Για την σύνταξη και την ορθογραφία έχεις δίκιο. Πρώτη ημέρα στο ανατομίο, πρώτη μέρα στη σχολή, μια ώρα διάλεξη για την εικόνα και το ήθος του ιατρού, τι μου θύμησες. Απαράδεκτος. Δεν γράφω ομως εδω ως ιατρός μόνο, στο στέκι δεν είμαι; Δεν ήθελα να γράψω δοκίμιο, δεν υπάρχει ούτε παράγραφος, ο λόγος μου ήταν προφορικός.
Ήμουν συναισθηματικά φορτισμένος και ακόμα είμαι. Μόλις εχθές έμαθα, οτι γνωστός μου, που δεν εμπιστεύτηκε πριν χρόνια την ιατρική συμβουλή συναδέλφου από το εξωτερικό, οδηγήθηκε σε καθυστερημένη διάγνωση και μετρά εβδομάδες ζωής. . . ( τώρα που το σκέφτομαι το έλεος μάλλον εκεί πήγαινε και άδικα τα ακούσατε )
Αυτό το αναφέρω για να κατανοήσετε πόσο επικίνδυνες είναι οι γενικεύσεις.(α και για να μη με βαράτε που έγραφα 3 τη νύχτα με το ένα μάτι κλειστό μια ώρα έκανα να διαβάσω τις 17 σελίδες όλο και κάτι θα ξέχασα ή θα παρερμήνευσα)

Γιαυτό και δεν θα απαντήσω στις ερωτήσεις σας για ποσοστά. Αφήστε που είμαι σίγουρος οτι αν αναφέρω ποσοστά θα κάνω λάθος μιας και θα πρέπει να συγκρίνουμε πανεπιστήμια και οχι χώρες. Δεν πιστεύω οτι έχει και καμία σημασία το γιατι το αναφέρω παρακάτω. Ζήτησα και ξαναζητώ συγνώμη που παρασύρθηκα.
Για την ιστορία, αφού απο ο,τι βλέπω μετράς τόσο πολύ τους τύπους και όχι την ουσία, στις πανελλήνιες είχα 18 έκθεση. Δεν με εμπόδισε η ικανότητα μου στο γραπτό λόγο να πάρω 10 σε εργασία σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Όμως ας μην το προσωποποιούμε .
Το να είσαι άριστος στην παπαγαλία και να νομίζεις, οτι το ίδιο πρέπει να κάνεις για να γίνεις καλός ιατρός, μάλλον επικίνδυνο ακούγεται. Μήπως κάνω λάθος στο οτι στην εποχή μας η παπαγαλία ηταν το μεγαλύτερο προσόν του άριστου μαθητή;
Επαναλαμβάνω ότι όσοι έχουν σπουδάσει, μεταπτυχιακό, ειδικότητα κτλ στο εξωτερικό, μπορούν να κρίνουν καλύτερα το επίπεδο των σπουδών. Δεν αναφερόμουν μονάχα στις ανατολικές χώρες.
Ξεχνάτε και κάτι άλλο κάποιος που τελείωσε σε αυτές τις χώρες κοπιάζει διπλά και είναι διπλά προσεχτικός γιατι πρέπει να αποδείξει και στους συναδέλφους του και στους ασθενείς οτι δεν είναι ελέφαντας. Η εκπαίδευση του ιατρού συνεχίζεται στην ειδικότητα, δεν τελειώσαμε με τα 6 χρόνια. Εκεί, αν δεν είσαι στο ίδιο επίπεδο με τους ημεδαπούς , δεν προχωράς. Δεν ασκείς την ιατρική ανειδίκευτος.
Για το αγροτικό ιατρείο όπου είσαι ανειδίκευτος, αν θυμάμαι καλά τα έχει πει ο Κάπταιν μια χαρά . Προσθέτω μονάχα οτι η μελέτη που χρειάζεται για να περάσεις τις εξετάσεις του ΔΙΚΑΤΣΑ οχι μονάχα ξεπερνά το πανεπιστημιακό επίπεδο αλλά πολλές φορές πλησιάζει το επίπεδο ειδικότητας. Επίσης οτι δεν προσέχουν οι ημεδαποί τους αλλους, αλλά ο αρχαιότερος τον νέο και όλους μαζί ο επιμελητής κτλ.
Στο αγροτικό ποτέ δεν είσαι μόνος σου. Προχωράς μέχρι εκεί που είσαι απόλυτα σίγουρος και μετά ζητάς βοήθεια. Το κόσκινο λοιπόν υπάρχει και λειτουργεί μια χαρά. Τίποτα δεν είναι στην τύχη και η ασφάλεια του ασθενή εξασφαλισμένη με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό νομίζω απαντά στα ερωτήματα του κοινού. Αλήθεια ποιό είναι το κοινό; Νόμιζα οτι είμαστε μια παρέα , αν ηταν αλλιώς θα έγραφα σε περιοδικό. Και δεν θα έκανα λάθη.

πλάκα κάνω γιατι πολύ το σοβαρέψαμε
Όσο για το αμαρτωλό ΔΙΚΑΤΣΑ συμφωνώ απόλυτα. Μάλιστα είπα οτι στο βωμό του πληθωρισμού ( που για μένα είναι εν μέρη πλασματικός )φτιάχτηκε ενα σύστημα που αδιαφορούσε για την κατάρτιση και εξυπηρετούσε μονάχα τους ημέτερους, με ολα τα επακόλουθα .... Υπήρχε καλύτερη αξιολόγηση από αυτό που ζητούσαν οι απόφοιτοι εξωτερικού, να εξετάζονται μαζί με τους ημεδαπούς σε όλα τα μαθήματα του 6 έτους των ελληνικών πανεπιστημίων, αλλά ανώνυμα και χωρίς καμία δυνατότητα να ξεχωρίσουν από το πλήθος; Γιατί κανένας δεν το δέχθηκε; Γιατι το αναφέρω; Για να δείξω για μια ακόμα φορά πως λειτουργει το ιατρικό κατεστημένο, δεν είμαι εκτος θέματος. Έμένα μου πήρε πολλά χρόνια να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί στην Ελλάδα και είμαι σίγουρος οτι έχω πολλά ακόμα να μάθω.Καθώς και οτι ο κάπταιν καταλαβαίνει ακόμα περσσότερα απο οσα εγώ.
Αναρωτηθήκατε ποτέ, αφού υπάρχει πληθώρα γιατι στα νησιά και γενικότερα στην επαρχία δεν υπάρχουν ψυχίατροι, ρευματολόγοι, γυναικολόγοι κτλ.; Γιατι δεν αρκούν οι ιατροί για να βγουν οι εφημερίες και μεγάλα νοσοκομεία καταφεύγουν σε συμβάσεις 2 ετών; Γιατι δεν αρκούν οι ΜΕΘ γιατι οι ΜΑΦ είναι ανύπαρκτές. Πόσοι ιατροί κρατάνε 3 και παραπάνω θέσεις εργασίας;
Αυτά καλώς σας βρήκα και ελπίζω να γνωριστούμε καλύτερα αν και λόγο περιορισμένου χρόνου θα χάνομαι κατά διαστήματα.