Στην συνθηκη του Βουκουρεστιου μοιραστηκαν οι οθωμανικες κτησεις στους Βαλκανικους λαους. Μαλιστα αν κοιταξεις το εγγραφο της συνθηκης δεν γινεται καμια αναφορα στο ονομα Μακεδονια. Το σχετικο εγγραφο μπορεις να το βρεις
εδω.
Δεν καταλαβα τι προσπαθεις να πεις. Οταν λεω διαθεσιμες πηγες, εννοω αυτες που υπαρχουν προς μελετη. Οταν μιλας για 'ολες' τις πηγες, αυτες δεν ειναι διαθεσιμες; Aλλιως πως μπορει να εχει προσβαση κανεις αν δεν ειναι διαθεσιμες;
Συμφωνω για τα οσα λες περι μονοπλευρης μελετης πηγων.
Νομιζω πως δεν μπορουμε να συννενοηθουμε. Δεν απομονωσα καμια λεξη. Σχολιασα το γεγονος οτι τα παραδειγματα που παρουσιαζεις δεν ειναι ο κανονας αλλα η εξαιρεση για να δοσεις εικονα στο τι γινεται και με το Μακεδονικο ζητημα. Κανω λαθος σε αυτο; Επισης, συνχεεις ονοματα πολεων με ονοματα εθνοτητων που για εμενα ειναι δυο διαφορετικα πραγματα. Εγω λεω την αποψη μου κι εσυ μπορει να διαφωνεις. Δεν καταλαβαινω γιατι αντιλαμβανεσαι τα λεγομενα μου ομως ως μια 'γελοια προσπαθεια' και 'φθηνα ρητορικα τεχνασματα', εφοσον τεκμηριωνω τα οσα λεω και σου παρουσιαζω το πως εγω αντιλαμβανομαι τα πραγματα.
Ελληνικες ονομασιες δινονται σε παγκοσμιο επιπεδο, αυτο δεν το αμφισβητω.Υπαρχουν πολεις, οδοι δρομων, μνημεια κλπ με ελληνικες ονομασιες. Αλλο αυτο και αλλο να παιρνεις ενα ελληνικο ονομα για να δοσεις ταυτοτητα σε ενα εθνος. Εσυ δεν βλεπεις την διαφορα; Ειναι ιδια η ονομασια μιας πολης με την ονομασια ενος κρατους, την γλωσσα και την εθνοτητα των πολιτων του; Μηπως αυτα που μου προσαπτεις τα κανεις εσυ πρωτος;