Eτάξει, δεν θα υποχρεωθώ εγώ να υπερασπιστώ όλους τους γιατρούς τους κόσμου, όμως νομίζω οτι είμαστε 1000% υπερβολικοί σε όλα.
Κανένας λόγος να υπερασπιστείς όλους τους γιατρούς... Το "όλους" είναι "τσουβάλιασμα" και δε νομίζω πως χρειάζεται να μιλάμε για όοολους...
Γιατί ασχολούμαστε μόνο με τον "κακό" γιατρό που θα κάνει λάθος, ή θα πάρει φακελάκι ή δεν θα κάνει σωστά τη δουλειά του, και όχι με όλες τις άλλες εργασιακές ομάδες; Μήπως ο γιατρός διαφέρει σε κάτι ή μήπως κινείτε σε άλλη σφαίρα από όλους τους άλλους; Δεν σας έτυχε ποτέ να ¨λαδώσετε¨κανέναν άλλον δημόσιο λειτουργό, ή μήπως δεν είναι οι πολεοδομίες οι ναοί της διαφθοράς;
Η απάντηση είναι πολύ απλή: Γιατί το τόπικ είναι σχετικό με την ιατρική
Και γιατί ποτέ δεν αναφέρθηκε μια περίπωση από κάποιον όπου να συγχέρει το γιαρό του για τη σωστή αντιμετώπιση σε κάτι;
Εμένα ο γιατρός μου με έσωσε από βέβαιο θάνατο. Δεν το έχω πει, μια και δύο...οκτακόσιες φορές το έχω πει

Συνηθίζουμε να μιλάμε για τα άσχημα γιατί αυτά είναι που μας τρομάζουν και μας απασχολούν και νιώθουμε την ανάγκη να τα αλλάξουμε.
Αλοίμονο, δεν έχουμε (έχω) κανένα αποθυμένο με τους γιατρούς, κάθε άλλο! αλλά να μην κουβεντιάσουμε για τα άσχημα του συστήματος?
Μα ακόμα και τα εμβόλια που κάναμε μωρά στο γιατρό δεν τα χρωστάμε;
Don't get me started με τα εμβόλια...
Γιατί θεωρούμε μια σωστή αντιμετώπιση ως δεδομένη, και κατηγορούμε τους πάντες αν κάτι δεν πάει καλά;
Δεν τη θεωρούμε δεδομένη αλλά την ποθούμε! Ε κακό είναι να πηγαίνεις στο γιατρό με τον πόθο να σε κάνει καλά?

Άλλο πάλι κι αυτό!
Ολοι έχουμε την απαίτηση από το γιατρό να μας κάνει καλά, πόσοι από εμάς όμως έχουμε το κουράγιο να ακούσουν μια αλήθεια;
"Φίλε μου δεν μπορείς να γίνεις καλά, η ασθένειά σου εξελίσεται δυσάρεστα"
Είναι καλύτερα δηλαδή να σε βάλει στο νοσοκομείο και να δοκιμάσει επάνω σου ότι περνάει απ΄το μορφωμένο κεφάλι του, να σε χρεώσει αντίστοιχα και μετά να πεθάνεις? Δε σας καταλαβαίνω...
Μακάρι να είχαμε γιατρούς που να έλεγαν "Φίλε μου εγώ δεν ξέρω να σε κάνω καλά, η ασθένειά σου εξελίσεται δυσάρεστα και δεν θέλω να σε ταλαιπωρώ τσάμπα..."
Στο κάτω-κάτω καλύτερα να περάσεις τις τελαυταίες σου ώρες στο σπίτι κοντά στους δικούς σου και όχι σε κάποιο απρόσωπο δωμάτιο κάποιου αφιλόξενου νοσοκομείου...
Αν εσύ (π.χ.) πίνεις, καπνίζεις, τρως ό,τι θέλεις, και ό,τι να'ναι, έρχεσαι στα 50 σου μισό βήμα πριν το έμφραγμα, και δεν είσαι διαθετειμένος να αλλάξεις συμπεριφορά, εγώ τι μπορώ να κάνω;
Επιτέλους συμφωνούμε!
Να τι διάβαζα σήμερα το πρωί καθώς ερχόμουν στη δουλειά:
Ενας στους τρεις Ελληνες καταναλώνει καθημερινά φάρμακα
Επειδή αρχίζω να νιώθω ότι μονοπωλώ το θέμα και επειδή δεν έχω γινάτι απέναντι στους γιατρούς και στην ιατρική επιστήμη, σταμάω εδώ.
Υπάρχουν άριστοι επιστήμονες που πραγματικά προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, όπως σε όλα τα επαγγέλματα. Υπάρχουν όμως και κακοί επαγγελματίες και επειδή μιλάμε για ΙΑΤΡΙΚΗ (για την υγεία μας δηλαδή) μας πειράζει κομματάκι περισσότερο. (Όπως μας πειράζει πολύ και ο κακός ΔΑΣΚΑΛΟΣ).
Αυτό που γράφει το άρθρο είναι το σημαντικό. Πως θα εκπαιδευτούμε όλοι να καταναλώνουμε λιγότερα φάρμακα...