akikos
Επιφανές μέλος
Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.

29-09-23

19:16
Σαχλαμάρες του Γιαννακόπουλου. Ο εμβολιασμός είναι ιατρκή πράξη. Είναι δουλειά του ιατρού και όχι του φαρμακοποιού. Σε αυτό που έχει δίκαιο είναι ότι δεν ήξερε από πριν ότι θα απαιτείται ιατρική συνταγή. Έκανε παραγωγή που τώρα θα μείνουν στα ράφια.
Πολύ καλή η Αγαπηδάκη. Η ΝΔ ξέρει να φτιάχνει στελέχη.

Αγαπηδάκη στο Live News για το αντιγριπικό εμβόλιο: Για να το δώσουμε χωρίς συνταγή θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι πως καταγράφεται στο σύστημα
Στην εκπομπή Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το αντιγριπικό

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.106 μηνύματα.

29-09-23

21:54
Εκτος των αλλων το λαθος ηταν που δινονταν ΧΩΡΙΣ ιατρικη συνταγη.Κια αυτο διοτι δεν εχουμε 8 εκατομμυρια εμβολια αντιγριποικα που ελεγαν καποιοι γιατροι οτι ολοι πρεπει να τα κανουν περρισι,ξεχνοντας οτι τα εμβολια για γριππη ειναο πολυ λιγοτερα και ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ,ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ.Δηλαδη καπου ελεος.
Τα εμβολια δεν φτανουν για ολους..προηγουνται οι ευπαθεις ομαδες οποτε και δεν μπορει και δεν πρεπει να τα κανει ο καθενας στο φαρμακειο.
Τα εμβολια δεν φτανουν για ολους..προηγουνται οι ευπαθεις ομαδες οποτε και δεν μπορει και δεν πρεπει να τα κανει ο καθενας στο φαρμακειο.
akikos
Επιφανές μέλος
Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.

29-10-23

21:30

Στα «κάγκελα» γιατροί του ΕΣΥ και ιδιώτες για το νομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας φροντίδας | topontiki.gr
Οι γιατροί ζητούν να μην προχωρήσει το σχέδιο νόμου

Ότι να ναι.
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.059 μηνύματα.

29-10-23

21:34
Τι έχει γίνει με τον "θεσμό" του οικογενειακου γιατρού τελικά; Που τρέχαμε όλοι να γραφτούμε στο σύστημα.
Εγώ και από τότε δεν έχω αλλάξει κάτι στην τακτική μου. Είτε πάω στην ιδιώτη παθολόγο είτε στην ΩΡΛ του ΙΚΑ μου. Ακόμα δεν έχω καταλάβει σε τι αποσκοπεί.
Εγώ και από τότε δεν έχω αλλάξει κάτι στην τακτική μου. Είτε πάω στην ιδιώτη παθολόγο είτε στην ΩΡΛ του ΙΚΑ μου. Ακόμα δεν έχω καταλάβει σε τι αποσκοπεί.
Dias
Επιφανές μέλος
Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.315 μηνύματα.

29-10-23

21:45
Απέτυχε και τον ξεχάσανε...Τι έχει γίνει με τον "θεσμό" του οικογενειακου γιατρού τελικά; Που τρέχαμε όλοι να γραφτούμε στο σύστημα.
Skiyo
Διάσημο μέλος
Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.602 μηνύματα.

29-10-23

21:56
Εγώ είμαι γραμμένος στο οικογενειάκο γιατρό από το 2017, απλά όταν θέλω να κάνω κάτι εξετάσεις πάω από εκεί για να μου γράψει συνταγή ή παραπεμπτικό και δεν χρεώνει για τη επισκέψη από ότι αν πήγαινα σε ιδιώτη γιατρό.Τι έχει γίνει με τον "θεσμό" του οικογενειακου γιατρού τελικά; Που τρέχαμε όλοι να γραφτούμε στο σύστημα.
Ευτυχώς ο γιατρός είναι άριστος στη δουλειά του και είναι πολύ γνωστός στη τοπική κοινωνία.
fockos
Επιφανές μέλος
Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Νευρολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.204 μηνύματα.

30-10-23

19:27
οι γενικοί ιατροί στην Ελλάδα ειναι κατά 90% άχρηστοι.... εκεί είναι το πρόβλημα και δε θα διορθωθεί ποτέ γιατι δεν εκπαιδευόνται από γενικούς ιατρούς αλλα από πολλες ειδικότητες.
Ο γενικός ιατρός υποτιθεται πως πρέπει να αντιμετωπίζει καποια περιστατικά και καποια λιγα να τα παραπέμπει. Στην Ελλάδα απλα κανουν συνταγογραφήσει και παραπέμπουν το 80-90% των περιστατικών.
Το σύστημα που θέλουν να περάσουν ειναι καλο αλλά εδώ δε θα λειτουργήσει... τόσο απλα. Θέλουν να κάνουν ανειδικευτους ιατρούς προσωπικούς... (με το επιπεδο που έχουν οι γενικοι ιατροι αυτό γίνεται πανεύκολα )...
Ο γενικός ιατρός υποτιθεται πως πρέπει να αντιμετωπίζει καποια περιστατικά και καποια λιγα να τα παραπέμπει. Στην Ελλάδα απλα κανουν συνταγογραφήσει και παραπέμπουν το 80-90% των περιστατικών.
Το σύστημα που θέλουν να περάσουν ειναι καλο αλλά εδώ δε θα λειτουργήσει... τόσο απλα. Θέλουν να κάνουν ανειδικευτους ιατρούς προσωπικούς... (με το επιπεδο που έχουν οι γενικοι ιατροι αυτό γίνεται πανεύκολα )...

30-10-23

19:35
Τί διαφορά έχει ο οικογενειακός γιατρός από το να πήγαινες σε συγκεκριμένη ειδικότητα σε γιατρό του ΙΚΑ; Σε τί χρησιμεύει δηλαδή να πας σε οικογενειακό γιατρό;Εγώ είμαι γραμμένος στο οικογενειάκο γιατρό από το 2017, απλά όταν θέλω να κάνω κάτι εξετάσεις πάω από εκεί για να μου γράψει συνταγή ή παραπεμπτικό και δεν χρεώνει για τη επισκέψη από ότι αν πήγαινα σε ιδιώτη γιατρό.
Ευτυχώς ο γιατρός είναι άριστος στη δουλειά του και είναι πολύ γνωστός στη τοπική κοινωνία.
Skiyo
Διάσημο μέλος
Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.602 μηνύματα.

30-10-23

19:52
Δεν πάω συχνά σε γιατρό οπότε δεν ξέρω για να σου απαντήσω κατάλληλα, ο οικογενειακός γιατρός είναι γενικός ιατρός και υποτίθεται ότι πας πρώτα σε αυτόν για να παραπέμψει μετά σε γιατρό άλλης ειδικότητας ή στο νοσοκομείο σε περιπτώση που χρειαστεί. Δηλαδή είναι το πρώτο βήμα στο σύστημα υγείας.Τί διαφορά έχει ο οικογενειακός γιατρός από το να πήγαινες σε συγκεκριμένη ειδικότητα σε γιατρό του ΙΚΑ; Σε τί χρησιμεύει δηλαδή να πας σε οικογενειακό γιατρό;
Αλλά δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα και μπορούμε να παρακάμψουμε τον οικογένειακο γιατρό και να πάμε στο γιατρό ειδικότητας που θέλουμε.

30-10-23

19:58
Κατάλαβα. Μου φαίνεται γελοίο βέβαια γιατί αν με πονάει το αυτί μου, δεν υπάρχει λόγος να ΜΗΝ πάω απλά σε ΩΡΛ και να πρέπει να πάω στον οικογενειακό να μου πει να πάω σε ΩΡΛ.Δεν πάω συχνά σε γιατρό οπότε δεν ξέρω για να σου απαντήσω κατάλληλα, ο οικογενειακός γιατρός είναι γενικός ιατρός και υποτίθεται ότι πας πρώτα σε αυτόν για να παραπέμψει μετά σε γιατρό άλλης ειδικότητας ή στο νοσοκομείο σε περιπτώση που χρειαστεί. Δηλαδή είναι το πρώτο βήμα στο σύστημα υγείας.
Αλλά δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα και μπορούμε να παρακάμψουμε τον οικογένειακο γιατρό και να πάμε στο γιατρό ειδικότητας που θέλουμε.
Αν στην κυβέρνηση μου το εξηγούσαν αυτό, θα τους ψήφιζα τηνάλλη φορά, αλλά μάλλον ούτε αυτοί ξέρουν.
Skiyo
Διάσημο μέλος

30-10-23

20:02
Εϊναι που η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιγράψει τη Αγγλία/Ολλανδία χωρίς με επιτυχία. Στη Αγγλία και Ολλανδία έχουν το Γενικό Ιατρό που σε παραπέπτει σε άλλο γιατρό άλλιως δεν μπορείς να πας κατευθείαν στο γιατρό που θες. Και συνηθώς είναι χάλια τα πράγματα γιατί συνήθως σου γράφουν παρακεταμόλη και σε διώχνουν λέγοντας ότι αν πονάς ακόμα έλα ξανά.Κατάλαβα. Μου φαίνεται γελοίο βέβαια γιατί αν με πονάει το αυτί μου, δεν υπάρχει λόγος να ΜΗΝ πάω απλά σε ΩΡΛ και να πρέπει να πάω στον οικογενειακό να μου πει να πάω σε ΩΡΛ.
Αν στην κυβέρνηση μου το εξηγούσαν αυτό, θα τους ψήφιζα τηνάλλη φορά, αλλά μάλλον ούτε αυτοί ξέρουν.
Για αυτό οι Έλληνες του εξωτερικού συχνά κάνουν ιατρικό τουρισμό στη Ελλάδα...
akikos
Επιφανές μέλος

30-10-23

20:08
Δεν απέτυχε γιατί δεν περιμέναν να δουλέψει.
Ο σκοπός ήταν να αυξηθούν σε προεκλογική περίοδο οι απολαβές κάποιων ιατρών του δημοσίου και αυτό έγινε. Διάλεξα έναν αγροτικό ιατρό σε κέντρο υγείας που ούτε τον έχω δει, ούτε θα τον δω. Ως τηλέφωνο έχει το τηλέφωνο του κέντρου υγείας. 2000 ευρώ extra χωρίς να κάνει τίποτα επιπλέον. Φυσικά ούτε αρχείο κρατάει, ούτε λογιστή πληρώνει, ούτε γραμματεία.
Αντίθετα ο ιδιώτης που δεν χρησιμοποιεί τζάμπα τις υποδομές του κράτους δύσκολα θα δεχτεί να γίνει οικογενειακός κράτος γιατί θα χάνει εισόδημα από την πελατεία που θα είχε αν δεν ήταν οικογενειακός ιατρός.
Dias
Επιφανές μέλος
Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.315 μηνύματα.

30-10-23

20:12
Στη Σκωτία πρώτα μιλάς ιντερνικά με νοσοκόμο και αν αυτός κρίνει ότι πρέπει να σε παραπέμψει σε γιατρό σου κλείνει ιντερνικό ραντεβού με τον γενικής ιατρικής. Ο γενικής ιατρικής αν κρίνει ότι πρέπει θα σου κλείσει ζωντανό ραντεβού με τον γιατρό ειδικότητας. Βέβαια, όλα αυτά, ραντεβού κλπ, κρατάνε μέρες, οπότε όταν έρθει η ώρα να σε δει ο γιατρός ειδικότητας ή θα έχεις γίνει καλά ή θα τα έχεις κακαρώσει.Εϊναι που η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιγράψει τη Αγγλία/Ολλανδία χωρίς με επιτυχία. Στη Αγγλία και Ολλανδία έχουν το Γενικό Ιατρό που σε παραπέπτει σε άλλο γιατρό άλλιως δεν μπορείς να πας κατευθείαν στο γιατρό που θες. Και συνηθώς είναι χάλια τα πράγματα γιατί συνήθως σου γράφουν παρακεταμόλη και σε διώχνουν λέγοντας ότι αν πονάς ακόμα έλα ξανά.
Για αυτό οι Έλληνες του εξωτερικού συχνά κάνουν ιατρικό τουρισμό στη Ελλάδα...
Ακριβώς αυτό.Για αυτό οι Έλληνες του εξωτερικού συχνά κάνουν ιατρικό τουρισμό στη Ελλάδα...
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.443 μηνύματα.

30-10-23

21:06
Εγώ τον αντιμετωπίζω ως παθολόγο. Πάω μόνο για συνταγογράφηση γενικών εξετάσεων.Τι έχει γίνει με τον "θεσμό" του οικογενειακου γιατρού τελικά; Που τρέχαμε όλοι να γραφτούμε στο σύστημα.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, κλείνω απευθείας ραντεβού σε γιατρό ειδικότητας της αρεσκείας μου από τους διαθέσιμους του ΕΟΠΥΥ . Ουδέποτε με ρώτησε κανείς γιατί δεν πήγα πρώτα σε οικογενειακό γιατρό.
Η συνταγή απέτυχε κοινώς .
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.977 μηνύματα.

30-10-23

21:11
Κατάλαβα. Μου φαίνεται γελοίο βέβαια γιατί αν με πονάει το αυτί μου, δεν υπάρχει λόγος να ΜΗΝ πάω απλά σε ΩΡΛ και να πρέπει να πάω στον οικογενειακό να μου πει να πάω σε ΩΡΛ.
Τις περισσοτερες παθησεις του απλου λαου μπορει να τις αντιμετωπισει και ενας γενικος ιατρος, εαν και εφοσον τιμαει το ονομα της ειδικοτητας του.
Μια απλη ωτιτιδα η μια ουρολοιμωξη η μια υπερταση δεν απαιτει παντοτε εναν ΩΡΛ η ουρολογο η εναν καρδιολογο αντιστοιχα.
Ο γενικος ιατρος εχει- η θα επρεπε να εχει- την παραπανω λειτουργια για να αποσυμφορει τους ειδικους ιατρους και την τριτοβαθμια φροντιδα(νοσοκομειο κλπ) και να παραπεμπει περαιτερω, αν το περιστατικο ειναι περιπλοκο η αν οι θεραπειες πρωτης γραμμης δεν πιανουν. Αλλα εαν το συστημα δεν δινει βαρος και χρηματοδοτηση σε μια τετοιου ειδους εκπαιδευση και οργανωση οσον αφορα την λειτουργια το γενικου ιατρου, και θελει να επιβαρυνει τον απλο πολιτη οικονομικα, στελνοντας τον ετσι απευθειας στον ιδιωτη ειδικο, τοτε παρατηρουνται νοσηρα φαινομενα τετοιου ειδους και προκαλειται γενικοτερη δυσλειτουργια του συστηματος.

30-10-23

21:11
Έχει αποτύχει και στις βόρειες χώρες που εμείς θεωρούμε καλύτερες σε πολλά. Αν ρωτήσεις βόρειους το πιο πιθανό είναι να σου πουν ότι δεν τους αρέσει ιδιαίτερα το σύστημα υγείας τους. Πας στον γενικό και αν αυτός κρίνει αν είναι απαραίτητο να σε δει κάποιος από ειδικότητα, τότε σε παραπέμπει.Δεν απέτυχε γιατί δεν περιμέναν να δουλέψει.
Ο σκοπός ήταν να αυξηθούν σε προεκλογική περίοδο οι απολαβές κάποιων ιατρών του δημοσίου και αυτό έγινε. Διάλεξα έναν αγροτικό ιατρό σε κέντρο υγείας που ούτε τον έχω δει, ούτε θα τον δω. Ως τηλέφωνο έχει το τηλέφωνο του κέντρου υγείας. 2000 ευρώ extra χωρίς να κάνει τίποτα επιπλέον. Φυσικά ούτε αρχείο κρατάει, ούτε λογιστή πληρώνει, ούτε γραμματεία.
Αντίθετα ο ιδιώτης που δεν χρησιμοποιεί τζάμπα τις υποδομές του κράτους δύσκολα θα δεχτεί να γίνει οικογενειακός κράτος γιατί θα χάνει εισόδημα από την πελατεία που θα είχε αν δεν ήταν οικογενειακός ιατρός.
Αρκετά χειρότερο καθώς χάνεις χρόνο ενώ αν σε δει κατευθείαν γιατρός ειδικότητας θα λυθεί πιο γρήγορα το πρόβλημα.
Η Ελλάδα είχε καλό ΕΣΥ πριν το 2010 αλλά και αυτό το διέλυσαν.
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.977 μηνύματα.

30-10-23

21:15
Έχει αποτύχει και στις βόρειες χώρες που εμείς θεωρούμε καλύτερες σε πολλά. Αν ρωτήσεις βόρειους το πιο πιθανό είναι να σου πουν ότι δεν τους αρέσει ιδιαίτερα το σύστημα υγείας τους. Πας στον γενικό και αν αυτός κρίνει αν είναι απαραίτητο να σε δει κάποιος από ειδικότητα, τότε σε παραπέμπει.
Αρκετά χειρότερο καθώς χάνεις χρόνο ενώ αν σε δει κατευθείαν γιατρός ειδικότητας θα λυθεί πιο γρήγορα το πρόβλημα.
Η Ελλάδα είχε καλό ΕΣΥ πριν το 2010 αλλά και αυτό το διέλυσαν.
Το συστημα του γενικου ιατρου μια χαρα λειτουργει εδω.
Προφανως, αν σπασεις το ποδι σου- εκτος αν δεν το παρεις χαμπαρι πρωτος μονος- δεν θα περιμενεις να σε δει γενικος ιατρος για να σου πει πανε νοσοκομειο να σε χειρουργησουν.
Αλλα ενας καλος γενικος ιατρος αποτελει τον ακρογωνιαιο λιθο για την λειτουργια ενος αποτελεσματικου ΕΣΥ.
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.059 μηνύματα.

30-10-23

21:19
Έχω παρατηρήσει στο ΙΚΑ ότι επειδή, προφανώς, είναι δωρεάν πολλοί δεν πατάνε ποτέ στο ραντεβού και δεν αξιωνοντε να το ακυρώσουν μήπως και κάποιος άλλος το έχει ανάγκη.
juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

30-10-23

21:27
Mήπως τελικά ο Γεωργιάδης είχε δίκιο για το πεντάευρο;Έχω παρατηρήσει στο ΙΚΑ ότι επειδή, προφανώς, είναι δωρεάν πολλοί δεν πατάνε ποτέ στο ραντεβού και δεν αξιωνοντε να το ακυρώσουν μήπως και κάποιος άλλος το έχει ανάγκη.
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

05-11-23

06:00
Κυριολεκτικά
https://www.tanea.gr/2023/11/04/gre...-tis-thessalonikis-traymatistike-giatros/amp/
Κατέρρευσε τμήμα οροφής σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης – Τραυματίστηκε γιατρός
Ο γιατρός είχε τελειώσει την εφημερία του στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος», στη Θεσσαλονίκη, όταν ξαφνικά μέρος της οροφής έπεσε επάνω στο πόδι του
https://www.tanea.gr/2023/11/04/gre...-tis-thessalonikis-traymatistike-giatros/amp/
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 116 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Ilma
- phleidhs
- johnsala
- back2967
- GeorgePap2003
- touvlo
- Βασιλης1234
- theodle
- fourkaki
- charmander
- Bleach_enjoyer
- Scandal
- Wonderkid
- fmarulezkd
- taketrance
- Joji
- American Economist
- iew
- Antonia Alexandra
- hirasawayui
- Fernando_A
- Kate1914
- marww
- Μήτσος10
- Ryuzaki
- A350
- Hased Babis
- ana.roi
- Paragontas7000
- Esperos1
- jj!
- Indiana Jones
- Γατέχων
- fockos
- Memetchi
- MarcoReus
- gmoutzour
- Steliosgkougkou
- aggorf
- P.Dam.
- ggl
- Δροσουλίτης
- Maraki4you
- User2350
- thenutritionist
- Shadowban
- Libertus
- arko
- Startx0
- camil
- Arianara S3
- chester20080
- Ωρορα
- χημεια4λαιφ
- Unboxholics
- giannhs2001
- Helen06
- Athens2002
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.