qwertyuiop
Διάσημο μέλος

Και με ποια επιχειρήματα -αν- θα ανακοινώσεις στην τότε γυναίκα σου ότι θα δώσεις το επίθετό σου, αν επιτρέπεται;![]()
Θα πω ότι εμείς στην Κρήτη-στον πρωτότοκο-δίνουμε το όνομα και το επίθετο του παππού (από τη μεριά του πατέρα) και το θέμα έληξε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος

Θα πω ότι εμείς στην Κρήτη-στον πρωτότοκο-δίνουμε το όνομα και το επίθετο του παππού (από τη μεριά του πατέρα) και το θέμα έληξε.![]()
μην το πάρεις προσωπικά αλλά κάτι τέτοια κατάλοιπα του παρελθόντος είναι που κάνουν οικογένειες να σκοτώνονται πάνω από ένα - υγιέστατο - παιδί.
Και όταν βλέπω τέτοια πράγματα [έχω και στην έμμεση οικογένεια μου παράδειγμα που ο παππούς που θα έβγαινε το παιδί με ίδιο ονοματεπωνυμο με αυτόν, κόντεψε να διαλύσει το μυστήριο όταν συνειδητοποίησε ότι εκτός από το δικό του όνομα οι γονείς είχαν διαλέξει να δώσουν και 2ο όνομα στο παιδί τους και έτσι δεν θα ήταν identical παππούς και εγγονός] αναρωτιέμαι... "δλδ το όνομα κάνει το παιδι/εγγόνι? Δεν τους αρκεί γ*μω την τρέλα μου αυτό το χαρούμενο μουτράκι ζωγραφισμένο πάνω σε ένα ΥΓΙΕΣ παιδί?"
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Neraida
Επιφανές μέλος

Μεγαλωνουμε με αυτες τις παραδοσεις ολοι μας.
Οσοι εχουν κολλημενα μυαλα, επιμενουν με μανια στη συνεχεια αυτων.
Μεταμοσχευση εγκεφαλου χρειαζονται, πραγμα δυσκολο βεβαια, αλλα απο την αλλη ο καθενας κανει τις επιλογες του!

qwertyuiop
Διάσημο μέλος

μην το πάρεις προσωπικά αλλά κάτι τέτοια κατάλοιπα του παρελθόντος είναι που κάνουν οικογένειες να σκοτώνονται πάνω από ένα - υγιέστατο - παιδί.
Και όταν βλέπω τέτοια πράγματα [έχω και στην έμμεση οικογένεια μου παράδειγμα που ο παππούς που θα έβγαινε το παιδί με ίδιο ονοματεπωνυμο με αυτόν κόντεψε να διαλύσει το μυστήριο] αναρωτιέμαι... "δλδ το όνομα κάνει το παιδι/εγγόνι? Δεν τους αρκεί γ*μω την τρέλα μου αυτό το χαρούμενο μουτράκι ζωγραφισμένο πάνω σε ένα ΥΓΙΕΣ παιδί?"
Δεν είπα εγώ να σκοτωθούμε βρε!
(Γι' αυτό που θα πω τώρα θα φάω κράξιμο)
Απλά θέλω τα παιδιά μου να συνεχίσουν να κρατάνε το όνομα της οικογένειας. Α, και κάτι ξέχασα να σημειώσω... αν βγει και κανά κορίτσι, (πράγμα σχεδόν απίθανο καθώς η αρρενογένεια είναι κληρονομική), τότε μετά χαράς να πάρει το επίθετο της συζύγου!
(καλά ε, είμαι και γ*μώ τους μέντιουμ... πώς τα σκέφτομαι από τώρα αυτά

Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος

Δεν είπα εγώ να σκοτωθούμε βρε!
(Γι' αυτό που θα πω τώρα θα φάω κράξιμο)
αν όμως η γυναίκα έχει άλλη γνώμη θα την "πείσεις" να αλλάξει γνώμη...
whateva...
εδώ σκοτώνονται οικογένειες για το μικρό όνομα του παιδιού, περιμένω εγώ να βρω λογική για το επίθετο [μην το πάρεις προσωπικά αντιπροσωπεύεις τόσο μεγάλο δειγμα πληθυσμού με αυτά που λες που τελικά γενικοποιείται...]...
α... και κάτι ακόμα... η έλλειψη αρρενογένειας δεν είναι ασθένεια...

qwertyuiop
Διάσημο μέλος

αν όμως η γυναίκα έχει άλλη γνώμη θα την "πείσεις" να αλλάξει γνώμη...
whateva...
εδώ σκοτώνονται οικογένειες για το μικρό όνομα του παιδιού, περιμένω εγώ να βρω λογική για το επίθετο [μην το πάρεις προσωπικά αντιπροσωπεύεις τόσο μεγάλο δειγμα πληθυσμού με αυτά που λες που τελικά γενικοποιείται...]...
α... και κάτι ακόμα... η έλλειψη αρρενογένειας δεν είναι ασθένεια...![]()
Αυτό που θέλω να πω είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λες.

Πώς θα την πείσω? Σου έχω πει ότι οι σχέσεις μου με την Γκεστάπο είναι πολύ καλές?

Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος

Αυτό που θέλω να πω είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λες.
Πώς θα την πείσω? Σου έχω πει ότι οι σχέσεις μου με την Γκεστάπο είναι πολύ καλές?![]()
![]()
ετυμολογικά (ομολογώ δεν την γνωρίζω την λέξη) αυτό που έγραψες [και από τα συμφραζόμενα] με έκανε να καταλάβω ότι αρρενογένεια= αρρεν + γενος, ΑΡΑ αυτός που γεννά αγόρια... Και εσύ λες "αν κάνω κορίτσι, που αποκλείεται γιατί γενικά γενάμε αγόρια στο σόι" μπλα μπλα μπλα..
και εγώ είπα ότι η ΕΛΛΕΙΨΗ αρρενογένειας [δλδ, όπως το καταλαβαίνω εγώ, η ΜΗ γέννηση αγοριών] δεν είναι καμιά ασθένεια, γιατί έτσι όπως το είπες ("ααααμα τύχει και κάνω κορίτσι, που ΔΕΝ θα κάνω μπλα μπλα") φάνηκε λες και απαξιώνεις την...γέννηση κοριτσιών ("δεν θα τύχει σε μένα αυτό, εμείς γεννάμε αγόρια!!!")
--Αν η λέξη σημαίνει κάτι άλλο και έχασα το νόημα ζητώ συγγνώμη και θα χαρώ να μου εξηγήσεις και να μάθω μια καινούρια λέξη! ("γηράσκω αει διδασκόμενος" ένα πράμα!

το πως θα την πείσεις δεν ξέρω! (χαριτολογόντας επάνω είπες ότι θα την ....βασανίσεις) Πάντως πολλά γίνονται...
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

crazyhelen
Διάσημο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Oralee
Τιμώμενο Μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Και δεν νομίζω πως πολλά παιδιά θα αφαιρούσαν εύκολα επίθετο - ίσως μόνο αν δεν ήταν καθόλου εύηχο.

+1αναρωτιέμαι... "δλδ το όνομα κάνει το παιδι/εγγόνι? Δεν τους αρκεί γ*μω την τρέλα μου αυτό το χαρούμενο μουτράκι ζωγραφισμένο πάνω σε ένα ΥΓΙΕΣ παιδί?"
qwertyuiop
Διάσημο μέλος

ετοιμολογικά (ομολογώ δεν την γνωρίζω την λέξη) αυτό που έγραψες [και από τα συμφραζόμενα] με έκανε να καταλάβω ότι αρρενογένεια= αρρεν + γενος, ΑΡΑ αυτός που γεννά αγόρια... Και εσύ λες "αν κάνω κορίτσι, που αποκλείεται γιατί γενικά γενάμε αγόρια στο σόι" μπλα μπλα μπλα..
και εγώ είπα ότι η ΕΛΛΕΙΨΗ αρρενογένειας [δλδ, όπως το καταλαβαίνω εγώ, η ΜΗ γέννηση αγοριών] δεν είναι καμιά ασθένεια, γιατί έτσι όπως το είπες ("ααααμα τύχει και κάνω κορίτσι, που ΔΕΝ θα κάνω μπλα μπλα") φάνηκε λες και απαξιώνεις την...γέννηση κοριτσιών ("δεν θα τύχει σε μένα αυτό, εμείς γεννάμε αγόρια!!!")
--Αν η λέξη σημαίνει κάτι άλλο και έχασα το νόημα ζητώ συγγνώμη και θα χαρώ να μου εξηγήσεις και να μάθω μια καινούρια λέξη! ("γηράσκω αει διδασκόμενος" ένα πράμα!)
το πως θα την πείσεις δεν ξέρω! (χαριτολογόντας επάνω είπες ότι θα την ....βασανίσεις) Πάντως πολλά γίνονται...
Mάλλον μπερδέψαμε τα μπούτια μας... τέσπα... μάλλον εγώ δεν κατάλαβα. Αυτό εννοούσα και το κατάλαβα όταν το εξήγησες.
Δεν θεωρώ ότι είναι μειονέκτημα να γεννάς κορίτσια. Απλά το επίθετο θα εκλείψει διότι οι γυναίκες θα πάρουν το επίθετο του συζύγου τους και τα παιδιά του πατέρα τους. Αυτό είναι το μόνο μειονέκτημα.
Να σου δώσω να καταλάβεις, το σόι μου (από την πλευρά του πατέρα μου, από τον οποίο παίρνω το χρωμόσωμα Υ) αποτελείται από 12 άντρες και μόλις 1 γυναίκα. Αν βάλεις και τα παιδιά μέσα, γίνονται 17 αρσενικά και 1 θυληκό!
Molka
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν βρίσκω σοβαρό λόγο να απαιτήσω ΚΑΙ το δικό μου επίθετο ως επίθετο των παιδιών μου. Ίσως να το έκανα αν ο άντρας μου είχε κάποιο φρικτό επίθετο, κάτι που δεν συμβαίνει στην παρούσα. Σε μία τέτοια περίπτωση πάντως (αν τον λέγανε π.χ. Κουραδάκη <-- το έχω δει σε επωνυμία ζαχαροπλαστείου) θα τον υποχρέωνα να το άλλαζε, γιατί δεν θα δεχόμουν ΕΓΩ να με λένε κα Ελένη Κουραδάκη!
[off-topic mode on]Ενημερωτικά και μόνο να πω ότι στην κρητική διάλεκτο κουράδια λέγονται τα πρόβατα, οπότε, σε συνδυασμό με την κατάληξη -άκη, εικάζω ότι εκεί πρέπει να ψάξουμε την ετυμολογία του επιθέτου και όχι στα συγκεκριμένα οργανικά απόβλητα

Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος

Να σου δώσω να καταλάβεις, το σόι μου (από την πλευρά του πατέρα μου, από τον οποίο παίρνω το χρωμόσωμα Υ) αποτελείται από 12 άντρες και μόλις 1 γυναίκα. Αν βάλεις και τα παιδιά μέσα, γίνονται 17 αρσενικά και 1 θυληκό!
κι ο παππούς μου [από το μπάμπα μου] είχε 8 αδέρφια, που όλοι κάναν ΜΟΝΟ αγόρια, ο παππούς μου έδωσε 5 φορές χρωμόσωμα Υ και μόλις μία χρωμόσωμα Χ [ανεξάρτητα αν επέζησαν μόνο 2 αγόρια και η θεία μου] αλλά ο μπάμπας μου έκανε 2 κοράκλες μονάχα ( ε... να αυτοτιμηθώ λίγο

Your point is????

τέσπα τα...γονίδια της δικής μου και της δικής σου οικογένειας δεν έχουν και τόση σημασία στην παρούσα κουβέντα οπότε Let it (both of us) go...
Idril
Πολύ δραστήριο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

Η "μοντέρνα κοινωνία" θα μπορούσε να είχε αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμη στην περίπτωση σου, μιας και θα μπορούσες να είχες πάρει ΚΑΙ της μητέρας σου, και στην πράξη να χρησιμοποιείς περισσότερο αυτό. Απεναντίας, η "παλιά κοινωνία" είναι που σε έκανε να έχεις τόσο απαίσιο επίθετο (παίρνω ως δεδομένο αυτό που λες).Εμενα το επίθετο μου είναι φρικτό, και όταν ήμουν πολύ μικρή ονειρευόμουν τη μέρα που θα παντρευόμουν κάποιον με ανθρώπινο επίθετο και θα απαλλασσόμουν επιτέλους από το δικό μου. Δυστυχώς η μοντέρνα κοινωνία μου τα χάλασε λίγο. Όπως και νάχει σε καμια περίπτωση δε θέλω τα παιδιά μου να πάρουν το επίθετο μου, ούτε στα παιδιά των χειρότερων εχθρών μου δε θα άξιζε να ακούνε τις χοντράδες που άκουγα για χρονια και χρονια εγώ στο σχολειό και μάλιστα για κάτι το ποιο δε μπορούσα να αλλάξω. (να γιατί μονίμως έδερνα κόσμο τότε!)![]()
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 78 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- touvlo
- lugar
- thenutritionist
- camil
- fourkaki
- Zelina
- Alma Libre
- Ariana2018
- giannhs2001
- Forgetit
- tslef8
- fockos
- Κλημεντίνη
- Viedo
- charmander
- Elena345
- Έμμα
- Vold
- Μαυρίκιος
- Jocaste
- Memetchi
- Μάρκος Βασίλης
- Arianara S3
- Meow
- American Economist
- Konstantinos_m
- jj!
- Libertus
- uni77
- DimitraA.
- Athens2002
- JohnGreek
- Εχέμυθη
- panagiotis econ
- Unseen skygge
- hirasawayui
- Nickx
- Ace of Spades
- ΘανάσοςG4
- don_vito
- gedore
- "άσχημο_όνειρο"
- Scandal
- harry akritas
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.