misslittledevil
Επιφανές μέλος

Γενικα μου αρεσει οταν πηγαινω στο χωριο της γιαγιας μου ή στην Κρητη ή στην Θεσσαλονικη κλπ, οι ανθρωποι που ειναι μεγαλωμενοι εκει μιλανε λιγο διαφορετικα. Η διαφορα "φαινεται" αλλα αυτο δεν πρεπει να "σας" πειραζει καθολου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιάννης
Περιβόητο μέλος

Έκανα γέλιο το προηγούμενο ΣΚ που είχα βάλει τα ξαδερφάκια της κατερίνας να παιζουν Call of Duty στο πισι μου, όποτε έβλεπαν γέρμανο, φώναζαν το ένα στο άλλο
-παίξτου την , παίξτου την!!!!

Μαρουλίτα της γειτονιάς
Νεοφερμένο μέλος

Προσωπικά, θαυμάζω τους ανθρώπους, και ειδικά τους νέους, που θέλουν να κρατήσουν αυτή τη γλωσσική διαφορετικότητα!
Επισης, δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε σας, αλλά όποτε πάω στο χωριό μου έχω μια τάση να προσαρμόζομαι στη ντοπιολαλιά, μου βγαίνει αυθόρμητα! Οχι ότι χρησιμοποιώ το λεξιλογιο, αλλά κατι παίζει με την προφορά και την μουσικότητα...
tsus
Δραστήριο μέλος

αχαχαχαχα!!!!!!!!φοβεροΠου να ακούσετε παππούδες κύπριους στα χωρια, δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Εγώ εχω πήξει στα κρητικά με την γυναίκα μου και τα πεθερικά μου και σαν να μην φτάνει αυτό έχουμε και τον αδερφό της με την Κρητικιά μέλλουσα.
Έκανα γέλιο το προηγούμενο ΣΚ που είχα βάλει τα ξαδερφάκια της κατερίνας να παιζουν Call of Duty στο πισι μου, όποτε έβλεπαν γέρμανο, φώναζαν το ένα στο άλλο
-παίξτου την , παίξτου την!!!!(Ρίξτου, ρίξτου)

εγω μιλαω πολυ περιεργα(απ'ότι μου λενε).....οταν ειμαι στη ροδο(της μητερας μου η καταγωγη) μιλαω πολυ κρητικα κ οταν ειμαι στη κρητη(του πατερα μου η καταγωγη) μιλαω πολυ ροδιτικα...........οπου κ να παω μου λενε οτι μιλαω αλλιως,λαθος timing

Subject to change
e-steki.gr Founder

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Επισης, δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε σας, αλλά όποτε πάω στο χωριό μου έχω μια τάση να προσαρμόζομαι στη ντοπιολαλιά, μου βγαίνει αυθόρμητα! Οχι ότι χρησιμοποιώ το λεξιλογιο, αλλά κατι παίζει με την προφορά και την μουσικότητα...
εμένα μου συμβαίνει αυτό... επιρρεάζομαι απ τα ακούσματα μου και τους ακολουθώ αβίαστα... μου βγαίνει πάρα πολύ άνετα και ρίχνω και τρελό γέλιο με την πάρτη μου

Μαρουλίτα της γειτονιάς
Νεοφερμένο μέλος

εμένα μου συμβαίνει αυτό... επιρρεάζομαι απ τα ακούσματα μου και τους ακολουθώ αβίαστα... μου βγαίνει πάρα πολύ άνετα και ρίχνω και τρελό γέλιο με την πάρτη μου![]()
Ναι είναι περίεργη αίσθηση και γω το απολαμβάνω πάντως!!!!
Giovanna
Επιφανές μέλος

AstRoPeLeKi
Πολύ δραστήριο μέλος

Εγώ πχ ήμουν στη Ρόδο 4 χρόνια και όσο ήμουν εκεί είχα αρχίσει να μιλάω με τον ρυθμικό τους τρόπο. Όλοι για Ροδίτισσα με περνούσαν!

tsus
Δραστήριο μέλος

Την Κρεμαστη την ειδες??????

Skoulikadera---
Δραστήριο μέλος

AstRoPeLeKi
Πολύ δραστήριο μέλος

Τι εκανες στη Ροδο??σπουδαζες?
Την Κρεμαστη την ειδες??????
Ναι σπούδαζα 4 χρόνια και την έχω γυρισει όοοολη. Κυρίως τριγυρνούσα από κέντρο μέχρι Σορωνή και απο κέντρο πάλιι μέχρι Χαράκι-Μαλώνα και όλες τις ενδιαμεσες φυσικά perioχές. Αυτό ήταν το πεδίο δράσης μου! Την ξέρω απ΄εξω και ανακατωτά¨:smile:
tsus
Δραστήριο μέλος

crazyhelen
Διάσημο μέλος

"Ελένιιιιιιιιη, μου λιιιιιιιιιιείπεις"
Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος

Ξεχωριζετε εσεις τα ατομα αναλογα με την προφορα τους?
Τους Θεσσαλους απο μακρια τους καταλαβαινω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ελενη_
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Monte Cristo
Πολύ δραστήριο μέλος

Ρε παιδια, εγω που ειμαι απο Θεσσαλονικη να ανησυχησω που δεν ξερω κανεναν απο δω να μιλαει με "με" και "σε" και αυτο το "λλλ"? Ουτε εγω μιλαω ετσι. Εχω συναντησει ανθρωπους που μιλανε ετσι, αλλα οχι απο δω.. Δεν ξερω αν ζω σε αλλη Θεσσαλονικη απο αυτην που λετε εσεις..![]()
Περίεργο, τι με λλλες;

Το με & σε είναι εύκολο να παρατηρήσεις αν χρησιμοποιείται, αλλά το λλλ είναι δύσκολο και θέλει προσοχή. Εγώ πολύ πρόσφατα κατάλαβα ότι το λέω και εγώ βαριά το λάμδα. Παλιά δεν το είχα προσέξει
ελενη_
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τι ΣΕ ΛΛΛεω?? :Ρ Την αληθεια. Αυτο που βλεπω δηλαδη.. Τωρα το λλλ εγω το καταλαβαινω. Το αν το λες λιγο η οχι ειναι θεμα ανθρωπου νομιζω και οχι προφορας.Περίεργο, τι με λλλες;![]()
![]()
Το με & σε είναι εύκολο να παρατηρήσεις αν χρησιμοποιείται, αλλά το λλλ είναι δύσκολο και θέλει προσοχή. Εγώ πολύ πρόσφατα κατάλαβα ότι το λέω και εγώ βαριά το λάμδα. Παλιά δεν το είχα προσέξει
Katerina S
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.