Mercury
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Εγώ λέω ότι έχω ΜΟΝΟ το επίθετο της μητέρας.
Δεν ξέρω κανέναν αλλον που να έχει κάνει κάτι τέτοιο (εκτος απο τον αδερφο μου εννοειται). Οι περισσοτεροι οταν τους το λεω δε με πιστευουν. Οταν πηγα να βγαλω ταυτοτητα και ειπα οτι εχω το επιθετο της μαμας μου με ρωτησαν "καλα, ειναι νομιμο αυτο?"
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mercury
Επιφανές μέλος

Αλλα τελικα δεν επελεξα την ευκολη οδο, και κρατησα το επιθετο του πατερα μου...
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος

Δεν πολυπιστευω ότι πρέπει να το δηλώσεις κατά το γάμο, γιατί όπως είπε και ο Mercury μπορεί και να μην υπάρχει γάμος. Η μπορεί να αλλάξεις γνώμη αργότερα, πολλοί κάνουν παιδιά χρόνια μετά το γάμο και οι αντιλήψεις τους δεν μένουν πάντα ίδιες. Οι δικοι μου παντρεύτηκαν πριν το '83 κι εγώ έχω και τα δύο επώνυμα, άρα πως έγινε?
καλά μην το πιστεύεις από μας.
Ρώτα μια παντρεμένη φίλη σου να στο επιβεβαιώσει!

Ή και την ίδια τη μαμά σου!

πάρε και ένα Link πο η απλοϊκότατη αναζήτηση στο google "πότε δίνεται το επίθετο των παιδιών?" βγάζει
https://www.paidorama.com/Οικογένεια/Νομικά/Το-επώνυμο-του-παιδιού.html
επίσης απο αναζήτηση στο google προκύπτει ότι ο νόμος πρέπει να τροποποιηθηκε κάπου στις αρχές της δεκαετίας του '80
(που επιτράπηκαν οι πολιτικοί γάμοι, που "επετράπη" στη γυναίκα να κρατάει το επώνυμό της (νομίζω το '83 γίναν όλα αυτα)) πιθανόν τότε να έγινε και η αλλαγή σχετικά με τα επίθετα των τέκνων.
edit: στο λινκ έχει κι άλλα, πχ τι γίνεται σε περίπτωση διπλών επωνύμων πατέρα και/ή μάνας, πότε μπορεί να αλλάξει το επώνυμο, νομίζω ότι καλύπτει πολλές περιπτώσεις γενικώς.
edit2: Ο ίδιος κώδικας λέει ότι αν το παιδί είναι εκτός γάμου το παιδί παίρνει αυτομάτως το όνομα της μητέρας και γίνεται ειδική πράξη για την αντικατάσταση του επωνύμου από αυτό του πατέρα ή την πρόσθεση του επωνύμου του πατέρα.
τέσπα ένα κάρο πράγματα λέει και είμαι σίγουρη ότι στο Internet υπάρχουν κι άλλα τόσα παρόμοια άρθρα a simple search solves all questions.
Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως είναι σαφής ο νόμος ότι το επώνυμο δηλώνεται (και οποιαδήποτε αλλαγή στην απόφαση επιτρέπεται) μέχρι την ημέρα του γάμου για τέκνα που γεννιούνται εντός γάμου.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος

Λέω ότι δεν το πολυπιστεύω γιατί οι δικοί μου παντεύτηκαν πριν το '83, άρα με βαση αυτό δεν θα μπορούσα να έχω διπλό επώνυμο. Την μαμά μου δεν μπορώ να την ρωτήσω γιατί έχει πεθάνει και ο πατέρας μου γενικά δεν τα πάει καλά με την γραφειοκρατία και την μνήμη οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να θυμάται τι έγινε τότε. Δεν λέω ότι δεν ισχύει, αλλά κάποιο παραθυράκι θα έχει, δεν μπορει.
συγγνώμη δεν το ήξερα...
In any case... εμείς σου λέμε το νόμο (και προσωπικά εκτός από το νόμο ότι ξέρω από παντρεμένες φιλες).
Τώρα παραθυράκια και λοιπά εις -ακια δεν τα γνωρίζω...
Επίσης άλλο το "δεν το πολυπιστεύω" και άλλο "μπορεί ο νόμος να λέει Α αλλά δεν μπορεί θα υπάρχει τρόπος να κάνεις το Β μέσω κάποιου 'παραθυρου', αν για όποιο λόγο το θες".
Πχ. λεει το ίδιο άρθρο που παρέθεσα ότι αν συντρέχουν λόγοι πχ συνέχισης του ονοματος της οικογένειας της μητέρας ΤΟΤΕ επιτρέπεται να προσθέσεις εκ των υστέρων το μητρικό επώνυμο (αυτό συγκράτησα ως λόγο, πιθανόν να υπάρχουν και άλλοι)
DreamStealer
Δραστήριο μέλος

Απο την αλλη, αυτο με τα δυο επωνυμα δεν το καταλαβαινω, μονο και μονο
για να σου δυσκολευουν την ζωη και να θες να πεις πως λεγεσαι,
και να κανεις ολοκληρη αναφορα.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Ciela
Πολύ δραστήριο μέλος

ας επιλεξουν τα ίδια τα παιδιά ποιό θα πάρουν / χρησιμοποιούν
Isiliel
Επιφανές μέλος

Και στον θρησκευτικό, αλλά και στον πολιτικό μου γάμο, μας έβαλαν να υπογράψουμε χαρτί με το όνομα που θέλαμε να πάρει το παιδί.Ρώτα μια παντρεμένη φίλη σου να στο επιβεβαιώσει!![]()

skylofili
Εκκολαπτόμενο μέλος

αν τον άντρα μου τον λένε στο επώνυμο "Καραγκιόζη" θα προσπαθήσω να τον πείσω να πάρει το παιδί το δικό μου που είναι εύηχο, αλλά και πάλι δεν θα επέμενα..
joka95
Νεοφερμένο μέλος

Guest 209912
Επισκέπτης

Άλλη μια ηλιθια μοντερνια για να συνησφερει στην ασχήμια του σήμερα.
Viedo
Διάσημο μέλος

Τουλάχιστον δεν τίθεται ζήτημα σύγχυσηςΠάντα με παραξενευαν οι άνθρωποι που έχουν δύο επίθετα, το βρίσκω εντελώς χαζό. Όταν κάνουν αυτοί παιδιά τα παιδιά τους κληρονόμουν και τα δύο ονόματα του γονέα; Γιατί αν όχι τότε νομίζω it defeats the whole purpose. Φαντάσου να έχουν και οι δύο γονείς από δύο, το παιδί θα πρέπει να έχει τέσσερα. Σαν Βυζαντινή δυναστεία της πτώσης Κωνσταντίνος Δούκας Άγγελος Κομνηνός Παλαιολόγος ο ΧΙΙ.

Μαυρίκιος
Διάσημο μέλος

Πάντα με παραξενευαν οι άνθρωποι που έχουν δύο επίθετα, το βρίσκω εντελώς χαζό. Όταν κάνουν αυτοί παιδιά τα παιδιά τους κληρονόμουν και τα δύο ονόματα του γονέα; Γιατί αν όχι τότε νομίζω it defeats the whole purpose. Φαντάσου να έχουν και οι δύο γονείς από δύο, το παιδί θα πρέπει να έχει τέσσερα. Σαν Βυζαντινή δυναστεία της πτώσης Κωνσταντίνος Δούκας Άγγελος Κομνηνός Παλαιολόγος ο ΧΙΙ.
Οι γυναίκες όταν παντρεύονται στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν δυο επίθετα το πατρικό και του συζύγου, άλλες κρατάνε μόνο το δικό τους, παλιότερα είχαν μόνο του συζύγου τους αλλά σήμερα είναι οπισθοδρομικό και σπάνιο. Τα παιδιά στην συντριπτική πλειοψηφία παίρνουν του πατέρα, είναι ένα κοινωνικό ταμπού που δεν το έχουμε ξεπεράσει ούτε σήμερα.
Guest 209912
Επισκέπτης

Οι γυναίκες όταν παντρεύονται στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν δυο επίθετα το πατρικό και του συζύγου, άλλες κρατάνε μόνο το δικό τους, παλιότερα είχαν μόνο του συζύγου τους αλλά σήμερα είναι οπισθοδρομικό και σπάνιο. Τα παιδιά στην συντριπτική πλειοψηφία παίρνουν του πατέρα, είναι ένα κοινωνικό ταμπού που δεν το έχουμε ξεπεράσει ούτε σήμερα.
Εγώ πάντως δεν ξέρω καμία γυναίκα από τη γενιά της μάνας μου και μετά που να έχει το επίθετο του άντρα της και έχω μεγαλώσει και σε χωριό. Και ούτε θα έπρεπε να παίρνουν του άντρα τους κατά τη γνώμη μου, αλλά καλώς κάνουν και κρατάνε το πατρικό τους ως φόρο τιμής στον πατέρα τους. Από αυτόν κατάγονται, όχ από τον άντρα τους.
Τα παιδιά στην συντριπτική πλειοψηφία παίρνουν του πατέρα, είναι ένα κοινωνικό ταμπού που δεν το έχουμε ξεπεράσει ούτε σήμερα.
Όχι, είναι μια πανάρχαια παράδοση που βολεύει και δεν επηρεάζει κανέναν και ο μόνος λόγος για να την αλλάξεις είναι για να κάνεις ένα statement.
Viedo
Διάσημο μέλος

Πλέον, κάποιοι παίρνουν το επίθετο της γυναίκας τους

Guest 209912
Επισκέπτης

Συμφωνώ με την αλλαγή του επιθετού για να κάνεις κάποια δήλωση. Ωστόσο, κάποιοι το αλλάζουν αν δεν τα πάνε και τόσο καλά με τον πατέρα τους (ένας φίλος το άλλαξε και πήρε της μάνας του).
Αυτό εννοούσα με το να κάνεις statement, όχι δήλωση σε εφορία. Κι εγώ δεν τα πάω καλά με τον πατέρα μου είμαστε παρόμοιοι χαρακτήρες και ερχόμαστε συνέχεια σε σύγκρουση αλλά τι σημαίνει αυτό ότι θα αλλάξω το όνομα του? Αυτό θα ήταν τεράστιο disrespect εφάμιλλο του να του πω δεν γουστάρω να με θεωρούν γιο σου. Όχι ότι δεν υπάρχουν πατεράδες που δεν το αξίζουν, αλλά κατά κύριο λόγο δείχνει εκδικητική παιδιάστικη συμπεριφορά.
Πλέον, κάποιοι παίρνουν το επίθετο της γυναίκας τους![]()
Όσοι το κάνουν αυτό είναι συνήθως γιατί έχουν κάτι άθλια ονόματα. Άμα σε λένε Χατζηπούτση δεν κάνεις καριέρα γιατρού. Δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν τόσο whipped άντρες.
Ιππολύτη
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 78 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- touvlo
- lugar
- thenutritionist
- camil
- fourkaki
- Zelina
- Alma Libre
- Ariana2018
- giannhs2001
- Forgetit
- tslef8
- fockos
- Κλημεντίνη
- Viedo
- charmander
- Elena345
- Έμμα
- Vold
- Μαυρίκιος
- Jocaste
- Memetchi
- Μάρκος Βασίλης
- Arianara S3
- Meow
- American Economist
- Konstantinos_m
- jj!
- Libertus
- uni77
- DimitraA.
- Athens2002
- JohnGreek
- Εχέμυθη
- panagiotis econ
- Unseen skygge
- hirasawayui
- Nickx
- Ace of Spades
- ΘανάσοςG4
- don_vito
- gedore
- "άσχημο_όνειρο"
- Scandal
- harry akritas
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.