Το Χαμόγελο του Παιδιού κινδυνεύει να κλείσει με υπουργική απόφαση

Dreamer_SW

Διάσημο μέλος

Η Dreamer_SW αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,832 μηνύματα.
Μήπως να αλλάξει πρώτα ο νόμος και μετά να μιλάμε για κλείσιμο των ιδρυμάτων?

Ναι υπάρχουν αυτά τα παιδιά αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά και εγώ αυτή γνώρισα στην πόλη μου από το χαμόγελο του παιδιού..

Δεν ξέρω τι παίζεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά εδώ τα παιδιά ειναι όντως πολύ καλά γιατί τα περισσότερα είναι κακοποιημένα.

Σέβομαι την άποψη σου αλλά όλα δεν είναι άσπρο μαύρο νομίζω

Μακάρι λοιπόν να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και να μην ζητούν της Παναγίας τα μάτια για να δώσουν ένα παιδί και πόσο μάλλον παιδί από το χαμόγελο ;)

Αντικειμενικά το κράτος, το συμφέρει να υπάρχουν ιδρύματα, γιατί αυτό γίνεται άμοιρο των ευθυνών του και στηρίζεται σε αυτά. Για να αλλάξει ο νόμος πρέπει να το διεκδικήσουμε εμείς, γιατί το κράτος έχει βολευτεί σε μία ξεπερασμένη, παρωχημένη, κακοποιητική μορφή παιδικής προστασίας από την εποχή του 80΄που προωθούσε αυτήν την μορφή. Τώρα έχουμε 2022, καιρός να προωθήσουμε κάτι σύχγχρονο. Για αυτό τόσα χρόνια δεν αλλάζει ο νόμος. Η κοινωνική αλλαγή, σε απόψεις παγιωμένες στον χρόνο έρχεται μέσα από την δική μας αντίσταση, αγώνα και διεκδίκηση, όχι απλά περιμένοντας να αλλάξει ο νόμος. :redface:

Προσωπικά, εγώ ως φοιτήτρια κοινωνικής εργασίας, και εν δυνάμει κοινωνική λειτουργός υιοθετώντας την ριζοσπαστική προσέγγιση, της επιστήμης μου, που μιλάει για κοινωνική αλλαγή θα διεκδικήσω μία καλύτερη μορφή παιδικής προστασίας, που να δίνει έμφαση στο καλύτερο συμφέρον των παιδιών και όχι στις τσέπες των ιδιοκτητών των ιδρυμάτων, που αυτό λέγεται αποϊδρυματοποίηση. Για τα ιδρύματα δυστυχώς είναι, Μαργαρίτα μου, και δεν είναι επειδή το λέω, εγώ αλλά επειδή το έχουν αποδείξει επιστημονικές έρευνες για το τι συνέπειες έχουν στα παιδιά και για το τί γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Φυσικά και εγώ σέβομαι την γνώμη σου, αλίμονο διάλογο κάνουμε, απλά εγώ επιμένω ότι, τα ιδρύματα και όχι μόνο το Χαμόγελο είναι κακοποιητικά εξ ορισμού και αντί για να μαζεύαμε υπογραφές για να μείνουν ανοιχτά να δίναμε αγώνα, για να πάνε τα παιδιά σε οικογένειες, στελεχώνοντας τις κοινωνικές υπηρεσίες με κοινωνικούς λειτουργούς για αυτόν τον σκοπό και δίνοντας σε αυτές την κατάλληλη χρηματοδότηση για μπορούν να δουλέψουν και να παρέχουν αποτελεσματικές υπηρεσίες για την κοινωνία και στον κάθε άνθρωπο και όχι σε ιδρύματα που έχουν συμφέροντα, και έτσι θα πιέζαμε να αλλάξει ο νόμος, όταν πίσω από αυτόν υπάρχουν οικονομικά κέρδη, αλλά και η βόλεψη. :)

Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες, και υπενθυμίζω είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη με 82 ιδρύματα και που είμαστε τόσο πίσω, σε προδιαγραφές παιδικής φροντίδας και αυτό, δεν μας τιμάει, όπως και ότι δεν έχουμε επίτροπο για τα δικαιώματα των παιδιών. Επίσης και ο Συνήγορος για τα δικαιώματα του παιδιού ως ανεξάρτητη αρχή που είναι έχει σχετικό πόρισμα για τα οφέλη της αποϊδρυματοποίησης και το δικαίωμα των παιδιών στην τυπική οικογένεια. Τα ιδρύματα δεν είναι σωτήρες ούτε φερδειρίκες όπως θέλουν να παρουσιάζονται, ας ξεπεράσουμε αυτήν την νοοτροπία....και ας καταλάβουμε ότι είναι επιχειρήσεις που ξέρουν να πουλάνε καλά ώστε να πλουτίζουν, στον βωμό της προστασίας των παιδιών τα οποία και εργαλειοποιούν, υπό την ανοχή του κράτους εκμεταλλευόμενα την άγνοια του κόσμου.

Αυτά από εμένα :)
 
Τελευταία επεξεργασία:

Dreamer_SW

Διάσημο μέλος

Η Dreamer_SW αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,832 μηνύματα.
Σαφώς μετά από τα 18, δεν υπάρχει πραγματική υποστήριξη στα παιδιά όπως υπάρχει σε μία πραγματικά τυπική οικογένεια για ένα ενήλικο άτομο. Ακόμα και σε όσους δίνουν σπίτια και κάποια οικονομική στήριξη, αυτό είναι ένας ακόμα λόγος για εξάρτηση και να νιώθουν υπόχρεα απέναντί τους αλλιώς είναι αχάριστα. Τα εργαλειοποιούν, και δυστυχώς εκμεταλλεύονται καταστάσεις.

Δεν κόβεται πραγματικά ο ωφάριος ρόλος, αλλά ενισχύουν την ιδρυματοποίηση και τις σχέσεις εξάρτησης. Και σίγουρα ένα άτομο μετά τα 18 δεν θέλει τέτοιες σχέσεις , ούτε απλά ένα σπίτι και χρήματα, αλλά κάτι περισσότερο. Όλα είναι ζητήματα εξουσίας, εκμετάλλευσης και χρησιμοθηρίας. Υπάρχει αρκετή εργαλειοποίηση ώστε να μην μιλήσουν τα παιδιά και πουν αντίθετη άποψη, όπως φιμώνουν και τον απλό κόσμο να μιλήσει, επειδή δεν τους συμφέρει να ακουστούν αντίθετες απόψεις από αυτούς. Μπορεί όντως οι συνθήκες στο Χαμόγελο να είναι συγκριτικά καλύτερες από άλλες δομές, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι ένα μέρος του, λειτουργεί ιδρυματικά και άρα ντε φάκτο είναι κακοποιητικό για τα παιδιά.

Είναι δυνατόν να μεγαλώνουν 30 παιδιά σε ένα διαμέρισμα διαφορετικών ηλικιών και πολλές φορές από 3 μηνών μαζί με ένα 16χρόνο παιδί; Δεν έχουν ιδιωτικότητα τα παιδιά (δικό τους προσωπικό χώρο), δικό τους αποκλειστικά πρόσωπο αναφοράς, τίποτα από όλα αυτά που κάθε παιδί έπρεπε να έχει πόσο μάλλον ένα παιδί στην εφηβική ηλικία. Άρα μιλάμε για κακοποιητικές συνθήκες όπως και να έχει!! Απομακρύνονται από την οικογένειά τους, είτε λόγω κακοποίησης είτε για άλλον λόγο και πάνε σε ακόμα ένα κακοποιητικό περιβάλλον για τα ίδια. Δεν έχει νόημα να μπούμε στο τρυπάκι για το ποια κακοποίηση είναι προτιμότερη αλλά να τονίσουμε ότι καμία οικογένεια δεν είναι de facto κακοποιητική και ότι κοινωνικοί λειτουργοί κάνουν συναντήσεις με τους υποψήφιους γονείς πριν ολοκληρωθεί η αναδοχή/τεκνοθεσία και μετά με το παιδί, και αξιολογούν καταστάσεις, πρόσωπα κλπ. Και φυσικά τα όποια τραύματα των παιδιών, μόνο η οικογένεια μπορεί να τα θεραπεύσει με την κατάλληλη βοήθεια, και όχι ένα ίδρυμα, αφού η πρώτη θα προσαρμόζεται στις ανάγκες του, εξατομικευμένα. Τα παιδιά στα ιδρύματα ζουν σαν σε στρατόπεδο, ώρα για να φάνε, ώρα για να κοιμηθούνε, ώρα να διαβάσουν, ώρα για να κάνουν μπάνιο.... Σε ένα σπίτι, σε μία οικογένεια το κάθε παιδί εάν δεν πεινάει πχ στις 20.00 δεν θα το αναγκάσουν να φάει στις 20.00 εάν θέλει να φάει νωρίτερα ή αργότερα, σέβονται τις ανάγκες του, στο πλαίσιο του λογικού βέβαια. Ναι το παιδί να το βάζεις σε πρόγραμμα, και σε όρια, αλλά όχι σε στρατόπεδο σέβεσαι και τις ανάγκες του.

Φυσικά δεν είναι μόνο το Χαμόγελο το πρόβλημα, ούτε συμβαίνουν αυτά μόνο στο Χαμόγελο, αλλά σε όλα τα ιδρύματα, για αποφυγή παρεξηγήσεων. :redface: Και για τον λόγο αυτό, κανένα παιδί σε ίδρυμα και επιτέλους ας παλέψουμε για έναν σύγχρονο θεσμό παιδικής προστασίας που σέβεται τα δικαιώματα των παιδιών, γιατί τα ιδρύματα τους τα καταπατά.

ΥΓ: Συγγνώμη για το διπλό ποστ, ήθελα να το προσθέσω στο προηγούμενό μου μήνυμα, αλλά είχε περάσει ο χρόνος ώστε να κάνω επεξεργασία :( <3
 
Τελευταία επεξεργασία:

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,323 μηνύματα.
Ο νόμος είναι σωστός σαν ιδέα. Στην ουσία βάζει στάνταρς στις υλικοτεχνικές δομές που πρέπει να έχει ένας χώρος ο οποίος θα διατεθεί για την φιλοξενία παιδιών,ευπαθών ομάδων και ηλικιωμένων. Το οποίο είναι απόλυτα λογικό, κάθε τι θα πρέπει να συνοδεύεται απο στάνταρς για να υπάρχει μια αξιοπιστία και σωστή λειτουργία.

Έμμεσα πλήν σαφώς αναγκάζει πολλά ιδρύματα να κλείσουν όμως. Ο χρόνος που δίνεται για την προσαρμογή των δομών δεν αρκεί για να γίνουν όλες οι ενέργειες που χρειάζονται για τα δεδομένα της Ελλάδας(όλοι ξέρουν πόσο αργές είναι αυτές οι διαδικασίες που σχετίζονται με την πολεοδομία). Ειδικά εαν λάβουμε υπόψιν οτι αυτές οι δομές κατοικούνται, είναι ακόμα πιο δύσκολο να κάνεις έργα τόσο γρήγορα. Έχοντας ως δεδομένο αυτό, πολλά ιδρύματα δεν θα καταφέρουν να προσαρμοστούν έγκαιρα, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος όγκος παιδιών να μην έχουν που να μείνουν, εαν ο νόμος εφαρμοστεί αυστηρά.

Σε κάθε νόμο πρέπει να προβλέπεται ένα μεταβατικό στάδιο και το κράτος να βοηθάει στην μετάβαση με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί. Το να βγάζεις έναν νόμο και να λες κόψε τον λαιμό σου να προσαρμοστείς στο x διάστημα δεν έχει κανένα νόημα, ειδικά όταν τίθεται ανθρωπιστικό ζήτημα στην μέση.

Γενικά πάντως θα συμφωνήσω οτι τα παιδιά είναι προτιμότερο να είναι μέρος μιας οικογένειας και όχι ενός ιδρύματος. Αυτό είναι ξεκάθαρο, ποιος άνθρωπος θα θέλει να μεγαλώσει και να έχει αναμνήσεις απο ένα ίδρυμα αντί μιας οικογένειας ; Οπότε ναι, τα ιδρύματα είναι μια λύση, και είναι σαφώς καλύτερη απο το να μείνεις στον δρόμο, αλλά θα έπρεπε να είναι μια προσωρινή λύση μέχρι την υιοθεσία. Όπου αυτός θα έπρεπε να είναι και ο κύριος στόχος των ιδρυμάτων...η υιοθεσία των παιδιών.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, επειδή ο νόμος δεν είναι σχεδιασμένος για να θεραπεύσει το παραπάνω πρόβλημα, θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απο ότι θα λύσει. Κατά την γνώμη μου πάντα. Οπότε πρέπει να σκεφτούμε προσεκτικά τι συμβαίνει, διότι όταν εφαρμόζεις μια λύση για να λύσεις το πρόβλημα α αλλά τελικά λύνεις το πρόβλημα β, με έναν πρόχειρο/κακό τρόπο του τύπου παρενέργεια, δημιουργείς ένα πρόβλημα γ, το οποίο δημιουργεί ένα πρόβλημα δ κ.ο.κ. Κάθε λύση πρέπει να λύνει το αντίστοιχο πρόβλημα για να είναι τα πάντα υπό έλεγχο.
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αντικειμενικά το κράτος, το συμφέρει να υπάρχουν ιδρύματα, γιατί αυτό γίνεται άμοιρο των ευθυνών του και στηρίζεται σε αυτά. Για να αλλάξει ο νόμος πρέπει να το διεκδικήσουμε εμείς, γιατί το κράτος έχει βολευτεί σε μία ξεπερασμένη, παρωχημένη, κακοποιητική μορφή παιδικής προστασίας από την εποχή του 80΄που προωθούσε αυτήν την μορφή. Τώρα έχουμε 2022, καιρός να προωθήσουμε κάτι σύχγχρονο. Για αυτό τόσα χρόνια δεν αλλάζει ο νόμος. Η κοινωνική αλλαγή, σε απόψεις παγιωμένες στον χρόνο έρχεται μέσα από την δική μας αντίσταση, αγώνα και διεκδίκηση, όχι απλά περιμένοντας να αλλάξει ο νόμος. :redface:

Προσωπικά, εγώ ως φοιτήτρια κοινωνικής εργασίας, και εν δυνάμει κοινωνική λειτουργός υιοθετώντας την ριζοσπαστική προσέγγιση, της επιστήμης μου, που μιλάει για κοινωνική αλλαγή θα διεκδικήσω μία καλύτερη μορφή παιδικής προστασίας, που να δίνει έμφαση στο καλύτερο συμφέρον των παιδιών και όχι στις τσέπες των ιδιοκτητών των ιδρυμάτων, που αυτό λέγεται αποϊδρυματοποίηση. Για τα ιδρύματα δυστυχώς είναι, Μαργαρίτα μου, και δεν είναι επειδή το λέω, εγώ αλλά επειδή το έχουν αποδείξει επιστημονικές έρευνες για το τι συνέπειες έχουν στα παιδιά και για το τί γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Φυσικά και εγώ σέβομαι την γνώμη σου, αλίμονο διάλογο κάνουμε, απλά εγώ επιμένω ότι, τα ιδρύματα και όχι μόνο το Χαμόγελο είναι κακοποιητικά εξ ορισμού και αντί για να μαζεύαμε υπογραφές για να μείνουν ανοιχτά να δίναμε αγώνα, για να πάνε τα παιδιά σε οικογένειες, στελεχώνοντας τις κοινωνικές υπηρεσίες με κοινωνικούς λειτουργούς για αυτόν τον σκοπό και δίνοντας σε αυτές την κατάλληλη χρηματοδότηση για μπορούν να δουλέψουν και να παρέχουν αποτελεσματικές υπηρεσίες για την κοινωνία και στον κάθε άνθρωπο και όχι σε ιδρύματα που έχουν συμφέροντα, και έτσι θα πιέζαμε να αλλάξει ο νόμος, όταν πίσω από αυτόν υπάρχουν οικονομικά κέρδη, αλλά και η βόλεψη. :)

Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες, και υπενθυμίζω είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη με 82 ιδρύματα και που είμαστε τόσο πίσω, σε προδιαγραφές παιδικής φροντίδας και αυτό, δεν μας τιμάει, όπως και ότι δεν έχουμε επίτροπο για τα δικαιώματα των παιδιών. Επίσης και ο Συνήγορος για τα δικαιώματα του παιδιού ως ανεξάρτητη αρχή που είναι έχει σχετικό πόρισμα για τα οφέλη της αποϊδρυματοποίησης και το δικαίωμα των παιδιών στην τυπική οικογένεια. Τα ιδρύματα δεν είναι σωτήρες ούτε φερδειρίκες όπως θέλουν να παρουσιάζονται, ας ξεπεράσουμε αυτήν την νοοτροπία....και ας καταλάβουμε ότι είναι επιχειρήσεις που ξέρουν να πουλάνε καλά ώστε να πλουτίζουν, στον βωμό της προστασίας των παιδιών τα οποία και εργαλειοποιούν, υπό την ανοχή του κράτους εκμεταλλευόμενα την άγνοια του κόσμου.

Αυτά από εμένα :)
Δεν έχω λόγο να μην λάβω σοβαρά τα όσα μου παραθέτεις εφόσον από την θέση σου σαφώς και ξερεις πολλά περισσότερα.
Εγώ το προσεγγίζω τελείως διαφορετικά το θεμα ..
Πιο συναισθηματικά θα έλεγα, ίσως ήταν και αυτός ο λόγος που μάλλον δεν έδωσα σημασία σε πολλά από αυτά που είπες..
Δεν με ενδιέφεραν αν έπαιρναν και πόσα έπαιρναν για καθε παιδί ,απλά έβλεπα κακοποιημένα παιδιά μα νιώθουν μια ασφάλεια πλέον..


Ότι έκανα το έκανα και συνεχίζω να το κάνω για εμένα και για κανέναν άλλον ...

Ένα τελευταίο!
Μακάρι όταν τελειώσεις να αντιμετωπιζεις όλη αυτή την κατάσταση με ακόμα μεγαλύτερο θάρρος και επιμονή γιατί κοινό στόχο έχουμε όλοι μας .
Το καλό αυτών των παιδιών!

Σε ευχαριστώ που με προβλημάτισες αρκετά πλέον ,αλλά και πάλι συνεχιζω να μην θέλω να κλείσει...απλά να αλλάξουν ίσως καποιοι όροι :give_rose:
 

Dreamer_SW

Διάσημο μέλος

Η Dreamer_SW αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,832 μηνύματα.
Ο νόμος είναι σωστός σαν ιδέα. Στην ουσία βάζει στάνταρς στις υλικοτεχνικές δομές που πρέπει να έχει ένας χώρος ο οποίος θα διατεθεί για την φιλοξενία παιδιών,ευπαθών ομάδων και ηλικιωμένων. Το οποίο είναι απόλυτα λογικό, κάθε τι θα πρέπει να συνοδεύεται απο στάνταρς για να υπάρχει μια αξιοπιστία και σωστή λειτουργία.

Έμμεσα πλήν σαφώς αναγκάζει πολλά ιδρύματα να κλείσουν όμως. Ο χρόνος που δίνεται για την προσαρμογή των δομών δεν αρκεί για να γίνουν όλες οι ενέργειες που χρειάζονται για τα δεδομένα της Ελλάδας(όλοι ξέρουν πόσο αργές είναι αυτές οι διαδικασίες που σχετίζονται με την πολεοδομία). Ειδικά εαν λάβουμε υπόψιν οτι αυτές οι δομές κατοικούνται, είναι ακόμα πιο δύσκολο να κάνεις έργα τόσο γρήγορα. Έχοντας ως δεδομένο αυτό, πολλά ιδρύματα δεν θα καταφέρουν να προσαρμοστούν έγκαιρα, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος όγκος παιδιών να μην έχουν που να μείνουν, εαν ο νόμος εφαρμοστεί αυστηρά.

Σε κάθε νόμο πρέπει να προβλέπεται ένα μεταβατικό στάδιο και το κράτος να βοηθάει στην μετάβαση με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί. Το να βγάζεις έναν νόμο και να λες κόψε τον λαιμό σου να προσαρμοστείς στο x διάστημα δεν έχει κανένα νόημα, ειδικά όταν τίθεται ανθρωπιστικό ζήτημα στην μέση.

Γενικά πάντως θα συμφωνήσω οτι τα παιδιά είναι προτιμότερο να είναι μέρος μιας οικογένειας και όχι ενός ιδρύματος. Αυτό είναι ξεκάθαρο, ποιος άνθρωπος θα θέλει να μεγαλώσει και να έχει αναμνήσεις απο ένα ίδρυμα αντί μιας οικογένειας ; Οπότε ναι, τα ιδρύματα είναι μια λύση, και είναι σαφώς καλύτερη απο το να μείνεις στον δρόμο, αλλά θα έπρεπε να είναι μια προσωρινή λύση μέχρι την υιοθεσία. Όπου αυτός θα έπρεπε να είναι και ο κύριος στόχος των ιδρυμάτων...η υιοθεσία των παιδιών.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, επειδή ο νόμος δεν είναι σχεδιασμένος για να θεραπεύσει το παραπάνω πρόβλημα, θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απο ότι θα λύσει. Κατά την γνώμη μου πάντα. Οπότε πρέπει να σκεφτούμε προσεκτικά τι συμβαίνει, διότι όταν εφαρμόζεις μια λύση για να λύσεις το πρόβλημα α αλλά τελικά λύνεις το πρόβλημα β, με έναν πρόχειρο/κακό τρόπο του τύπου παρενέργεια, δημιουργείς ένα πρόβλημα γ, το οποίο δημιουργεί ένα πρόβλημα δ κ.ο.κ. Κάθε λύση πρέπει να λύνει το αντίστοιχο πρόβλημα για να είναι τα πάντα υπό έλεγχο.
Σάμι, καταλαβαίνω ακριβώς το point σου και δεν διαφωνώ. Φυσικά η ΚΥΑ έχει πολλά προβλήματα, ελλείψεις, και δεν αποτελεί ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο για την παιδική προστασία, και για αυτόν τον λόγο τόνισα σε προηγούμενο μήνυμα, ότι δεν είμαι τάσσομαι ούτε υπέρ της υπουργικής απόφασης, ούτε υπέρ του Χαμόγελου. Απλά επειδή είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, οφείλω να το αναγνωρίσω, παρότι που δεν είμαι ΝΔ, αλλά δεν θέλω να ασκήσω και τυφλή κριτική. Μακάρι να αποτελούσε πραγματικά σχέδιο ως προς την πλήρη αποϊδρυματοποίηση των παιδιών, ώστε να μην δημιουργούσε μέχρι τότε, άλλα τόσα προβλήματα.

Αλλά αυτό που λες ισχύει, ότι όσα περισσότερα άτομα φροντίζεις σε μία δομή, τόσες περισσότερες "ανέσεις " χρειάζεσαι. Σίγουρα αυτές από μόνες τους, δεν είναι ένδειξη αγάπης και φροντίδας, αλλά είναι πρακτικό το ζήτημα, επιβίωσης. Όπως και στο σπίτι σου πχ εάν έχεις 3 παιδιά, θα το προσαρμόσεις ανάλογα. Πάντως ξέρω ότι σίγουρα δεν μπορείς να μεγαλώσεις 30 παιδιά και να καλύψεις εξίσου τις ανάγκες του, πόσο μάλλον δυσκολεύεται κανείς, όταν μεγαλώνει τρία. Και σίγουρα είναι διαφορετική αγάπη που λαμβάνει κανείς από γονείς και διαφορετική από πρόσωπα φροντίδας που αλλάζουν ανά βάρδιες, είναι με συμβάσεις, αμείβονται για αυτό (ενώ οι γονείς όχι) και δεν είναι σταθερά πρόσωπα αναφοράς. Δεν χτίζονται με τα παιδιά, ασφαλοί δεσμοί προσκόλλησης και σίγουρα όχι υγιείς συναισθηματικές σχέσεις.

Δεν ξέρω εάν πραγματικά τα αναγκάζει να κλείσουν, υπό την άποψη εάν πράγματι θα εφαρμοστεί πραγματικά ο νόμος (γιατί παίζονται πολιτικά και όχι μόνο συμφέροντα), αλλά σίγουρα καλό είναι να υπάρχουν κυρώσεις ώστε να μην κάνει ο καθένας ότι του καπνίσει. Σου λέω ότι, ως τώρα τα ιδρύματα παιδικής προστασίας δεν είχαν κάποιο κανονιστικό καθεστώς από την πολιτεία, θεσμοθετημένο αλλά το καθένα όριζε τους δικούς του κανόνες και δρούσε ανεξέλεχτα, και μιλάμε τώρα για 82 δομές, όχι για μία ή για δύο. Μπορεί σίγουρα το κράτος και η πολιτεία στο διάστημα αυτό να επιταχύνει αυτό το μεταβατικό στάδιο που λες, ώστε τα παιδιά αυτά να αποφύγουν την ιδρυματοποίηση ή τον κίνδυνο, εάν κλείσει μία δομή, με το να αρχίσει σταδιακά η αποσυμφόρηση και τα παιδιά που περιμένουν να υιοθετηθούν να βοηθήσει ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Θα μπορούσε να υπάρξει πάνω σε αυτό που λες άντε 1 ή 2 κρατικά ιδρύματα ως μία προσωρινή λύση μέχρι τα παιδιά να πάνε σε οικογένεια με επιστημονικό προσωπικό, λιγότερα παιδιά σε δομές και κάτω υπό φυσιολογικές και ανθρώπινες συνθήκες. Και σίγουρα σε αυτό το χρονικό διάστημα να δρομολογηθεί η επαγγελματική αναδοχή ή οι δομές στην κοινότητα με τα 5 άτομα max που είπα παραπάνω. Σαφώς ένα νομοσχέδιο χωρίς ουσιαστική πρόβλεψη και σχεδιασμό είναι ριψοκίνδυνη, αλλά πιστεύω πως υπάρχει χρόνος για ολοκλήρωση διαδικασιών τεκνοθεσίας/αναδοχής παιδιών από τόσους γονείς που περιμένουν μέχρι και 8 χρόνια, εάν πραγματικά η κυβέρνηση θέλει να βγάλει τα παιδιά από τα ιδρύματα.


Δεν έχω λόγο να μην λάβω σοβαρά τα όσα μου παραθέτεις εφόσον από την θέση σου σαφώς και ξερεις πολλά περισσότερα.
Εγώ το προσεγγίζω τελείως διαφορετικά το θεμα ..
Πιο συναισθηματικά θα έλεγα, ίσως ήταν και αυτός ο λόγος που μάλλον δεν έδωσα σημασία σε πολλά από αυτά που είπες..
Δεν με ενδιέφεραν αν έπαιρναν και πόσα έπαιρναν για καθε παιδί ,απλά έβλεπα κακοποιημένα παιδιά μα νιώθουν μια ασφάλεια πλέον..


Ότι έκανα το έκανα και συνεχίζω να το κάνω για εμένα και για κανέναν άλλον ...

Ένα τελευταίο!
Μακάρι όταν τελειώσεις να αντιμετωπιζεις όλη αυτή την κατάσταση με ακόμα μεγαλύτερο θάρρος και επιμονή γιατί κοινό στόχο έχουμε όλοι μας .
Το καλό αυτών των παιδιών!

Σε ευχαριστώ που με προβλημάτισες αρκετά πλέον ,αλλά και πάλι συνεχιζω να μην θέλω να κλείσει...απλά να αλλάξουν ίσως καποιοι όροι :give_rose:

Δεν σε παρεξηγώ, και εγώ πριν μπω στην σχολή δυστυχώς θεοποιούσα το Χαμόγελο, γιατί είχα άγνοια, και ήμουν τυφλωμένη σε αυτό και είχα το κακό να μην ήθελα να ακούσω άλλη άποψη για αυτό, γιατί το εκλάμβανα ως απειλή, ενώ στην ουσία δεν ήταν απειλή, απλά μία διαφορετική γνώμη/εκδοχή. Δυστυχώς το Χαμόγελο και και το κάθε Χαμόγελο, προσηλυτίζει τον κόσμο, το φανατίζει μέσω προπαγάνδας, για να ζητήσει υποστήριξη και εύνοια. Δεν έχω μένος με κανένα Χαμόγελο, αλλά ευτυχώς ξύπνησα, και βλέπω τα πράγματα με περισσότερη κριτική σκέψη και προβληματισμό αφού είδα κάποιες καταστάσεις από μέσα παράλληλα με όσα συζητάμε στα μαθήματα και διαβάζω από έρευνες. Φυσικά δεν είπα προς θεού ότι δεν λαμβάνεις την γνώμη μου σοβαρά <3 ούτε θέλω να πείσω εσένα ή κανέναν, απλά θέλω και παθιάζομαι να γίνω μέρος της προσπάθειας ώστε ο κόσμος να προβληματιστεί, να σκεφτεί εάν όλα αυτά που του παρουσιάζονται είναι πραγματικά έτσι, ιδανικά ή μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν και συμφέροντα. Και θέλω να ζητήσω και δημοσίως συγγνώμη στην @Himela γιατί ενώ μου τα έλεγε αυτά, δεν ήθελα να την πιστέψω. Έπρεπε να φάω τα μούτρα μου, για να τα δω. :(

Ναι το είπες και μόνη σου, ο κάθε οργανισμός εκμεταλλευόμενος ότι ο κόσμος δεν ξέρει, και την "φιλανθρωπία" πόσο σιχαίνομαι να το ακούω αυτό, χτυπάει ακριβώς στο συναίσθημα του κόσμου, κάνει εκεί επίκληση, και του στερεί το δικαίωμα για κριτική σκέψη. Δυστυχώς το κάθε παιδί για αυτούς είναι κέρδος, για όλα τα ιδρύματα και για αυτό και τα κρατάνε. Σαφώς υπάρχουν, και μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που εκεί τα αγαπάνε και τα νοιάζονται πραγματικά, δεν το αναιρεί κανένας, αλλά δεν συγκρίνεται με την αγάπη 2 ανθρώπων που δεν το κάνουν επαγγελματικά. Δεν φταις εσύ, ούτε ο κόσμος, απλά τα ΜΜΕ και όλο αυτό γενικά που γίνεται μας έχουν πείσει ότι όλοι αυτοί είναι οι σωτήρες, αλλά δεν ισχύει. Μπορεί να με βλέπεις κάποιες φορές σε ορισμένα ζητήματα να γίνομαι απόλυτη και σκληρή, αλλά σε ορισμένα ζητήματα παθιάζομαι και έχοντας στο μυαλό μου, πάντα το βέλτιστο συμφέρον του κάθε παιδιού, μπορώ να γίνομαι πολύ μάχιμη και φανατισμένη σε αυτό που υπερασπίζομαι :P που προσπαθώ να το κοντρολάρω, αλλά όταν είναι για καλό σκοπό, δεν μπορώ με τίποτα :hehe:

Χαίρομαι που σε προβλημάτισα, απλά να ξέρεις ότι δεν καταλήγουν όλα στα παιδιά και δεν γίνονται όλα, για το καλό των παιδιών στα ιδρύματα. Φαντάσου ότι δεν θα έπαιρναν τόσες χορηγίες αν δεν υπήρχαν τα σπίτια και άρα δεν θα μπορούσαν να υφίστανται. Καθώς το μεγαλύτερο μέρος των χορηγιών που λαμβάνουν είναι εξαιτίας των σπιτιών. Μου αρέσει που βλέπω ανθρώπους σαν και εσένα να αγαπάνε τα παιδιά και να θέλουν να τα βοηθήσουν, αλλά να σκεφτούμε πώς αυτά τα παιδιά τα βοηθάμε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά, ενισχύοντας την ιδρυματοποίηση για συμφέροντα των ιδιοκτητών ή παλεύοντας να πάνε σε μία οικογένεια για την καλύτερη σωματική και ψυχική τους ανάπτυξη αφιλοκερδώς και προσαρμοσμένα όλα αυτά στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού; :give_rose:

Δεν είπαμε να κλείσει το Χαμόγελο, αλλά τα σπίτια του, όπως και οι υπόλοιπες 81 δομές στην Ελλάδα (και το Χαμόγελο να συνεχίσει αυτό που κάνει αλλά χωρίς τα σπίτια που λειτουργούν ιδρυματικά). Μόνο το Χαμόγελο (που είναι η 1 δομή από τις 82) έχει 11 σπίτια στο καθένα από τα οποία ζούνε 30 παιδιά. Μόνο στην Ελλάδα έχουμε τόσες δομές. Δεν πρόκειται να κλείσει το Χαμόγελο, αυτό ήταν επικοινωνιακό παιχνίδι, να προκαλέσει τον ηθικό πανικό επειδή δεν θέλει κανόνες όπως λέγεται, προπαγάνδα βασιζόμενο στην άγνοια του κόσμου, που λέγαμε και πριν.

Σε ευχαριστώ πολύ, ναι θέλω πολύ να το προσπαθήσω και να γίνω μάχιμη σε αυτό το πεδίο :)
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Μόνο τροφή για σκέψη όλα αυτα που πήρα από εσένα σήμερα ειλικρινά..

Ομολογώ πως και με την Χιμελα λιγακι προβληματιστηκα γιατι ξέρω πλέον πως είναι πολύ εύστοχη ακόμα και καυστική σε πολλά , ακριβως γιατί δεν ήταν τόσο αναλυτική όσο εσύ σε αυτό που ίσως γνωρίζει..

Τελικά είναι καλό όταν γίνονται τέτοιοι ωραίοι διάλογοι και μακάρι να ειναι προπομπός γιατί καλό το συναίσθημα και πολλές φορές το βάζω πάνω απ όλα, αλλά αν είναι να το βάζουμε λιγο στην άκρη ώστε να επωφεληθούν περισσότερα παιδιά (αχίλλειος πτέρνα) με χαρά θα το κάνω!
 

Dreamer_SW

Διάσημο μέλος

Η Dreamer_SW αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,832 μηνύματα.
Μόνο τροφή για σκέψη όλα αυτα που πήρα από εσένα σήμερα ειλικρινά..

Ομολογώ πως και με την Χιμελα λιγακι προβληματιστηκα γιατι ξέρω πλέον πως είναι πολύ εύστοχη ακόμα και καυστική σε πολλά , ακριβως γιατί δεν ήταν τόσο αναλυτική όσο εσύ σε αυτό που ίσως γνωρίζει..

Τελικά είναι καλό όταν γίνονται τέτοιοι ωραίοι διάλογοι και μακάρι να ειναι προπομπός γιατί καλό το συναίσθημα και πολλές φορές το βάζω πάνω απ όλα, αλλά αν είναι να το βάζουμε λιγο στην άκρη ώστε να επωφεληθούν περισσότερα παιδιά (αχίλλειος πτέρνα) με χαρά θα το κάνω!

Είναι πραγματικά τροφή για σκέψη για όλους μας, όχι μόνο για αυτό το ζήτημα, αλλά και για ό,τι μας παρουσιάζεται, γιατί δυστυχώς μας έχουν στερήσει την κριτική μας σκέψη και μας έχουν φανατίσει. Αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν είναι άγια. Είναι σωστό Marketing, στοχευμένο στο συναίσθημα του κόσμου, και εκμεταλλευόμενο ότι ο κόσμος δεν ξέρει, δεν έχει ψάξει. Το δυστύχημα είναι ότι δεν το έχουν χειριστεί καθόλου καλά, όλο αυτό που έχει προκύψει, και δυστυχώς έχει πέσει στα μάτια πολλών, από αυτήν την συμπεριφορά και μόνο, αφού δεν θέλουν εμείς να ξέρουμε για αυτό φιμώνουν με τον τρόπο τους όσους μιλάνε, όχι το Χαμόγελο αλλά το κάθε ίδρυμα. Είναι πολύ μεγάλο θέμα όλο αυτό .....

Η Χιμέλα όλα αυτά τα γνώριζε, τα "φώναζε" καιρό ..... και για αυτό είναι "καυστική" γιατί έχει δίκιο και όπως και εγώ, έτσι και εκείνη, υψώνει την φωνή της, για το καλύτερο συμφέρον των παιδιών, και πρέπει να το κάνουμε όλοι. <3 Πράγματι βοηθάει ο διάλογος/και ο αντίλογος με επιχειρήματα και βάζει τον καθένα μας, να αναθεωρήσουμε και να σκεφτούμε πιο κριτικά, από το διάλογο/αντίλογο μόνο για το debate και απλά επειδή θέλουμε να διαφωνήσουμε. Καλό το συναίσθημα εννοείται, αλλά καλό θα είναι να βλέπουμε τα θέματα και στην πραγματική τους διάσταση :give_rose:ώστε να δούμε, ποιο είναι αυτό που θα βοηθήσει τα παιδιά ουσιαστικά.
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Είναι πραγματικά τροφή για σκέψη για όλους μας, όχι μόνο για αυτό το ζήτημα, αλλά και για ό,τι μας παρουσιάζεται, γιατί δυστυχώς μας έχουν στερήσει την κριτική μας σκέψη και μας έχουν φανατίσει. Αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν είναι άγια. Είναι σωστό Marketing, στοχευμένο στο συναίσθημα του κόσμου, και εκμεταλλευόμενο ότι ο κόσμος δεν ξέρει, δεν έχει ψάξει. Το δυστύχημα είναι ότι δεν το έχουν χειριστεί καθόλου καλά, όλο αυτό που έχει προκύψει, και δυστυχώς έχει πέσει στα μάτια πολλών, από αυτήν την συμπεριφορά και μόνο, αφού δεν θέλουν εμείς να ξέρουμε για αυτό φιμώνουν με τον τρόπο τους όσους μιλάνε, όχι το Χαμόγελο αλλά το κάθε ίδρυμα. Είναι πολύ μεγάλο θέμα όλο αυτό .....

Η Χιμέλα όλα αυτά τα γνώριζε, τα "φώναζε" καιρό ..... και για αυτό είναι "καυστική" γιατί έχει δίκιο και όπως και εγώ, έτσι και εκείνη, υψώνει την φωνή της, για το καλύτερο συμφέρον των παιδιών, και πρέπει να το κάνουμε όλοι. <3 Πράγματι βοηθάει ο διάλογος/και ο αντίλογος με επιχειρήματα και βάζει τον καθένα μας, να αναθεωρήσουμε και να σκεφτούμε πιο κριτικά, από το διάλογο/αντίλογο μόνο για το debate και απλά επειδή θέλουμε να διαφωνήσουμε. Καλό το συναίσθημα εννοείται, αλλά καλό θα είναι να βλέπουμε τα θέματα και στην πραγματική τους διάσταση :give_rose:ώστε να δούμε, ποιο είναι αυτό που θα βοηθήσει τα παιδιά ουσιαστικά.
Δεν ξέρεις πόσο με προβληματισε όλο αυτό..

Σαν μια δικη μου φούσκα να έσκασε αποτομα ..

Πραγματικά και εγώ ειμαι απόλυτη, καυστική και καθετη σχεδόν πάντα αλλά η δική σου τοποθέτηση πραγματικά με κάνει να σκέφτομαι πραγματα που έβλεπα και πλέον τα αντιμετωπίζω τελείως διαφορετικά..

Και πάλι όμως δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω σε ένα βαθμό το έργο του ..


Για αλλα ιδρύματα δεν έχω καθόλου καλή εντύπωση, δεν το συζητάμε για εκεί..

Μόνο για την πτέρυγα του Αλεξάνδρα ξέρω με τις φανταστικές μαιες εκεί που φροντίζουν τα εγκαταλειμενα μωράκια σαν να είναι δικά τους και το δικό τους παράπονο για αυτή την γραφειοκρατία ώστε να πάρουν κάποια ζευγάρια αυτά τα αγγελούδια σπίτια τους :(
Αν ήμουν κοντά θα ήθελα όσο τίποτε άλλο να μπορώ να πηγαίνω εθελοντικά να προσφέρω λίγο από εμένα και από αυτό που νιώθω,τίποτε παραπάνω...
βλέποντας ένα μωράκι εκει μέσα πονάς ρε συ ειλικρινά όταν ξέρεις ότι όσο και να του δώσεις δεν παύει να ζει σε ένα νοσοκομείο...
Ουφ πραγματικά ...
Ελπίζω να μην έχεις να πεις κάτι και για εκεί, αν έχεις φυσικά κάποια επαφή με αυτό.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,567 μηνύματα.
Ναι σώζουν κακοποιημένα παιδιά αλλά μετά έπρεπε να τα προωθούν σε οικογένειες που θα τα αγαπήσουν κι όχι να τα κρατάνε ομήρους για να παίρνουν επιδοτήσεις.
Αυτο το ΠΡΕΠΕΙ ομως,ειναι καθαρα δικο σου.Επισης καμια επιδοτηση δεν παιρνουν,απο δωρεες και χορηγιες ιδιωτων ζουν..σταματα την παραπληροφοριση αν θες.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Δεν χρειαζεται δε, να πω οτι καμια οικογενεια δεν θα παρει προβληματικο παιδι 16 χρονων για υιθεσια,ουτε καν 12..εδω δεν παιρνουν 3χρονων....Συνελθετε καποιοι και αφηστε τις βλακειες.Δηλαδη τι αλλο θα διαβασω που θα μας το μοστραρετε και σωστο;Τι ασχετοσυνες ειναι αυτες;

Κια θα ξαναπω το ΧΤ Π. δεν ειναι ιδρυμα για υιοθεσιες ουτε ορφανοτροφειο λεμε...και δνε ειναι αυτος ο στοχος του απο την αρχη...αν εσεις θελετε ιδρυματα για υιοθεσιες ΦΤΙΑΧΤΕ ΕΝΑ ΕΣΕΙΣ.

Ομως δνε μπορει να βγαζετε στραβο και ανηθικο την καθε ιδιωτικη πρωτοβουλια που ΔΝΕ ΕΙΝΑΙ ΥΔΡΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝΕ ΧΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΡΥΜΑ,ελεος πια.. ΑΛΛΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ/Το εχουν αυτο το δικαιωμα,αν δεν σας πειραζει.

Πολυ ξυνιλα γμτ
 
Τελευταία επεξεργασία:

Dreamer_SW

Διάσημο μέλος

Η Dreamer_SW αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,832 μηνύματα.
Δεν ξέρεις πόσο με προβληματισε όλο αυτό..

Σαν μια δικη μου φούσκα να έσκασε αποτομα ..

Πραγματικά και εγώ ειμαι απόλυτη, καυστική και καθετη σχεδόν πάντα αλλά η δική σου τοποθέτηση πραγματικά με κάνει να σκέφτομαι πραγματα που έβλεπα και πλέον τα αντιμετωπίζω τελείως διαφορετικά..

Και πάλι όμως δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω σε ένα βαθμό το έργο του ..


Για αλλα ιδρύματα δεν έχω καθόλου καλή εντύπωση, δεν το συζητάμε για εκεί..

Μόνο για την πτέρυγα του Αλεξάνδρα ξέρω με τις φανταστικές μαιες εκεί που φροντίζουν τα εγκαταλειμενα μωράκια σαν να είναι δικά τους και το δικό τους παράπονο για αυτή την γραφειοκρατία ώστε να πάρουν κάποια ζευγάρια αυτά τα αγγελούδια σπίτια τους :(
Αν ήμουν κοντά θα ήθελα όσο τίποτε άλλο να μπορώ να πηγαίνω εθελοντικά να προσφέρω λίγο από εμένα και από αυτό που νιώθω,τίποτε παραπάνω...
βλέποντας ένα μωράκι εκει μέσα πονάς ρε συ ειλικρινά όταν ξέρεις ότι όσο και να του δώσεις δεν παύει να ζει σε ένα νοσοκομείο...
Ουφ πραγματικά ...
Ελπίζω να μην έχεις να πεις κάτι και για εκεί, αν έχεις φυσικά κάποια επαφή με αυτό.

Αρχικά να ξεκινήσω ότι το Χαμόγελο κάνει έργο πράγματι καταπληκτικό με το yousmile που έχει (παιδιά εθελοντές που υπερασπίζονται δικαιώματα άλλων παιδιών), με τις εξαφανίσεις παιδιών και ενηλίκων πλέον, γενικότερα με τις εκπαιδεύσεις που έχει και φυσικά με τις γραμμές βοήθειας (4η τώρα με το 1017), ιατρικές εξετάσεις κλπ κλπ και φυσικά κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό, και όποι@ το κάνει, δεν γνωρίζει αντικειμενικά το έργο του ως προς αυτό το κομμάτι. Σε αυτόν τον τομέα προσφέρει πάρα πολλά, και αυτό το κομμάτι του, θέλω να συνεχίζει να υπάρχει, γιατί είναι πραγματικά σπουδαίο και χρήσιμο για την κοινωνία μας.

Ωστόσο στο κομμάτι των "σπιτιών του", δυστυχώς έτσι είναι, γιατί βασίζεται σε χορηγίες αποκλειστικά, και από ό,τι δίνουμε εμείς ως πολίτες, οπότε εάν κλείσουν τα σπίτια, δεν θα παίρνει τόσες χορηγίες ώστε να συνεχίσει να κάνει και τα υπόλοιπα, από εκεί επιβιώνει για να κάνει ό,τι κάνει. Είναι επιχείρηση ουσιαστικά. Φυσικά υπάρχουν άνθρωποι που τα αγαπάνε στα σπίτια τα παιδιά κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, αλλά αυτό δεν αναιρεί όσα είπα πριν, ούτε, ότι η οικογένεια είναι το καλύτερο περιβάλλον για να μεγαλώσει ένα παιδί. Διαφορετική αγάπη από γονείς που το κάνουν αμφιλοκεεδώς, διαφορετική από φροντιστές και επαγγελματίες που αμείβονται.

Και εμένα μου έσκασε φούσκα απότομα, και κατέβηκα από τα συννεφάκια μου. Ναι μεν, οι συνθήκες στο Χαμόγελο είναι σαφώς αδιαμφισβήτητα καλύτερες από άλλες δομές, αλλά σαν συνθήκη και σαν λογική, η νοοτροπία είναι ίδια και de facto κακοποιητική για τα παιδιά και δεν καταγράφει όλα τα παιδιά στο εθνικό μητρώο καταγραφής για την αναδοχή/τεκνοθεσία.

Δεν χρειάζεται να ανοίξουμε συζήτηση για το Παπάφειο πχ ή για αυτό που έκλεισε πριν λίγους μήνες στην Καλλιθέα, εκεί γινόντουσαν έκτροπα όπως φοβάμαι ότι συμβαίνουν και σε όλα τα υπόλοιπα ιδρύματα, αλλά και πάλι στο Χαμόγελο μπορεί να μην συμβαίνει τέτοια μορφής κακοποίηση αλλά η ιδρυματοποίηση από μόνη της αρκεί. Και στο Μητέρα, και στο Αλεξάνδρα και στο Παίδων, υπάρχουν χιλιάδες εγκαταλελειμμένα παιδιά που περιμένουν χρόνια και αυτό είναι ό,τι πιο τραγικό υπάρχει καθώς δεν αναπτύσσονται με υγιή τρόπο σωματικά και ψυχικά (ενώ όλα αυτά θα έπρεπε να δοθούν σε οικογένειες) για αυτό μετά εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά προς το περιβάλλον τους, προβλήματα υγείας και συμπεριφορικά. Γενικά όλη αυτή η γραφειοκρατία γίνεται επειδή το σύστημα στην Ελλάδα δεν λειτουργεί, έχει βολευτεί και δυστυχώς ο κόσμος συνδέει την παιδική προστασία μόνο με το Χαμόγελο του Παιδιού που έχει αντικαταστήσει το κράτος και για αυτό αυτό με την σειρά του δεν χρηματοδοτεί κοινωνικές υπηρεσίες, δεν βάζει κοινωνικούς λειτουργούς, επειδή δεν θέλει να διαθέσει εκεί πόρους, αλλά διαθέτει για όπλα ξέρω εγώ, και όχι στην παιδική προστασία που είναι καίριο ζήτημα.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,567 μηνύματα.
Μόνο για την πτέρυγα του Αλεξάνδρα ξέρω με τις φανταστικές μαιες εκεί που φροντίζουν τα εγκαταλειμενα μωράκια σαν να είναι δικά τους και το δικό τους παράπονο για αυτή την γραφειοκρατία ώστε να πάρουν κάποια ζευγάρια αυτά τα αγγελούδια σπίτια τους :(
Αυτα τα μωρακια μεγαλωνουν μεσα σε νοσοκομεια μεχρι να υιοθετηθουν για χρονια και αν.ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.Και ειναι ΜΩΡΑ.

Σκεψου λοιπον οτι κανενας δεν θα υιοθετουσε παιδι 12 ετων,14,15,16...ηδη με πολυ προβλημαιτκη συμπεριφορα,τι σκατα συζηταμε εδω ;

Το ΧΜΤ δεν ειναι ορφανοτροφειο θα το ξαναπω.Δεν ειναι ιδφυμα.ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΓΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΡΦΑΝΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ..ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΥΤΑ...ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ ΕΠΟΤΕΛΟΥς και δεν το γραφω αυτα για σενα Μαργαριτα.

Ευτυχως που υπαρχει,που σκατα θα πηγαιναν ολα αυτα τα προβληματικα παιδια 14 χρονων; Στο αλεξανδρα; Θα τα υιοθετουσε κανενας;Παιδια που τα χρυ[πουσαν οι γονεις,τοιυς,τα εξεδιδαν,παιδια βιασμων κλπο...ΠΟΥ;

Σοβαρα τωρα δεν θα παρει μωρο ο αλλος ,εδω το σκεφτεται για 3χρονιο και θα πάρει 12 χρονων και βαλε;Κια με προβληαμτικοτατη συμπεριφορα τις περισσοτερες φορες; Σε ποιον πλανητη ζειτε;

Συνελθετε.
Αμα δεν θελετε μη σωσετε και δωσετε καμια χορηγια,αλλα σταματηστε την παραπληροφοριση και τις βλακιες
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.
Πεταει ο αλλος μια βλάκεια και κανενα φιλτραρισμα; τιποτα γμτ;
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αυτα τα μωραξκια μεγακωνοτν μεσασ ε νοσοκομεια μαεχρι να υιουετηθουν για χρονια και αν.Και ειναι ,ΩΡΑ.
Σκεψου λοιπον οτι κανενας δεν θα υιοθετουσε παιδι 12 ετων,14,15,16...ηδη με πολυ προβλημαιτκη συμπεριφορα
Σαφως αυτό είπα και εγώ στο αρχικό μου μήνυμα....

Μιλάμε για κακοποιημένα παιδιά που ξέρουμε ότι αυτό και να θέλει κάποιος να το κάνει πρεπει να γίνεται κάτω από ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο σε ότι αφορά τις υιοθεσίες .

Το θέμα όμως που πλέον που θίγεται είναι η ιδρυματοποιηση αυτών των παιδιών και τι γίνεται στο ονομα αυτών..

Ολο αυτό ίσως είναι για δικό τους καλό αν αλλάξουν κάποια πραγματα και όχι φυσικά να κλείσει, που κανένας μας νομιζω δεν το θέλει όσο αφορά την υπόλοιπη δουλειά που κάνει...
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,567 μηνύματα.
Το θέμα όμως που πλέον θίγεται είναι η ιδρυματοποιηση αυτών των παιδιών καιβτι γίνεται στο ονομα αυτών..
Αυτα ειναι βλακειες καποιων καμια σχεση με την πραγματικοτητα.
Τι παει να πει ιδρυματοποηση μωρε σε μεγαλο παιδι;
Δεν εχει ορφανα μωρα το χαμογελο λεμε.

Δεν μιλαμε για μωρα,μιλαμε για μεγαλα παιδια κακοποιημενα/.
Δηλαδη αυτα τα παιδια που σκατα θα πανε;
Ποιος θα υιοθετησει 16 χρονων παιδι;
12; 14; Με προβλημαιτκη συνμπεριφορα; θα με τρελανεται;
Δηλαδη φευγουν απο το σπιτι τους που τα κακοποιουσαν μεγαλα παιδια και θα υιοθετηθουν;
Και ξαναλεω..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ.
Τελεια.

Κια μην ξαναακουστει οτι παιρνει επιδοτησεις απο το κρατος ΕΙΝΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ.ΝΟΜΙΚΟΤΑΤΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΕΧΙΕ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΧΙΜΕΛΑ.Να μαθετε να ειστε σοβαροι καποιοι.
 

Dreamer_SW

Διάσημο μέλος

Η Dreamer_SW αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,832 μηνύματα.
Σαφως αυτό είπα και εγώ στο αρχικό μου μήνυμα....

Μιλάμε για κακοποιημένα παιδιά που ξέρουμε ότι αυτό και να θέλει κάποιος να το κάνει πρεπει να γίνεται κάτω από ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο σε ότι αφορά τις υιοθεσίες .

Το θέμα όμως που πλέον που θίγεται είναι η ιδρυματοποιηση αυτών των παιδιών και τι γίνεται στο ονομα αυτών..

Ολο αυτό ίσως είναι για δικό τους καλό αν αλλάξουν κάποια πραγματα και όχι φυσικά να κλείσει, που κανένας μας νομιζω δεν το θέλει όσο αφορά την υπόλοιπη δουλειά που κάνει...

Όσον αφορά την ιδρυματοποίηση θέλω να πω, τι διαφορά έχει ένα ίδρυμα που φιλοξενεί 30 παιδιά σε έναν ενιαίο χώρο από έναν οργανισμό που έχει 11 σπίτια που φιλοξενεί 30 παιδιά στο καθένα από αυτά; Ίδια λογική δεν είναι; Μην μπερδευόμαστε. Και επίσης θέλω να πω, ότι η λογική των σπιτιών στο Χαμόγελο βασίστηκε στην σύγχρονη μορφή ιδρυματοποίησης που εμφανίστηκε στην Αγγλία.

Αφήνω αυτό εδώ,

Το ίδρυμα είναι ένας τύπος νομικού προσώπου. Αυτό χαρακτηρίζεται από μη κερδοσκοπική οργάνωση. Η κληρονομιά της αποτελείται από τις συνεισφορές μιας σειράς ανθρώπων που ονομάζονται "διαχειριστές" που αποτελούν την προστασία. Οι λειτουργίες του καθιερώνονται για τον εταιρικό σκοπό της.

και αυτά

Το ίδρυμα είναι ένας τύπος νομικής προσωπικότητας. Το ίδρυμα χαρακτηρίζεται ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, δηλαδή δεν δημιουργεί κέρδη. Επιπλέον, το εισόδημα ή τα περιουσιακά τους στοιχεία αποτελούνται από τις εισφορές που χορηγούν οι δωρητές ή οι εργοδότες τους στο ίδρυμα. Αυτοί οι δωρητές αποτελούν το διοικητικό συμβούλιο του ίδιου του ιδρύματος, αποκτώντας τη διάκριση των πελατών. Οι λειτουργίες που εκτελούν, εκτός από τη φροντίδα της κληρονομιάς, καθορίζουν τον εταιρικό σκοπό των καταστατικών του ιδρύματος. Με άλλα λόγια, οι λειτουργίες του σχετίζονται με τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε το ίδρυμα.

νάλογα με το καθένα, καθώς και την περιοχή όπου αποτελούνται, τα κύρια χαρακτηριστικά είναι:

  • Γενικά, απαλλάσσονται από την καταβολή φόρων.
  • Η κληρονομιά της αποτελείται από συνεισφορές από δωρητές ή προστάτες.
  • Οι αποδόσεις χρησιμοποιούνται για την εκπλήρωση των σκοπών που καθορίζονται στον εταιρικό σκοπό.
  • Είναι ανεξάρτητοι από την κυβέρνηση.
  • Η κυβέρνηση αυτών εξαρτάται από το διοικητικό συμβούλιο ή το συμβούλιο του ιδρύματος.
  • Μπορούν να δημιουργηθούν από ένα άτομο, πολλά, καθώς και από μια εταιρεία.
  • Δημιουργούνται συνήθως για κοινωνικούς και ανθρωπιστικούς σκοπούς.
  • Έχουν φορολογικά πλεονεκτήματα για τους δωρητές.

Γενικά τα παιδιά, δεν είναι φρούτα σε πάγκο στην λαϊκή, είναι παιδιά, όποιος πραγματικά τα αγαπάει, θα τα αγκαλιάσει με όποια ιδιαιτερότητα και εάν έχουν. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να δοθούν για επαγγελματική αναδοχή πχ ή για να ζουν σε δομές στην κοινότητα μέχρι 5 άτομα max όπως μία πολυπληθή τυπική οικογένεια σήμερα. Αυτή ήταν η δική μου τοποθέτηση.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,567 μηνύματα.
Όσον αφορά την ιδρυματοποίηση θέλω να πω, τι διαφορά έχει ένα ίδρυμα που φιλοξενεί 30 παιδιά σε έναν ενιαίο χώρο από έναν οργανισμό που έχει 11 σπίτια που φιλοξενεί 30 παιδιά στο καθένα από αυτά; Ίδια λογική δεν είναι; Μην μπερδευόμαστε. Και επίσης θέλω να πω, ότι η λογική των σπιτιών στο Χαμόγελο βασίστηκε στην σύγχρονη μορφή ιδρυματοποίησης που εμφανίστηκε στην Αγγλία.

Αφήνω αυτό εδώ,

Το ίδρυμα είναι ένας τύπος νομικού προσώπου. Αυτό χαρακτηρίζεται από μη κερδοσκοπική οργάνωση. Η κληρονομιά της αποτελείται από τις συνεισφορές μιας σειράς ανθρώπων που ονομάζονται "διαχειριστές" που αποτελούν την προστασία. Οι λειτουργίες του καθιερώνονται για τον εταιρικό σκοπό της.

και αυτά
Κοπελα μου εχεις καταλαβει οτι το θεμα δεν ειναι νομικο αλλα ουσιαστικο;
Εχεις καταλαβει οτι το Χαμογελο ΔΕΝ ειναι ορφανοτροφειο και εχει παιδια μεγαλα κακοποιημενα που δεν υθοθετουνται και μαλιστα με προβληματικη συμπεριφορα;Εχεις καταλαβει οτι δεν ειναι Αλεξανδρα;
Οταν το καταλαβεις σφυρα μου,αλλα σταματα να πετας ασχετα πραγματα.

ΕΣΥ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΕΧΕΤΕ ΣΑΝ ΙΔΡΥΜΑ διοτι βολευει την θεση σας...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΡΩΤΩ.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΑΜΤΙΚΟ 14ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ;Δεν μιλαμε για μωρα που τα κσρατανε χρονια και εμγαλωνουν εκει,..μιλαμε για μεγαλα παιδα πλεον.ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ./
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εγώ τα βλέπω πλέον όλα αυτά έξω από χρηματοδότηση έξω από οτιδήποτε άλλο..
Βλέπω παιδιά και τιποτε άλλο ...

Το ξεκαθαριζω ..
Το βλέπω πολύ συναισθηματικά και δυστηχως δεν είμαι σε θέση να είμαι ακριβό δίκαιη,δεν μπορώ όμως να κλείσω και τα μάτια αν υπάρχει "εμπορευματοποιηση " αυτών...
οποτε αράζω στην γωνίτσα μου και περιμένω τι θα γίνει .

Και πλεον δεν νομίζω να κλείσει απλά κάτι θα αλλάξουν..

Που θα πάνε αυτά τα παιδιά?
Ποιος θα τα δεχτεί και με τι ψυχολογικές επιπτώσεις εφόσον κατάφεραν να εμπιστευτούν πλέον ένα άλλο περιβάλλον :hmm:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Όσον αφορά την ιδρυματοποίηση θέλω να πω, τι διαφορά έχει ένα ίδρυμα που φιλοξενεί 30 παιδιά σε έναν ενιαίο χώρο από έναν οργανισμό που έχει 11 σπίτια που φιλοξενεί 30 παιδιά στο καθένα από αυτά; Ίδια λογική δεν είναι; Μην μπερδευόμαστε. Και επίσης θέλω να πω, ότι η λογική των σπιτιών στο Χαμόγελο βασίστηκε στην σύγχρονη μορφή ιδρυματοποίησης που εμφανίστηκε στην Αγγλία.

Αφήνω αυτό εδώ,

Το ίδρυμα είναι ένας τύπος νομικού προσώπου. Αυτό χαρακτηρίζεται από μη κερδοσκοπική οργάνωση. Η κληρονομιά της αποτελείται από τις συνεισφορές μιας σειράς ανθρώπων που ονομάζονται "διαχειριστές" που αποτελούν την προστασία. Οι λειτουργίες του καθιερώνονται για τον εταιρικό σκοπό της.

και αυτά
Αυτό το γνώριζα και εγώ αλλά σε ευχαριστώ!
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,567 μηνύματα.
Εγώ τα βλέπω πλέον όλα αυτά έξω από χρηματοδότηση έξω από οτιδήποτε άλλο..
Βλέπω παιδιά και τιποτε άλλο ...

Το ξεκαθαριζω ..
Το βλέπω πολύ συναισθηματικά και δυστηχως δεν είμαι σε θέση να είμαι ακριβό δίκαιη,δεν μπορώ όμως να κλείσω και τα μάτια αν υπάρχει "εμπορευματοποιηση " αυτών...
οποτε αράζω στην γωνίτσα μου και περιμένω τι θα γίνει .

Και πλεον δεν νομίζω να κλείσει απλά κάτι θα αλλάξουν..

Που θα πάνε αυτά τα παιδιά?
Ποιος θα τα δεχτεί και με τι ψυχολογικές επιπτώσεις εφόσον κατάφεραν να εμπιστευτούν πλέον ένα άλλο περιβάλλον :hmm:
ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ
Ποιος απο εσας θα υιοθετουσε 14χρονω παιδι ηδη μεγαλο και τοσα πολλα;
ΠΟΙΟΣ; ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ..


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΙΤΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΗΔΗ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟ...ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΒΑΛΕ.
Οχι μονο δεν υιοθετει ΚΑΝΕΝΑΣ τετοια παιδια,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ...ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟ ΛΕΜΕ!
Καμια οικογενεια δεν μπορει να αναλαβει αυτον τον ρολο σε τετοια παιδια.
Σταματηστε τις εγκληματικες ασχετοσυνες καποιοι.
Ολα αυτα τα παιδια χρειαζονται ειδικο και ειδικη και συγκεκριμενη αντιμετωπιση,δεν το κανει ο καθενας αυτο.
 

Dreamer_SW

Διάσημο μέλος

Η Dreamer_SW αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,832 μηνύματα.
Κοπελα μου εχεις καταλαβει οτι το θεμα δεν ειναι νομικο αλλα ουσιαστικο;
Εχεις καταλαβει οτι το Χαμογελο ΔΕΝ ειναι ορφανοτροφειο και εχει παιδια μεγαλα κακοποιημενα που δεν υθοθετουνται και μαλιστα με προβληματικη συμπεριφορα;Εχεις καταλαβει οτι δεν ειναι Αλεξανδρα;
Οταν το καταλαβεις σφυρα μου,αλλα σταματα να πετας ασχετα πραγματα.

ΕΣΥ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΕΧΕΤΕ ΣΑΝ ΙΔΡΥΜΑ διοτι βολευει την θεση σας...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΡΩΤΩ.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΑΜΤΙΚΟ 14ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ;Δεν μιλαμε για μωρα που τα κσρατανε χρονια και εμγαλωνουν εκει,..μιλαμε για μεγαλα παιδα πλεον.ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ./

Πούπη, σέβομαι την άποψή σου, αλλά θα σε παρακαλέσω να σεβαστείς και εσύ την δική μου τοποθέτηση. Μία διαφορετική άποψη, δεν είναι συκοφαντική δυσφήμιση, είναι διαφορετική γνώμη. Τα "σπίτια" του Χαμόγελου λειτουργούν ιδρυματικά και όπως είπα, η νοοτροπία τους, βασίζονται στην σύγχρονη μορφή ιδρυματικής προστασίας που ξεκίνησε στην Αγγλία.

Δεν έχει μόνο κακοποιημένα παιδιά το Χαμόγελο, αλλά και παιδιά που απομακρύνθηκαν προσωρινά, παιδιά που οι γονείς τους πχ έχουν πεθάνει ή ένας από τους 2 και δεν μπορούσαν να τα μεγαλώσουν, δεν μεγαλώνουν μόνο κακοποιημένα παιδιά. Αλλά το θέμα δεν είναι ποια παιδιά φιλοξενούνται, αλλά το ότι φιλοξενούνται και κάτω από ποιες συνθήκες. Δεν υιοθετούνται, επειδή δεν καταγράφονται στο anynet. Δεν είναι Αλεξάνδρα σαφώς αλλά και πάλι μιλάμε για ιδρυματοποίηση.

Καλό σου απόγευμα Πούπυ. :)
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,567 μηνύματα.
Πούπη, σέβομαι την άποψή σου, αλλά θα σε παρακαλέσω να σεβαστείς και εσύ την δική μου τοποθέτηση. Τα "σπίτια" του Χαμόγελου λειτουργούν ιδρυματικά και όπως είπα, η νοοτροπία τους, βασίζονται στην σύγχρονη μορφή ιδρυματικής προστασίας που ξεκίνησε στην Αγγλία. Δεν έχει μόνο κακοποιημένα παιδιά το Χαμόγελο, αλλά και παιδιά που απομακρύνθηκαν προσωρινά, παιδιά που οι γονείς τους πχ έχουν πεθάνει ή ένας από τους 2 και δεν μπορούσαν να τα μεγαλώσουν, δεν μεγαλώνουν μόνο κακοποιημένα παιδιά. Αλλά το θέμα δεν είναι ποια παιδιά φιλοξενούνται, αλλά το ότι φιλοξενούνται και κάτω από ποιες συνθήκες. Δεν υιοθετούνται, επειδή δεν καταγράφονται στο anynet. Δεν είναι Αλεξάνδρα σαφώς αλλά και πάλι μιλάμε για ιδρυματοποίηση. Καλό σου απόγευμα Πούπυ. :)
Ολα αυτα που λες ειναι μια θεωρια και απολυτως τιποτε αλλο.
Εχουμε παιδια απο το χαμογελο που τα βιαζε ο πατερας τους ποια οικογενεια θα μεγαλωσει τετοιο παιδι 14 ετων;Θα με τρελανεις;ΕΙΔΙΚΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.Εχουε παιδια που τα εξεδιδαν,εχουμε παιδια με ξυλο,με μεθυσους.ναρκωμανεις γονεις...τι μου συζητας ; και εμ ακρως επιθετικη και προβλημαιτκη συμπεριφορα.
Ξερεις ποσο δυσκολο ειναι ΑΠΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΑ,ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙς;

ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΜΑΘΗΜΑ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ οικογενειες να τα μεγαλωσουν...ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΛΕΜΕ.
Πρεπει να υπαρχει ενας ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ που να φροντιζει και να φιλοξενει αυτα τα μεγαλυτερα παιδι και οχι μωρα ,που εχουν γεννηθει σε ακρως προβληματικο περιβαλλον.
ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟς ΝΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΕΙ ΣΑΦΩΣ....ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΑΗΔΙΕς ΟΤΙ ΤΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ...ΕΛΕΟΣ.

Μασα καλυτρα αλλα μην μιλάς με θεωριες για πραγματα ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ διοτι εγω ειμαι σε σχολειο με καθημερινη επαφη με το ΧΜ και βλεπω την δουλεια τους και το τι κανουν.
Τσιχλουλα.
 

Dreamer_SW

Διάσημο μέλος

Η Dreamer_SW αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,832 μηνύματα.
Ολα αυτα που λες ειναι μια θεωρια και απολυτως τιποτε αλλο.
Εχουμε παιδια απο το χαμογελο που τα βιαζε ο πατερας τους ποια οικογενεια θα μεγαλωσει τετοιο παιδι 14 ετων;Θα με τρελανεις;ΕΙΔΙΚΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.Εχουε παιδια που τα εξεδιδαν,εχουμε παιδια με ξυλο,με μεθυσους.ναρκωμανεις γονεις...τι μου συζητας ; και εμ ακρως επιθετικη και προβλημαιτκη συμπεριφορα.
Ξερεις ποσο δυσκολο ειναι ΑΠΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΑ,ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙς;

ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΜΑΘΗΜΑ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ οικογενειες να τα μεγαλωσουν...ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΛΕΜΕ.
Πρεπει να υπαρχει ενας ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ που να φροντιζει και να φιλοξενει αυτα τα μεγαλυτερα παιδι και οχι μωρα ,που εχουν γεννηθει σε ακρως προβληματικο περιβαλλον.
ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟς ΝΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΕΙ ΣΑΦΩΣ....ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΑΗΔΙΕς ΟΤΙ ΤΑ ΚΡΑΤΟΥΝΕΤΣΙ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ...ΕΛΕΟΣ.

Μασα καλυτρα αλλα μην μιλάς με θεωριες για πραγματα ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ διοτι εγω ειμαι σε σχολειο με καθημερινη επαφη με το ΧΜ και βλεπω την δουλεια τους και το τι κανουν.
Τσιχλουλα.

Θα συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε και όλα είναι καλά .... :redface: .....
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top