Το οικονομικό αδιέξοδο της Ελλάδας

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.

Μελιώ

Δραστήριο μέλος

Η -Το Νου Σου Στην- Αμέλεια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 695 μηνύματα.
Αλήθεια: τι μπορεί να περιμένει σήμερα ο απόγονος ενός προβατοκλέφτη, από τους γόνους πχ ενός Ρότσιλδ; Ίσως έναν άλλον «Μεσσία»; Διαφωνείτε;
Ουχου ! " Μεσσία " ??

Δλδ , όπως λέει και η λαική ρήση : φέρτε μας έναν κάφρο να μας φυλάει από τους πρίγκηπες ?
Άστους βρε Νωεα , χρειαζόμαστε τους βαρβάρους , αυτοί οι άνθρωποι είναι μια κάποια λύσις .
Χωρίς αυτους τι θα απογίνουμε ?
Ουφ , τεςπα μ' έχει πιάσει το ποιητικόν μου απόψε και δεν είμαι για πολιτικές συζητήσεις
ειδικά αφού είδα ετούτο εδώ ...

Στον Νωέα με αγάπη :flowers:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Η Ελλαδα δεν αποξενωνει κανεναν, ως ανθρωποι ειμαστε αρκετα φιλοτιμοι οπως ξερουν ολοι και οσοι λενε το αντιθετο ας πανε Αμερικη να δουν τι παει να πει να σε γραφουν κανονικα. Αν σε αποξενωνουν οι πολιτικοι και οχι μονο απο το "συστημα" ειναι αλλο ζητημα. Που θελεις να καταληξεις;

Αγαπητέ μου φίλε Επταγράμματε, με την επισήμανση ότι άλλο "Ελλάδα" κι άλλο πράγμα "ελληνικό κράτος", η Ελλάδα πράγματι "δεν αποξενώνει", αλλά το "ελληνικό κράτος"( ως μηχανισμός, μ' άλλα λόγια) υπήρξε ξένο προς τους υπηκόους του, σχεδόν από την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας και μέχρι "αύριο". Αυτό το "αύριο", για να είναι και ούριο, οι καιροί απαιτούν να ξαναστηθεί "εκ του μηδενός" και "εκ θεμελίων". Τουτέστιν, με νέα "Εθνική Συμφωνία" της Ελληνικής Κοινωνίας(της "Ελλάδας"!), εν είδη Εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης, στα πλαίσια πάντα των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και δη, όχι απαραίτητα "εν βρασμώ ψυχής", αλλά δημοκρατικά, ειρηνικά και συντεταγμένα! Αυτό, ως έχουν σήμερα τα πράγματα, μόνο με Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη συνδρομή του μπορεί να γίνει!

Για να είναι εθνικά επωφελής και αποτελεσματική η προσφυγή της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ. εκτιμάται, από τον υποφαινόμενο και άλλους, ότι θα πρέπει να ισχύουν οι παρακάτω βασικές προϋποθέσεις:
1.- Εθελούσια έξοδος της χώρας από την ΟΝΕ και επάνοδό της σε καθεστώς εθνικού νομίσματος.
2.- Κήρυξη εθνικής πτώχευσης και δήλωση αδυναμίας πληρωμής οφειλών προς το Εξωτερικό.
3.- Δρακόντεια προστασία του εθνικού νομίσματος, από παρα-οικονομικές και λοιπές πρακτικές αισχροκέρδειας.
4.- Δρακόντεια προστασία της αγοραίας αξίας της χρήσιμης οικονομικά γης, με νομικές διατάξεις αναγκαστικού χαρακτήρα στο πλαίσιο των οριστικών μεταβιβάσεων ή πολύχρονων παραχωρήσεων προς χρήση.
5.- Σύσταση μόνιμης Εθνικής Νομισματικής Αρχής ( Ε.Ν.Α.), με χαρακτηριστικά που θα εξασφαλίζουν τον εθνικό, κοινωνικό και λαϊκό έλεγχο και με συμμετοχή σʼ αυτήν όλων των διακριτών παραγωγικών φορέων της ελληνικής αγοράς και της ομογένειας.
6.- Νέα εθνική στρατηγική ασφάλειας, με ουσιαστική εμβάθυνση των μέχρι τώρα διπλωματικών σχέσεων της χώρας με Ρωσία και Κίνα.
7.- Συνεκμετάλλευση των υποθαλάσσιων ορυκτών κοιτασμάτων, με όμορες χώρες.
8.- Εθνική αξιοποίηση κοιτασμάτων ορυκτών ειδικής σημασίας, αξίας και χρήσης.
9.- Εφαρμογές πολιτικών πλήρους απασχόλησης, με όρους εθνικής αγοράς και συνθήκες προσαρμοσμένου εκ του μηδενός κόστους παραγωγής, διακίνησης και εσωτερικής εμπορίας.(κρατικός καπιταλισμός).
10.- Προσωρινή αναστολή των σχεδίων διοικητικής μεταρρύθμισης(Καλλικράτης) του Κράτους και ενίσχυση των συστημάτων ασφάλειας και προστασίας του πολίτη, με τη σύσταση κοινωνικών θεσμών ελέγχου και δράσης και τη συμμετοχή σʼ αυτούς και των νόμιμων οικονομικών μεταναστών, αλλοδαπών μετοίκων(με ελάχιστο αναγνωρίσιμο χρόνο παραμονής ανά την Επικράτεια, τουλάχιστον 6 μήνες).
11.- Σύσταση, ίδρυση και λειτουργία «Εθνικής Τράπεζας Αξιοποίησης Γαιοπροσόδου».
12.- Δημοψήφισμα, για την εφαρμογή όλων των παραπάνω: ως Εθνική Επιταγή των Καιρών!

Υγ: Και φυσικά, μετά την "Εθνοσυνέλευση"-Δημοψήφισμα, νέες κοινοβουλευτικές εκλογές, για να μην μας κυβερνούν πια οι εξόφθαλμα και ομολογημένα ψεύτες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, χωρίς έστω την μεταχρονολογημένη μας συγχώρεση!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Αναθεωρήθηκε η οδηγία
Συστάσεις στους Αυστραλούς που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα

Μελβούρνη
Οι πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν, οδήγησαν το αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών στην απόφαση να αναθεωρήσει την ταξιδιωτική του σύσταση για την Ελλάδα, καλώντας τους Αυστραλούς που βρίσκονται στη χώρα μας, ή πρόκειται να την επισκεφθούν, να είναι σε «εγρήγορση».

Ειδικότερα, οι Αυστραλοί πολίτες ενημερώνονται ότι μετά την ανακοίνωση των νέων οικονομικών μέτρων στην Ελλάδα οι απεργιακές κινητοποιήσεις «έχουν πυκνώσει».

Στην οδηγία υπενθυμίζεται, επίσης, ότι πολλές φορές σημειώνονται βιαία επεισόδια σε συγκεντρώσεις και καλούνται οι Αυστραλοί να τις αποφεύγουν, ενώ, όπως υπογραμμίζεται, «είναι πιθανόν να εκδηλωθούν απεργίες και στις συγκοινωνίες».

Η Αυστραλία εκδίδει ταξιδιωτικές συστάσεις για όλες τις χώρες και τις ανανεώνει κάθε φορά που το κρίνει απαραίτητο, για να ενημερωθούν οι πολίτες της ότι «κάτι άλλαξε».

Στην τελευταία ταξιδιωτική οδηγία γίνεται αναφορά στην παγκόσμια πανδημία της νέας γρίπης, στο κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης, σε βίαιες εξεγέρσεις και στην αντιμετώπιση των τουριστών.

Έτσι, τo υπoυργείo Εξωτερικώv της Αυστραλίας καλεί τoυς πoλίτες της πoυ ζoυv ή ταξιδεύoυv στηv Ελλάδα vα είvαι σε εγρήγoρση, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία κρoύσματα βίας και αναταραχών που σημειώθηκαν στη χώρας μας.

Στη συvέχεια, αvαφέρεται ότι oι μετακιvήσεις με τις δημόσιες συγκoιvωvίες είvαι επικίvδυvες, αφoύ συμβαίvoυv συχvά σoβαρά ατυχήματα. Χαρακτηριστικά, επισημαίvεται ότι τα τελευταία χρόvια έχoυv σκoτωθεί πoλλoί άvθρωπoι σε vαυάγια, ατυχήματα πλoίωv και συγκρoύσεις υπεραστικώv λεωφoρείωv.

Επιπλέov, η κυβέρvηση της Αυστραλίας πρoειδoπoιεί ότι oι Έλληvες oδηγoί έχoυv επιθετική συμπεριφoρά «στo τιμόvι» και ότι τόσo oι δρόμoι όσo και τα oχήματα δεv φρovτίζovται επαρκώς.

Υπεvθυμίζεται ότι η Ελλάδα είvαι χώρα με πoλλoύς σεισμoύς, εvώ τovίζεται ότι αv έvας τoυρίστας πάθει κάπoιo ατύχημα, ίσως χρειαστεί vα διακoμιστεί για voσηλεία στηv ηπειρωτική Ελλάδα ή ακόμα και σε άλλη χώρα και ότι τo κόστoς τωv voσηλειώv είvαι πoλύ ακριβό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Ας δούμε λοιπόν και μια διαφορετική άποψη, μάλιστα όχι προερχόμενη από Έλληνα, για τους λόγους στους οποίους οφείλεται το Ελληνικό Πρόβλημα και το οικονομικό αδιέξοδο της Ελλάδας. Θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να δώσουμε λίγη σημασία στα παρακάτω, ειδικά αφού το βίντεο διαθέτει κι ελληνικούς υπότιτλους:


Το παραπάνω βίντεο είναι από ρεπορτάζ σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα από το Al Jazeera, όπου παρουσιάζονται δύο Έλληνες, ο Κώστας Υφαντής, πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και ο Τζων Σφακιανάκης, οικονομολόγος και επικεφαλής της Τράπεζας Saudi Franzi Credit Agricole στο Ριάντ.

Σε άλλο ʽπαράθυροʼ είναι προσκεκλημένος ο οικονομικός αναλυτής Max Keiser ζωντανά από το Παρίσι.

Το βίντεο ξεκινάει με τους δύο Έλληνες - σε πλήρη ταύτιση - να αναλώνονται στις κλασικές νεοελληνικές κουτοπόνηρες αναλύσεις περί της τραγικότητας και της σοβαρότητας της κατάστασης, πόσο οργισμένος είναι ο κόσμος, τα σκληρά τα μέτρα, πρέπει να τακτοποιήσουμε τα οικονομικά μας, (με ενδιάμεσα κάποια σπαρταριστά στιγμιότυπα) ότι αυτοί που διαδηλώνουν δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της δυσαρέσκειας, ότι πρέπει να δεχτούμε την κατάσταση και ότι ΓΙΑ ΟΛΑ φταίει ο λαός και λοιπά και λοιπά και λοιπά. (Βέβαια, στο βίντεο υπάρχουν αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις των δύο Ελλήνων, αλλά μπορεί κάποιος να καταλάβει εύκολα ότι αυτό είναι το ʽπνεύμαʼ τους).

Και μόλις τελειώνουν οι νεοελληνικές δικαιολογίες, ο Keiser ξεσπαθώνει και λέει πράγματα που θα έπρεπε να τα γνωρίζουμε εμείς.

Ο Keiser φωνάζει για εμάς τους Έλληνες λέγοντας : «Πιάστηκαν ΟΜΗΡΟΙ διεφθαρμένων τραπεζιτών της WALL STREEΤ και κατηγορούν τον εαυτό τους και αυτο-μαστιγώνονται για τη διαφθορά άλλων…»

Λέει επίσης : « Το ποσοστό του Χρέους στο ΑΕΠ ήταν ΙΔΙΟ, σαν ποσοστό, το έτος 2000 ! - ΓΙΑΤΙ λοιπόν δεν είχε αποκαλυφθεί; -Διότι η Goldman Sachs, σε συνεργασία με την Ελληνική κυβέρνησή απέκρυψε ΠΑΡΑ πολλά δις. χρέους ! ΙΔΟΥ το πρόβλημα: Η ΣΥΝΕΡΓΙΑ τραπεζιτών (της Goldman Sachs και της Wall Street) με την Ελληνική κυβέρνηση, για χάλκευση δεδομένων !


Για να διορθώσει το πρόβλημα, η Ελληνική κυβέρνηση έστειλε πράκτορες και έβαλε πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs, σαν…. επικεφαλής στην έρευνα !

-Αυτό είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ ! -Γιατί ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ τους συμπατριώτες σας; Είναι ΨΕΜΑ το “δεν υπάρχει άλλη λύση”! Λύση μπορεί να είναι και η… ΕΞΕΓΕΡΣH !

Γιατί δεν πετάτε έξω την κυβέρνησή σας; Αφού είναι… ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ !

(Αλ Τζαζίρα): Max Keizer, ξέρουμε ότι δεν θα γίνει εξαγορά του χρέους από άλλες κυβερνήσεις της Ε.Ε. Μήπως πρέπει να πάει η Ελλάδα στο ΔΝΤ ; -ή θα ήταν χειρότερα, έτσι ;

-ΣΙΓΑ μην πηδήξει απʼ το… τηγάνι στη φωτιά ! Αφού το ΔΝΤ… είναι η ίδια η Goldman Sachs ! Το ΔΝΤ, η Goldman Sachs, η Wall Street, η Διεθνής Τράπεζα, ΟΛΟΙ είναι ίδια κλίκα!

…και η Ισλανδία, που στις 6 Μαρτίου ψήφισε να ΜΗΝ πληρώσει το χρέος της.

Οι φτωχοί Έλληνες χάνουν δουλειές και υφίστανται “μέτρα λιτότητας”. Τα μέτρα όμως, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ καμία σχέση με ριζικές μεταρρυθμίσεις της οικονομίας! Οι Έλληνες είναι …λουκάνικα που ρίχνονται στο Τραπεζικό Εργοστάσιο της Wall Street ! Πρέπει να ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ μπίζνες της Goldman Sachs, στην Ελλάδα! Εσείς οι Έλληνες πρέπει να ΔΙΩΞΕΤΕ όλες τις εταιρείες της Wall Street, από τη χώρα σας ! Αν ΔΕΝ απαλλαγείτε απʼτους Οικονομικούς ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ στη χώρα σας, θα χάνετε δουλειές, η ανεργία σας θα ανεβαίνει και το βιοτικό επίπεδό σας συνεχώς θα πέφτει!


Διότι… γίνατε ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ. Δεν τόʼ χετε καταλάβει; -ΔΙΩΞΤΕ τους! Εκτός αν… σας αρέσει κιόλας! Μπορεί να… γουστάρετε να σας ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ τρομοκράτες! Μπορεί ναʼ ναι το… βίτσιο σας! (Μερικοί άνθρωποι ΕΙΝΑΙ σαδομαζοχιστές…) Αν όμως ΔΕΝ είστε έτσι, τότε ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ από τους Οικονομικούς ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ στη χώρα σας!

Ο Max Keiser, 50 ετών, είναι σκηνοθέτης, τηλεοπτικός παρουσιαστής και πρώην χρηματιστής. Ο Keiser είναι παρουσιαστής της ειδησεογραφικής εκπομπής ʽOn the Edgeʼ, (Στην καμπή), που φιλοξενείται από το αγγλόφωνο κανάλι του Ιράν ʽPress TVʼ. Παρουσιάζει επίσης την εκπομπή ʽKeiser Reportʼ, που εκπέμπει στην RT (πρώην Russia Today). Την πρωτοχρονιά ο Keiser παρουσίασε το ʽThe Keiser's Business Guide to 2010ʼ για το BBC Radio 5 Live. Προηγουμένως ο Keiser παρουσίαζε την εκπομπή ʽThe Oracle with Max Keiserʼ στο BBC World News. Επίσης ήταν παραγωγός και παρουσιαστής στην τηλεοπτική σειρά ʽPeople & Powerʼ για το αγγλόφωνο Al-Jazeera. Παρουσιάζει επίσης μια εβδομαδιαία εκπομπή για οικονομικά και χρηματιστηριακά θέματα για το ʽLondon's Resonance FMʼ ενώ γράφει για το ʽThe Huffington Postʼ.

Πηγή
Άραγε, εάν αυτά που λέει ο Κάιζερ είναι αληθή (προσέξτε την πολλοστή, τον τελευταίο καιρό αναφορά της Goldman Sachs, στα σχετικά με το ελληνικό πρόβλημα θέματα του στεκιού), τότε πώς θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι δύο "Έλληνες" οικονομικοί αναλυτές; Η λέξη "Γραικύλος" είναι άραγε κατάλληλη; Εξωνημένοι υπηρέτες ξένων αφεντάδων; Παπαγαλάκια;

Πότε θα ξυπνήσουμε επιτέλους;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Apro

Διάσημο μέλος

Ο Apro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλεται Tatoo artist και μας γράφει απο Άγιος Ιωάννης Ρέντης (Αττική). Έχει γράψει 2,031 μηνύματα.
αν δεν υπάρχει κυβέρνηση, που μπορεί να καταπολεμίσει τον οικονομικό terror..., θα μπορούσαν άραγε 10μμύρια Έλληνες, αν αφαιρέσεις από αυτούς, αυτούς που έχουν οικονομικά οφέλη, από τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας...;
και γιατί να γίνει αυτό τώρα...; και να μην γινόταν και πιο παλιά...; τί είναι αυτό που θα κάνει τον μέσο Έλληνα ξαφνικά ηθικό...; το ότι είχαν ξεκινήσει να του ρουφούν το αίμα δεκαετίες πίσω και δεν βρέθηκε η Ελλάδα ξαφνικά χρεωμένη....
και πως είναι δυνατόν να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που κινήθηκαν εις βάρος της Ελλάδας, εφόσον κολυμπάμε στην ιδεολογία του και οι άλλοι φάγανε, εμείς δεν θα φάμε...;
και πως περιμένουμε να αλλάξουμε κάτι, όταν η διαφθορά γεννήθηκε, μεγάλωσε και συνεχίζει να αναπτύσσεται μέσα στην καρδιά του ελληνικού σώματος....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Άραγε, εάν αυτά που λέει ο Κάιζερ είναι αληθή (προσέξτε την πολλοστή, τον τελευταίο καιρό αναφορά της Goldman Sachs, στα σχετικά με το ελληνικό πρόβλημα θέματα του στεκιού), τότε πώς θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι δύο "Έλληνες" οικονομικοί αναλυτές; Η λέξη "Γραικύλος" είναι άραγε κατάλληλη; Εξωνημένοι υπηρέτες ξένων αφεντάδων; Παπαγαλάκια;

Πότε θα ξυπνήσουμε επιτέλους;
Δέν θα ξυπνήσουμε ποτέ... οέ, οέ, οέ!
Κάτσε να ρθεί το καλοκαίρι, κάτσε ντέ!
Οι καναλάρχες, μας βομβαρδίζουν με ένα σωρό άσχετα θέματα. Χθές μεσημεριάτικα συζητούσαν οι αθεόφοβοι πώς μιά γυναίκα έγινε άνδρας. Μα καλά δέν υπάρχει ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο; Δέν υπάρχει δεοντολογία; Μεσημεριάτικα;

Εσύ ζητάς και να ξυπνήσουμε. :hmm:
Ίσως κάποτε σάν γίνει η μεταστροφή των πόλων και απο δεξιοί ή αριστεροί γίνουμε το αντίθετο. Μή φανταστείς πως εννοώ πολιτικά, αλλά στον ράφτη!!!:whistle::whistle::whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kleftra

Διάσημο μέλος

Η Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Σπαραχτικός τίτλος, το εννοώ.Δεν είμαι εθνικιστρία,την αγαπώ την χώρα μου, χωρίς εξάρσεις φανατισμού,χωρίς γαλανόλευκες σημαιούλες και φουστανέλες και χωρίς να θεωρώ πως έχω καρπωθεί εκ γεννήσεως όλα τα ελληνικά επιτευγματα ως προσωπικά μου.Την αγαπώ και πονάω,με πονάει αυτή η χώρα, απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ως μαθήτρια κατω απο αντικειμενικά απαράδεκτες συνθηκες(δεν είμαι ο Βασιλάκης Καιλας αλλά η γειτονιά που μεγαλωσα ειναι αρκετα υποβαθμισμενη και τα αντιστοιχα σχολικα της κτιρια επίσης), ως φοιτήτρια,ως εργαζόμενη,ως ασθενής ως πολίτης γενικότερα.
Νοιώθω μια κατάφορη αδικία μα μήπως οι περισσότεροι Έλληνες δεν έζησαν αδικήμένοι?Δεν πληγώθηκαν απο την "χώρα που τρώει τα παιδιά της" και τον τόπο οπου κανένα καλό δεν μένει ατιμώρητο(ιστορικά παραδείγματα άπειρα)?
Στα τουριστικά συνέδρια όταν αλλοδαποί με πλησιάζουν και μου λένε πόσο θαυμάζουν την Ελλαδα(γιατί πραγματικά οι περισσότεροι τουριστες μας επισκεπτονται γιατι θαυμάζουν βαθιά αυτην την χώρα κι όχι μόνο για να φάνε σουβλακι και να κολυμπήσουν και αρκετοί έχουν ξοδέψει μήνες να διαβάζουν για την ιστορία του μέρους που θα επισκεφθούν) συγκινούμαι.
Κι όσο κι αν φαίνεται γραφικό η πρόταση που λεει πως η λέξη φιλότιμο δεν υπάρχει σε άλλη γλώσσα την ασπαζομαι, δεν μπορεις αυτην την λεξη να την εξηγήσεις, ούτε πως εκλαμβανεται ο καθενας απο μας την ελληνική ψυχή.Δυστυχώς θεωρώ πως αυτοί που κατέχουν αξιώματα έχουν ξεχασει τι θα πει.

Δεν κρύβω πως όταν είμαι εξωτερικό(πράγμα που λόγω δουλειάς το κάνω κι αρκετά συχνά) η αίσθηση μου είναι άλλη.Βλέπω καθαρές πρωτεύουσες και οδηγούς να σέβονται τους πεζούς και αλλα απλά παραδείγματα που με κάνουν να νοιώθω πολιτης οργανωμένου κράτους.Μου λείπει αυτη η αίσθηση στην χώρα μου.Είχα ακόμη σκεφτεί, μια περιοδο που ήμουν τρομερά απογοητευμενη,πως αφου έχω την δυνατότητα να γεννήσω τα παιδιά μου αλλού ώστε να αποκτήσουν άλλη υπηκοότητα(συγκεκριμένα ήθελα στην Αυστρία μην με βάλετε να εξηγώ τους λόγους) για να "γλιτώσουν" απο την "ελληνική κατάρα".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Με συγκλόνησες KallaMel...τρία απλά ερωτήματα που είναι αδύνατον να απαντηθούν...
Το μόνο που μου επιτρέπει ο αυτοσεβασμός μου,είναι να μοιραστώ το όνειδος που παραδέχτηκε ο Νωεύς...

Καλή μου φίλη, εφόσον μοιράζεσαι τον "ονειδισμό" μου, θαρρώ πως μου δίνεις την ευκαιρία να εξομολογηθώ την "συναισθηματική" της αιτιολόγηση!

«Εμείς οι Εβραίοι κι εσείς οι Έλληνες, και χωρίς δικό μας κράτος μπορούμε να επιβιώσουμε…το λέει και η Ιστορία. Γάλλοι, Γερμανοί και Άγγλοι όμως, δεν μπορούν, γιατί θα πρέπει τότε να γυρίσουνε στα δάση και τις σπηλιές των προγόνων τους. Αυτή είναι εξάλλου και η διαφορά πολιτισμού και κουλτούρας σας μʼ αυτούς: την δική τους την απέκτησαν κατά μίμηση του κλασικού ελληνισμού, ενώ εσείς αυτοχρεώνεστε με φόρο κληρονομιάς, όσο θα διατηρείτε το όνομά σας! Αδυσώπητη και ανελέητη, φίλε μου, η ιστορία, όταν αποζητάει αποδείξεις της αλήθειας!». Με τα λόγια αυτά έκλεισε ένας σχετικός με την τρέχουσα «κρίση της Ελλάδας» διάλογος, μεταξύ ενός προσωπικού μου φίλου που ζει στη Γαλλία και ενός συναδέλφου και φίλου του «Γαλλο-Εβραίου». Και οι δύο είναι καθηγητές με σημαντικές για την «γαλλική άμυνα και στρατηγική» έδρες σε Πανεπιστήμιο της Γαλλίας. Τους ένωσαν φιλικά δε αρχικά, οι ταυτόσημες ιδεολογικές και πολιτικές τους προτιμήσεις: είναι «πρώην Κομμουνιστές». « Πως βλέπεις να ξεπερνάει η Ελλάδα αυτή την κρίση, φίλε μου Ζ…; Ή να πιστέψουμε πως …δεν ξεπερνιέται;», ρωτάει ο δικός μου, καθώς πίνοντας τον απογευματινό τους καφέ ξεφύλλιζε μία ελληνική κυριακάτικη εφημερίδα. Δίπλα του είχε και το τεύχος του φόκους με το δάχτυλο της Αφροδίτης. Διάβαζε για τις «βραχονησίδες» και την «Κέρκυρα», που είχαν προτείνει εκείνες τις μέρες οι «Γερμανοί».
«Τίποτα στη ζωή των ανθρώπων της αγοράς δεν είναι αξεπέραστο, αδελφέ μου Ν…, εφόσον ξέρεις τη σωστή αξία αυτού που πουλάς και την αληθινή εκείνου που αγοράζεις. Έτσι δεν έφτιαξε η ιστορία το δικό μας κράτος; ….Συγνώμη, εννοώ το Ισραήλ…».
[FONT=&quot]«Έλα», τον αποπήρε ο δικός μου με περιπαικτική διάθεση, « λανθάνουσα γλώσσα λέει την αλήθεια....Μήπως κι εγώ δεν την πατάω κάθε τόσο με την Ελλάδα;». [/FONT]
[FONT=&quot]Είναι και οι δύο «Πολίτες της Γαλλικής Δημοκρατίας» και «υπήκοοι του Γαλλικού Κράτους»…
[/FONT] Σας λέει τίποτα το απόσπασμα αυτού του διαλόγου; Στο ρεζουμέ όλης εκείνης της δίωρης περίπου κουβέντας τους, κατέληξαν να συμφωνούν, ότι για να ξεχρεωθεί ο «ελλαδικός ελληνισμός» και να φθάσει στο επίπεδο αγοραίων συνθηκών και διαβίωσης του «Γάλλου ή Γερμανού», θα πρέπει:
- ή να επιλέξει άλλα (200) διακόσια χρόνια «λιτότητας κι όσο αντέξει…»,
- ή, έναν εθελοντικά και δημοκρατικά επιλεγμένα νέο «εθνικό ζυγό», με παντελώς αβέβαιο και άγνωστο μέλλον της … «ιστορίας ή της μοίρας, όπως κι αν το δεις»!
Διαφωνούσαν βασικά :
1) Στην «πραγματική αγοραία αξίας της ελληνικής επικράτειας, με όρους πολυεθνικού ρέαλ εστέιτ». Ο δικός μου την ανέβαζε γύρω στα 40-50 τρις ευρώ, ενώ ο Ζ…, την εκτιμούσε γύρω στα 30-50 τρις ευρώ.
2) Στις επιμέρους επίσης αξιολογήσεις τους, για τις «προβλεπόμενες (από τον Καλλικράτη! τ.σ.) περιφέρειες. Ο δικός μου υποτιμούσε κάποιες απʼ αυτές, ενώ ο Ζ… της υπερτιμούσε. Αλλά στην οροφή του πλαφόν, πάντα συμφωνούσαν. Όπως συμφωνούσαν, ότι «η αξία της Κέρκυρας είναι μικρότερη από της Λέσβου, αλλά όχι και μικρότερη των 3 τρις ευρώ»!

Το κοινό τους δίλλημα «με τους Γάλλους ή τους Γερμανούς», δεν χρειάστηκε να το συνομολογήσουν, αλλά αναγνώριζαν πως θα ʽναι «λογικά χρήσιμο, για τους Έλληνες( κι εννοούσαν «εν Ελλάδι», φυσικά!) τους αμέσως επόμενους μήνες»!

Υγ: Προσωπικά δηλώνω "έστω, σκέτο Ευρωπαίος", αλλά "με συνθήκες και όρους καθημερινότητας της Γερμανίας". Δύο -τρία τρις μάρκα( συγνώμη, ευρώ ήθελα να πω!) σε τοπικές περιφερειακες εγγυημένες και προγραμματισμένες επενδύσεις ανα την επικράτεια, θα έφερνε στο "τόπο μας, τα πάνω κάτω". Μήπως τα τόσα εκατομμύρια των Ελλήνων που έζησαν στη Γερμανία από το 1960 και μέχρι σήμερα "κακοπέρασαν";
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

ἅλς

Διάσημο μέλος

Ο ἅλς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 3,894 μηνύματα.
Editorial "Η κρίση και ο Μπόστ"

ΤΡΙΤΗ 23-3-2010
του Γιάννη Κορομήλη
Το 1960 ο Μποστ, για να σχολιάσει την επικαιρότητα σχεδίασε, εκτός των άλλων και γραμματόσημα με «οδόντας μυτερούς».«Cherchez να φαμ!» (ψάξτε να φάμε!) έγραφε ένα γραμματόσημο «Τουριστικόν», κατά Μποστ, που απεικόνιζε τον αείμνηστο Παναγιώτη Κανελλόπουλο, να ταξιδεύει στην τότε γερμανική πρωτεύουσα Βόννη για να ζητήσει οικονομική βοήθεια. Στο εξωτερικό πλαίσιο του γραμματοσήμου ο καλλιτέχνης είχε γράψει ένα ποίημα-παραίνεση με ανορθόγραφα λογοπαίγνια, στο οποίο ανήκουν οι στίχοι:
Πήτε μπίτε, μπήτε βγήτε κι εν ανάγκη κσαναμπήτε
Κι αν δεν λάβετε των μάρκων αποκεί μην ξεκολείτε.»

Για να θυμηθούμε, όσοι μεγαλώσαμε με το Μποστ, και να μάθουν όσοι δεν είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, ήταν ο επινοητής των αντιηρώων «Πειναλέοντος» και «Ανεργίτσας», παιδιών της «μαμάς Ελλάδος» - «HELAS» στο γραμματόσημο του Μποστ- σε μια εποχή που η χώρα ήταν «πανί με πανί» όπως συμβαίνει και σήμερα. Η παράλειψη του δεύτερου «L» στη λατινική ονομασία του όρου «ΕΛΛΑΣ» παραπέμπει στη γαλλική λέξη «helas» που σημαίνει «αλίμονο»!

Πενήντα χρόνια έχουν περάσει από τότε. Στην Ευρώπη έχουν συμβεί κοσμογονικές αλλαγές με την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού. Κατά τα τέλη της δεκαετίας του ΄80, η Γερμανία ενώθηκε και η Βόννη παραχώρησε τη θέση της πρωτεύουσας στο διαιρεμένο Βερολίνο. Το μάρκο καταργήθηκε με τη δημιουργία της ΟΝΕ- σημερινή ευρωζώνη- και τόσο η Γερμανία όσο και η Ελλάδα έχουν κοινό νόμισμα το ευρώ.

Ωστόσο και πάλι η Ελλάδα «δε διαθέτει σάλιο» στα ταμεία, όπως δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην Αθήνα και επείγεται να δανειστεί, ενώ η Γερμανία αντιδρά στην παροχή οικονομικής στήριξης, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εμμένει στο δόγμα «ούτε σεντ» και ανοίγει το δρόμο για συρρίκνωση της ευρωζώνης, προτείνοντας στο γερμανικό κοινοβούλιο την αποπομπή όσων χωρών, του φτωχού νότου κυρίως, δεν πειθαρχούν στους σκληρούς δημοσιονομικούς όρους που θέτει η ευρωζώνη, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της Γερμανίας.

Η εκπλήρωση των όρων αυτών είναι δυσβάσταχτη για τις κοινωνίες των χωρών μελών, περισσότερο του νότου, λόγω της χαμηλής ανταγωνιστικότητας και επικαιροποιούν τον «Πειναλέοντα» και την «Ανεργίτσα». Ήδη σε όλες τις χώρες για την έξοδο από την τρέχουσα κρίση, έχουν ληφθεί ιδιαίτερα σκληρά μέτρα που απειλούν την ευτυχία των λαών.

Οι σημερινοί ηγέτες των ισχυρών χωρών της ΕΕ, χάριν της λογιστικής τάξης των αριθμών που απαιτεί το χρηματοπιστωτικό κατεστημένο, φαίνεται ότι απομακρύνονται από το όραμα των μεγάλων προκατόχων τους Ντε Γκολ, Μπραντ, Ντʼ Εστέν, Κολ, Μιτεράν κα, για μια πολιτικά ενωμένη Ευρώπη, στην οποία πιστεύουν ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Α. Σαμαράς.

Για την ευτυχία τόσο του ελληνικού αλλά και όλων των ευρωπαϊκών λαών απαραίτητη προϋπόθεση θεωρούσε και ο διανοούμενος πολιτικός Π. Κανελλόπουλος, ήδη από τη δεκαετία του ʼ40, μια Ευρώπη «θεμελιωμένη σε ενιαίο, υπερεθνικό πολιτικό καθεστώς, το οποίο θα είναι οργανικά διαρθρωμένο.» (ελεύθερη απόδοση)
Η σημερινή Ευρώπη εξακολουθεί να απέχει μακράν από την πολιτική ένωση. Τα οικονομικά συμφέροντα των χωρών μελών φαίνεται κάποιες φορές να επιβάλουν το νόμο του ισχυρού και η Γερμανίδα καγκελάριος ρίχνει λάδι στη φωτιά των υπερβολικών επικρίσεων του γερμανικού τύπου για την Ελλάδα.

Το ζήτημα λοιπόν της ευτυχίας των λαών σε Ελλάδα και Ευρώπη εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτό. Το χρήμα είναι μέσο απόκτησής της, αλλά και κατά τις προηγούμενες δεκαετίες που έρευσε άφθονο, έστω και εικονικά δια δανειοδοτήσεων, φαίνεται ότι δεν αποτέλεσε ικανή συνθήκη για την ευτυχία.

Αντίθετα, η δεκαετία του ΄60 διδάσκει ότι η δημιουργία, υλική και πνευματική, η τέχνη, η ποίηση, η διανόηση και ευρύτερα ο πολιτισμός μπορούν να χαρίσουν στους ανθρώπους την ευτυχία έστω και με λιγότερα χρήματα.

..............................................
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

love_angel

Επιφανές μέλος

Η vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 11,721 μηνύματα.
Μετανάστες στην Ελλάδα τρώνε σκύλους

Εξαθλιωμένοι συνάνθρωποί μας, αλλοδαποί συνήθως, οδηγούνται να τρώνε σκυλιά , γάτες και περιστέρια είτε αδέσποτα είτε οικόσιτα που τα κλέβουν από σπίτια. Μια τραγική κατάσταση που δείχνει την απόγνωση των ανθρώπων αυτών, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να προκαλέσει κοινωνικά προβλήματα και αύξηση του ρατσισμού λόγω αντιδράσεων φιλόζωων. Αυτή τη φορά οι καταγγελίες έρχονται από τους Γαργαλιανούς.
Στη Μεσσηνία λοιπόν τα φαινόμενα φτώχειας και εξαθλίωσης αυξάνονται δραματικά. Ήδη καταγράφονται πρωτοβουλίες από φορείς και Δήμους για τη διοργάνωση συσσιτίων σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της κατάστασης, τη στιγμή που οι κλοπές σε καταστήματα τροφίμων, μαντριά και σπίτια παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις, κυρίως στην ύπαιθρο της Μεσσηνίας.
Στους Γαργαλιάνους, ανακοίνωση του Δήμου, η οποία συνοδεύει σχετική πρωτοβουλία, δεν αφήνει περιθώρια για όποιες παρερμηνείες.
«Toν τελευταίο καιρό συμβαίνουν φαινόμενα στο τόπο μας, αλλά και στις γειτονικές κωμοπόλεις, που όταν τʼ ακούσεις θλίβεσαι.
Μαγαζιά ανοίγονται για κλοπή, αλλά οι κλέφτες ενδιαφέρονται για τρόφιμα. Έχουν αυξηθεί σημαντικά οι άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια, για να βρουν κάτι να φάνε. Σε γειτονική κωμόπολη βρίσκονται τομάρια από σκυλιά και γάτες, σημάδι που δείχνει ότι κάποιοι στρέφονται και σε αυτά τα ζώα, για να μη πεθάνουν από την πείνα.
Κάθε συμπολίτης μας που νοιώθει άνθρωπος, δεν μπορεί να νοιώθει αδιάφορος όταν συνάνθρωποί του βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση. Άλλωστε, από πεινασμένο άνθρωπο όλα μπορεί να τα περιμένεις. Δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.
Γιʼ αυτό κάποιοι συμπολίτες μας δημιούργησαν μια επιτροπή, με σκοπό την οργάνωση συσσιτίων για τους «πεινώντες και διψώντες» κατά την ρήση του Ευαγγελίου».
Η Πολιτεία, υπό την ευρύτερη έννοια της πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα γιατί η κατάσταση είναι τραγική και δεν μπορούμε να κρυβόμαστε άλλο πίσω από το δάκτυλό μας.
Οπως φροντίζουμε για ένα μπωλ νερό και φαγητό για τα αδέσποτα, ας προσπαθήσουμε όλοι να προσφέρουμε ένα κομμάτι ψωμί στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν.
Πηγή: adespoto.gr
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Και μ' όλα αυτά, εμείς συνεχίζουμε να πολιτογραφούμε ανεξέλεγκτα μετανάστες. Και τώρα που φτάσαμε σε σημείο κορεσμού τι; Είναι προοδευτικό και ανθρωπιστικό να δεχτούμε κι άλλους;

Ξέρω είμαι φασιστόμουτρο και μόνο που αναρωτιέμαι...:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Achilles

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο King of Myrmidons αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,699 μηνύματα.

Apro

Διάσημο μέλος

Ο Apro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλεται Tatoo artist και μας γράφει απο Άγιος Ιωάννης Ρέντης (Αττική). Έχει γράψει 2,031 μηνύματα.
αναρωτιέμαι κατά πόσο ευθύνονται και οι πολίτες, όταν προτιμούν να απασχολούν αλλοδαπούς εργάτες με χαμηλά ημερομίσθια και χωρίς ασφάλιση..., μήπως και αυτός είναι ένας λόγος, που συγχωνεύεται με την όλη κατάσταση...; μήπως φταίμε και εμείς, για αυτήν την τραγωδία; μήπως εμείς τελικά επιτρέψαμε την είσοδο σε αυτό το θρίλερ; ακούω τους πάντες να κατηγορούν την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά κανέναν να παραδέχεται οτί έχει μερίδιο ευθύνης για όλα αυτά.... οι πολίτες έχουν την δύναμη να ανατρέψουν τα πάντα..., τότε γιατί δεν ενεργήσαμε αναλόγως; μήπως μας αξίζει όλη αυτή η ταλαιπωρία; η ειρωνία είναι οτί δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα την κατάσταση που επικρατεί, αλλά ούτε πως μπορούμε να κινηθούμε προς κάτι καλύτερο.... δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος της αδράνειας των Ελλήνων πολιτών, αλλά ξέρω οτί αν δεν ξυπνήσουμε από τον ύπνον του δικαίου θα υποφέρουμε.... και ο λόγος καθαρά οικονομικός
πλέον τα πάντα είναι συνδεδεμένα με το χρήμα, ακόμα και η ευτυχία και ευημερία του ανθρώπου...; συνέπεια αυτού να απομακρυνθούν ακόμα περισσότερο οι άνθρωποι μεταξύ τους και να μην υπάρχει σημάδι εμπιστοσύνης μεταξύ μας.... έχουμε κουραστεί ψυχολογικά και βλέπουμε να ανεβαίνει η εγκληματικότητα κατακόρυφα..., ακόμα και ο λογικός άνθρωπος, είναι ικανός να καταφύγει σε βιοπραγίες....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
... δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος της αδράνειας των Ελλήνων πολιτών, αλλά ξέρω οτί αν δεν ξυπνήσουμε από τον ύπνον του δικαίου θα υποφέρουμε....
Εγκρίνω και απαυξάνω φίλε μου. Πρέπει να συντονιστούμε όλοι μας.
Προτείνω δέ και την ώρα. Συνοδοιπόροι:αύριο Κυριακή του Πάσχα, να ρυθμίσουμε τα ρολόγια μας στις 25 μετά τα μεσάνυχτα. Η επιλογή της ώρας δέν είναι καθόλου τυχαία το τονίζω. Τότε θα ξυπνήσουν μηδενός εξαιρουμένου, όλοι οι Έλληνες.
Αλλά και οι λοιποί κατοικούντες στην Ελλάδα.
Τώρα ησύχασα γιατι είμαι σίγουρος πως δέν ξέχασα κανέναν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

popay

Νεοφερμένος

Ο popay αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
γεια σας είμαι 34χρόνον και έχω βαρεθεί να ακούω από τις εκάστοτες κυβέρνησεις ότι φταίει η προηγουμενη κυβέρνηση για το έλλειμμα για την κακοδιαχείριση του δημοσιου πλούτου για τις κλεψιές που τις βαφτίσανε ΣΚΑΝΔΑΛΑ για όλα τα κακά που συμβαίνουν στην χωρα μας.:mad:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Ας το πιάσουμε από την αρχή, τη φοροδιαφυγή:

Εκάλη: Κολυμπούν σε πισίνες, που δεν δηλώνουν!


Το σκηνικό είναι γνωστό: η μονοκατοικία κατασκευάζεται, συνοδεύεται από κήπους και λοιπούς βοηθητικούς χώρους και – φυσικά – πρέπει να διαθέτει και... πισίνα. Πισίνα ή... δεξαμενή πυρόσβεσης; Ποια είναι η διαφορά;

Τυπικά μεγάλη, επί της ουσίας καμία. Η δεξαμενή πυρόσβεσης είναι στην ουσία μια κανονική πισίνα, η οποία όμως δεν έχει... τεκμήριο! Είτε, πάντως, με αυτό τον τρόπο, είτε χωρίς να έχουν καν δηλώσει τίποτα σχετικό, οι διασταυρώσεις του Κέντρου Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών έβγαλαν λαβράκι:

Πάνω από μία στις τρεις πισίνες στην Εκάλη είναι άφαντη φορολογικά! Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στο ΚΕΠΥΟ δημιούργησαν μια λίστα περίπου 17.000 φορολογούμενων, οι οποίοι είναι κάτοικοι τριών βορείων προαστίων. Εξ αυτών, μόλις 324 έχουν δηλώσει ότι διαθέτουν και πισίνα στις κατοικίες τους!

Στη συνέχεια, άρχισαν οι έλεγχοι ανά περιοχή. Η αρχή έγινε με την κοινότητα Εκάλης, όπου ο γενικός γραμματέας του ΚΕΠΥΟ, Διομήδης Σπινέλης, εξέτασε τα στοιχεία, που έχει στη διάθεσή του, και τα απέστειλε στην Καραγεώργη Σερβίας. Εκεί, έχουν ήδη δεδομένα από τις δορυφορικές φωτογραφίες, που έχουν συλλέξει με τη βοήθεια του Google. Σύμφωνα με αυτά, ο δορυφορικός φωτογραφικός φακός έχει εντοπίσει στην Εκάλη 500 κατοικίες, οι οποίες διαθέτουν πισίνες. Λαμβάνοντας υπ΄ όψη ότι μόλις 324 έχουν δηλωθεί και στα τρία προάστια, αυτό σημαίνει ότι ήδη υπάρχει μια απόκλιση από τουλάχιστον 176 πισίνες, που δεν έχουν δηλωθεί. Μάλιστα, αν στο σύστημα «μπουν» και τα δεδομένα από τις φωτογραφίες και των άλλων δύο περιοχών, τότε οι αδήλωτες πισίνες θα αυξηθούν κατά πολύ.

Οι διασταυρώσεις αυτές είναι οι πρώτες – και πιλοτικές – για το θέμα αυτό. Θα ακολουθήσουν και άλλες, στην υπόλοιπη Αττική και όλη την Ελλάδα. Μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων στα βόρεια προάστια, θα ακολουθήσουν έλεγχοι στα νότια προάστια της Αθήνας (βλ. Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη) και στη συνέχεια σε περιοχές της χώρας, όπου υπάρχουν πολλές τέτοιες... δεξαμενές. Συγκεκριμένα, η στόχευση θα είναι κατ΄ αρχήν στα νησιά του Αιγαίου, όπου υπάρχει πλήθος από βίλες με πισίνες, όπως για παράδειγμα στη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Το ζητούμενο, βέβαια, παραμένει το ίδιο και σε αυτή την περίπτωση: δηλαδή, το υπουργείο οικονομικών να μην μείνει μόνο στις διαπιστώσεις, αλλά να δώσει εντολή στις εφορίες, ώστε άμεσα να καλέσουν για εξηγήσεις όλους αυτούς τους φορολογούμενους και να τους επιβάλουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και ποινές.

Σε χθεσινή ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρονταν τα εξής: Στοιχεία για τις δεξαμενές κολύμβησης (πισίνες) που δηλώνουν φορολογούμενοι, κάτοικοι βορείων προαστίων, ανίχνευσε και έστειλε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων στη Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων.

Τα στοιχεία αυτά, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, θα διασταυρωθούν με διευθύνσεις, στις οποίες απεικονίζονται πισίνες σε δορυφορικές φωτογραφίες, για να βρεθούν φορολογούμενοι που δεν τις έχουν δηλώσει ως τεκμήριο.

Συγκεκριμένα, στις λίστες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων περιέχονται 16.974 φορολογούμενοι – κάτοικοι των περιοχών αυτών, για τους οποίους μόνο σε 324 από τις αντίστοιχες δηλώσεις έχει δηλωθεί η κατοχή πισίνας στη δήλωση του φόρου εισοδήματος του Οικονομικού Έτους 2009.

Η συγκεκριμένη διασταύρωση διενεργείται πιλοτικά με στόχο να διερευνηθεί η επέκταση της σε συγκεκριμένες περιοχές όλης της χώρας.

Το ΥΠΟΙΚ διευκρινίζει παράλληλα ότι η λίστα, στην οποία περιέχονται 16.974 φορολογούμενοι, αφορά σε όλους τους κατοίκους τριών προαστίων.

Όπως επισημαίνεται σχετικά, σε ένα μόνο από αυτά τα προάστια, την Εκάλη, η Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων έχει εντοπίσει με δορυφορικές φωτογραφίες πάνω από 500 διευθύνσεις κατοικιών, στις οποίες υπάρχουν πισίνες.

Οι διευθύνσεις αυτές θα ταυτοποιηθούν με εκείνες που υπάρχουν στη λίστα με τους 16.974 φορολογούμενους, για να βρεθεί σε ποιους από αυτούς εμφανίζεται πισίνα, την οποία έχουν όντως δηλώσει στο έντυπο του φόρου εισοδήματος.

κι άλλα εδώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kritikaros

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Παναγιώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 367 μηνύματα.
η πλάκα είναι ότι στην τηλεόραση είπαν (δυστυχώς δεν θυμάμαι που:() ότι την επομένη της σχετικής ανακοίνωσης για τις πισίνες βγήκαν διαφημίσεις για "καλύματα" πισινών που να μοιάζουν με γκαζόν ώστε να μην ανιχνεύοντε από αεροφωτογραφίες οι πισίνες:fool::fool::fool:

πέρα από την πλάκα φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γιατί όλοι κοιτούσαν την βολεψή τους και ας βγαινουν μετά να κράζουν,πως γίνεται όλοι να βρίζουν και από την μεταπολίτευση και έπειτα να κυριαρχεί το παρακράτος και η παραοικονομία και πολλά ακόμα παρά- ??????????????????

η ουσία είναι ότι πλέον έχει γαλουχηθεί έτσι μία ολόκληρη κοινωνία η οποία για να αλλάξει πρέπει να δείξει κάποιος επιτέλους πολιτική βούληση και φρόνηση αλλιώς δεν πρόκειται να αλλάξουν τα πράγματα.
ας ελπίσουμε τώρα που ήρθαν οι μπαμπούλες (Δ.Ν.Τ-Ε.Ε) να βάλουν κάποιοι μυαλό και να μην συνεχίσουν το ίδιο τροπάρι γιατί αλλιώς βουλιάζουμε....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kloyklos

Νεοφερμένος

Ο kloyklos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 66 μηνύματα.
Η κατηφορα ξεκινησε απο τον πατερα του Αμερικανοθρεμενου Γιωργάκη, οταν αυξησε τους δημοσίους υπαλλήλους απο 300.000 σε 1.200.000 εφτιαξε ανυπαρκτες δημοσιες υπηρεσίες που δεν ειχαν ουσιαστικα λόγο ύπαρξης. Απο τότε αρχισαμε να δανειζόμαστε για να πληρώνουμε τα τρέχοντα έξοδα. Μετα ηρθε το περίφημο "Τσοβόλα δώστα όλα" για να ξαναβγει στις εκλογες. Με την διαφορα οτι οι Ελληνες δεν καταλαβαν απο που θα τα έδινε όλα ο Μητσους. Στην επομενη τετραετία έπρεπε να πληρώσουμε και την γκόμενα του Αντρέα και τους υπουργούς του που ενω μπηκαν στην πολιτική με ενα ζιβάγκο και ενα σακάκι, σοσιαλιστες βλέπετε, εφυγαν με βιλες, πισίνες, κότερα, επιχειρήσεις. Το πόσο καθαρό και σοασιαλιστικο ήταν το τότε ΠΑΣΟΚ φάνηκε απο την υπόθεση Κοσκωτα.
Τον Αντρίκο διαδέχτηκε ο Δρακουμέλ, αυτος σε τρία χρόνια ιδιωτικοποίησε οτι πρόλαβε και βουτηξε και μερικα αρχαία για να ζήουν τα δισεγγονα του. Ουσιαστηκα βέβαια δεν άλλαξε τιποτα μια και το πολιτικό κόστος θα ηταν τεράστιο και μετα δεν θα μπορουσε να δει την Ντορούλα του πρωθυπουργο όπως ήταν και το όνειρο του.
Αργοτερα ήρθε ο κινέζος, αυτος ήταν πιο επιστήμονας, μας καθάρισε με τους δικούς του με τα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου, την siemens, την intracom , έφαγαν όλοι καλα απο τις αναθέσεις για τους Ολυμπιακούς και στο τέλος ευχαρίστησε τους Αμερικανούς για το πισωκολητό απο τους Τουρκους και έφυγε.
Στην συνεχεια ήρθε ο Μπουλης, αυτος υποτίθεται οτι θα μας εσωζε απο τους "Νταβατζηδες" αλλα οταν βγήκε συνεργάστηκε μια χαρα μαζι τους. Απο ενα σημειο και μετα έπαψε να ασχολείται με την διακυβέρνηση της χώρας, ηταν γλυκο το ρημάδι το playstation και κάθε Ρουσόπουλος και Βουλαγαράκης έραβαν και ξηλωναν.
Στο τέλος ηρθε ο Τζεφρυ που μα ς έλεγε οτι υπάρχουν λεφτα, οι Ελληνες ευκολόπιστοι τον πίστεψαν. Οταν βγηκε βέβαια απέδειξε οτι τα λεφτα θα έβγαιναν απο τις δικές μας σχεδον άδειες τσέπες, αφου εκανε το τουρ του στις περισσοτερες χώρες του πλανήτη, με τα δικα μας λεφτα βεβαίως, μας εριξε και ενα ΔοΝηΤη και μας ξέσκισε...

Περαστηκα μας λοιπόν και ας προσέχαμε ποιους ψηφίζουμε
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Apro

Διάσημο μέλος

Ο Apro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλεται Tatoo artist και μας γράφει απο Άγιος Ιωάννης Ρέντης (Αττική). Έχει γράψει 2,031 μηνύματα.
ένας ξάδερφος μου είπε, ακόμα είμαστε καλά, σε σχέση με το άμεσο μέλλον..., μάλλον εννοούσε οτί τα πράγματα, θα χειροτερέψουν ακόμα στην Ελλάδα.... και νομίζω πως έχει δίκιο
ένα διεφθαρμένο, καταστρεμένο πολιτικό σύστημα, πως μπορεί να καταφέρει κάτι καλό πλέον....
τα πράγματα έχουν ξεφύγει εκτός ελέγχου και φτάνουμε με μαθηματική ακρίβεια στην άκρη του γκρεμού....
πως θα μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε όλα αυτά τα δάνεια, αφού δε μπορούμε να ξεπληρώσουμε καλά καλά ούτε τα επιτόκια....
είμαι σίγουρος πως ακόμα δεν έχει καταλάβει κανείς την εξέλιξη της πορείας....
πλέον δεν υπάρχει κόμμα στην Ελλάδα, που έχει τη δύναμη να σταθεροποιήσει έστω την εικόνα της χώρας....
είναι αδύνατον να αλλάξει ο χαρακτήρας του Έλληνα, έτσι μαγικά από τη μία στιγμή στην άλλην..., η σημερινή εικόνα της Ελλάδας είναι αποτέλεσμα δεκαετιών και μηδαμινών προσπαθειών για την υγεία της χώρας....
είναι ολοφάνερο, οτί ο καθένας στηρίχτηκε σε ατομικές προτεραιότητες και όχι στην προσφορά του στο σύνολο....
η διαφθορά του Έλληνα, έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο της βασιλείας του και αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει..., φτάσαμε σε σημείο να παρακαλάμε τους ευρωπαίους συνεταίρους για οικονομική στήριξη και να δεχόμαστε αβίαστα τις προσβολές τους, στο πρόσωπό μας....
ευθύνες δεν αποδόθηκαν ποτέ και δε νομίζω να αρχίσουν να αποδίδονται ποτέ, γιατί έτσι θα χρειαστούμε άλλα τόσα σωφρονιστικά ιδρύματα....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top