Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.502 μηνύματα.

Το είδαμε με το νεαρό παιδί τότε στην Θεσσαλονίκη (τον Άλκη), για οπαδικους λόγους, αλλά ξαναλέω, η κάμερα κατέγραψε τον δράστη να φωνάζει ρατσιστικό σχόλιο ενώ την μαχαιρωνε.Εδω δεν το βλεπουμε μεταξυ ελληνων; ΤΙ ΠΙΝΕΤΕ
Αυτό ήταν το κίνητρο.
Ίδιο έγκλημα είχε διαπράξει και ο αδελφός του πριν 13 χρόνια.
Ας μην κάνουμε τους χαζούς.
Η Αμερική έχει φτάσει σε πολύ άσχημο επίπεδο των hate crime και στις δύο πλευρές το θέμα είναι ότι υπάρχει μια ελαστικότητα στις ποινές που λαμβάνουν οι συγκεκριμένοι, που δεν θα έπρεπε. Η κοινωνία τους καταρρέει.
Όπως και το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα που σκοτώθηκε και ένας πολιτικός ο οποίος, in pure irony, είχε χλευάσει τους συγγενείς των θυμάτων παλαιότερου shooting λέγοντας απλά ένα "εεε δεν μας συμφέρει να θίξουμε το 3rd amendment"

nearos
Επιφανές μέλος
Ο nearos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 11.020 μηνύματα.

Γυρίζουμε στο θέμα του bystander effect.
Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Η ουκρανέζα γιομάτη στα αίματα προσπαθεί να κρατήσει το ουρλιαχτό της, σοκαρισμένη, προφανώς έχει καταλάβει πως σύντομα θα πεθάνει. Η πλησιέστερη σε αυτή γυναίκα στο κινητό της (απ' ό,τι φαίνεται).
Πόσο ειλικρινά μας έχει διαβρώσει και έχει χαθεί πάσα ανθρωπιά απο επάνω μας με αυτές τις γαμωσυσκευές. Πραγματικά μακάρι να μπορούσα να μην ξαναανοίξω ηλεκτρονική συσκευή στη ζωή μου...
Χασαμε την ανθρωπιά μας
ο Μπράουν λέει στην αδελφή του ότι «το υλικό στο σώμα του» και όχι ο ίδιος, σκότωσε την Ιρίνα.
Όμως απόλυτα συνειδητά, σε εντελώς ήρεμη ψυχική κατάσταση χαμογελούσε, έβγαλε το πτυσσόμενο μαχαίρι απο το φούτερ του και τη μαχαίρωσε 3 φορές, 2 στον λαιμό, μια στο κεφάλι απο την άλλη πλευρά, φωνάζοντας "Τη σκότωσα τη λευκή γυναίκα".
Τα αίτια αυτού του εγκλήματος ήτανε ξεκάθαρα φυλετικά, ήτανε ενα hatecrime, ήτανε ένα αποτροπιαστικό έγκλημα κινούμενο απο ρατσισμό και τίποτα άλλο. Όσο παρανοϊκός σχιζοφρενής και να είσαι.
Το οποίο σηκώνει άλλο ένα ερώτημα. Αφού ήτανε γνωστό πως ήτανε παρανοϊκός σχιζοφρενής, γιατί δεν έπαιρνε ψυχοφαρμακα; γιατί δεν τον επέβλεπε καμία ψυχιατρική κλινική;
Ζέχνει απο ερωτήματα αυτή η υπόθεση.
Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Η ουκρανέζα γιομάτη στα αίματα προσπαθεί να κρατήσει το ουρλιαχτό της, σοκαρισμένη, προφανώς έχει καταλάβει πως σύντομα θα πεθάνει. Η πλησιέστερη σε αυτή γυναίκα στο κινητό της (απ' ό,τι φαίνεται).
Πόσο ειλικρινά μας έχει διαβρώσει και έχει χαθεί πάσα ανθρωπιά απο επάνω μας με αυτές τις γαμωσυσκευές. Πραγματικά μακάρι να μπορούσα να μην ξαναανοίξω ηλεκτρονική συσκευή στη ζωή μου...
Χασαμε την ανθρωπιά μας
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Λέει ταχα «Τραυμάτισα το χέρι μου, μαχαιρώνοντάς την. Δεν την ξέρω καν την κυρία. Δεν της είπα ούτε μια λέξη. Είναι τρομακτικό, έτσι δεν είναι; Γιατί κάποιος να μαχαιρώσει κάποιον χωρίς λόγο;»![]()
Τραυμάτισα το χέρι μου μαχαιρώνοντάς την, είπε ο 35χρονος που σκότωσε την Ουκρανή στο Σάρλοτ - Πίστευε ότι τον ελέγχουν με τσιπάκι
Η Τρέισι Μπράουν, η οποία είχε δεχτεί επίθεση από τον μεγαλύτερο αδελφό της το 2022, κατά την οποία την δάγκωσε και έσπασε μια πόρτα, τον χαρακτήρισε παρανοϊκό σχιζοφρενή ενώ αποκάλυψε ότι της έλεγε πως η κυβέρνηση του είχε εμφυτεύσει ένα τσιπwww.protothema.gr
Νιώθω ότι είμαστε ασφαλείς και σώοι καθαρά από τύχη ή από κάποιου είδους πρόνοια ή πολυ απλά δεν ήρθε η ώρα μας πάντως.
Ο μόνος δικαιολογημένος λόγος για να μην αντιδράσει κανείς άμεσα είναι να νιώθει άμεση απειλή για τη δική του την ίδια ακεραιότητα, διαφορετικά νομίζω πως έχουμε γίνει τραγικά εγκληματικά απαθείς . Ως κοινωνία έχουμε πεθάνει ,ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα της αποπρωσοποιησης.
ο Μπράουν λέει στην αδελφή του ότι «το υλικό στο σώμα του» και όχι ο ίδιος, σκότωσε την Ιρίνα.
Όμως απόλυτα συνειδητά, σε εντελώς ήρεμη ψυχική κατάσταση χαμογελούσε, έβγαλε το πτυσσόμενο μαχαίρι απο το φούτερ του και τη μαχαίρωσε 3 φορές, 2 στον λαιμό, μια στο κεφάλι απο την άλλη πλευρά, φωνάζοντας "Τη σκότωσα τη λευκή γυναίκα".
Τα αίτια αυτού του εγκλήματος ήτανε ξεκάθαρα φυλετικά, ήτανε ενα hatecrime, ήτανε ένα αποτροπιαστικό έγκλημα κινούμενο απο ρατσισμό και τίποτα άλλο. Όσο παρανοϊκός σχιζοφρενής και να είσαι.
Το οποίο σηκώνει άλλο ένα ερώτημα. Αφού ήτανε γνωστό πως ήτανε παρανοϊκός σχιζοφρενής, γιατί δεν έπαιρνε ψυχοφαρμακα; γιατί δεν τον επέβλεπε καμία ψυχιατρική κλινική;
glayki
Διακεκριμένο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 7.083 μηνύματα.

Έχει τύχει να έχω στο παρελθόν μαθητές με σχιζοφρένεια .. Με μόνιμη αγωγή /επίβλεψη από το περιβάλλον μπορούν να είναι λειτουργικοί με εξάρσεις, όταν αλλάζει η θεραπευτική αγωγή μέχρι να συνηθίσει ο οργανισμός. Ο τύπος προφανώς ήταν ανευ. Και είχε μένος με τους λευκούς.Γυρίζουμε στο θέμα του bystander effect.
View attachment 152574
Χασαμε την ανθρωπιά μας
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Λέει ταχα «Τραυμάτισα το χέρι μου, μαχαιρώνοντάς την. Δεν την ξέρω καν την κυρία. Δεν της είπα ούτε μια λέξη. Είναι τρομακτικό, έτσι δεν είναι; Γιατί κάποιος να μαχαιρώσει κάποιον χωρίς λόγο;»
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.980 μηνύματα.

Οι ακροδεξιοί είναι το κάτι άλλο...
Πρώτα συμπεριφέρονται για δεκαετίες στους μαύρους σαν σκουπίδια.
Μετά τους δίνουν ίσα δικαιώματα μεν αλλά τους απομονώνουν κοινωνικά, τους αποφεύγουν επαγγελματικά, και τους σταματάνε και οι μπάτσοι και τους βαράνε με αποκλειστικό κριτήριο το χρώμα τους.
Στο τέλος καταλήγουν να έχουν πίκατσου face όταν ανακαλύπτουν με άσχημο τρόπο πως το μίσος γεννάει μίσος. Που σε συνδυασμό με ένα αδύναμο σύστημα δικαιοσύνης, αποκατάστασης και φροντίδας, καταλήγει να εκτονώνεται σε αθώους.
Είναι πολύ κρίμα για την κοπέλα ειλικρινά. Πρόκειται για μια πολύ άγρια, βάρβαρη και εντελώς άδικη επίθεση.
Δεν πρέπει να αμαυρώνουν τα ακροδεξιά φασισταριά της μνήμη της εργαλειοποιώντας το θέμα, και εντείνοντας το μίσος το οποίο τροφοδοτεί περαιτέρω απάνθρωπες πράξεις εις βάρος άλλων ανθρώπων, ο,τι χρώμα και εαν έχουν.
Πρώτα συμπεριφέρονται για δεκαετίες στους μαύρους σαν σκουπίδια.
Μετά τους δίνουν ίσα δικαιώματα μεν αλλά τους απομονώνουν κοινωνικά, τους αποφεύγουν επαγγελματικά, και τους σταματάνε και οι μπάτσοι και τους βαράνε με αποκλειστικό κριτήριο το χρώμα τους.
Στο τέλος καταλήγουν να έχουν πίκατσου face όταν ανακαλύπτουν με άσχημο τρόπο πως το μίσος γεννάει μίσος. Που σε συνδυασμό με ένα αδύναμο σύστημα δικαιοσύνης, αποκατάστασης και φροντίδας, καταλήγει να εκτονώνεται σε αθώους.
Είναι πολύ κρίμα για την κοπέλα ειλικρινά. Πρόκειται για μια πολύ άγρια, βάρβαρη και εντελώς άδικη επίθεση.
Δεν πρέπει να αμαυρώνουν τα ακροδεξιά φασισταριά της μνήμη της εργαλειοποιώντας το θέμα, και εντείνοντας το μίσος το οποίο τροφοδοτεί περαιτέρω απάνθρωπες πράξεις εις βάρος άλλων ανθρώπων, ο,τι χρώμα και εαν έχουν.
Ουριήλ
Διάσημο μέλος
Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.350 μηνύματα.

Παιδιά τι χαζομάρες γράφεται περί αριστερών και δεξιών. Είδατε καθόλου το βίντεο τι έγινε;;;
Πέθανε μια νεαρή κοπέλα, πρόσφυγας ΜΟΝΗ ΤΗΣ. Κοιτούσε δεξιά αριστερά και παρότι που κυριολεκτικά την είχε σφάξει, μέχρι και την τελευταία στιγμή αποφάσισε να μην κάνει φασαρία και να πεθάνει μόνη της, χωρίς κανέναν δίπλα της σε ένα κρύο και άγνωστο μέρος με την ερώτηση στο μυαλό της "ΓΙΑΤΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ¨.
Καπουτ μια ζωή, και όλοι προσπαθούν να την πολιτικοποιήσουν. ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ. Ταμπέλες, αριστερός και δεξιός, χρώμα δέρματος... χαζομάρες. Έχουμε καταντήσει ηθικά νεκροί, κινούμενα ζομπι πάνω σε μια οθόνη με το σκεπτικό ας κλειστό στο δικό μου κοσμο και όλοι οι άλλοι ας κάνουν ό,τι θέλουν...
Κάπου είπαμε. Ντροπή. Είδα το βίντεο το μεσημέρι και έκλαιγα μια ώρα, με την ερώτηση γιατί...
Έτσι είμαστε, ιδού η ανθρωπότητα
Αν το σύστυμα ήταν καλύτερο και τον είχαν κλείσει... αν η οπλοκατοχή είχε απαγορευτεί, αν οι άνθρωποι άφηναν το κινητό και έτρεχαν να την σώσουν, αν είμασταν σε καλύτερο κόσμο ίσως ζούσε.
Πέθανε μια νεαρή κοπέλα, πρόσφυγας ΜΟΝΗ ΤΗΣ. Κοιτούσε δεξιά αριστερά και παρότι που κυριολεκτικά την είχε σφάξει, μέχρι και την τελευταία στιγμή αποφάσισε να μην κάνει φασαρία και να πεθάνει μόνη της, χωρίς κανέναν δίπλα της σε ένα κρύο και άγνωστο μέρος με την ερώτηση στο μυαλό της "ΓΙΑΤΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ¨.
Καπουτ μια ζωή, και όλοι προσπαθούν να την πολιτικοποιήσουν. ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ. Ταμπέλες, αριστερός και δεξιός, χρώμα δέρματος... χαζομάρες. Έχουμε καταντήσει ηθικά νεκροί, κινούμενα ζομπι πάνω σε μια οθόνη με το σκεπτικό ας κλειστό στο δικό μου κοσμο και όλοι οι άλλοι ας κάνουν ό,τι θέλουν...
Κάπου είπαμε. Ντροπή. Είδα το βίντεο το μεσημέρι και έκλαιγα μια ώρα, με την ερώτηση γιατί...
Έτσι είμαστε, ιδού η ανθρωπότητα
Αν το σύστυμα ήταν καλύτερο και τον είχαν κλείσει... αν η οπλοκατοχή είχε απαγορευτεί, αν οι άνθρωποι άφηναν το κινητό και έτρεχαν να την σώσουν, αν είμασταν σε καλύτερο κόσμο ίσως ζούσε.
adams33
Πολύ δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.273 μηνύματα.

Απο χθες που ειδα το βινεο και καταλαβα πραγματικα πως εγινε (στην αρχη ετσι πως ειδα την κοπελα λεω οκ την γλυτωσε )το στομαχι εγινε κομπος ....εκλαιγα ποση ωρα ....
Σημερα φοβάμαι ακομα περισσοτερο γιατι ολοι αυτοι ειναι γυρω μου .....
Ειναι πρωτη φορα που αυτη η κοπελα απο χθες ειναι σαν να την βλεπω μπροστα μου ...
Μετα μου λενε για το σπρει πιπεριου που εχω μαζι μου ...με ολους αυτους δεν ξερω πλεον ...
Και εδω μπηκε η σκατοιδεολογια αριστερων και δεξιων ; Τι βλακειες γραφεται γαμωτο ,,,,
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.744 μηνύματα.

δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις το τι εγινε και αυτα τα γομαρια τριγυρω της
αυτα για το οτι ειναι σχιζοφρενης (δειτε παρακατω λινκς) μαλλον θα ισχυουν αλλά τα ερωτηματα ειναι παρα πολλα και ο,τι αναλυσεις και να κανουμε, η κοπελα γλιτωσε εναν πολεμο για να πεθανει εντελως αδικα, απροσδόκητα στις "ασφαλείς" ΗΠΑ με αυτον τον τροπο. Ειναι απιστευτο δεν εχω λογια. Την ωρα που κοιταει ετσι πανω δεν μπορω να διανοηθω καν τι θα σκεφτοταν τι εικονες θα περνουσαν απο το μυαλο της. Το γραφω και ανατριχιαζω.
nypost.com
economictimes.indiatimes.com
αυτα για το οτι ειναι σχιζοφρενης (δειτε παρακατω λινκς) μαλλον θα ισχυουν αλλά τα ερωτηματα ειναι παρα πολλα και ο,τι αναλυσεις και να κανουμε, η κοπελα γλιτωσε εναν πολεμο για να πεθανει εντελως αδικα, απροσδόκητα στις "ασφαλείς" ΗΠΑ με αυτον τον τροπο. Ειναι απιστευτο δεν εχω λογια. Την ωρα που κοιταει ετσι πανω δεν μπορω να διανοηθω καν τι θα σκεφτοταν τι εικονες θα περνουσαν απο το μυαλο της. Το γραφω και ανατριχιαζω.

Exclusive | Psycho Ukrainian refugee stabbing suspect was ‘too aggressive’ and ‘shouldn’t have been released,’ mom says
The mother of Decarlos Brown, the unhinged Charlotte vagrant accused of murdering Ukrainian refugee Iryna Zarutska spoke to The Post and said her son was “too aggressive.”

Decarlos Brown Jr, who killed Ukrainian refugee in North Carolina, suffers from schizophrenia and has criminal cases; all about his past record
A Ukrainian refugee, Iryna Zarutska, was fatally stabbed on a North Carolina commuter train by Decarlos Brown Jr., who had a history of mental illness and prior arrests. The video of the attack sparked outrage and political debate, with Trump and his allies blaming Democrats for crime in blue...
adams33
Πολύ δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.273 μηνύματα.

Ο ανθρώπινος οργανισμός μπαίνει σε κατάσταση σοκ τα πρωτα λεπτά .Η αδρεναλίνη και το ενστικτο της επιβίωσης δεν σε αφηνουν καν να συνειδητοποιήσεις ουτε τον πονο ουτε τι συμβαίνει ...Δεν νιωθεις δεν αισθάνεσαι τα πρώτα δευτερόλεπτα ...μεχρι να " επανέλθει" ο εγκέφαλος και να αντιληφθείς και τον πονο και ολα ...μεχρι τοτε όμως εχεις ηδη λιποθυμήσει ...Πολλές φορές η έντονη αδρεναλίνη και η σύγχυση από την απώλεια αίματος μειώνουν την επίγνωση.Η πραγματική εμπειρία του θύματος μπορεί να είναι διαφορετική από αυτό που φαίνεται στο βλέμμα ή στη στάση του σώματος.Γυρίζουμε στο θέμα του bystander effect.
View attachment 152574
Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Η ουκρανέζα γιομάτη στα αίματα προσπαθεί να κρατήσει το ουρλιαχτό της, σοκαρισμένη, προφανώς έχει καταλάβει πως σύντομα θα πεθάνει.
Ηταν "τυχερή " στην ατυχία της που δεν σπαρταρούσε σαν το χταπόδι μεχρι να πεθαίνει ...εκει ισως μιλουσαμε για ολα αυτα που λες ....το χτυπημα του ηταν χειρουργικο ...
nearos
Επιφανές μέλος
Ο nearos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 11.020 μηνύματα.

Χειρουργικό το χτύπημα σίγουρα δεν ήτανε από την στιγμή που την κάρφωσε μια στον ώμο, μια στην καροτιδα και μια στο κρανίο από τα αριστερά απ' ότι μπόρεσα να διακρίνω από το βίντεο. Δεν πέθανε ακαριαία, από την στιγμή που την κάρφωσε πρώτη φορά μεχρι τη στιγμή που έπεσε πλήρως κάτω πέρασε κανα εικοσαρια δευτερόλεπτα. Δε μπορώ να φανταστώ τι πέρναγε από το κεφάλι της βλέποντας να βγάζει τόσο αίμα και να νιώθει σιγά σιγά να χάνει τη δύναμή της ... Και ούτε θέλω να ξέρω προφανώς.Ηταν "τυχερή " στην ατυχία της που δεν σπαρταρούσε σαν το χταπόδι μεχρι να πεθαίνει ...εκει ισως μιλουσαμε για ολα αυτα που λες ....το χτυπημα του ηταν χειρουργικο ...
Πάντως όπως σωστά είπες, η αδρεναλίνη είναι τρελή χημική ουσία και πιθανώς να μην ένιωσε εν τέλει τόσο πόνο όσο θα αρμοζε σε μία τέτοια επίθεση.
Να αναπαυτεί εν ειρήνη και να είναι καλά εκεί που είναι η καημένη...
adams33
Πολύ δραστήριο μέλος

Υπαρχει ιατροδικαστικη που το επιβεβαιωνει αυτο ;Χειρουργικό το χτύπημα σίγουρα δεν ήτανε από την στιγμή που την κάρφωσε μια στον ώμο, μια στην καροτιδα και μια στο κρανίο από τα αριστερά απ' ότι μπόρεσα να διακρίνω από το βίντεο. Δεν πέθανε ακαριαία, από την στιγμή που την κάρφωσε πρώτη φορά μεχρι τη στιγμή που έπεσε πλήρως κάτω πέρασε κανα εικοσαρια δευτερόλεπτα. Δε μπορώ να φανταστώ τι πέρναγε από το κεφάλι της βλέποντας να βγάζει τόσο αίμα και να νιώθει σιγά σιγά να χάνει τη δύναμή της ... Και ούτε θέλω να ξέρω προφανώς.
Πάντως όπως σωστά είπες, η αδρεναλίνη είναι τρελή χημική ουσία και πιθανώς να μην ένιωσε εν τέλει τόσο πόνο όσο θα αρμοζε σε μία τέτοια επίθεση.
Να αναπαυτεί εν ειρήνη και να είναι καλά εκεί που είναι η καημένη...
Απο το βιντεο τρομαξα να διακρινω το ενα χτυπημα ...
Το αν πεθανε και μετα απο ποση ωρα αυτα ειναι θεμα ιατροδικαστικης ...προς θεου τι λεμε τωρα και ουτε θα μπω σε τετια θεματα ...
Επειτα χανω τις αισθησεις μου σημαινει οτι δεν καταλαβαινω ,αρα δεν τυραννιέμαι ...
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.972 μηνύματα.

Αυτό που σας κάνει εντύπωση ως προς τη συμπεριφορά βάση χρώματος, εθνικότητας, φύλου, φυλής, κτλ ενώ παραβλέπετε ότι αυτή η συμπεριφορά είναι γενικώς αποδεκτή στη δυτική ευρώπη. Όταν λέει κάποιος ότι όντως στο εξωτερικό υπάρχει ιδιωτικότητα και αδιαφορία για την προσωπική σου ταυτότητα, εννοούν και αυτό. Η αδιαφορία των άλλων μαύρων επιβατών για την κοπέλα δεν πήγε με βάση το χρώμα ή ότι άλλο εμείς θέλουμε να ερμηνεύουμε, αλλά ότι είναι μέρος της αμερικανοδυτικής κουλτούρας: ότι δεν με τρώει, δεν με απασχολεί. Λειτουργούν με απίστευτο βαθμό κυνισμού αν κάτι δεν αφορά την δική τους προσωπικότητα. Γι' αυτό και οι Γερμανοί λένε κάθε στιγμή «αυτό είναι δικό σου πρόβλημα» και σταματούν κάθε συζήτηση ή δεν δίνουν καμία συνέχεια ή φεύγουν. Η έννοια της ανθρώπινης αλληλεγγύης είναι τελείως διαφορετική στην Ελλάδα σε σχέση με πολλές χώρες του κόσμου.
Σκεφτείτε ότι μια μέρα ήμουν σε φούρνο ψωμιού έξω από το Ρόττερνταμ στην Ολλανδία και ένας κύριος περίμενε στην ουρά και έπεσε κάτω. Λυποθύμησε. Επικράτησε αδιαφορά κόσμου. Έτρεξα και ειδοποίησα την πωλήτρια από το ταμείο, η οποία στην αρχή με "επέπληξε" που ανακατεύτηκα ενώ μετά και αυτή σκέφτηκε να καλέσει το ασθενοφόρο. Τη βοήθησα να βάλουμε τον κύριο σε μια καρέκλα και με λίγο νερό που είχα μαζί μου, ήπιε και συνήλθε ελαφρώς. Το κατάστημα εννοείται ότι πουλούσε νερό και αναψυκτικά. Ο κόσμος απλά κοιτούσε και ορισμένοι έφυγαν κατευθείαν λες και υπήρχε κάποια πανδημία. Το ασθενοφόρο ήρθε μετά από λίγη ώρα για τα δέοντα.
Άλλη φορά στην Σουηδία μου έχει τύχει να κάθεται ένας άνθρωπος σε στάση λεωφορείου και να βάζει τα κλάματα ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο και οι 4-5 υπόλοιποι παρόντες να απομακρύνονται με αμηχανία ή να φεύγουν τελείως.
Σκεφτείτε ότι μια μέρα ήμουν σε φούρνο ψωμιού έξω από το Ρόττερνταμ στην Ολλανδία και ένας κύριος περίμενε στην ουρά και έπεσε κάτω. Λυποθύμησε. Επικράτησε αδιαφορά κόσμου. Έτρεξα και ειδοποίησα την πωλήτρια από το ταμείο, η οποία στην αρχή με "επέπληξε" που ανακατεύτηκα ενώ μετά και αυτή σκέφτηκε να καλέσει το ασθενοφόρο. Τη βοήθησα να βάλουμε τον κύριο σε μια καρέκλα και με λίγο νερό που είχα μαζί μου, ήπιε και συνήλθε ελαφρώς. Το κατάστημα εννοείται ότι πουλούσε νερό και αναψυκτικά. Ο κόσμος απλά κοιτούσε και ορισμένοι έφυγαν κατευθείαν λες και υπήρχε κάποια πανδημία. Το ασθενοφόρο ήρθε μετά από λίγη ώρα για τα δέοντα.
Άλλη φορά στην Σουηδία μου έχει τύχει να κάθεται ένας άνθρωπος σε στάση λεωφορείου και να βάζει τα κλάματα ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο και οι 4-5 υπόλοιποι παρόντες να απομακρύνονται με αμηχανία ή να φεύγουν τελείως.
parafernalia
Περιβόητο μέλος
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.236 μηνύματα.

Τραγικό θα είναι να σκουντουφλάει η γιαγιά στο δρόμο, ή να πνίγεται το παιδάκι στην πισίνα και να μην βοηθάει κανείς. Όταν βγαίνουν μαχαίρια σε σκηνικό χάους, η αδράνεια είναι εντελώς προβλέψιμη συμπεριφορά.
Σοκ και δέος.
Σοκ και δέος.
adams33
Πολύ δραστήριο μέλος

«του δειλού η μάνα δεν έκλαψε ποτέ»
Όταν μας τα έλεγαν κάτι ήξεραν....πάντα υπήρχε αυτό.
Τώρα ένα περισσότερο με όλους αυτούς γύρω μας ...
Τρόμος μόνο που τους βλέπεις...τι βοήθεια να δώσεις σε αυτή τη περίπτωση...τρέχεις να σωθείς...
Τρόμος μόνο που τους βλέπεις...τι βοήθεια να δώσεις σε αυτή τη περίπτωση...τρέχεις να σωθείς...
Gaspar
Περιβόητο μέλος
Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.398 μηνύματα.

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Η δειλία γύρω μας.«του δειλού η μάνα δεν έκλαψε ποτέ»
Αποφυγή ευθυνών και έλλειψη πρωτοβουλίας.
adams33
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν εννοει αυτό...Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Η δειλία γύρω μας.
Η δειλία σε αυτή τη φράση έχει να κάνει με την αξία της ζωής...
Άλλο είμαι δειλός γιατί δεν αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί και άλλο βάζω σε κίνδυνο την ζωή μου όπως στην παραπάνω περίπτωση ...
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 35.027 μηνύματα.

Να θυμίσω ότι όταν σκοτώθηκε ο George Floyd το 2020 κάηκε όλη η Αμερική. Κάηκε όλη η χώρα για έναν άνθρωπο που ήταν εγκληματίας, μόνο και μόνο για να κάνουν πολιτικά παιχνίδια μερικοί.
Τώρα που έχασε την ζωή της μια αθώα κοπέλα, η οποία πήγε στις ΗΠΑ για μια καλύτερη ζωή, δεν άνοιξε ρουθούνι. Ίσα ίσα οι επιβάτες στο τρένο την έβλεπαν να πεθαίνει και δεν έκαναν τίποτα ώστε να την βοηθήσουν, απλά αδιαφόρησαν λες και ήταν σκουπίδι.
Τώρα που έχασε την ζωή της μια αθώα κοπέλα, η οποία πήγε στις ΗΠΑ για μια καλύτερη ζωή, δεν άνοιξε ρουθούνι. Ίσα ίσα οι επιβάτες στο τρένο την έβλεπαν να πεθαίνει και δεν έκαναν τίποτα ώστε να την βοηθήσουν, απλά αδιαφόρησαν λες και ήταν σκουπίδι.
Ουριήλ
Διάσημο μέλος
Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.350 μηνύματα.

Το χειρότερο;Να θυμίσω ότι όταν σκοτώθηκε ο George Floyd το 2020 κάηκε όλη η Αμερική. Κάηκε όλη η χώρα για έναν άνθρωπο που ήταν εγκληματίας, μόνο και μόνο για να κάνουν πολιτικά παιχνίδια μερικοί.
View attachment 152669
Μετά από το περιστατικό άνοιξαν στο fundme ή κάτι τέτοιο λογαριασμό για να πληρώσουν ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ όχι αυτή που πέθανε... μάντεψε πόσα μάζεψε πριν το ρίξουν. 50.000 Ευρώ.
Πραγματικά περίεργο που δεν έκαναν τίποτα, ειδικά αυτή με το κόκκινο κοιτούσε και μόλις είδε αίματα έφυγε με τα μάτια στο κινητό. Χρειάστηκαν 5 λεπτά να έρθει μια άλλη κοπέλα αλλά ήταν ήδη αργά
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 35.027 μηνύματα.

Το χειρότερο;
Μετά από το περιστατικό άνοιξαν στο fundme ή κάτι τέτοιο λογαριασμό για να πληρώσουν ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ όχι αυτή που πέθανε... μάντεψε πόσα μάζεψε πριν το ρίξουν. 50.000 Ευρώ.
Πραγματικά περίεργο που δεν έκαναν τίποτα, ειδικά αυτή με το κόκκινο κοιτούσε και μόλις είδε αίματα έφυγε με τα μάτια στο κινητό. Χρειάστηκαν 5 λεπτά να έρθει μια άλλη κοπέλα αλλά ήταν ήδη αργά
Αυτό που λες δεν το ήξερα. Αλήθεια σε τέτοιο χάλι έφτασαν τα προοδευτικά NPC? Μάζεψαν χρήματα για να στηρίζουν έναν αδίστακτο εγκληματία? Να μου πεις εδώ πάνε να τον βγάλουν τρελό ώστε να πέσει στα μαλακά.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.972 μηνύματα.

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Η δειλία γύρω μας.
Δεν έχει να κάνει με αποφυγή ευθυνών όσο με την κουλτούρα της καπιταλιστικής αυτονομίας. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει λίγο να είμαστε περισσότερο "ανθρωπιστές" με μια δόση κλειδαρότρυπας (να δούμε, δήθεν να βοηθήσουμε, κτλ) αλλά εκεί τουλάχιστον στο δείχνουν από την αρχή (χωρίς να κάνουν κλειδαρότρυπα) ότι ακόμη και αν πέσεις στο δρόμο ίσως... κανένας Πακιστανός να κοιτάξει πίσω του και τρέξει να σε βοηθήσει. Ο μέσος λευκός με το κουστούμι, την δερμάτινη τσάντα πηγαίνοντας στην δουλειά του, ίσως σε ποδοπατήσει λόγω ταχύτητας.
Μη σου τύχει ποτέ να βρεθείς σε ευρωπαϊκή πόλη της δύσης και χρειαστείς άμεση βοήθεια. Εκεί θα καταλάβεις ότι δεν είσαι μέρος της κοινωνίας εκεί. Υπάρχει μεγάλη υποκρισία σχετικά με την ανθρώπινη αλληλεγγύη επειδή ακριβώς η αρχή του ζειν στην Ολλανδία ή στη Γερμανία είναι πόσο κοστίζει ο χρόνος κάποιου για να σε βοηθήσει. Επειδή του κοστίζεις χρόνο χωρίς να έχει άμεσο πρόφιτ, σε γράφει.
Έτσι και οι μαύροι επιβάτες στη φωτογραφία. Απλά παρακολουθούν τη δολοφονία γιατί δεν έχουν κάποιο όφελος από τη βοήθεια συν ότι μπορεί να πέθαιναν και αυτοί αν ο άλλος τους κάρφωνε εν ψυχρώ. Συν ότι αν αμύνονταν θα είχαν θέματα με την αστυνομία μετά. Βλέπεις, υπάρχουν έμμεσες συνέπειες. Ανήθικες μεν, όμως αποτελούν μέρος της κοινωνικής τάξης στην οποία ζούμε ή ζουν άλλοι λαοί.
Οτιδήποτε όμορφο, καθαρό, ανεπτυγμένο στο δυτικό κόσμο βασίζεται στην στεγνή θεωρία του κέρδους. Ακόμη και το κράτος όπως και οι ΔΕΚΟ κερδοσκοπούν στους πολίτες. Δεν υπάρχει "κοινωνική" ευαισθησία για ευπαθείς ομάδες και χρήματα για όλους. Οτιδήποτε επενδύεται με το μανδύα της ποιότητας ζωής, έχει κοστολογηθεί πρώτα ως προς την απόδοσή του. Για παράδειγμα, στην Ελλάδα χτίζουμε εκκλησίες, σχολεία κτλ για όλους αδιάκριτα, χωρίς να ξέρουμε πρώτα τι είδους απόσβεση έχουν ή αν οι πολίτες επανεπενδύουν την ωφέλεια που έλαβαν για το μέλλον των παιδιών τους. Εκεί είναι η διαφορά στην σκέψη με έναν Ολλανδό, Γάλλο, Γερμανό, Σουηδό, Πολωνό κτλ.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.980 μηνύματα.

Ως συνήθως πρόκειται για άλλο ένα έγκλημα που εργαλειοποιείται για να τροφοδοτήσει την μηχανή του μίσους ενάντια σε μαύρους, μέσω ανόητων και ανούσιων συγκρίσεων.
Πάμε τώρα στην ουσία του θέματος :
Πρόκειται για μια απο τις πιο βάρβαρες, τις πιο άγριες και απάνθρωπες επιθέσεις που έχουμε δει. Το μένος είναι ξεκάθαρο στις κινήσεις του δολοφόνου. Δυστυχώς τα λόγια είναι περιττά και τίποτα δεν λειτουργεί παρηγορητικά για την ζημιά που έγινε. Μακάρι τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.
Ο νόμος πρέπει να αλλάξει ριζικά και να μην απελευθερώνονται απο εδώ και στο εξής εγκληματίες με τόσο σοβαρά αδικήματα στο ποινικό τους μητρώο όπως : βιασμοί, απαγωγές, ξυλοδαρμούς, δολοφονίες κτλπ. Τόσο στην Αμερική όσο και στην Ελλάδα. Εαν δεν έχουν χώρο ας χτίσουν περισσότερες φυλακές στην τελική.
Πάμε τώρα στην ουσία του θέματος :
Πρόκειται για μια απο τις πιο βάρβαρες, τις πιο άγριες και απάνθρωπες επιθέσεις που έχουμε δει. Το μένος είναι ξεκάθαρο στις κινήσεις του δολοφόνου. Δυστυχώς τα λόγια είναι περιττά και τίποτα δεν λειτουργεί παρηγορητικά για την ζημιά που έγινε. Μακάρι τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.
Ο νόμος πρέπει να αλλάξει ριζικά και να μην απελευθερώνονται απο εδώ και στο εξής εγκληματίες με τόσο σοβαρά αδικήματα στο ποινικό τους μητρώο όπως : βιασμοί, απαγωγές, ξυλοδαρμούς, δολοφονίες κτλπ. Τόσο στην Αμερική όσο και στην Ελλάδα. Εαν δεν έχουν χώρο ας χτίσουν περισσότερες φυλακές στην τελική.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 54 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.