κανει μετρησεις σε νερο και θαλασσα ειχε ανεβασει ποστ που ελεγε για το νερο Λουτρακιου και οτι εχει εξασθενες χρωμιο..καποιοι απο κατω χλευαζαν οτι ειναι μαλακιες κλπ..και οι ηλιθιοι καν δεν εκαναν τον κοπο να το ψαξουν.

ΟΚ...ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙς ΤΟ ΠΑΚΟΕ.
Μπες στην ευδαπ και κοιτα τις μετρησεις!

ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΕ!

Εχω παθει πλακα..διοτι ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΙΑ ΜΑΤΙΑ εκει που υπαρχει προβλημα.Πρεπει να ειναι πολυ μεγαλο για να πουν κατι!

Στο μεταξυ μας κοροιδευουν κανονικα.

Στις μετρησεις της ΕΥΔΑΠ...εχουν οριο διπλα.ΟΚ...για καποια..πχ κολοβακτηριδια υπαρχει οριο.
Εχουν βαλει και για το εξασθενες χρωμιο.
ΟΚ θα πεςι..τι πειραζει;
ΞΕΡΕΤΕ ΣΕ ΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕΙ;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ.

Η ΕΕ δενε χιε βαλει ΚΑΝΕΝΑ οριο...ΓΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ...ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.ΚΑ...ΘΟ..ΛΟΥ λεμε!
Η ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ και οι δημοι/νομαρχιες για να δειξουν οτι ολα ειναι καλα και να μην κανουν τιποτα...εβαλαν αυθαιρετα ορια.ΟΜΩς ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΩΜΙΟ ΤΟ ΟΛΙΚΟ ΧΡΩΜΙΟ...(ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ...ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!!!!!!!!

ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ.

ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ..ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Τιμές – Περιεκτικότητα​

Το χρώμιο (το ολικό, όχι το εξασθενές) είναι ευρέως διαδεδομένο στη φύση με φυσική αφθονία στο φλοιό της Γης 100 ppm. Τα φυσιολογικά επίπεδά του στα μη ρυπασμένα επιφανειακά ύδατα κυμαίνονται στην περιοχή 1 – 10 μg/l, ενώ στο πόσιμο νερό οι συγκεντρώσεις του βρίσκονται στην περιοχή 0,4 – 8 μg/l. Στον αέρα βρίσκεται σε συγκεντρώσεις <0,1 μg/m3. Η περιεκτικότητα των περισσότερων πετρωμάτων σε χρώμιο κυμαίνεται από 5 έως 1800 mg/kg.
Είναι προφανές ότι ο προσδιορισμός του ολικού χρωμίου στα περιβαλλοντικά δείγματα ελάχιστες πληροφορίες μπορεί να δώσει, ενώ επιβάλλεται ο προσδιορισμός των χημικών ειδών του χρωμίου (speciation analysis). Ιδιαίτερη σημασία έχει ο προσδιορισμός του εξασθενούς χρωμίου στα βιομηχανικά, αλλά και στα αστικά, υγρά απόβλητα, γιατί συχνά ανιχνεύονται υψηλές συγκεντρώσεις του.

Σχεδόν όλο το χρώμιο στη φύση βρίσκεται ως τρισθενές χρώμιο. Το εξασθενές χρώμιο, που συναντάται στο περιβάλλον, είναι σχεδόν αποκλειστικά ανθρωπογενές (προέρχεται από δραστηριότητες του ανθρώπου). Διάφορες βιομηχανίες εκπέμπουν στον αέρα, στο νερό και στο έδαφος πλήθος ενώσεων του εξασθενούς χρωμίου. Το εξασθενές χρώμιο είναι σταθερό στον αέρα και στο καθαρό νερό, αλλά ανάγεται ταχύτατα προς τρισθενές χρώμιο, όταν έρθει σε επαφή με οργανική ύλη στο νερό, στο έδαφος και σε ζωντανούς οργανισμούς.
Σύμφωνα με την IARC, το εξασθενές χρώμιο που προσλαμβάνεται με το νερό, όταν οι τιμές του είναι «φυσιολογικές»: 0,4μg/l – 8μg/l, μετατρέπεται σε μεγάλο ποσοστό (όχι όμως όλο) σε τρισθενές χρώμιο στο όξινο περιβάλλον του στομάχου, γεγονός που δεν επιτρέπει την περαιτέρω απορρόφηση του χρωμίου από τον οργανισμό, καθώς το τρισθενές χρώμιο δεν μπορεί να διαπεράσει την

Νομοθεσία​

Στο πόσιμο νερό έχει θεσπιστεί με την Οδηγία 98/83/EC ως ανώτατο επιτρεπτό όριο ολικού χρωμίου τα 50μg/l. Ωστόσο, δεν υπάρχει ανώτατο επιτρεπτό όριο ειδικά για το εξασθενές χρώμιο! Στην Ελλάδα, με την ΚΥΑ 4859/726 ρυθμίζονται οι εκπομπές ολικού χρωμίου από απόβλητα βιομηχανιών σε υδάτινους αποδέκτες, σε συγκεντρώσεις που κυμαίνονται (ανάλογα με τον αποδέκτη) από 0,6 έως 3 mg/l. Οι εκπομπές ρύπων των βιομηχανιών στην Ελλάδα (φυσικά και του εξασθενούς χρωμίου) μπορούν να καθοριστούν από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, κατά περίπτωση και κυμαίνονται για το εξασθενές χρώμιο από 0,3 έως 1 mg/l στα υγρά απόβλητα. Όριο για το έδαφος δεν έχει θεσπιστεί ακόμα.

Εξασθενές Χρώμιο & Επιπτώσεις στον Ανθρώπινο Οργανισμό​

  • Επιδημιολογικές μελέτες σε εργάτες παραγωγής χρωμικών, πιγμέντων και μεταλλικών επιστρώσεων χρωμίου έδειξαν ότι εισπνοή σκόνης που περιέχει εξασθενές χρώμιο προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα και της ρινικής κοιλότητας (sinonasal cavity). Τα αποτελέσματα των επιδημιολογικών μελετών έχουν επιβεβαιωθεί και σε εργαστηριακά πειράματα (σε ζώα).
  • Υπάρχουν αρκετά πειραματικά δεδομένα ότι ενώσεις του εξασθενούς χρωμίου καταστρέφουν το DNA και προκαλούν μεταλλάξεις.
  • Επίσης, εισπνοή σωματιδίων που περιέχουν σχετικά υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου μπορεί να προκαλέσει έλκος, αιμορραγία, κνησμό και φτέρνισμα.
  • Ακόμη, δερματική έκθεση σε ενώσεις του εξασθενούς χρωμίου προκαλεί δερματικά έλκη και δριμείες αλλεργικές αντιδράσεις, ιδιαίτερα από ενδύματα και υποδήματα από δέρμα που έχει κατεργαστεί με εξασθενές χρώμιο.
  • Το εξασθενές χρώμιο έχει χαρακτηριστεί ως αποδεδειγμένο καρκινογόνο! Μελέτες σε πειραματόζωα έδειξαν ότι η πόση νερού επιβαρυμένου με εξασθενές χρώμιο μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του γαστρεντερικού συστήματος.
  • Το εξασθενές χρώμιο, ως χρωμικά ιόντα, λόγω δομικής ομοιότητας με τα θειικά και τα φωσφορικά ιόντα, εισέρχεται σαν «Δούρειος “Ίππος» στα κύτταρα μέσω της κυτταρικής μεμβράνης χρησιμοποιώντας το φυσιολογικό σύστημα διακίνησης αυτών των ιόντων. Στο εσωτερικό των κυττάρων αντιδρά με τις αναγωγικές ουσίες που θα βρει εκεί και ανάγεται σε Cr(III) το οποίο φαίνεται ότι είναι και ο «πραγματικός κίνδυνος».
  • Η πορεία αναγωγής εξασθενούς χρωμίου σε τρισθενές χρώμιο, εντός του κυττάρου, μπορεί να προκαλέσει καταστροφή του DNA, όπως οξειδωτικές βλάβες, θραύση των κλώνων του, σχηματισμό ενώσεων προσθήκης Cr(III)-DNA, διακλωνικές συνδέσεις και συνδέσεις πρωτεϊνών-DNA.
  • Πρόσφατα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Brown ανακοίνωσαν ένα μάλλον παράδοξο εύρημα. Διαπίστωσαν ότι η αναγωγή του εξασθενούς χρωμίου από το ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C) στο εσωτερικό των πνευμονικών κυττάρων προκαλεί μαζικές βλάβες στο DNA. Μικρές δόσεις εξασθενούς χρωμίου σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C προκαλούν 15 φορές περισσότερες θραύσεις στα χρωμοσώματα και 10 φορές περισσότερες μεταλλάξεις σε σχέση με τις αντίστοιχες βλάβες που προκαλεί το εξασθενές χρώμιο απουσία βιταμίνης C. Έτσι, σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, η κατά τα άλλα ευεργετική για την υγεία βιταμίνη C δρα ως ενισχυτής της τοξικής δράσης του εξασθενούς χρωμίου. Από την εργασία αυτή, αλλά και από πολλές άλλες ανάλογες, διαφαίνεται ότι οι επικίνδυνα δραστικές μορφές του χρωμίου μπορεί να εμφανίζονται κατά την πορεία της αναγωγής του εξασθενούς χρωμίου προς τρισθενές χρώμιο.

Και βεβαια δειτε εδω,,ενα απο τα απειρα αρθρα που λενε οτι δεν πρεπει να υπαρχουν ορια στο ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ(ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΛΙΚΟ) ΧΡΩΜΙΟ...ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!

Χρώμιο: ένα φυσικά σχηματιζόμενο μέταλλο, άοσμο, σκληρό, με χρώμα γκρι του ατσαλιού.

Εξασθενές χρώμιο: η δεύτερη πιο σταθερή μορφή του χρωμίου, συναντάται σπάνια στη φύση και είναι κυρίως αποτέλεσμα ανθρωπογενούς δραστηριότητας. Είναι τοξικό και καρκινογόνο. «Κι όμως, ακόμα μιλάμε για… επίπεδα χρωμίου στο πόσιμο νερό. Αυτό δείχνει παντελή έλλειψη κατανόησης του προβλήματος από τις αρχές», τόνισε χθες στην «Κ» στο περιθώριο του συνεδρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών η αναπληρώτρια καθηγήτρια κ. Πολυξένη Νικολοπούλου-Σταμάτη, αναφερόμενη στο μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας, δηλαδή την παρουσία εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό του Δήμου Οινοφύτων -και πολλών άλλων περιοχών της χώρας. «Είναι απαράδεκτο να μιλάμε για όρια, όταν έχουμε να κάνουμε με μια καρκινογόνο ουσία. Ακόμα και ένα παιδί μπορεί να αντιληφθεί ότι άλλο είναι να πιεις ένα ποτήρι μολυσμένο νερό και άλλο δέκα. Πώς μπορούμε να μιλάμε για όρια;»



Την ίδια θέση λαμβάνει και η Ενωση Ελλήνων Χημικών σε έκθεση για την επικινδυνότητα παρουσίας εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό στα Οινόφυτα, την οποία συνέταξε για λογαριασμό του Δήμου -όπου συνοψίζει το μέγεθος του κινδύνου στον οποίο έχουν εκτεθεί οι κάτοικοι της περιοχής εξαιτίας της «ανθρωπογενούς» βιομηχανικής δραστηριότητας στην περιοχή. «Απόβλητα που περιέχουν εξασθενές χρώμιο πρέπει απαραιτήτως πριν από τη διάθεσή τους στο περιβάλλον να υφίστανται κατεργασία μετατροπής του σε αδιάλυτες μορφές του τρισθενούς χρωμίου», γράφουν οι ειδικοί, συνιστώντας την άμεση διακοπή της παροχής νερού.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η χρήση του νερού για πότισμα καλλιεργειών, με μεθόδους που δημιουργούν αερολύματα, θα πρέπει να συνοδεύεται από λήψη προστατευτικών μέτρων. «Επίσης, για να διερευνηθούν οι πιθανές φυτοτοξικές επιδράσεις του χρωμίου θα πρέπει να γίνουν διερευνητικές μετρήσεις στο έδαφος των καλλιεργειών».


Οι ειδικοί προτείνουν, επίσης, τη συστηματική παρακολούθηση της ποιότητας του νερού και των γεωτρήσεων (ανά μήνα), καθώς και τη σύνταξη υδρογεωλογικής μελέτης. Συνιστούν, τέλος, στους τοπικούς παράγοντες της περιοχής να ζητήσουν την αναθεώρηση όλων των περιβαλλοντικών μελετών και των αδειών των βιομηχανιών που πιθανώς παράγουν απόβλητα με χρώμιο.

Ψαξτε το οσο θελετε.,αυτα θα βρειτε.
Κια οι δημοι/νομαρχιες..κυβερνησαρες...κανουν τους κινεζους Κια μετα λεμε γιατι εχουμε τοσο καρκινο.

Εδω λοιπον μπειτε και δειτε τι πινετε.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΞΑΝΑΛΕΩ ..ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ.
Μπορειτε να το κατεβασετε και στο κινητο.,ιαι οπου ποηγαινετε να βλεπετε τι νερο εχει η περιοχη ακομα και αν ειστε επισκεπτες.



Παρακαλω δειτε στο Λουτρακι ποσο εξασθενες χρωμιο εχει.
Οσο ακριβως εξεδωσε το ΠΑΚΟΕ.

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ Ο κοσμος ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΙ..ΧΑΝΕΙ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ.
ΕΓΚΛΗΓΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ.
Το ζητημα ειναι πολυ σημαντικο.
Οτι πιο σημαντικο για την υγεια μας δηλαδη.
ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΜΕ.

Ευχομαι στην περιοχη σας να μην εχετε εξασθενες χρωμιο.
Στη δικια μου υπαρχει.
ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ.
ΠΙΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΝΕΡΟ ΛΕΜΕ.

Διαδωστε την εφαρμογη.,τουλαχιστον να προστατευτουμε απο μονοι μας.Κανενας δεν μας την διαφημισε.ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;
 
Τελευταία επεξεργασία:

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,532 μηνύματα.
Το νερό της βρύσης δεν μου αρέσει καθώς μου μυρίζει χλώριο παρά το γεγονός ότι έχουμε βάλει φίλτρο στην βρύση. Έτσι τις περισσότερες φορές πίνω εμφιαλωμένο το οποίο θεωρώ και ποιο ασφαλές σε σχέση με της βρύσης ειδικά αν σκεφτούμε το ποσό παλιές είναι οι σωλήνες που τροφοδοτούν την Αττική.
 

ROM32

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ROM32 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 326 μηνύματα.
Το ότι η Ελλάδα στο μεγαλύτερο τμήμα της έχει εξασθενές χρώμιο στο νερό της βρύσης είναι γνωστό. Μάλιστα ίσως έχεις μεγαλώσει με τετοιας ποιότητας νερό αφού εγώ το ξέρω τουλάχιστον σαν θέμα κοντά 40 χρόνια. Δεν είναι πάντα από ανθρωπογενή αιτία.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,686 μηνύματα.
Το ότι η Ελλάδα στο μεγαλύτερο τμήμα της έχει εξασθενές χρώμιο στο νερό της βρύσης είναι γνωστό. Μάλιστα ίσως έχεις μεγαλώσει με τετοιας ποιότητας νερό αφού εγώ το ξέρω τουλάχιστον σαν θέμα κοντά 40 χρόνια. Δεν είναι πάντα από ανθρωπογενή αιτία.
Ειπε ο επιστημονας...
 

ROM32

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ROM32 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 326 μηνύματα.
Το νερό της βρύσης δεν μου αρέσει καθώς μου μυρίζει χλώριο παρά το γεγονός ότι έχουμε βάλει φίλτρο στην βρύση. Έτσι τις περισσότερες φορές πίνω εμφιαλωμένο το οποίο θεωρώ και ποιο ασφαλές σε σχέση με της βρύσης ειδικά αν σκεφτούμε το ποσό παλιές είναι οι σωλήνες που τροφοδοτούν την Αττική.

Χειρότερα! Υπάρχουν εμφιαλωμένα με χρώμιο συν ότι παίρνεις και τα μικροπλαστικα του μπουκαλιού.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ειπε ο επιστημονας...

Άμα θες μην το πιστεύεις, τι να σου πω άλλο...ψαχτο!
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,686 μηνύματα.
Το νερό της βρύσης δεν μου αρέσει καθώς μου μυρίζει χλώριο παρά το γεγονός ότι έχουμε βάλει φίλτρο στην βρύση. Έτσι τις περισσότερες φορές πίνω εμφιαλωμένο το οποίο θεωρώ και ποιο ασφαλές σε σχέση με της βρύσης ειδικά αν σκεφτούμε το ποσό παλιές είναι οι σωλήνες που τροφοδοτούν την Αττική.
Και το χλωριο ειναι κακιστο.
Θα πω μια λεξουλα..βασικα δυο.
Το χλωριο εχιε να κανει με μικροοργανισμους.μικροβια κλο.ΟΧΙ ΜΕ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ,ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ..ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ.
Θα πω και την δευτερη λεξουλα.
ΧΛΩΡΙΟ σε μεγαλη ποσοτητα και για μεγαλο διαστημα= Καρκινος της ουροδοχου κυστης.
Κατα τα αλλα τρολ και συνομοσιολογοι(δεν το λεω για σενα Φωτη) να πανε σε αλλο θεμα.
ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟ.
Εδω μιλαει η επιστημη και οι ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙς.
Τελεια και παυλα σε μαλακιες.

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Το ότι η Ελλάδα στο μεγαλύτερο τμήμα της έχει εξασθενές χρώμιο στο νερό της βρύσης είναι γνωστό. Μάλιστα ίσως έχεις μεγαλώσει με τετοιας ποιότητας νερό αφού εγώ το ξέρω τουλάχιστον σαν θέμα κοντά 40 χρόνια. Δεν είναι πάντα από ανθρωπογενή αιτία.
δεν εχει..δες τις μετρησεις στην εφαρμογη.ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΞΕΡΟΛΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ.
Στο λαγουμι σου.
 

Zukov

Διάσημο μέλος

Ο Zukov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,142 μηνύματα.
Παντως εχει δικιο για τα μικροπλαστικα των πλαστικων μπουκαλιων. Το εξασθενες χρωμιο δε ξερω καν τι ειναι
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,532 μηνύματα.
Και το χλωριο ειναι κακιστο.
Θα πω μια λεξουλα..βασικα δυο.
Το χλωριο εχιε να κανει με μικροοργανισμους.μικροβια κλο.ΟΧΙ ΜΕ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ,ΔΗΚΗΤΡΗΡΘΑ..ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ.
Θα πω και την δευτερη λεξοθκα.
ΧΛΩΡΙΟ σε μεγαλη ποσοτητα και για μεγαλο διαστημα= Καρκινος της ουροδοχου κυστης.
Κατα τα αλλα τρολ και συνομοσιολογοι(δεν το λεω για σενα Φωτη) να πανε σε αλλο θεμα.
ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟ.
Εδω μιλαει η επιστημη και οι ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙς.
Τελεια και παυλα σε μαλακιες.

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


δεν εχει..δες τις μετρησεις στην εφαρμογη.ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΞΕΡΟΛΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ.
Στο λαγουμι σου.

Το ξέρω Πουπι ότι το χλώριο είναι θανατηφόρο σε μεγάλες ποσότητες και για τον λόγο αυτό πίνω εμφιαλωμένο νερό εδώ και αρκετά χρόνια, μάλιστα προσπαθώ να παίρνω γυάλινα μπουκάλια ώστε να αποφεύγω τα πλαστικά. Από την άλλην έχουμε φίλτρο στην βρύση όμως δεν ξέρω αν προστατεύει πλήρως από το χλώριο και από άλλους βλαβερους μικροοργανισμούς που περιέχει το νερό της βρύσης. Δεν ξέρω τι να πω πλέον, τα έχουν διαλύσει όλα ούτε το νερό δεν είναι πλέον ασφαλές.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,686 μηνύματα.
Παντως εχει δικιο για τα μικροπλαστικα των πλαστικων μπουκαλιων. Το εξασθενες χρωμιο δε ξερω καν τι ειναι
Τα μικροπλαστικα υπαρχουν..αλλα ειναι πταισμα μπροστα στο εγκληματικο εξασθενες χρωμιο.Δες παραπανω στο αρθρο που εβαλα τι προκαλει.
Κατα τα αλλα θα πω.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΡΙΟ ΣΤΟ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ...ξαναλεω..ΕΞΑΣΘΕΝΣΕς ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΙΚΟ..που μας ξεγελανε,
ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΕΜΕ.

Ο καθενας μπορει να μπει στην εφαρμογη της ΕΥΔΑΠ που εβαλα παραπανω,,,...να πατησει στον δημο που θελει και στις πηγες που θελει..και να δει τι πινει.

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΚΟΥΓΛΡΑΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΓΙΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕς ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΤΟ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ9ΟΧΙ ΤΟ ΟΛΙΚΟ..ΞΑΝΑΛΕΩ)

ΚΑΙ ΟΧΙ..ΔΕΝ ΠΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕς.
Και σας δινω το παραδειγμα.
Δειτε στην εφαρμιγη την Κορινθο που ΔΕΝΕ ΧΙΕ ΕΞΑΣΘΕΝΣ ΧΡΩΜΙΟ...και το Λουτρακι.Διπλα ειναι.ΠΟΥ ΕΧΕΙ.ΚΑΙ ΠΟΛΥ!
Τα υπολοιπα ειναι ηλιθιοτητες.

ΓΙΑΤΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥς ΞΕΡΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΕ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,532 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,686 μηνύματα.
Πάντως πριν 1.5 χρόνο το θέμα είχε πάρει σοβαρή έκταση όπως διαβάζω.

Μα ετσι ειναι.απλα χεστηκαν ολοι.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Πάντως πριν 1.5 χρόνο το θέμα είχε πάρει σοβαρή έκταση όπως διαβάζω.

Η λεξη κλειδι γιατι το παιζουν κινεζοι ειναι εδω'

απο το αρθρο που εσυ εβαλες

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα ύποπτου νερού μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν στις αρχές του χρόνου από τους Οικολόγους Πράσινους ότι σε εννιά ετικέτες νερού -μεταξύ άλλων και στο Ηβη Λουτρακίου της PepsiCo- ε

. Τότε η εταιρεία είχε δηλώσει ότι το νερό της είναι ασφαλές για τη δημόσια υγεία και τα στοιχεία είχαν διαβιβαστεί αρμοδίως στο υπουργείο Υγείας για να γίνουν έλεγχοι και να θεσπιστεί ανώτατο πανελλαδικό όριο για όλα τα νερά. Σύμφωνα όμως με τον κ. Νίκο Μάντζαρη, επιστημονικό συνεργάτη των Οικολόγων, η μόνη διαπίστωση της Πολιτείας ήταν ότι δεν υπάρχουν θεσμοθετημένα όρια εξασθενούς χρωμίου για το πόσιμο νερό. Ετσι, άλλος ένας φάκελος καταχωνιάστηκε στα συρτάρια των υπηρεσιών, μολονότι, όπως υποστηρίζουν οι Οικολόγοι, τα ευρήματα είναι χίλιες φορές υψηλότερα από το όριο ασφαλείας για τη δημόσια υγεία που έθεσε πριν από 1,5 χρόνο η Καλιφόρνια (0,02 μg/l) και δέκα φορές πάνω από τα όρια της δικαστικής απόφασης του Πρωτοδικείου Χαλκίδας που εκδόθηκε για τον Δήμο Μεσσαπίας στην Εύβο

Οι μετρήσεις και η απουσία θεσμοθετημένων ορίων στην Ελλάδα

Η ΔΕΥΑΛΠ χρησιμοποιεί το ίδιο επιχείρημα που χρησιμοποιούν και δημόσιοι φορείς (όπως ο ΕΦΕΤ), υποστηρίζοντας ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας από τη στιγμή που δεν υπάρχουν θεσμοθετημένα όρια για το επιβλαβές μέταλλο. Μάλιστα, τις αυξημένες ποσότητες ολικού χρωμίου η δημοτική επιχείρηση τις αποδίδει στη φύση των πετρωμάτων που υπάρχουν στα Γεράνεια όρη.

Η ΔΕΥΑΛΠ παραδέχεται, ωστόσο, ότι έχει διενεργήσει μετρήσεις και για το εξασθενές χρώμιο στο πλαίσιο εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας που συνιστούσε συστηματική παρακολούθηση του εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό για έναν χρόνο. Ομως για τα ευρήματα αυτά η Επιχείρηση θεωρεί ότι δεν συντρέχει λόγος ενημέρωσης και παραπέμπει αρμοδίως τους πολίτες Σχίνου στο υπουργείο Υγείας! Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μία από τις τέσσερις γεωτρήσεις που πέφτουν στο δημοτικό δίκτυο του Σχίνου (γεώτρηση Σιάνου) μετρήθηκε από τη ΔΕΥΑΛΠ ολικό χρώμιο 45 μg/l, αλλά το εξασθενές… ξέχασαν να το μετρήσουν. Στην ίδια γεώτρηση το Γενικό Χημείο του Κράτους, για λογαριασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέτρησε εξασθενές χρώμιο στα 42,5 μg/l σε δείγμα νερού που λήφθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ μέτρηση ιδιωτικού εργαστηρίου είχε ανιχνεύσει 51 μg/l στις 6 Σεπτεμβρίου. Οι κάτοικοι της περιοχής δίνουν ιδιαίτερο βάρος στις μετρήσεις των γεωτρήσεων που ανακατεύονται με το καθαρό νερό. Οπως εξηγούν, το νερό του δικτύου δεν επαρκεί τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και σε περιόδους ξηρασίας, γι’ αυτό και συμπληρώνεται στις δεξαμενές από το νερό των γεωτρήσεων.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,532 μηνύματα.
Μα ετσι ειναι.απλα χεστηκαν ολοι.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Η λεξη κλειδι γιατι το παιζουν κινεζοι ειναι εδω'

απο το αρθρο που εσυ εβαλες

Και μετά έχεις την Ευδαπ να σου λέει ανοησίες.


Υπάρχει ακόμα το Ήβη Λουτρακίου σαν νερό?? Ρωτάω καθώς ήταν το πιο διάσημο εμφιαλωμένο νερό πριν αρκετά χρόνια όμως πλέον δεν το βλέπω καν στα Supermarket. Θυμάμαι πάντως ότι τι ξεχώριζα σαν νερό καθώς είχε μια γλυκιά χαρακτηριστική γεύση την οποία δεν έβρισκες σε κανένα άλλο νερό της αγοράς. Πλέον αγοράζω Ιόλη που έχει μεγάλα γυάλινα μπουκάλια και μερικές φορές Βίκος για όταν είμαι εκτός σπιτιού.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,686 μηνύματα.
Και μετά έχεις την Ευδαπ να σου λέει ανοησίες.


Υπάρχει ακόμα το Ήβη Λουτρακίου σαν νερό?? Ρωτάω καθώς ήταν το πιο διάσημο εμφιαλωμένο νερό πριν αρκετά χρόνια όμως πλέον δεν το βλέπω καν στα Supermarket. Θυμάμαι πάντως ότι τι ξεχώριζα σαν νερό καθώς είχε μια γλυκιά χαρακτηριστική γεύση την οποία δεν έβρισκες σε κανένα άλλο νερό της αγοράς. Πλέον αγοράζω Ιόλη που έχει μεγάλα γυάλινα μπουκάλια και μερικές φορές Βίκος για όταν είμαι εκτός σπιτιού.
Ειχε σταματησει χρονια τωρα..ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΞΕΚΙΝΗΣΑΝ! ΜΑΚΡΙΑ ΛΕΜΕ!Αλλα δεν ειμαι σιγουρη οτι λεγερται ΗΒΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.!!!!!!!!!ΠΡΟΣΟΧΗ.
 
Τελευταία επεξεργασία:

ROM32

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ROM32 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 326 μηνύματα.
Πάντως πριν 1.5 χρόνο το θέμα είχε πάρει σοβαρή έκταση όπως διαβάζω.


Δεν είναι μόνο το Λουτράκι, πριν περίπου εικοσι χρόνια είχε βρεθεί σε 100μg/l σε χωριά στην Βεργίνα, άκουσες ποτε τίποτα;
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,686 μηνύματα.
Υπάρχει ακόμα το Ήβη Λουτρακίου σαν νερό??
Ελα αλεκο; Για δες
Μετά από οκτώ χρόνια που παρέμεινε κλειστό το εργοστάσιο επαναλειτουργεί μετά την εξαγορά του πέρσι τον Σεπτέμβριο από την εταιρεία N.U Aqua και υπό τον νέο τίτλο PepsiCo Hellas.
Εγκαινιάστηκε χθες η επαναλειτουργία της μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού Λουτρακίου Κορινθίας, από την Nu Aqua και την PepsiCo.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χριστος Δήμας: «Η δική μου γενιά μεγάλωσε πίνοντας νερό Λουτρακίου. Τα τελευταία χρόνια το νερό Λουτρακίου δεν κυκλοφορούσε στην αγορά. Για την ακρίβεια, μία από τις πρώτες συναντήσεις που είχα κάνει πριν από χρόνια, ως βουλευτής Κορινθίας, ήταν με τον Σύλλογο Εργαζομένων του εργοστασίου της Pepsico-ΗΒΗ στο Λουτράκι. Το θέμα τότε ήταν το κλείσιμο του εργοστασίου. Μία πραγματικά θλιβερή ιστορία.
Σήμερα μετά από χρόνια η Nu Aqua και η PepsiCo εγκαινίασαν και επίσημα την επαναλειτουργία του εργοστασίου. Καλή αρχή και συγχαρητήρια στους επενδυτές, στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη, στον Δήμαρχο Λουτρακιου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων Γιώργο Γκιώνη και όσες και όσους συνέβαλαν ώστε να υλοποιηθεί αυτή η επένδυση».

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω εργοστάσιο παρέμενε κλειστό εδώ και 8 χρόνια και επαναλειτουργεί μετά την εξαγορά του, πέρυσι τον Σεπτέμβριο, από την εταιρεία N.U Aqua και υπό τον νέο τίτλο PepsiCo Hellas.

Καλο ναι;
Αυτο δειχνει ποσο ΟΛΑ ειναι στο βωμο των επιχειρησεων.
ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΕΜΕ.
ΝΑ ΤΟ ΨΑΧΝΕΤΕ ΕΣΕΙς.
Γελαμε ναι;
Εμφιαλωνουν το εξασθενες χρωμιο γμτ!
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,532 μηνύματα.
Ειχε σταματησει χρονια τωρα..ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΞΕΚΙΝΗΣΑΝ! ΜΑΚΡΙΑ ΛΕΜΕ!Αλλα δεν ειαμισ ογπυρη οτι λεγερται ΗΒΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.!!!!!!!!!1ΠΡΟΣΟΧΗ.

Λοιπόν το έψαξα μια στα γρήγορα και βρήκα το νέο όνομα με το οποίο κυκλοφορεί στην αγορά.

187883.jpg
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,686 μηνύματα.
Δεν είναι μόνο το Λουτράκι, πριν περίπου εικοσι χρόνια είχε βρεθεί σε 100μg/l σε χωριά στην Βεργίνα, άκουσες ποτε τίποτα;
Ναι..ακουστηκε..και παλι το εθαψαν.ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ αν δεν το καταλαβες.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ ΣΠΑΜ.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Λοιπόν το έψαξα μια στα γρήγορα και βρήκα το νέο όνομα με το οποίο κυκλοφορεί στην αγορά.

View attachment 132237
Δες παραπανω το εβαλα.Μιλαμε το εργοστασιο ειναι λιγο πιο κατω απο εκει που μενω,καθε μερα περναω απο εκει.

1715024925772.png


Και βεβαια εχουν και αλλου το προβλημα.Με εξασθενες χρωμιο.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ.
 

ROM32

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ROM32 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 326 μηνύματα.
Ναι..ακουστηκε..και παλι το εθαψαν.ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ αν δεν το καταλαβες.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ ΣΠΑΜ.
Α! Ρε Πουπουλίνα, η Ελλαδα είναι τοις πάσοι γνωστό οτι ήταν ένας απο τους μεγαλύτερους παραγωγούς χρωμίου, ιδιαίτερα τις δεκαετίες 60-70 με μεγάλους τζίρους. Γενικα η περιοχή μας έχει μεγάλα κοιτάσματα Τουρκία και Αλβανία παράγουν ακόμα.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,686 μηνύματα.
Πλέον αγοράζω Ιόλη που έχει μεγάλα γυάλινα μπουκάλια και μερικές φορές Βίκος για όταν είμαι εκτός σπιτιού.
Βικο να παιρνεις.ΙΟΛΗ ΜΑΚΡΙΑ..οπως και ΑΥΡΑ.Ειναι τα χειροτερα εμφιαλωμενα.Το ξερω απο τον κουμπαρο της αδελφης μου που κανει αναλυσεις.
Το καλυτερο ειναι ζαγορι και ΚΟΡΠΗ.
Οπως και αν εχει.,μακρια απο λουτρακι.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ψαξτε το παντως.
Κια το εχετε μπροστα σας.Με τις μετρησεις τις ΕΥΔΑΠ.ΠΟΥ ΝΑΙ..ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Χρησιμοποιηστε την εφαρμογη που εβαλα στο αρχικο ποστ.Για το νερο της βρυσης που μενετε.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,532 μηνύματα.
Βικο να παιρνεις.ΙΟΛΗ ΜΑΚΡΙΑ..οπως και ΑΥΡΑ.Ειναι τα χειροτερα εμφιαλωμενα.Το ξερω απο τον κουμπαρο της αδελφης μου που κανει αναλυσεις.
Το καλυτερο ειναι ζαγορι και ΚΟΡΠΗ.
Οπως και αν εχει.,μακρια απο λουτρακι.

Ωχ αυτό δεν το ήξερα και είναι σημαντική πληροφορία, θα παίρνω Βικος και Ζαγόρι μόνο καθώς τα Κορπη είναι τα πιο ακριβά και για κάποιον που αγοράζει μεγάλες ποσότητες όπως εγώ δεν συμφέρει στο τελος του μήνα.😂😂
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top