• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Το αδίστακτο κατεστημένο της ιατρικής και της φαρμακοβιομηχανίας

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Λοιπόν επειδή εγώ θα τρελαθώ, αυτό περί εντατικής το άκουσα πριν λίγες μέρες στην εκπομπή του Λαζόπουλου και φυσικά αφορούσε την Επικαιρότητα!!

Ψάχνοντας τώρα να βρω τη σχετική είδηση στο ιντερνετ, έπεσα πάνω σε άρθρο της Ελευθεροτυπίας γραμμένο το 2003 που γράφει τα ίδια πράγματα με αυτά που άκουσα προχτές εν έτει 2008!!!!! Είναι δυνατόν?!! :mad:


Φονική η έλλειψη κλινών στην εντατική
Της ΣΟΦΙΑΣ ΝΕΤΑ

Πολλές ανθρώπινες ζωές χάνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας εξαιτίας της έλλειψης κλινών εντατικής θεραπείας, ενώ πολλοί ασθενείς, που αναγκαστικά νοσηλεύονται σε κοινές κλίνες, παρουσιάζουν μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο σημαντικά προβλήματα ή και μόνιμες αναπηρίες.

Από τις περίπου 600 κλίνες εντατικής θεραπείας σε όλη την Ελλάδα, οι 150 παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ η χώρα μας, με τους πλέον συντηρητικούς υπολογισμούς, χρειάζεται άμεσα 3.000 πρόσθετες κλίνες ΜΕΘ, όχι για να φτάσει στα διεθνή επίπεδα, αλλά για να καλύψει στοιχειωδώς τις ανάγκες της.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες στατιστικές, το ποσοστό διάσωσης γενικά των ασθενών που εισέρχονται στις ΜΕΘ της χώρας μας είναι 70-80% και ειδικότερα των ασθενών με βαρύ τραύμα 90%. Ομως, υπάρχουν νοσοκομεία σε ολόκληρες περιοχές της Ελλάδας που λειτουργούν χωρίς καμία κλίνη εντατικής θεραπείας.

Η κατάσταση σήμερα στη χώρα μας είναι τραγική, τόνισε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, δίνοντας τα παραπάνω στοιχεία, ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας και Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Macgill του Καναδά Χαράλαμπος Ρούσσος, διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού» και διοικητής του Ιδρύματος Εντατικής Θεραπείας και Επείγουσας Ιατρικής ΘΩΡΑΞ.

Ειδικότερα ανέφερε ότι, ενώ διεθνώς η τάση είναι να αυξηθούν οι κλίνες της εντατικής οποιασδήποτε μορφής στο μισό περίπου των κλινών ενός γενικού νοσοκομείου και ενώ οι ΗΠΑ έχουν φτάσει στο 20-30% και η Ευρώπη στο 15-20%, η χώρα μας βρίσκεται μόλις στο 2%!

Ομως, ακόμη και αυτές οι λίγες μονάδες που λειτουργούν είναι πλαισιωμένες με το 1/3 του απαιτούμενου νοσηλευτικού προσωπικού, με άμεση επίπτωση στη θνησιμότητα των ασθενών.

Η ανάπτυξη της εντατικής θεραπείας στην Ελλάδα είναι εθνική ανάγκη, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρούσσος, «για την άσκηση της σύγχρονης ιατρικής, για την αντιμετώπιση του βαριά άρρωστου τραυματία, του καρδιοπαθούς, των νεογνών και πλείστων άλλων περιπτώσεων που αφορούν όλο το φάσμα των ηλικιών, από τη βρεφική μέχρι την τρίτη ηλικία». Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο καθηγητής παρουσίασε τους σκοπούς και τη δεκάχρονη δράση του Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ, που γεννήθηκε μετά την επιτυχή έξοδο του Οδυσσέα Ελύτη από τη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού». Το έμβλημα μάλιστα του Ιδρύματος είναι ένας πίνακας του Ελύτη, που ο ίδιος δώρισε στο Ιδρυμα.

Μέχρι σήμερα, τόνισε, το Ιδρυμα, με τη συνδρομή πολλών ευαίσθητων συμπολιτών μας, έχει ήδη αναπτύξει από τη σύστασή του, κυρίως στον «Ευαγγελισμό», πολυποίκιλη δράση, διαθέτοντας εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές σε υποδομή, εκπαίδευση και έρευνα.

Στόχος μας, πρόσθεσε, είναι το Ιδρυμα να έρθει αρωγός στην προσπάθεια του κράτους για την ανάπτυξη της υποδομής, της έρευνας και της εκπαίδευσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο χώρο της εντατικής θεραπείας, καθώς και να κινητοποιήσει την κοινωνία μας για να συμβάλει ώστε, σε όλη την Ελλάδα, όπου υπάρχουν ανάγκες, να αναπτυχθούν κλίνες ΜΕΘ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 10/10/2003
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

deadhead_pirate

Περιβόητο μέλος

Ο deadhead_pirate αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,774 μηνύματα.
Όχι Καπιτάν, ακόμα κι αν "κρατάω το κοντάρι", δεν το κραδαίνω εναντίον σου ή εναντίον της Ιατρικής αλλά ενάντια σε κάθετί που χρίζει βελτιστοποίησης και κάθαρσης στο χώρο αυτό.
Μόλις πριν από λίγες μέρες πέθανε ένα παιδάκι επειδή δεν υπήρχαν αρκετές θέσεις στην εντατική...
Γεγονότα σαν αυτό, πρέπει να μας προβληματίζουν όλους θαρρώ. Όλοι πρέπει να παρουμε τα κοντάρια αλλά να τα στρέψουμε εκεί που πρέπει!

Λοιπόν επειδή εγώ θα τρελαθώ, αυτό περί εντατικής το άκουσα πριν λίγες μέρες στην εκπομπή του Λαζόπουλου και φυσικά αφορούσε την Επικαιρότητα!!

Ψάχνοντας τώρα να βρω τη σχετική είδηση στο ιντερνετ, έπεσα πάνω σε άρθρο της Ελευθεροτυπίας γραμμένο το 2003 που γράφει τα ίδια πράγματα με αυτά που άκουσα προχτές εν έτη 2008!!!!! Είναι δυνατόν?!! :mad:


Φονική η έλλειψη κλινών στην εντατική
Να λοιπόν ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα προς συζήτηση.
Πολύ καλά τα λέει ο κ. Ρούσσος, και η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο σκληρή.
Πρόσφατα διάβαζα ένα άρθρο όπου γιατρός εντατικής μονάδος, ανέφερε χαρακτηριστικά οτι αναγκάζονται να επιλέγουν ποια περιστατικά θα αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα, ώστε να απελευθερωθεί ένα κρεβάτι προκειμένου να μπουν νέα περιστατικά.
Το κράτος δεν έχει τη βούληση να βοηθήσει και αυτό γίνεται σαφές μέρα με την ημέρα.
Ο προηγούμενος υφυπουργός υγείας κ. Γιαννόπουλος, προσπάθησε και πέτυχε μια συμφωνία με κάποια μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία ώστε να παραχωρούνται κρεβάτια εντατικής μονάδας, όποτε αυτό καταστεί αναγκαίο. Λίγους μήνες μετά, όμως το κράτος δεν ήταν συνεπείς στα συμφωνηθέντα και τα ιδιωτικά νοσοκομεία, έσπασαν τη συμφωνία αυτή.
Παράλληλα, δεν γίνεται καμία προσπάθεια να γίνουν νέες μονάδες, όπως δεν γίνεται και καμία προσπάθεια να καλυφθούν οι κενές θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού που διαρκώς αυξάνονται.
Προσωπικά πιστεύω πως υπάρχει μια εσκεμμένη τάση των κυβερνήσεων να ωθήσουν τον κόσμο προς τον ιδιωτικό τομέα, ακόμα και στην υγεία.
Το θεωρώ αισχρό και εγκληματικό.
Κάθε φορά όμως που πάμε να ψηφίσουμε, όλα αυτά τα ξεχνάμε......
Δεν θέλω να πω οτι αυτό μας αξίζει, γιατί αξίζουμε κάτι καλύτερο, αλλά Ιζι και Χάο, πόσοι πιστεύετε οτι νοιάζονται, αν εξαιρέσουμε όσους έχουν δεχθεί το χτύπημα της μοίρας;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Δυστυχώς, το θέμα της έλλειψης κλινών ΜΕΘ, είναι όχι μόνο έντονο, αλλά και πασίγνωστο στη χώρα μας. Το έχουν πει τόσες φορές τα κανάλια, που πλέον θεωρείται κοινοτοπία. Φυσικά, ποτέ δεν έχει γίνει τίποτε, παρά τις εξαγγελίες. Ξέρετε τώρα: Προεκλογικά, όλα τα κόμματα, ιδιαίτερα τα κυβερνητικά, κόπτονται για δύο πράγματα, την Παιδεία και την Υγεία. Τους ακούς και λες, "ε δεν μπορεί, κάτι θα κάνουν μόλις εκλεγούν". Αμ, δε που θα κάνουν!! Θα τ' αφήσουν άλυτα και χρονίζοντα, μην πω πως θα τα χειροτερέψουν κιόλας, για να έχουν να υπόσχονται στις επόμενες εκλογές. Περίπου το ίδιο που συμβαίνει εδώ και μερικές θητείες της βουλής (βολής είπατε; ) με την Ακρίβεια.

Είναι προφανές, όπως λέει και ο Καπετάνιος, ότι δεν υπάρχει καμμία βούληση προς την κατεύθυνση των προβλημάτων της Υγείας στη χώρα μας. Προσέξτε πολύ καλά αυτό που γράφει: Θέλουν να στρέψουν με κάθε μέσο τον κόσμο προς την ιδιωτική υγεία. Όποιος από εσάς είναι ασφαλισμένος του ΙΚΑ και προσπάθησε να πάει στα ιατρεία του να εξεταστεί, το καταλαβαίνει θαυμάσια αυτό. Όποιος χρειάστηκε μια αξονική ή μαγνητική τομογραφία, επίσης.

Για να υπάρξει πολιτική βούληση, πρέπει να υπάρχει και η αντίστοιχη λαϊκή απαίτηση. Όσο δεν δίνουμε εμείς σημασία, τόσο και αυτοί θα συνεχίζουν το βιολί τους. Το παράξενο είναι πως το πρόβλημα της Υγείας στην Ελλάδα αναδεικνύεται συνεχώς μέσα στα 3 πρώτα, από τους ερωτώμενους, σε όλες τις στατιστικές που γίνονται κατά καιρούς, ακόμη και από τη Γιούροστατ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

deadhead_pirate

Περιβόητο μέλος

Ο deadhead_pirate αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,774 μηνύματα.
Για να υπάρξει πολιτική βούληση, πρέπει να υπάρχει και η αντίστοιχη λαϊκή απαίτηση. Όσο δεν δίνουμε εμείς σημασία, τόσο και αυτοί θα συνεχίζουν το βιολί τους. Το παράξενο είναι πως το πρόβλημα της Υγείας στην Ελλάδα αναδεικνύεται συνεχώς μέσα στα 3 πρώτα, από τους ερωτώμενους, σε όλες τις στατιστικές που γίνονται κατά καιρούς, ακόμη και από τη Γιούροστατ.
Μα δεν μπορεί όμως να διαιωνίζεται αυτό. Κάντε κάτι, όλοι σας, όλοι μας επιτέλους.
Ηδη φτάσαμε στο σημείο, όπου η αντιμετώπιση μιας δυσάρεστης κατάστασης στην υγεία ενός ατόμου, εξαρτάται από το πόσο μεγάλο πορτοφόλι έχει.
Μήπως το ίδιο δεν γίνεται και στην Παιδεία; Οσο καλύτερο είναι το φροντιστήριο, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να επιτύχεις.
Δωρεάν Υγεία και Παιδεία λοιπόν.
Οπως λέγαμε παλιά, Αλβανός τουρίστας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lugar

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών. Έχει γράψει 846 μηνύματα.
Θα'θελα πραγματικά να ήξερα ποια είναι η κατάσταση με το νοσηλευτικό προσωπικό, και τα νοσοκομεία.
Θυμάμαι όταν γένναγα στο 'Ελενα. Την στιγμή που γεννάς σε βάζουν όπου έχουν κρεββάτι και την επόμενη αν είσαι τυχερός μπαίνεις στην θέση με βάση το ταμείο σου. Την πρώτη φορά με βάλανε στην β' θέση και όλα ήταν καλά αν και η κακομοίρα η διπλανή που είχε γεννήσει το 3ο παιδί της δυσκολεύτηκε με το long list επισκεπτήριο μου ως πρωτομάνα. Στην 2η γέννα με βάλανε γ' θέση. Συνηθισμένη από την άλλη φορά είχα φέρει πετσέτες, και προσωπικά αντικείμενα αλλά δεν ήξερα ότι στην 3η θέση δεν είχε ούτε χαρτί υγείας (!) ούτε σερβιέττες (!) ούτε σαπούνι (!). Μου έκανε απίστευτη εντύπωση ότι η ταξική διαφορά εντός κρατικού νοσοκομείου είναι τόσο μεγάλη. Σοκαρίστηκα. Και δεν θα το ήξερα λόγω της καλύτερης θέσης που προσφέρει το ταμείο μου αν δεν ήταν η γέννα..............
Επίσης μου κάνει εντύπωση ότι χωρίς συγγενή ή αποκλειστική δεν μπορείς να μείνεις σε νοσοκομείο αν δεν αυτοεξυπηρετείσαι στα πάντα. Δηλαδή δεν υπάρχει προσωπικό να σου βάλει μια πάπια οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Και η τελική απορία μου είναι γιατί τις απαντήσεις στα νοσοκομεία τις δίνουν ώρες που πρέπει να χάσεις άλλη μια μέρα δουλειάς για να τις πάρεις? Δυό μέρες άδεια για να κάνεις pap,κολποσκόπηση (στην καλύτερη περίπτωση γιατί υπάρχουν και μονάδες με πρωτόκολλο να γίνονται χωριστά οι δύο εξετάσεις). Βάλτε μαστογραφία, γενικές εξετάσεις ή ότι άλλο γράψουν οι γιατροί κάθε χρόνο. Πως να το κάνει αυτό ο κάθε εργαζόμενος?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

deadhead_pirate

Περιβόητο μέλος

Ο deadhead_pirate αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,774 μηνύματα.
Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ακόμα χειρότερη από αυτή που περιγράφεις. Εκτός του οτι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα αν δεν έχεις κάποιον συνοδό μαζί σου, ακόμα και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ανεπαρκές. Υπάρχουν περιπτώσεις σε κλινικές όπου στις νυχτερινές βάρδιες αντιστοιχεί μία νοσηλεύτρια σε 30 ασθενείς !!!
Για να μη μιλήσουμε για την ξενοδοχειακή υποδομή που στα περισσότερα νοσοκομεία είναι τριτοκοσμική.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
δεν βλέπω όμως και κανένα γιατρό να κάνει απεργία Ανδρέα μου....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

deadhead_pirate

Περιβόητο μέλος

Ο deadhead_pirate αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,774 μηνύματα.
Μα τι λες τώρα ρε ΚουΕ;
Δεν βλέπεις επειδή οι απεργίες των γιατρών δεν μπορούν να είναι τόσο μαζικές όσο των υπολοίπων κλάδων.
Μέσα στον Απρίλιο και το Μάιο, είχαμε συνεχόμενες κινητοποιήσεις, απεργίες, μέχρι και πορείες στους δρόμους από όλους τους γιατρούς όλων των νοσοκομείων της χώρας. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, είχαμε 48ωρη απεργία (Τρίτη και Τετάρτη).
Αλλά είναι τέτοιος ο κλάδος που δεν μπορεί να κλείσει και το νοσοκομείο. Αμα μου φέρει η μάνα το παιδί με δύσπνοια ή τραυματισμένο από τροχαίο, έξω από την πόρτα των Ε.Ι., μπορώ εγώ να της πω, οτι δεν θα το δω επειδή κάνω απεργία; Οχι βέβαια.
Ούτε χειρουργείο μπορώ να αναβάλλω.
Η απεργία που μπορούμε να κάνουμε εμείς αφορά τα τακτικά ιατρεία μόνο, δηλαδή τα περιστατικά που ο κόσμος έρχεται να εξεταστεί με ραντεβού. Και εκτός όλων των άλλων, δεχόμαστε και την κατακραυγή του κόσμου επειδή περιμένει στην ουρά πολλές ώρες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
μα το ότι εγώ δεν γνωρίζω τις κινητοποιήσεις σας, δεν είναι δικό μου λάθος... αλλά του κλάδου σας
είναι ευθύνη σας να μάθει ο κόσμος το τι πραγματικά συμβαίνει καθώς και για τους λόγους των απεργιών σας ώστε να σας σταθεί δίπλα σας όπως κάνει στις περισσότερες απεργίες

αν εγώ δεν σου πω ότι σήμερα είχε απεργία στην δουλειά μου, την οποία την έκανα για δικό σου κέρδος αδερφέ μου, εσύ πως θα το μάθεις κι από ποιον?
απ το κράτος???
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

deadhead_pirate

Περιβόητο μέλος

Ο deadhead_pirate αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,774 μηνύματα.
Υπήρξαν ανακοινώσεις και δελτία τύπου σε εφημερίδες, παρουσία συναδέλφων σε τηλεοπτικές εκπομπές και συζητήσεις, ρεπορτάζ των τηλεοπτικών καναλιών από τις πορείες, ρεπορτάζ από συναντήσεις εκπροσώπων μας με τον υπουργό, ανακοινώσεις σε εμφανή σημεία στους χώρους των νοσοκομείων, για το κοινό αναφορές σε διάφορες ιστοσελίδες είτε ιδιωτικές, είτε ΜΜΕ.
Αν, υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε και δεν το έχουμε σκεφτεί, ας προτείνει κάποιος.
Αλλωστε, εκτός όλων αυτών, μόνο και μόνο η κατάσταση της υγεία σήμερα, θα έπρεπε να εξαναγκάζει τον κόσμο από μόνο του να ξεσηκώνεται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
δεν βλέπω όμως και κανένα γιατρό να κάνει απεργία Ανδρέα μου....

Τα όσα σου απάντησε ο Καπετάνιος σ' αυτά καλή μου Κουέ, δεν έχω παρά να τα επιβεβαιώσω εκ προσωπικής εμπειρίας.

μα το ότι εγώ δεν γνωρίζω τις κινητοποιήσεις σας, δεν είναι δικό μου λάθος... αλλά του κλάδου σας
είναι ευθύνη σας να μάθει ο κόσμος το τι πραγματικά συμβαίνει καθώς και για τους λόγους των απεργιών σας ώστε να σας σταθεί δίπλα σας όπως κάνει στις περισσότερες απεργίες

αν εγώ δεν σου πω ότι σήμερα είχε απεργία στην δουλειά μου, την οποία την έκανα για δικό σου κέρδος αδερφέ μου, εσύ πως θα το μάθεις κι από ποιον?
απ το κράτος???

Απαντάει διάφορα ο Καπετάνιος σ' αυτό, όμως εγώ θα προσθέσω μια παράμετρο ακόμη, από τη δική μου εμπειρία στο χώρο. Οι συνδικαλιστές των γιατρών είναι κομματικά όργανα και υποστηρίζουν τα συμφέροντα των μεγαλογιατρών κι όχι των γιατρών-εργατών των νοσοκομείων. Δυστυχώς οι μεγαλοσχήμονες φακκελάκηδες, παρά το γεγονός ότι αποτελούν μειοψηφία, ελέγχουν θαυμάσια την κατάσταση. Μη σας πω για τους καθητητάδες!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

deadhead_pirate

Περιβόητο μέλος

Ο deadhead_pirate αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,774 μηνύματα.
Απαντάει διάφορα ο Καπετάνιος σ' αυτό, όμως εγώ θα προσθέσω μια παράμετρο ακόμη, από τη δική μου εμπειρία στο χώρο. Οι συνδικαλιστές των γιατρών είναι κομματικά όργανα και υποστηρίζουν τα συμφέροντα των μεγαλογιατρών κι όχι των γιατρών-εργατών των νοσοκομείων. Δυστυχώς οι μεγαλοσχήμονες φακκελάκηδες, παρά το γεγονός ότι αποτελούν μειοψηφία, ελέγχουν θαυμάσια την κατάσταση. Μη σας πω για τους καθητητάδες!!!
Χωρίς να αποκλείεται και αυτό που λες, ορισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις, αφορούσαν αποκλειστικά τους νοσοκομειακούς γιατρούς και πολύ περισσότερο τους ειδικευόμενους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

WhiteDrum

Διάσημο μέλος

Η Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,786 μηνύματα.
Δεν θα ήθελα να φανώ αθεράπευτα απαισιόδοξη, αλλά ως φοιτήτρια Ιατρικής, άπειρη και αισιόδοξη ακόμα, παρατηρώ τους καθηγητές, τους συμφοιτητές αλλά και άτομα μεγαλύτερων ετών. Ακούω συνεχώς για "παραθυράκια" σε νόμους και "λαδώματα" που επιτρέπουν σε καθηγητές να φέρνουν απ την χ.ψ. κατεστραμένη χώρα που σπουδάζει ιατρική-δινω-εναν-τενεκε-λαδι-και-περναω-μαθημα το παιδι τους και ΤΣΟΥΠ το εμφανιζουν στο πανεπιστημιο! Και μετά από 2 χρόνια μετά την αποφοίτηση το παιδί διδάσκει κιόλας (ε; μα πως ; κτλ κτλ).

Η διαφθορά είναι εμφανής σε πολλούς τομείς που επηρεάζουν την καθημεριν΄λη μας ζωή και είμαστε και μία από τις χώρες με τους πιο διεφθαρμένους πολιτικούς αλλά και πολίτες.

Υπάρχουν γιατροί που θα εξετάσουν μια γυναίκα με όγκο σε μέγεθος πορτοκαλιού στη μήτρα και θα πουν "δεν έχετε τίποτα, φάτε κάτι ελαφρύ και κοιμηθείτε" -γιατροσόφια για νήπεια- και γιατροί συνειδητοποιημένοι που θα βάλουν τα δυνατά τους να θεραπεύσουν τον ασθενή που τους εμπιστεύεται ό,τι πιο πολύτιμο έχει, τη ζωή του.

Φακελάκηδες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν όσο η δοιήκηση των νοσοκομείων είναι διεφθαρμένη. Γνωρίζω -από συγγενικό μου άτομο- ότι αρχίατρος γνωστής κλινικής της Αθήνας πίεζε μια ασθενή να κάνει εγχείρηση να της αφαιρέσει κύστη απ τις ωοθήκες, ενώ άλλος γυναικολόγος (ως δεύτερη γνώμη) γέλασε με την ψυχούλα του, της έδωσε φαρμακευτική αγωγή και η γυναίκα βρήκε την υγειά της.
Αυτό το θέμα πραγματικά δεν έχει τέλος. Κάθε μέρα αναρωτιέμαι, αηδιάζω, κουράζομαι, μισώ, ελπίζω και απελπίζομαι με αυτό που διάλεξα.

Όσο για το ελληνικό σύστημα υγείας, ειλικρινά εαν (ΕΑΝ!!) είχατε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και βλέπατε αδράνεια και αμφιβολία (μα τι περίεργο) εκ μερους Ελλήνων "κορυφαίων" γιατρών θα καθόσασταν στην Ψαροκώσταινα να ψοφήσετε σαν τα σκυλιά;; (συγγνώμη για τις εκφρασεις αλλά δεν κρατιέμαι)
Εδώ και απ τη σχολή παρατηρώ ότι ορισμένα μαθήματα περνιούνται σε στυλ "λοταρία" και "ποντάρετε να δείτε", όπως βασικά μαθήματα : Ανατομία, παθολογία, ΩΡΙΛΑ κτλ κτλ! με ένα 5αράκι λύθηκε το πρόβλημα, 3 μέρες διάβασμα μωρέ και μετά πάμε να λαλακιστούμε στις κλινικές χωρίς σκοπό και αιτία.
Και φωνάζουν μετά στην κλινικη "μας φέρατε τους άχρηστους" "ποιος σε πέρασε νεύρα-αγγεία εσένα;" "τουρίστας είσαι εσύ;"
Αλλά όχι. Αυτοί έχουν το ιατρείο του μπαμπά έτοιμο. Τί τους νοιάζει; Θα είναι και φίλοι με αυτούς που ήρθαν από Μπρατισλάβα και Ω ΤΙ ΕΚΠΛΗΞΗ το πτυχίο τους γράφει Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης! Και τι που ακύρωσαν κάποια παρόμοια πτυχία; Είμαι φίλος του πρύτανη εγώ.

ΑΪ ΣΙΧΤΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Το αδίστακτο κατεστημένο της Ιατρικής, έχει πολλά πλοκάμια, που τόσον καιρό δεν τα έχουμε ακόμη εξαντλήσει.
Ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση της συνομιλήτριας, ειδικά αν την αντιπαραβάλει κανείς με πράγματα που έχουν υποστηρίξει συνάδελφοί της ιατροί στις προηγούμενες σελίδες του θέματος.

Μόνο μια απάντηση από εμένα:
θα καθόσασταν στην Ψωροκώσταινα να ψοφήσετε σαν τα σκυλιά;;

Ναι, αν δεν είχαμε λεφτά ούτε για ταξί μέχρι το νοσοκομείο. Μου θύμισε το παντεσπάνι της Μαρίας Αντουανέτας...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Πάντως δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βλέπεις τον άνθρωπό σου να υποφέρει, να ξέρεις πως δεν είναι καθόλου καλά και να έχεις τραυματιοφορείς ή όπως λέγονται τεσπά να προσπαθούν να τσεκάρουν αν όντως αξίζεις να σου διαθέσουν το ασθενοφόρο που περιμένει κάτω και να σε βασανίζουν και σένα και εκείνον με χίλιες ανούσιες ερώτησεις που ούτως ή άλλως δεν μπορείς να απαντήσεις, πολύ απλά γιατί δεν είσαι ιατρός! Και συν τοις άλλοις πρέπει και να τους βλέπεις να προσπαθούν να σηκώσουν έναν άνθρωπο που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να σηκωθεί και γι' αυτο τους κάλεσες εξαρχής! Και όταν τελικά φτάνεις στο νοσοκομείο να καταλαβαίνεις πως τους παίρνει τρεις ώρες να αποφασίσουν να βάλουν στο χειρουργείο άνθρωπο που έχει υποστεί ρήξη κοιλιακής αορτής μόνο και μόνο γιατί πρέπει να το αναλύσουν και να το συζητήσουν όσο δεν πάει πριν το προχωρήσουν.. Τι την θες την Ιατρική ρε άνθρωπε αν δεν μπορείς να πάρεις αποφάσεις γρήγορα; Ας πήγαινες να γίνεις ελεγκτης τραίνων αν ήθελες να έχεις τον χρόνο σου να σκεφτείς!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

vendetta

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Thor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, επαγγέλεται Ξεναγός και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,275 μηνύματα.
Δικαίωση του «επίμονου κηπουρού» 9 χρόνια μετά

Οταν πριν από εννέα χρόνια χτύπησε το τηλέφωνο στο δικηγορικό γραφείο του στο Κονέκτικατ, ο Ρίτσαρντ Αλτσουλερ νόμιζε ότι κάποιος τον κοροϊδεύει. Στην άλλη άκρη της γραμμής ένας νεαρός δικηγόρος από τη Νιγηρία, με το δυσκολοπρόφερτο όνομα Ετίγκουε Οουο, άρχισε να του διηγείται μια τρελή ιστορία για παράνομες δοκιμές φαρμάκων και τελικά να του ζητεί βοήθεια για να καθίσει στο σκαμνί το φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer. Τη διαδικασία μάλιστα είχε ήδη ξεκινήσει ο γενικός εισαγγελέας της πρωτεύουσας της Νιγηρίας, Λάγος. Ο κ. Αλτσουλερ δέχτηκε τελικά την πρόκληση, η μήνυση προχώρησε και μετά από σκληρό και πολυετή αγώνα η Pfizer υποχρεώθηκε σε έναν οδυνηρό συμβιβασμό που θα της στοιχίσει 75 εκατομμύρια δολάρια.

Η ιστορία δεν μοιάζει απλώς με σενάριο του Χόλιγουντ, αλλά αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Τζον λε Καρέ να συγγράψει τον «Επίμονο κηπουρό», το βιβλίο που αργότερα έγινε κινηματογραφική ταινία και πραγματεύεται τις δοκιμές φαρμάκων σε ανυποψίαστους πολίτες στην Κένυα.

Το 1996, και ενώ στην πόλη Κάνο της Νιγηρίας βρισκόταν σε έξαρση μια σοβαρή επιδημία μηνιγγίτιδας που είχε σκοτώσει 11.000 ανθρώπους, η Pfizer οργανώνει «ανθρωπιστική αποστολή» αποστέλλοντας στην περιοχή ομάδα γιατρών. Σκοπός τους ήταν να δοκιμάσουν ένα νέο αντιβιοτικό ευρέος φάσματος, το οποίο η εταιρία ήλπιζε να γίνει πρώτο σε πωλήσεις.

Οι γιατροί της Pfizer έστησαν το εργαστήριό τους δίπλα σε ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, που προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τη νόσο με συμβατικά μέσα και αντιβιοτικά. Από το πλήθος των ασθενών που είχε στοιβαχθεί στο νοσοκομείο του Κάνο, οι υπεύθυνοι της Pfizer επέλεξαν 200 άρρωστα παιδιά. Στα μισά χορήγησαν το νέο φάρμακο, ονόματι Trovan, και στα υπόλοιπα ένα αντιβιοτικό ανταγωνιστικής εταιρίας. Εντεκα παιδιά πέθαναν, ενώ υπήρξαν σοβαρές παρενέργειες σε αρκετά από τα υπόλοιπα, τα οποία εμφάνισαν ανεπάρκεια ζωτικών οργάνων.

Οπως ήταν φυσικό, οι γιατροί της Pfizer τα μάζεψαν όπως όπως και εγκατέλειψαν τη χώρα μέσα σε δύο εβδομάδες και η ιστορία θα είχε παραμείνει άγνωστη χωρίς την επαγγελματική ευσυνειδησία του υπαλλήλου της εταιρίας Χουάν Βάλτερσπιλ. Δεκαοκτώ μήνες μετά το συμβάν, ο κ. Βάλτερσπιλ στέλνει μία επιστολή στο διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Γουίλιαμ Στιρ, καταγγέλλοντας ότι στη Νιγηρία καταστρατηγήθηκαν οι ηθικοί κανόνες. Ο κολοσσός «επιβράβευσε» τον υπάλληλό του απολύοντάς τον την επόμενη κιόλας ημέρα και λίγο μετά άρχισαν οι μηνύσεις από γονείς των παιδιών που είχαν λάβει το Trovan.

Η εταιρία στήριξε την υπερασπιστική γραμμή της στο ότι είχε λάβει σχετική έγκριση από τις αρχές της Νιγηρίας και από τις οικογένειες όσων παιδιών έλαβαν το φάρμακο. Όμως, το έγγραφο της έγκρισης που παρουσίασε, αποδείχθηκε ότι είχε συνταχθεί και υπογραφεί ένα χρόνο μετά τις δοκιμές. Η Pfizer προσπάθησε να επιμηκύνει όσο περισσότερο μπορούσε τη διαδικασία στα δικαστήρια, αλλά τελικά πριν από μερικές ημέρες αναγκάστηκε να συμβιβαστεί σε δικαστήριο της Νιγηρίας.

Οι… επίμονοι δικηγόροι όμως δεν σταματούν εδώ και, όπως δηλώνουν, είναι έτοιμοι να συνεχίσουν την υπόθεση στα αμερικανικά δικαστήρια, αφού πριν από τρεις μήνες έγινε δεκτή σχετική αίτηση στο εφετείο της Νέας Υόρκης. Οσο για το Trovan, δεν κατάφερε ποτέ να γίνει πρώτο σε πωλήσεις. Στην Ευρώπη απαγορεύτηκε και στις ΗΠΑ τελικά αποσύρθηκε.

Πηγή : https://www.e-tipos.com/newsitem?id=84306

Και να σκεφτεί κανείς ότι όταν είδα την ταινία νόμιζα ότι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μυθιστόρημα... :confused:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Neraida

Επιφανές μέλος

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13,073 μηνύματα.
Ερευνητες του Πανεπιστημιου Αλμπερτα στο Εντμεντον του Καναδα με επικεφαλη τον Ελληνα Δρ.Ευαγγελο Μιχαλακη παρουσιασαν το φαρμακο D.C.A, το οποιο σκοτωνει μονο καρκινικα κυτταρα και δεν επηρεαζει τα υγειη.
Εχουν γινει δοκιμες σε ζωα, οπως επισης και σε ανθρωπινα κυτταρα που καλλιεργηθηκαν ομως σε δοκιμαστικους σωληνες και το D.C.A επιτυχως καταφερε να συρρικνωσει τον καρκινικο ογκο πανω απο 70%.



Αυτο το βιντεο ανεβηκε στο διαδικτυο το 2007.

Ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών του αντικαρκινικού D.C.A.

Επιστολή από τον Δρ. Ευάγγελο Μιχαλάκη
Οκτώβριος 2008


Αγαπητοί φίλοι,

Αυτή η επιστολή είναι μια σύντομη ενημέρωση σχετικά με τα τεκταινόμενα των ερευνών μας για το D.C.A. εδώ στο Πανεπιστήμιο της Αλμπερτα.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη και την εκτίμηση μας για την υποστήριξή σας στη προσπάθεια για χρηματοδότηση των ερευνών. Διαμέσου δωρεών σε αυτήν την ιστοσελίδα και από φιλανθρωπικούς οργανισμούς καταφέραμε να επεκτείνουμε τις βασικές επιστημονικές μας προσπάθειες όπως επίσης και την έναρξη και πραγματοποίηση δυο Κλινικών δοκιμών στο Εντμοντον (Καναδά). Σε συνεργασία με το ινστιτούτο Cross Cancer και το συμβούλιο της Αλμπερτα για τον καρκίνο, πραγματοποιούμε Κλινικές δοκιμές σε ασθενείς με στερεούς όγκους που απέτυχαν να εξαφανιστούν με τις συνηθισμένες θεραπείες, καθώς και σε ασθενείς με κακοήθεις όγκους στον Εγκέφαλο. Οι στόχοι αυτών των δοκιμών είναι να καθορίσουν την ασφάλεια του D.C.A. ως καινοφανούς θεραπείας ενάντια στον καρκίνο. Προσπαθούμε να καθορίσουμε την σωστότερη δόση και να ερευνήσουμε πιθανές παρενέργειες, όπως αλληλεπιδράσεις με άλλες θεραπείες και φάρμακα καθώς και διάφορες τοξικότητες. Αυτό είναι απαραίτητο να γίνει προτού προχωρήσουμε σε πιο συγκεκριμένες δοκιμές για να τεστάρουμε την αποτελεσματικότητα αυτού του φαρμάκου στη θεραπεία ενάντια του καρκίνου. Έχουμε εγγράψει πάνω από τα μισά από τα επιλεγμένα μέλη ασθενών σε αυτές τις δοκιμές και αρχίζουμε να κερδίζουμε πολύτιμη εμπειρία. Και η πρόοδος και τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των δοκιμών είναι υποσχόμενα, αν και τα λεπτομερή αποτελέσματα αυτών των δοκιμών θα δημοσιευτούν σε ιατρικά περιοδικά, αφού ολοκληρωθούν.

Είμαστε πολύ ενθαρρυμένοι από αυτά τα πρώτα αποτελέσματα, και τώρα ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε επιπρόσθετες κλινικές δοκιμές, στο Έντμοντον και σε συνεργασία με άλλα Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο.

Είμαστε επίσης ικανοποιημένοι που βλέπουμε άλλους ερευνητές να έχουν ξεκινήσει να συμμερίζονται τον ενθουσιασμό μας με το D.C.A. Αρκετές πρόσφατες μελέτες ανάφεραν τα ίδια αποτελέσματα με τα δικά μας. Αυτά συμπεριλαμβάνουν κάποιες εργασίες που προτείνουν ότι το D.C.A. παρουσιάζει αντι-καρκινική δράση σε καρκίνους της μήτρας και του προστάτη (βλέπετε τις αναφορές στο τέλος αυτής της επιστολής). Μολαταύτα πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτά τα πειράματα (από αυτές τις ομάδες) δεν έγιναν σε πραγματικούς ασθενείς αλλά σε ζώα του εργαστηρίου και δοκιμαστικούς σωλήνες, και έτσι η δυνατότητα εφαρμογής αυτών των αποτελεσμάτων σε ανθρώπινη ασθένεια δεν έχει ακόμα καθοριστεί. Κάνουν παρόλο αυτά την ανάγκη για επιπλέον Κλινικές δοκιμές ακόμα πιο επιτακτική. Επαναλαμβάνουμε τέλος ότι λόγω της απουσίας γνώσης σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα αυτού του φαρμάκου σε ανθρώπους, δεν θα ήταν σοφό να λάβετε αυτή τη θεραπεία δίχως την επίβλεψη ειδικών και εκτός των Κλινικών δοκιμών.

Εκ μέρους των πολλών ανθρώπων εδώ στο Πανεπιστήμιο της Αλμπερτα που συνεχίζουν την μελέτη πάνω στο D.C.A.,

Σας ευχαριστούμε πολύ!
Επισης ο επισημος ιστοτοπος για το D.C.A του Πανεπιστημιου Αλμπερτα : https://www.depmed.ualberta.ca/dca/

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

SPEIO

Νεοφερμένος

Η SPEIO αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 21 μηνύματα.
Θέμα: πανδημία κέρδους

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από μαλάρια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια κουνουπιέρα.
Οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γιʼαυτό.

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένα σιρόπι των 25 σέντς.

Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γιʼ αυτό.

Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες με φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο.
Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα.

Είναι κάποια χρόνια που εμφανίστηκε η γνωστή πια γρίπη των πουλερικών.

Παγκοσμίως οι δημοσιογράφοι μας πλημμύρισαν με πληροφορίες, πανικό, σήματα κινδύνου.

Επιδημία, η πιο επικίνδυνη απʼ όλες, μια πανδημία!!!
Μιλάγανε μόνο για την τρομακτική αυτή ασθένεια των πουλερικών.
Και βέβαια, η γρίπη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο μόλις 250 ατόμων παγκοσμίως. 250 θάνατοι σε 10 χρόνια, δηλαδή αναλογικά 25 θάνατοι το χρόνο.

Η κοινή γρίπη σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπων το χρόνο παγκοσμίως.

Μισό εκατομμύριο έναντι 25.

Για ένα λεπτό. Τότε γιατί τόση φασαρία με τη γρίπη των πουλερικών;

Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας «κόκορας», ένας κόκορας με μεγάλο λειρί.

Η διεθνής φαρμακευτική **** με το πασίγνωστο **** της πούλησε εκατομμύρια δόσεων στις Ασιατικές χώρες.


Ακόμα και αν το *** έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα, η Βρετανική Κυβέρνηση αγόρασε 14 εκατομμύρια δόσεις για την πρόληψη του πληθυσμού της.


Με την γρίπη των πτηνών, η **** και η ****, οι δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με αντιγριππικά, κέρδισαν χιλιάδες εκατομμύρια δολάρια.


Πρώτα με τα πουλερικά και τώρα με τα χοιρινά.

Ναι, τώρα ξεκίνησε η ψύχωση της γρίπης των χοίρων. Και όλοι οι δημοσιογράφοι του κόσμου μιλάνε μόνο γιʼαυτό.

Πια δεν λένε τίποτα για την οικονομική κρίση ούτε τους βασανισμένους στο Guantánamo.


Μόνο για τη γρίπη των χοίρων.


Και διερωτώμαι: αν πίσω από τα πτηνά υπήρχε ένας «κόκορας», πίσω από τα γουρουνάκια να μην υπάρχει ένα «μεγάλο γουρούνι»;


Ας δούμε τι λέει ένας υπεύθυνος των εργαστηρίων της ****.
****: Εμάς μας απασχολεί πολύ αυτή η πανδημία, τόσος πόνος, γιʼ αυτό δίνουμε στην αγορά το θαυματουργό ****.


- Και πόσο πωλείται το «θαυματουργό» ****;

- Λοιπόν, είναι 50 δολάρια το κουτί.

- 50 δολάρια το κουτί με τις κάψουλες;

- Πρέπει να καταλάβετε κυρία ότι τα θαύματα πληρώνονται ακριβά.

- Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτές οι εταιρείες βγάζουν μεγάλα κέρδη από τον δικό μας πόνο.

Η εταιρεία ***** της Β. Αμερικής έχει την πατέντα του Tamiflú.
Ο κύριος μέτοχος αυτής της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία προσωπικότητα της αριστερής πολιτικής, τον ******, υπεύθυνο για τον πόλεμο κατά του Ιράκ.

Οι μέτοχοι των φαρμακευτικών **** και **** τρίβουν τα χέρια τους, είναι ευτυχείς με τις πωλήσεις τους, που για άλλη μια φορά φέρουν εκατομμύρια, του αμφίβολου ****. Η πραγματική πανδημία είναι η απληστία, τα τεράστια κέρδη αυτών των ιδιοτελών της υγείας.

Δεν αρνούμαστε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η κάθε χώρα.

Αλλά αν η γρίπη των χοιρινών είναι μια φοβερή πανδημία απʼ ό,τι λένε τα μέσα ενημέρωσης, εάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια, γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της; Να απορρίψει τις πατέντες της **** και της ***** και να κάνει διανομή δωρεάν γενικών φαρμάκων σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές. Αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

chronis_25

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟ ΑΔΩΝΙ! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Πυροσβέστης. Έχει γράψει 1,200 μηνύματα.
Δυστυχώς όταν ακούς ότι στα πιο κερδοφόρα κυκλώματα μετά το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών βρίσκεται το κύκλωμα των φαρμακευτικών, καταλαβαίνεις τι είναι η γρίπη των χοίρων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ophelia

Διάσημο μέλος

Η Μάρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,434 μηνύματα.
Bασικά, αυτό με την γρίπη των χοίρων πάει πολύ πίσω...στο 1976 νομίζω. Τότε είναι που είχε πρωτοακουστεί για την ασθένεια και στις ΗΠΑ (επί Φορντ ακόμα) είχαν γίνει μαζικοί εμβολιασμοί για να αποφευχθεί η πανδημία. Αλλά τελικά ήταν φιάσκο και μάλιστα το τότε εμβόλιο είχε προκαλλέσει και πολύ σοβαρές νευρολογικές διαταραχές σε όσους το έκαναν γιατί δεν είχαν γίνει κλινικές μελέτες για τις παρενέργειες, καλή ώρα... :worry::confused:

https://www.iospress.gr/ios2009/ios20090503.htm
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
    • *
  • Φορτώνει...
Top