Τι σημαίνει για εσάς ποιοτική μουσική;

Johnny15

Well-known member

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 9,971 μηνύματα.
Λέμε είναι ΚΑΨΟΥΡΟτράγουδα ε πρωφανώς θα είναι ερωτικοί οι στίχοι τους. Για καψούρα μιλάνε. Δηλαδή στον νταλκά μου θέλω να ακούσω το "όλα ένα ψέμα" του Καρρά για να το συνδυάσω με την ψυχολογία μου. So what?
Δεν έχω κάποιο θέμα με αυτό, απλώς υπάρχει ένα pattern το οποίο επαναλαμβάνεται και το βρίσκω μονότονο.
Επίσης όταν λέμε καψουροτράγουδα έχει πολλά. Δηλαδή για κάποιους τραγουδιστές του είδους δεν μπορώ να δεχτώ να τους λέμε άχρηστους για παράδειγμα ο καρράς όσο περίεργη φωνή και να έχει τα τραγούδια του - ειδικά τα παλιά- έχουν ωραία μουσική και πολύ καλούς στίχους. Επίσης πολύ καλός και διαχρονικός είναι ο Σφακιανάκης που εγώ του έχω τεράστια αντιπάθεια αλλά σαν τραγουδιστής αναγνωρίζω ότι είναι καλός. Το ίδιο και άλλοι όπως Τερζής, Μητροπάνος κτλ. Δεν θα βάλω κάποιους από αυτούς στην κατηγορία του Παντελίδη, είπαμε.
Καρρά δεν έχω ακούσει πολύ αλλά δεν μου άρεσε, ωστόσο Παντελίδης και Πάολα είναι χάλια που έχω ακούσει σε διάφορα μέρη όταν περνάω μιας και ήταν της μόδας.

Από ελληνικά που έχω ακούσει, μου είχε αρέσει ο Ντέμης Ρούσσος, η Πρωτοψάλτη και η Χαρις Αλεξίου. Δεν έχω ακούσει πολλά αλλά δεν νομίζω να θεωρούνται σκυλάδικα αυτά για αυτό είπα ότι υπάρχουν και καλά ελληνικά κομμάτια. Ωστόσο τα σκυλάδικα που βάζουν σε κλάμπ κλπ και που είναι της μόδας είναι πολύ άσχημα κατά την γνώμη μου. Άντε να πω ότι αντέχεται και ο Πλούταρχος.

Εδώ θα ήθελα να πω ότι άλλο λαικός τραγουδιστής, και άλλο σκυλάδικο. Ο Μητροπάνος που ανέφερες δεν είναι σκυλάδικο.
 

Stavri_

Τιμώμενο Μέλος

Η Stavri_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών και επαγγέλεται Barista . Έχει γράψει 4,504 μηνύματα.
Επειδή νομίζω ξέρω τι μουσική ακούς και με βάση αυτό θέλω να τονίσω πόσο υποκειμενικό είναι το γούστο μας στο τι ακούμε. Εγώ για παράδειγμα αυτά που αγοράζεις εσύ πχ στυλ Μποφίλιου/Ζουγανέλη της θεωρώ περβολικά βαρετές και τα τραγούδια τους βλακείες. Εσύ μπορεί να έχεις άποψη στο άλλο άκρο δηάδή να τις λατρεύεις και δεκτό απλά καταλαβαίνεις πόσο διίστανται οι απόψεις των ανθρώπων σε τέτοια θέματα.

Actually έκανα αυτό το σχόλιο όχι με σκοπό να 'μειώσω' όποιον ακούει καψουροτράγουδα. Προς Θεού! Συμφωνώ μαζί σου! Οι απόψεις διίστανται και καλώς διαφέρουν, γιατί διαφέρουν και οι άνθρωποι.

Αν με ρώταγες ένα/δύο χρόνια πριν, θα σου παρέθετα αρκετές ''απόλυτες'' -πρώην- απόψεις μου (κάπου τις έχω γράψει και στο φόρουμ, αλλά δε μπορώ να τις βρω τώρα -ευτυχώς έχω απαγκιστρωθεί από αυτές), όπου έκανα διάκριση 'ποιότητας'. Well, τα πράγματα δεν είναι τόσο μονοδιάστατα. Σίγουρα υπάρχουν μουσικές επιλογές πιο πλούσιες συνθετικά και στιχουργικά,μουσικές επιλογές που χρησιμοποιούν την Αρμονία περισσότερο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οτιδήποτε άλλο πέραν αυτών, είναι κατακριτέο. Σίγουρα υπάρχει μία κοινή βάση στη Μουσική Παιδεία, αλλά από εκεί και έπειτα υπάρχουν ένα σωρό μουσικές επιρροές που 'επηρεάζουν' διαφορετικά τον καθένα από εμάς.
Αλλιώς, δέχομαι εγώ τα ερεθίσματα της κλασικής πχ , αλλιώς εσύ, αλλιώς ο α, ή ο β.Το ίδιο ισχύει και για κάθε 'είδος' (ας μην παρεξηγηθεί η έκφραση) μουσικής. Για μένα, πράγματι το έντεχνο πχ μου είναι ιδιαίτερα προσφιλές, ενώ το άκουσμα τύπου Παντελίδης/Πάολα/Σταν/Οικονομόπουλος/Καρράς (που αναφέρθηκε πιο πάνω), μου προκαλεί κόπωση. (Δηλαδή με κουράζει, μου προκαλεί απέχθεια τρόπον τινά). Αυτό δε σημαίνει ότι θα κατακρίνω όποιον γουστάρει να το ακούει. Ναι, δε θα πω ψέματα, υπάρχουν φορές που λέω, 'μα πως στο διάολο το ακούν αυτό?' ή 'τόσο πολύ διαφέρω και εδώ;;', αλλά οκ, επιλογές είναι αυτές, δε με θίγουν, άρα είναι και σεβαστές.
 

Johnny15

Well-known member

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 9,971 μηνύματα.
Μόνο ραπ και psychedelic. Ροκ μέταλ και λοιπά παρόμοια γελοία είδη που είναι για εφηβικά κοριτσάκια ή για wannabe badass τυπάδες με σπυράκια, μακριά.
Το μπέρδεψες. Ραπ είναι αυτό με τα παιδάκια.

 

eyb0ss

New member

Ο eyb0ss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 637 μηνύματα.

Johnny15

Well-known member

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 9,971 μηνύματα.

Andante

New member

Ο Andante αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 219 μηνύματα.
Συμφωνώ με τον φίλο στο γενικότερο συμπέρασμα οτι γίνεται πολύ προπαγάνδα υπέρ σκυλάδικου και τίποτα άλλο. Έτσι είναι δυστυχώς στην Ελλάδα, είμαστε λαός φαφλατάς και τα λόγια στο τραγούδι είναι αυτά που έχουν πέραση. Ούτε η μουσική ποιότητα, ούτε η πρωτοτυπία, ούτε νέες ιδέες, ούτε η τεχνική και ο ρυθμός...αυτά έρχονται δεύτερα και τρίτα. Αυτό συμβαίνει γιατί με τα σκυλάδικα ζούν και εργάζονται πάρα πολλοί (τραγουδιστές, κέντρα, ταβέρνες, επιχειρηματίες, μουσικοί σταθμοί ,εργαζόμενοι κτλπ.) για αυτό τα προωθούν. Έχει δημιουργηθεί λοιπόν μία σχέση δούνε και λαβήν μεταξύ των παραπάνω, διαπλοκή δηλαδή, που δεν επιτρέπει σε κάτι που ξεφεύγει λίγο να προωθηθεί.

Η σύγχρονη νεοελληνική μουσική κατά τη γνώμη μου είτε πρόκειται για σκυλάδικα, είτε έντεχνα είναι μουσικά σκουπίδια.
 
Τελευταία επεξεργασία:

lkjhgfdsa

New member

Ο lkjhgfdsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Τραπεζικός υπάλληλος . Έχει γράψει 694 μηνύματα.
Απλά θεωρώ χαζό να λες σε κάποιον ότι είσαι αμώρφοτος και χίλια δυο επειδή ακούει καψούρικα και αναλόγως το αντίστροφο. ;)
Δε νομίζω, ότι, οποιοσδήποτε, κατηγόρησε κάποιον πως ακούει καψουροτράγουδα απλά και μόνο επειδή είναι αμόρφωτος. :P
 

i_lie_us

Well-known member

Ο i_lie_us αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 859 μηνύματα.
// Είχα γράψει ολόκληρο κείμενο και έγινε merge το θέμα και έγραφα τσάμπα -_- .

Επιγραμματικά: Μη νιώθεις "ψαγμένος" επειδή ακούς κάτι που δεν ακούν οι γνωστοί σου. Αν ψωνίζεσαι γι' αυτό το λόγο, δεν λέει, είναι αρκετά ανούσιο.
Αν απογοητεύεσαι επειδή αισθάνεσαι bullying τρόπο τινά, υπάρχουν κι άλλα άτομα στην ηλικία σου που ακούν την ίδια μουσική, ίσως όχι τόσα στην Ελλάδα, αλλά σίγουρα στο εξωτερικό. Στην ηλικία σου, οτιδήποτε διαφορετικό από το μέσο είναι παράταιρο και εν μέρει δαχτυλοδεικτούμενο αλλά είναι κάτι που φεύγει όσο περνάει ο καιρός και οι "ορίζοντες" του κάθε ατόμου ανοίγουν κι άλλο. Αντίστοιχα δύσκολο είναι για κάποιο άτομο σε αυτή την ηλικία να πειραματιστεί ακούγοντας κάτι που δεν ακούγεται τόσο ευρέως γιατί φοβάται και αυτήν την διαφορετικότητα και το τι αυτή θα του επιφέρει. Και αυτό όμως σταματάει αργά ή γρήγορα.

Είναι ανούσιο να κρίνεις τη μουσική που ακούει ο άλλος όπως και εκείνος δεν έχει κάποιο λόγο να κρίνει τη δική σου. Αν το κάνει πολύ απλά, δεν χρειάζεται να δίνεις σημασία. Όμως, μην προσπαθείς να "προωθήσεις" και τη μουσική που ακούς εσύ στους άλλους με το στανιό. Συνήθως αυτά τα πράγματα τα εξερευνούμε μόνοι μας κατά κύριο λόγο, ίσως παίρνοντας κάποιο ερέθισμα από κάπου βέβαια, αλλά κατά κύριο λόγο είναι προσωπική υπόθεση του καθενός.

Δεν θα έλεγα ότι είναι προπαγάνδα όμως όλο αυτό που γίνεται. Η mainstream που λέμε μουσική, είτε αφορά την ελληνική ελαφρολαϊκή-ποπ είτε την ξένη που ακούγεται στον 95.2 ας πούμε, είναι mainstream για κάποιο λόγο, και ο λόγος είναι ότι είναι δοκιμασμένη σε μεγάλο κοινό και θεωρείται μία επιτυχημένη συνταγή. Δυστυχώς ή ευτυχώς πιστεύω πως είναι αποτύπωση της πραγματικής εικόνας. Ή για να στο θέσω ακόμα καλύτερα, είναι και ο φόβος της εκάστοτε επιχείρησης να δοκιμάσει κάτι καινούριο, που ναι μεν έχει κάποιο κοινό αλλά δεν είναι σε θέση ακριβώς να γνωρίζει πόσο μεγάλο είναι αυτό το κοινό, οπότε ακολουθεί την μέχρι τώρα σίγουρη τακτική της. - Καταλαβαίνω ότι εδώ χάνεται λίγο το νόημα, και πολλοί λένε πως αν ένα κομμάτι το ακούς σε ένα σταθμό πχ. 8 φορές τη μέρα, θα σου γίνει κλύσμα θες-δε θες, και ίσως και να σου αρέσει τελικά, αλλά προσωπικά δεν πιστεύω τόσο σε αυτήν την λογική πλέον. Υπάρχει φυσικά προώθηση σε διάφορα κομμάτια από δισκογραφικές - ραδιόφωνα, αλλά αν το κοινό εν τέλει δεν ήθελε κάτι τέτοιο αυτό δεν θα τα κατάφερνε. -

Αντίστοιχα θα μπορούσαμε να πούμε ότι όλα τα μπιτσόμπαρα κάνουν προπαγάνδα υπέρ της house, ότι πολλά μπαρ κάνουν προπαγάνδα υπέρ της ροκ ξέρω 'γω και τα κουτούκια υπέρ του έντεχνου και του λαϊκού. Κάθε επιχείρηση στοχεύει σε ένα συγκεκριμένο κοινό και αντίστοιχα στο χέρι σου είναι να "τιμήσεις" την οποιαδήποτε επιχείρηση ή όχι, δεν σε αναγκάζει κάποιος ΣΗΜΕΡΑ που έχουμε 2015 και τα πάντα είναι προσιτά από το pc σου να ακούσεις αυτό που θέλει με το στανιό.

Bottom line, δεν υπάρχει ποιοτική και ξε-ποιοτική μουσική λοιπόν. (Δεν λέω ψέματα, αν μου ποστάρεις Παντελίδη μπορεί να σου γράψω από κάτω "ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΠΧΙΟΤΗΤΑ", αλλά come on, λογικά όντα είμαστε όλοι, ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι δουλευόμαστε και δεν είμαι όντως κομπλέξας).
Υπάρχει κάποιος ήχος, που εγώ τον ακούω και με ευχαριστεί για όποιο λόγο θέλει η κούτρα μου να με ευχαριστεί, και κάποιος άλλος που ευχαριστεί εσένα.

και αυτό ήταν το "επιγραμματικά" μου τώρα :hehe:
 

Guest 186240

Επισκέπτης

G
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Καλωσορίζοντας τον εαυτό μου στο φόρουμ να πω πως θεωρώ πως η ποιότητα είναι υποκειμενική. Περισσότερη σημασία πάντως έχει το να μην είναι κανείς κλειστόμυαλος και να έχει την διάθεση να ψάχνεται για οτιδήποτε τον πωρώνει και τον κάνει να ανατριχιάζει
https://www.youtube.com/watch?v=FdcC35_9vrs
 

LiViNGtheLiFE

New member

Η LiViNGtheLiFE αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Barista . Έχει γράψει 1,895 μηνύματα.
Το τι μουσική θα ακούσει ο καθένας εξαρτάται από τα γούστα του, τη διάθεσή του την εκάστοτε στιγμή, για κάποιους ακόμη και από τον ιδεολογικό τους προσανατολισμό. Όσο περνάνε τα χρόνια και έρχεται σε επαφή με νέα είδη, είναι πιθανό να αλλάζει προτιμήσεις.

Προσωπικά κάποια συγκεκριμένα είδη δε μπορώ να τα ακούσω. Για παράδειγμα τα ελαφρολαϊκά/σκυλάδικα μου φαίνονται απείρως απωθητικά και κουραστικά. Μου μοιάζουν όλα ίδια μεταξύ τους (βλ. Παντελίδης), το ίδιο ακριβώς μοτίβο, λες και ο συνθέτης δεν έχει καταβάλει καμία προσπάθεια να δημιουργήσει.

Αντικειμενικά τώρα, η έλλειψη φωνητικών ικανοτήτων είναι εμφανής σε πολλούς από τους mainstream (βλ. Πάολα). Δεν θεωρώ ότι είναι ο μόνος παράγοντας που καθορίζει την ποιότητα, μιας και σε αρκετές περιπτώσεις που ο συνθέτης ή ο στιχουργός τραγουδά ο ίδιος το κομμάτι (είτε το έχει δώσει σε επαγγελματία ερμηνευτή είτε όχι, όποτε και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης) βγάζει παράλληλα ένα συναίσθημα και τελικά το όλο άκουσμα είναι ευχάριστο ανεξαρτήτως των φωνητικών ικανοτήτων. Όμως, ερμηνευτές που ούτε φωνητικές ικανότητες έχουν, ούτε ωραία χροιά, ούτε γράφουν οι ίδιοι στίχους/μουσική και είναι ανίκανοι να γίνουν εκφραστικοί, δεν βρίσκω προσωπικά λόγο να τους ακούσω, πόσο μάλλον αν το γενικότερο είδος στο οποίο υπάγονται, δε με εκφράζει. Δε το κατακρίνω ως επιλογή, αλλά δε μπορώ να το θεωρήσω σε καμία περίπτωση ποιοτικό, από την άποψη πως δεν έχει καλλιτεχνική αξία γιατί όλος ο κόσμος είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα τέτοιο... άκουσμα. Επίσης δεν νομίζω πως το οποιοδήποτε άλλο είδος μουσικής υστερεί σε κάτι στο να εκφράσει το οποιοδήποτε ερωτικό συναίσθημα, αντιθέτως.

Το συμπέρασμά μου είναι: περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα. (και επειδή μου έλειψε ο Δίας με τις εικόνες του, θα βάλω εγώ μία)
Ο καθένας ακούει ότι νομίζει, δε θα μπω στη διαδικασία να αποθαρρύνω κάποιον από το να ακούσει αυτό που θεωρεί πως τον εκφράζει με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Άλλωστε, ο κάθε ακροατής μπορεί να δένεται με τον δικό του τρόπο με το οποιοδήποτε τραγούδι, να το συνδέει με τα δικά του βιώματα και μνήμες. Αντικειμενικά όμως, αν αναφερόμαστε στο ταλέντο ως προς τις φωνητικές ικανότητες ή την φαντασία στους στίχους, κάποιοι στιχουργοί/ερμηνευτές του εν λόγω είδους, (δε μου βγαίνει η λέξη "καλλιτέχνες", σόρρυ) υστερούν.

Τα προσωπικά μου γούστα εκτείνονται κυρίως σε ελληνικό έντεχνο, ροκ, και συγκεκριμένους λαϊκούς, σε ξένα πάλι κυρίως alternative rock. Από κει και έπειτα ακούω επιλεκτικά τραγούδια και από αρκετά άλλα είδη πχ ρεμπέτικα. Ασφαλώς υπάρχουν είδη, καλλιτέχνες και κομμάτια και αδιαμφισβήτητη κατά τη γνώμη μου καλλιτεχνική αξία, απλά δεν τα ακούω -τουλάχιστον συστηματικά- γιατί υπάρχουν άλλα που με εκφράζουν περισσότερο, δεν αμφιβάλλω σε καμία περίπτωση για την ποιότητα τους.
 

your_idol

New member

Ο your_idol αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 197 μηνύματα.
Το topic είναι (σκόπιμα?) ...μπερδευτικό, γιατί αναφέρεται σε ποιοτική μουσική σύμφωνα με την κρίση του καθενός, άσχετου και σχετικού :confused:

Κάπου διάβασα το παρακάτω και με εκφράζει απόλυτα...
"η μουσική μεγεθύνει τα συναισθήματα κι ενισχύει την (όποια) διάθεση μας, γι αυτό πρέπει από αυτά που ακούμε να κάνουμε δικό μας ότι μας αρμόζει και ταιριάζει"

Είναι μάλλον η σωστή προσέγγιση ;)
 

akikos

Well-known member

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,074 μηνύματα.
// Είχα γράψει ολόκληρο κείμενο και έγινε merge το θέμα και έγραφα τσάμπα -_- .

Επιγραμματικά: Μη νιώθεις "ψαγμένος" επειδή ακούς κάτι που δεν ακούν οι γνωστοί σου. Αν ψωνίζεσαι γι' αυτό το λόγο, δεν λέει, είναι αρκετά ανούσιο.
Αν απογοητεύεσαι επειδή αισθάνεσαι bullying τρόπο τινά, υπάρχουν κι άλλα άτομα στην ηλικία σου που ακούν την ίδια μουσική, ίσως όχι τόσα στην Ελλάδα, αλλά σίγουρα στο εξωτερικό. Στην ηλικία σου, οτιδήποτε διαφορετικό από το μέσο είναι παράταιρο και εν μέρει δαχτυλοδεικτούμενο αλλά είναι κάτι που φεύγει όσο περνάει ο καιρός και οι "ορίζοντες" του κάθε ατόμου ανοίγουν κι άλλο. Αντίστοιχα δύσκολο είναι για κάποιο άτομο σε αυτή την ηλικία να πειραματιστεί ακούγοντας κάτι που δεν ακούγεται τόσο ευρέως γιατί φοβάται και αυτήν την διαφορετικότητα και το τι αυτή θα του επιφέρει. Και αυτό όμως σταματάει αργά ή γρήγορα.

Είναι ανούσιο να κρίνεις τη μουσική που ακούει ο άλλος όπως και εκείνος δεν έχει κάποιο λόγο να κρίνει τη δική σου. Αν το κάνει πολύ απλά, δεν χρειάζεται να δίνεις σημασία. Όμως, μην προσπαθείς να "προωθήσεις" και τη μουσική που ακούς εσύ στους άλλους με το στανιό. Συνήθως αυτά τα πράγματα τα εξερευνούμε μόνοι μας κατά κύριο λόγο, ίσως παίρνοντας κάποιο ερέθισμα από κάπου βέβαια, αλλά κατά κύριο λόγο είναι προσωπική υπόθεση του καθενός.

Δεν θα έλεγα ότι είναι προπαγάνδα όμως όλο αυτό που γίνεται. Η mainstream που λέμε μουσική, είτε αφορά την ελληνική ελαφρολαϊκή-ποπ είτε την ξένη που ακούγεται στον 95.2 ας πούμε, είναι mainstream για κάποιο λόγο, και ο λόγος είναι ότι είναι δοκιμασμένη σε μεγάλο κοινό και θεωρείται μία επιτυχημένη συνταγή. Δυστυχώς ή ευτυχώς πιστεύω πως είναι αποτύπωση της πραγματικής εικόνας. Ή για να στο θέσω ακόμα καλύτερα, είναι και ο φόβος της εκάστοτε επιχείρησης να δοκιμάσει κάτι καινούριο, που ναι μεν έχει κάποιο κοινό αλλά δεν είναι σε θέση ακριβώς να γνωρίζει πόσο μεγάλο είναι αυτό το κοινό, οπότε ακολουθεί την μέχρι τώρα σίγουρη τακτική της. - Καταλαβαίνω ότι εδώ χάνεται λίγο το νόημα, και πολλοί λένε πως αν ένα κομμάτι το ακούς σε ένα σταθμό πχ. 8 φορές τη μέρα, θα σου γίνει κλύσμα θες-δε θες, και ίσως και να σου αρέσει τελικά, αλλά προσωπικά δεν πιστεύω τόσο σε αυτήν την λογική πλέον. Υπάρχει φυσικά προώθηση σε διάφορα κομμάτια από δισκογραφικές - ραδιόφωνα, αλλά αν το κοινό εν τέλει δεν ήθελε κάτι τέτοιο αυτό δεν θα τα κατάφερνε. -

Αντίστοιχα θα μπορούσαμε να πούμε ότι όλα τα μπιτσόμπαρα κάνουν προπαγάνδα υπέρ της house, ότι πολλά μπαρ κάνουν προπαγάνδα υπέρ της ροκ ξέρω 'γω και τα κουτούκια υπέρ του έντεχνου και του λαϊκού. Κάθε επιχείρηση στοχεύει σε ένα συγκεκριμένο κοινό και αντίστοιχα στο χέρι σου είναι να "τιμήσεις" την οποιαδήποτε επιχείρηση ή όχι, δεν σε αναγκάζει κάποιος ΣΗΜΕΡΑ που έχουμε 2015 και τα πάντα είναι προσιτά από το pc σου να ακούσεις αυτό που θέλει με το στανιό.

Bottom line, δεν υπάρχει ποιοτική και ξε-ποιοτική μουσική λοιπόν. (Δεν λέω ψέματα, αν μου ποστάρεις Παντελίδη μπορεί να σου γράψω από κάτω "ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΠΧΙΟΤΗΤΑ", αλλά come on, λογικά όντα είμαστε όλοι, ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι δουλευόμαστε και δεν είμαι όντως κομπλέξας).
Υπάρχει κάποιος ήχος, που εγώ τον ακούω και με ευχαριστεί για όποιο λόγο θέλει η κούτρα μου να με ευχαριστεί, και κάποιος άλλος που ευχαριστεί εσένα.

και αυτό ήταν το "επιγραμματικά" μου τώρα :hehe:
Μην τα κάνουμε ίσα και όμοια εξαιτίας της υποκειμενικότητα.
 

Guest 186240

Επισκέπτης

G
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Όμως, μην προσπαθείς να "προωθήσεις" και τη μουσική που ακούς εσύ στους άλλους με το στανιό. Συνήθως αυτά τα πράγματα τα εξερευνούμε μόνοι μας κατά κύριο λόγο, ίσως παίρνοντας κάποιο ερέθισμα από κάπου βέβαια, αλλά κατά κύριο λόγο είναι προσωπική υπόθεση του καθενός.
Εντάξει,εννοείται δεν θα γίνεις πρηχτης αλλά από τα ''Τσέκαρε τους<<βάλε όνομα μπάντας>> είναι γαμάτοι'' μπορεί να βρεθείς να ακούς μουσικές που γουστάρεις και δεν θα συναντούσες διαφορετικά.
Ειδικά αν το βλέπεις και λίγο ρομαντικά και είσαι και λίγο music nerd, αναπτύσσεις κάποιου είδους προσωπική σχέση με την μπάντα και την μουσική της και την προωθείς ασυναίσθητα..
 

Gate4

Τιμώμενο Μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ισπανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 11,795 μηνύματα.
Εντάξει,εννοείται δεν θα γίνεις πρηχτης αλλά από τα ''Τσέκαρε τους<<βάλε όνομα μπάντας>> είναι γαμάτοι'' μπορεί να βρεθείς να ακούς μουσικές που γουστάρεις και δεν θα συναντούσες διαφορετικά.
Ειδικά αν το βλέπεις και λίγο ρομαντικά και είσαι και λίγο music nerd, αναπτύσσεις κάποιου είδους προσωπική σχέση με την μπάντα και την μουσική της και την προωθείς ασυναίσθητα..
Νομίζω λέει για το να μη γίνεσαι "πρήχτης" σε φάση να λες 100 φορές τη μέρα πόσο και γαμώ είναι αυτό που ακούς εσύ και όλα τα άλλα είναι μαλακίες. Δεν είναι κακό να λες απλώς εγώ ακούω το χ,ψ είδος μουσικής..
 

athinouli

New member

Η athinouli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 284 μηνύματα.
ποιοτικη μουσικη ειναι μια διαφορετικη εννοια για τον καθενα..
ειναι η μουσικη η μελωδια ο στιχος η φωνη η χροια κ η ερμηνεια που ταξιδευει τον ακροατη σε εναν αλλο κοσμο ομορφο και φανταστικο..
για μενα οι σκορπιοι.. κανεις αλλος..
 

Agaphbou

Well-known member

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών . Έχει γράψει 1,028 μηνύματα.
Ποιοτική για εμένα είναι η μουσική που "σε καταλαβαίνει".

Είναι οι στίχοι που περιγράφουν πτυχές του εαυτού σου που δεν είχες καν συνειδητοποιήσει. Στίχοι που μπορούν να σου προκαλέσουν ακαριαίο δάκρυ με το νόημα και την εκφορά τους. Είναι εκείνη η νότα που κάθε φορά που την ακούς σου προκαλεί ρίγος, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Εκείνη η μελωδία που σε γαληνεύει ανά πάσα στιγμή, σαν να σε παίρνει κάποιος αγκαλιά.

Είναι το τραγούδι που έχει γραφτεί με μεράκι και γνήσιο συναίσθημα, για να μιλάει στις ψυχές των ανθρώπων και όχι για εμπορική κατανάλωση.
 

hack3r

Well-known member

Ο Τολης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Υδραυλικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5,607 μηνύματα.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top