
28-10-23

19:26
Τα σχόλια αυτά είναι στο πλαίσιο των προβοκατόρικων απαντήσεων καθώς έχω βαρεθεί τα επιχειρήματα για τη φύση και πόσο μη φυσιολογικοί είναι οι πo@στιδες. Αν κάποιος εξετάσει τη φύση και τα ζώα θα δει ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, δηλαδή αγοράκια με κοριτσάκια που γεννούν απογόνους.Nαι βρε πασα μου και εγω δεν αναφερθηκα ουτε στο μεγαλωμα ουτε στην ομοφυλοφιλικη συμπεριφορα, ειπα απλα οτι η ενσταση των αλλων (κι εμενα) οταν φερνεις παραδειγμα το πως γαμιουνται και αναπαραγονται τα σαλιγκαρια δεν ειναι οτι ειναι αφυσικη συμπεριφορα γενικα αλλα οτι δεν προσιδιαζει στον ανθρωπο για αυτο μονο το συγκεκριμενο θεμα
Guest 030894
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

28-10-23

19:29
Α νταξει αλλο αυτο. Γενικα χασισι, γαμ.. και επιστροφη στη φυση χρειαζεταιΤα σχόλια αυτά είναι στο πλαίσιο των προβοκατόρικων απαντήσεων καθώς έχω βαρεθεί τα επιχειρήματα για τη φύση και πόσο μη φυσιολογικοί είναι οι πo@στιδες. Αν κάποιος εξετάσει τη φύση και τα ζώα θα δει ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, δηλαδή αγοράκια με κοριτσάκια που γεννούν απογόνους.
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 13.492 μηνύματα.

28-10-23

19:36
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί κοπτεται τόσο πολύς κόσμος για το τι απαντάται στη φύση και το τι όχι, ενώ την ίδια στιγμή απολαμβάνουν οτιδήποτε έχει δημιουργηθεί "παρά φύση" λόγω της ανθρώπινης διάνοιας (πχ κοινωνικές συνθήκες, επιστημονική και τεχνολογική ανάπτυξη και νέα μονοπάτια ανθρώπινης εξέλιξης).
Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να λέει ένας άνθρωπος "είναι ενάντια στη φύση μας", ενώ καθημερινά χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο και το κινητό του, ξέρω 'γω, ή παίρνει φάρμακα και βιταμίνες
Σχεδόν πάντα εννοεί ότι είναι εναντίον της δικής του αισθητικής και ότι προσπαθεί να επαναφέρει τα χρηστά ήθη μίας άλλης περιόδου, με διαφορετική κοινωνική συνοχή.
Το παράδειγμα της κοινωνικής καταπίεσης των γυναικών μπορεί να θεωρηθεί παράλληλο με αυτό της κοινωνικής καταπίεσης των ομοφυλόφιλων. Αν και έχουμε καταφέρει να περάσουμε στη νέα εποχή ως κοινωνία, εντούτοις είναι πάρα πολύ κοντά μας η περίοδος που οι γυναίκες "φυσιολογικά" θεωρούνταν ικανές μόνο για οικοκυρικές εργασίες και ανατροφή των παιδιών και επιπλέον δεν είχαν τη θέση που τους αρμοζε στην κοινωνία.
Αυτό δεν ήταν πριν χιλιάδες χρόνια, αλλά τα ζούσε η γιαγιά σου ή ακόμη και η μαμά σου!
Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να λέει ένας άνθρωπος "είναι ενάντια στη φύση μας", ενώ καθημερινά χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο και το κινητό του, ξέρω 'γω, ή παίρνει φάρμακα και βιταμίνες

Το παράδειγμα της κοινωνικής καταπίεσης των γυναικών μπορεί να θεωρηθεί παράλληλο με αυτό της κοινωνικής καταπίεσης των ομοφυλόφιλων. Αν και έχουμε καταφέρει να περάσουμε στη νέα εποχή ως κοινωνία, εντούτοις είναι πάρα πολύ κοντά μας η περίοδος που οι γυναίκες "φυσιολογικά" θεωρούνταν ικανές μόνο για οικοκυρικές εργασίες και ανατροφή των παιδιών και επιπλέον δεν είχαν τη θέση που τους αρμοζε στην κοινωνία.
Αυτό δεν ήταν πριν χιλιάδες χρόνια, αλλά τα ζούσε η γιαγιά σου ή ακόμη και η μαμά σου!
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.558 μηνύματα.

28-10-23

20:14
Ναι, προφανώς και έχει γερές ρίζες το αφήγημα που αναπαράγετε και ακολουθείτε πιστά. Ανέφερα ΗΠΑ, Καναδά, Σουηδία και παρόμοιες χώρες, αν δεν το είδες, παρεμπιπτόντως. Όταν βλέπεις να αναπαράγονται από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές όλα αυτά, αλλά και από τα φιλελεύθερα και αριστερά κόμματα αυτών των κρατών (με αντίθετες θέσεις, προφανώς από άλλα κόμματα), τότε προφανώς και υπάρχει συστημική παρέμβαση για αλλαγή. Κάτι που επίσης ξαναέγραψα (μιας και με διαβάζεις) είναι ότι η woke κουλτούρα δεν έχει (ακόμα) καταστεί status quo, αλλά επιχειρείται να γίνει. Προφανώς και εγώ, όπως και πολλοί άλλοι, έχουμε αντίθετες θέσεις και αντιτιθέμεθα σε αυτές τις απόπειρες αλλαγών.Αυτά από που εως που προκύπτουν;
Το ιδεολογικό αφήγημα που ακολουθείται τόσο από τα συστημικά μέσα, όσο και από όλο το εκπαιδευτικό σύστημα είναι το γνωστό πατροπαράδοτο της πυρηνικής οικογένειας. Πρέπει να είστε χωμένοι σε τρομερά βαθύ rabbit hole για να θεωρείτε ότι οποιοδήποτε "woke" σύστημα έχει φέρει τέτοιες μεγάλες αλλαγές, ακόμα και στην Αμερική. Πόσο μάλλον στην Ελλάδα, που ακόμα κάνουμε θέμα ένα φιλί στην τηλεοράση. Τα παρουσιάζεις τελείως αντίθετα.
Τα φύλα έχουν διακριτά χαρακτηριστικά και προφανώς δεν πρόκειται να δεχτούμε την «αχρωματοψία» που επιχειρείται να περάσει μεταξύ τους, όπως επίσης, απόψεις του τύπου ότι υπάρχουν και άλλα φύλα πέρα από τα δύο. Δεν θα αλλάξει η πραγματικότητα επειδή δεν συμφωνείτε με αυτήν.Αυτό το οποίο μαθαίνουμε από παιδάκια και είναι το μοναδικό αφήγημα με το οποίο μεγαλώσαμε (εκεί δεν είναι αφήγημα ξαφνικά), είναι άντρα-γυναικά, ρόλοι κτλ. Αυτό δεν δέχεται καν αμφισβήτηση, είναι ό,τι πιο γνωστό. Το πρόγραμμα σπουδών από το νηπιαγωγείο αυτό διδάσκει. Τα παιχνίδια, τα πάντα είναι κατανεμημένα με το να δείχνουν έναν και μόνο δρόμο. Σε ένα παιχνιδάδικο να μπεις, ξες ακρίβως τι είναι για το φύλο σου, το φωνάζουν από τα χρώματα μέρις τις ταμπέλες.
Προφανώς και μιλάμε για κριτική σκέψη και προφανώς και μιλάμε για άκριτη αποδοχή και αναπαραγωγή των ιδεολογημάτων αυτών, όταν υπάρχουν άνθρωποι όπως εσύ, συγκεκριμένα, που το ενδιαφέρον σας στρέφεται (σχεδόν) αποκλειστικά σε ζητήματα μειονοτήτων, αφήνοντας απ' έξω πολύ σημαντικότερα ζητήματα, όπως η άνοδος του ατομικισμού, των οικονομικών ανισοτήτων και πολλών άλλων. Κυριολεκτικά, έχουμε να κάνουμε με εμμονή. Και επειδή όλο αυτό επηρεάζει την κοινωνία στην οποία ζω, θεωρώ υποχρέωσή μου να αντιδράσω.Μιλάτε για κριτική σκέψη και ακόλουθους, όταν αυτά τα οποία τώρα συζητιούνται ειναι στην κυριολέξια μέσα από σκέψεις για το πως μπορεί να καλυτερεύσει η κοινωνία. Χωρίς να λέω ότι δεν υπάρχουν κολλημένοι και υπερβολικοί, αλλά εδώ οτιδήποτε συζητιέται εκτός των μέχρι τώρα γνωστών, τρώει κράξιμο και δεν δέχεται κουβέντα γιατί είναι “woke”. Το αφήγημα που επικρατεί και δεν δέχεται κόντρα (ή μάλλον δέχεται αργά αργά) είναι αυτό το οποίο εσείς υπερασπίζεστε. Το καινούργιο είναι αυτό που πάντα δέχεται αντίσταση, όχι το παλιό. Κάπου τα έχετε μπερδέψει και η κινδυνολογία πάει και έρχεται σε τρομερά υψηλούς βαθμούς για ανθρώπους με κριτική σκέψη.
Και για να το πάμε γενικότερα, το κάνετε στα πάντα. Εξαιτίας (και) των απόψεών σας σε ζητήματα, για παράδειγμα, της αλληλεγγύης σας προς οτιδήποτε θέλει να εισβάλει λαθραία στη χώρα και την ήπειρό μας, τώρα διατρέχουμε κίνδυνο και απειλείται η κοινωνική συνοχή και ειρήνη μας.
Γραφικότητα (ο ορισμός της, βασικά) είναι ο μόνιμος και συνεχής χαρακτηρισμός με λέξεις καραμέλες όπως «ομοφοβικός», «σεξιστής», «ρατσιστής», «μισογύνης» σε ό,τι αντιτίθεται στη (θρησκευτικής μορφής) κατήχηση που υφιστάμεθα κάθε μέρα.Παρεπιπτόντως, όταν πετάτε λέξεις όπως λοβοτομημένοι, αφύσικο, γουοκ κτλ σαν στραγάλια, μην παραπονιέστε για τους ισμους, κάνετε ακριβώς το ίδιο.Γραφικότητα στο φουλ. Λέξεις που έχουν σκοπό να κλείσουν αμέσως τη συζήτηση ως κατώτερου επιπέδου.
Σε αυτό που θα συμφωνήσω είναι ότι, όντως, η συζήτηση είναι εξ ορισμού κατώτερου επιπέδου, μιας και δεν μπορεί να είναι τίποτα διαφορετικό με woke συνομιλητές.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Όχι, θα καθίσουμε να δεχόμαστε άκριτα τα νέα ήθη και έθιμα που έρχονται, βασικά ένας συνδυασμός νιχιλισμού και αμοραλισμού, που στο τέλος θα καταλήξει να θεωρεί, για παράδειγμα, χειρότερο άνθρωπο αυτόν που δεν δέχεται τα φληναφήματα της σύγχρονης εποχής από έναν εγκληματία, ξέρω' γω...Σχεδόν πάντα εννοεί ότι είναι εναντίον της δικής του αισθητικής και ότι προσπαθεί να επαναφέρει τα χρηστά ήθη μίας άλλης περιόδου, με διαφορετική κοινωνική συνοχή.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.040 μηνύματα.

28-10-23

20:27
Η ανθρώπινη φύση είναι μεγάλη κουβέντα. Αφού βάζετε μέσα στη συζήτηση τους όρους «φυσιολογικό-ανώμαλο» θα πρέπει να αποδεχθούμε πως κάθε σεξουαλική πράξη που δεν αποσκοπεί στην αναπαραγωγή του είδους (είτε είναι αυτοϊκανοποίηση είτε ερωτική συνεύρεση με προφυλάξεις) είναι ανώμαλη και ενάντια στην ανθρώπινη φύση.
Το θέμα χωρίς λόγο -για εμένα- έχει μεταφερθεί στο ζήτημα της ομοφυλοφιλίας. Δεν θα έπρεπε και δεν είναι on topic.
Το θέμα χωρίς λόγο -για εμένα- έχει μεταφερθεί στο ζήτημα της ομοφυλοφιλίας. Δεν θα έπρεπε και δεν είναι on topic.
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 13.492 μηνύματα.

28-10-23

20:41
Για αυτό ακριβώς δεν δημιουργούμε ως μονάδα τα χρηστά ήθη, αλλά ως κοινωνικό σύνολο. Είναι θέμα χρόνου η κοινωνική εξίσωση των ομοφυλοφίλων να έρθει στην Ελλάδα, μιας και οι περισσότερες δυτικές κοινωνίες έχουν ήδη προχωρήσει στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους ως πολίτες (πχ γάμος, τεκνοθεσία, απαγόρευση των διακρίσεων).Όχι, θα καθίσουμε να δεχόμαστε άκριτα τα νέα ήθη και έθιμα που έρχονται, βασικά ένας συνδυασμός νιχιλισμού και αμοραλισμού, που στο τέλος θα καταλήξει να θεωρεί, για παράδειγμα, χειρότερο άνθρωπο αυτόν που δεν δέχεται τα φληναφήματα της σύγχρονης εποχής από έναν εγκληματία, ξέρω' γω...
Από εκεί και πέρα, εννοείται ότι κάθε κοινωνική εξέλιξη οφείλει να κρίνεται θετικά ή αρνητικά, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταδικάζουμε ως άνθρωποι τις προσπάθειες της ενσωμάτωσης των μειονοτήτων στην κοινωνική σφαίρα.
Το θέμα είναι να προασπίζουμε ως ανθρωπότητα και ως πολιτεία τα δικαιώματα των πολιτών, χωρίς να τους χωρίζουμε σε πολίτες α' και β' κατηγορίας. Ακόμη και εγκληματίας να είναι ο άλλος, όπως λες, δεν σταματάει να έχει τα (νομικώς κατοχυρωμένα) δικαιώματά του, είτε μάς αρέσει, είτε όχι.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.558 μηνύματα.

28-10-23

20:48
Άλλο αυτό και άλλο να θεωρείται ως το σημαντικότερο ζήτημα της εποχή μας, να αφιερώνεται για χάρη του δυσανάλογα μεγάλο χρόνο, ενέργεια και προβολή από άλλα πολύ σημαντικά ζητήματα και να αλλάζουμε την ίδια την πραγματικότητα, εξαιτίας του ότι κάποιοι αισθάνονται άβολα με αυτή.Από εκεί και πέρα, εννοείται ότι κάθε κοινωνική εξέλιξη οφείλει να κρίνεται θετικά ή αρνητικά, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταδικάζουμε ως άνθρωποι τις προσπάθειες της ενσωμάτωσης των μειονοτήτων στην κοινωνική σφαίρα.
Καλό είναι να τα βλέπουμε και αυτά και να μην είναι μονόπλευρη η οπτική και η κριτική μας, ιδιαίτερα όταν είναι τόσο δηκτικές όσο η δική σου, θα προσθέσω.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.220 μηνύματα.

28-10-23

20:49
Ναι, προφανώς και έχει γερές ρίζες το αφήγημα που αναπαράγετε και ακολουθείτε πιστά. Ανέφερα ΗΠΑ, Καναδά, Σουηδία και παρόμοιες χώρες, αν δεν το είδες, παρεμπιπτόντως. Όταν βλέπεις να αναπαράγονται από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές όλα αυτά, αλλά και από τα φιλελεύθερα και αριστερά κόμματα αυτών των κρατών (με αντίθετες θέσεις, προφανώς από άλλα κόμματα), τότε προφανώς και υπάρχει συστημική παρέμβαση για αλλαγή. Κάτι που επίσης ξαναέγραψα (μιας και με διαβάζεις) είναι ότι η woke κουλτούρα δεν έχει (ακόμα) καταστεί status quo, αλλά επιχειρείται να γίνει. Προφανώς και εγώ, όπως και πολλοί άλλοι, έχουμε αντίθετες θέσεις και αντιτιθέμεθα σε αυτές τις απόπειρες αλλαγών.
Προσκαλώ τους πάντες να το ακούσουν απο το 7ο λεπτό που το χω βαλει για να γλιτώσουμε την εισαγωγή και πέρα. Βίντεο του 2019.
Η μεγαλύτερη απειλή στον τρόπο ζωής μας, προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα, τις πολυεθνικές.
Και για να το πάμε γενικότερα, το κάνετε στα πάντα. Εξαιτίας (και) των απόψεών σας σε ζητήματα, για παράδειγμα, της αλληλεγγύης σας προς οτιδήποτε θέλει να εισβάλει λαθραία στη χώρα και την ήπειρό μας, τώρα διατρέχουμε κίνδυνο και απειλείται η κοινωνική συνοχή και ειρήνη μας.
Στην Γερμανία μια εκ των ηγετικών στελεχών της Die Linke (Η Αριστερά), δημιουργεί νεο κόμμα αριστερό με κοινωνικό πρόσημο ΑΛΛΑ αντιμεταναστευτική πολιτική. Οι πρώτες ενδειξεις δείχνουν οτι τσιμπάει ένα 12% των ψηφοφόρων. Αριστεροσυντηρητική κοινώς αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια τέτοια χίμαιρα-όρο.
Αυτο τι δείχνει; Οτι στην κοινωνία υπάρχει "χώρος", τον βρήκε το κόμμα και τον κατέλαβε αμέσως, και πιθανόν να απειλήσει και το AfD το οποίο γιγαντωνόταν στο 20-23%.
Ο κόσμος έχει ανάγκη από έναν κοινωνικό προσανατολισμό και ανθρωπισμό μεν, αλλά με λογικό πρόσημο και ενδιαφέρον για τον λαό και όχι για την ιδεολογική αγκύλωση. Πιο τρανταχτό παράδειγμα από αυτό για το οτι η γουωκίλα έχει πιάσει πάτο και υπάρχει αναγκη για μια διαφορετική -ακομα κι απο την Αριστερά- προσέγγιση, δεν υπάρχει.
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 13.492 μηνύματα.

28-10-23

21:14
Δηκτική είναι η κριτική μου σε όλα τα θεματα, όχι μόνο σε αυτόΆλλο αυτό και άλλο να θεωρείται ως το σημαντικότερο ζήτημα της εποχή μας, να αφιερώνεται για χάρη του δυσανάλογα μεγάλο χρόνο, ενέργεια και προβολή από άλλα πολύ σημαντικά ζητήματα και να αλλάζουμε την ίδια την πραγματικότητα, εξαιτίας του ότι κάποιοι αισθάνονται άβολα με αυτή.
Καλό είναι να τα βλέπουμε και αυτά και να μην είναι μονόπλευρη η οπτική και η κριτική μας, ιδιαίτερα όταν είναι τόσο δηκτικές όσο η δική σου, θα προσθέσω.

Δεν διαφωνώ εν γένει, αλλά ούτε είμαι της άποψης ότι για να ασχοληθούμε με ενα κοινωνικό ζήτημα πρέπει να έχουμε επιλύσει ένα άλλο. Το ιδανικό θα ήταν να επιλυθούν μαζί, ακριβώς για να μην υπάρχει αυτο το αίσθημα πολιτών α' και β' κατηγορίας, που προανέφερα.
Γιατί για κάθε έναν woke που πηγαίνει στα pride με το βρακί, υπάρχουν εκατοντάδες ομοφυλόφιλοι που είναι αξιοπρεπείς και απλώς θέλουν να ζουν χωρίς διακρίσεις από την κοινωνία και από το ίδιο το κράτος. Θυμάμαι όταν παρακολουθούσα την συζήτηση στη Βουλή για το σύμφωνο συμβίωσης, ως μικρός 20χρονος φοιτητής, που έλεγαν ότι "έως τώρα κάποιος ομοφυλόφιλος δεν μπορεί να δει τον σύντροφό του στην εντατική, να κληρονομήσει, να τον ασφαλίσει, να αποφασίσει για θεμα υγείας του ή (το πιο μακάβριο) να παραλάβει την σωρό του, λόγω του ότι δεν προκύπτει νομικά συγγενική ή συζυγική σχέση". Ήταν αρκετά σοκαριστικό να συνειδητοποιήσω σε εκείνη την ηλικία ότι πράγματα που για κάποιους είναι δεδομένα, για κάποιους άλλους δεν είναι.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.558 μηνύματα.

28-10-23

21:24
Δεν διαφωνώ κι εγώ με αυτά που αναφέρεις απλώς συνεχίζω να πιστεύω ότι η συμμετοχή σου στο νήμα ήταν τελείως μονόπλευρη, χωρίς να λαμβάνει υπόψη πολλά από αυτά που γράφτηκαν για το θέμα, από την άλλη πλευρά.Δηκτική είναι η κριτική μου σε όλα τα θεματα, όχι μόνο σε αυτό![]()
Και, οκ, δικαίωμά σου προφανώς, απλά, ξες, το «υποκρισία» είναι λίγο βαρύ και ξεφεύγει από τη δηκτικότητα.
Αυτά, καλή συνέχεια.
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 13.492 μηνύματα.

28-10-23

21:33
Το θεώρησα υποκριτικό, γιατί ξεκίνησε η συζήτηση για το τι είναι φυσιολογικό και τι όχι με επιχειρήματα εκατέρωθεν (είτε υπέρ, είτε κατά). Η ουσία, κατά τη γνώμη μου, είναι η αποδοχή (ή έστω ανοχή) από την πλευρά της κοινωνίας. Η φύση δεν παίζει κανέναν ρόλο σε αυτό το θέμα.Δεν διαφωνώ κι εγώ με αυτά που αναφέρεις απλώς συνεχίζω να πιστεύω ότι η συμμετοχή σου στο νήμα ήταν τελείως μονόπλευρη, χωρίς να λαμβάνει υπόψη πολλά από αυτά που γράφτηκαν για το θέμα, από την άλλη πλευρά.
Και, οκ, δικαίωμά σου προφανώς, απλά, ξες, το «υποκρισία» είναι λίγο βαρύ και ξεφεύγει από τη δηκτικότητα.
Αυτά, καλή συνέχεια.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.558 μηνύματα.

28-10-23

22:02
Η φύση παίζει τεράστιο ρόλο στο συγκεκριμένο θέμα, με την ευρύτερη έννοια, όμως, μιας και δεν προωθούνται μόνο αυτά που αναφέρεις, αλλά μαζί τους, θεωρίες του τύπου ότι υπάρχουν περισσότερα ή και άπειρα φύλα, ότι η σεξουαλικότητα είναι κάτι τελείως ρευστό, ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών, παρά είναι κοινωνικές κατασκευές κ.λπ. Το να τα αγνοείς και να επικεντρώνεσαι στους υποκριτές, ηθικολόγους και αναχρονιστικούς σαν και του λόγου μου είναι, ομοίως, υποκριτικό.Η φύση δεν παίζει κανέναν ρόλο σε αυτό το θέμα.
Κι αν τα ήθη και έθιμα κάθε εποχής είναι υποκειμενικά και ρευστά, βασισμένα στη συλλογική συναίνεση περί καλού και κακού, το ίδιο δεν ισχύει για το τι είναι φυσιολογικό και τι όχι. Εκεί μιλάμε αντικειμενικά. Εξ ου και το «δεν θα αλλάξουμε την πραγματικότητα για να μην αισθάνονται κάποιοι άβολα.»
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.040 μηνύματα.

28-10-23

22:14
Κοινώς άλλη μία επινόηση του συστήματος για να πλήξει τον εθνικοπατριωτικό χώρο. Τα είδαμε και σε Δανία και σε Σουηδία και σε Ισπανία όπου με την άνοδο των εθνικιστών ξεκίνησαν αντιμεταναστευτικά τσιτάτα οι αριστεροί σοσιαλδημοκράτες τα οποία κατέληξαν στο κενό ή έμειναν λόγια μόλις ξεφούσκωσαν τα αντίστοιχα εθνικιστικά κόμματα.Αυτο τι δείχνει; Οτι στην κοινωνία υπάρχει "χώρος", τον βρήκε το κόμμα και τον κατέλαβε αμέσως, και πιθανόν να απειλήσει και το AfD το οποίο γιγαντωνόταν στο 20-23%.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.220 μηνύματα.

28-10-23

22:22
ΑΝ και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ΑΝ, διότι τέτοιες ιδέες είχαμε πολλοί αριστεροσυντηρητικού μείγματος, ισχύσει κάτι τέτοιο και τώρα, τότε εναπόκειται στον ίδιο τον εθνικιστικό χώρο να σοβαρευτεί κι από κατακερματισμένη πατερίτσα του Καπιταλισμού να ασχοληθεί σοβαρά με το λαό του.Κοινώς άλλη μία επινόηση του συστήματος για να πλήξει τον εθνικοπατριωτικό χώρο. Τα είδαμε και σε Δανία και σε Σουηδία και σε Ισπανία όπου με την άνοδο των εθνικιστών ξεκίνησαν αντιμεταναστευτικά τσιτάτα οι αριστεροί σοσιαλδημοκράτες τα οποία κατέληξαν στο κενό ή έμειναν λόγια μόλις ξεφούσκωσαν τα αντίστοιχα εθνικιστικά κόμματα.
Οι άξιοι ας προσαρμόσουν τη ζωή τους ανάλογα ώστε να επιβιώσουν, ειδάλλως ας δώσουν δια της φυσικής πορείας της ζωής τη θέση τους στους δυνατότερους. Έτσι δεν υπαινίσσονται οι θεωρητικοί τους άλλωστε;
Memetchi
Διάσημο μέλος
Ο Memetchi αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 2.307 μηνύματα.

28-10-23

22:23
Τουλάχιστον μετατοπίζεις την προηγούμενη υπερβολή και αναγνωρίζεις πως το σύστημα το οποιο κράζεις δεν είναι το επικρατέστερο. Το αν θα γίνει δεν έχει σχέση με την αρχική σου κινδυνολογία. Οι πολυεθνικές συμφέρον μόνο θέλουν, φέτος τα starbucks ζήτησαν να μη στολιστεί κανένα μαγαζί τους με πραιντ σημαίες, ακριβώς γιατί οι ρεπουμπλικανοί έχουν ανέβει και θέλουν να μειώσουν τα πιθανά διαφυγόντα κέρδη κρατόντας ουδέτερη στάση. Δεν είναι γνωστό αυτό; Σύστημα αποτελεί πάρα πολλά πράγματα. Αυτή τη στιγμή είμαστε ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο και από τα μέσα και τους ανθρώπους, μέχρι τους νόμους, είναι αβάσιμες τέτοιες υπερβολές. Στην ίδια κοινωνία ζούμε, δεν άλλαξε ξαφνικά.Ναι, προφανώς και έχει γερές ρίζες το αφήγημα που αναπαράγετε και ακολουθείτε πιστά. Ανέφερα ΗΠΑ, Καναδά, Σουηδία και παρόμοιες χώρες, αν δεν το είδες, παρεμπιπτόντως. Όταν βλέπεις να αναπαράγονται από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές όλα αυτά, αλλά και από τα φιλελεύθερα και αριστερά κόμματα αυτών των κρατών (με αντίθετες θέσεις, προφανώς από άλλα κόμματα), τότε προφανώς και υπάρχει συστημική παρέμβαση για αλλαγή. Κάτι που επίσης ξαναέγραψα (μιας και με διαβάζεις) είναι ότι η woke κουλτούρα δεν έχει (ακόμα) καταστεί status quo, αλλά επιχειρείται να γίνει. Προφανώς και εγώ, όπως και πολλοί άλλοι, έχουμε αντίθετες θέσεις και αντιτιθέμεθα σε αυτές τις απόπειρες αλλαγών.
Ηλία, δεν προσέχεις. Ανέφερα το παράδειγμα για το ποιο είναι το "αφήγημα" που προωθείται παντού. Ότι δεν υπάρχει "αχρωματοψία" είναι μέρος του επιχειρηματός μου στο πως δουλεύει η κοινωνία και ποιες ιδέες προωθούνται από παιδιά. Δεν ανέφερα τη δική μου γνώμη, ούτε σχολίασα επί αυτου αν είναι καλό ή κακό. Αλλά θα σταθώ στο να πω, η κριτική σκέψη δεν μπορεί να λειτουργήσει αν κλείνεις τη συζήτηση έτσι απότομα με το " δεν δέχομαι γιατί έτσι μάθαμε". Κοινωνικό σκέυασμα είναι το χρώμα. Φυσικά και μπορεί να υπάρξει συζήτηση πάνω στο αν βοηθάει ή όχι τα παιδιά.Τα φύλα έχουν διακριτά χαρακτηριστικά και προφανώς δεν πρόκειται να δεχτούμε την «αχρωματοψία» που επιχειρείται να περάσει μεταξύ τους, όπως επίσης, απόψεις του τύπου ότι υπάρχουν και άλλα φύλα πέρα από τα δύο. Δεν θα αλλάξει η πραγματικότητα επειδή δεν συμφωνείτε με αυτήν.
Δεν νομίζω πως γνωρίζεις ούτε στο ελάχιστο τις απόψεις μου για να μπορείς να τα λες αυτα. Το στεκι εκ των πραγμάτων ασχολείται από πάντα κυρίως με κοινωνικά θέματα. Αυτά είναι που δέχονται τα μεγαλύτερα ντιμπέιτ. Το θρεντ με την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει ούτε τα μισά γραμμένα σε τόσο λίγο χρόνο και μπορείς να δεις ποιοι γράφουν λιγότερο εκεί πέρα. Ξεκίνα και εσύ να ασχολείσαι περισσότερο, αλλά όχι, εδώ είσαι για ακόμα μια φορά. Και δεν στο λέω για κακό, αλλά ακριβώς έτσι είναι η φύση αυτών των θεμάτων, υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία απόψεων. Έξω από το ιντερνετ, είναι σίγουρο ότι ο κόσμος δεν ξέρει καν τι σημαίνουν αρκετές από αυτές τις ζαργκό ορολογίες. Τα μέσα aka τηλεόραση και τύπος (κάθε είδους) κυρίως με οικονομικά και άλλα πολιτικά θέματα ασχολούνται. Ένα ολόκληρο ντιμπειτ και ο μόνος που μίλησε για αυτά ήταν ο Βελόπουλος για να κράξει, ούτε καν τα αριστερά κόμματα. Αν διαφωνείς, φέρε άλλα παραδείγματα.Προφανώς και μιλάμε για κριτική σκέψη και προφανώς και μιλάμε για άκριτη αποδοχή και αναπαραγωγή των ιδεολογημάτων αυτών, όταν υπάρχουν άνθρωποι όπως εσύ, συγκεκριμένα, που το ενδιαφέρον σας στρέφεται (σχεδόν) αποκλειστικά σε ζητήματα μειονοτήτων, αφήνοντας απ' έξω πολύ σημαντικότερα ζητήματα, όπως η άνοδος του ατομικισμού, των οικονομικών ανισοτήτων και πολλών άλλων. Κυριολεκτικά, έχουμε να κάνουμε με εμμονή. Και επειδή όλο αυτό επηρεάζει την κοινωνία στην οποία ζω, θεωρώ υποχρέωσή μου να αντιδράσω.
Και για να το πάμε γενικότερα, το κάνετε στα πάντα. Εξαιτίας (και) των απόψεών σας σε ζητήματα, για παράδειγμα, της αλληλεγγύης σας προς οτιδήποτε θέλει να εισβάλει λαθραία στη χώρα και την ήπειρό μας, τώρα διατρέχουμε κίνδυνο και απειλείται η κοινωνική συνοχή και ειρήνη μας.
Δεν περίμενα να σου είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι την ώρα που παραπονιέσαι ότι πέφτουν πανεύκολα ταμπέλες, εσύ ταμπελιάζεις με την ίδια ευκολία τους συνομιλητές σου. Ακόμα και εδώ το έχεις κάνει. Ποια κριτική σκέψη όταν και εσύ από τη μεριά σου απλά λες τα αντίθετα; Γιατί το ένα είναι αποτέλεσμα σκέψης και το άλλο παπαγαλία; Το νόμισμα έχει δυο όψεις. Όσο εύκολα ακούς το φασίστα ρατσιστή, τόσο εύκολα φαίνεται να πετάς το λοβοτομημένε γουοκ. Αυτο προσπαθώ να σου δείξω και τσαντίζεσαι. Δεν γίνεται έτσι συζήτηση και είναι τελείως αντιπαραγωγικό σε οποιαδήποτε αναζήτηση "αλήθειας".Γραφικότητα (ο ορισμός της, βασικά) είναι ο μόνιμος και συνεχής χαρακτηρισμός με λέξεις καραμέλες όπως «ομοφοβικός», «σεξιστής», «ρατσιστής», «μισογύνης» σε ό,τι αντιτίθεται στη (θρησκευτικής μορφής) κατήχηση που υφιστάμεθα κάθε μέρα.
Σε αυτό που θα συμφωνήσω είναι ότι, όντως, η συζήτηση είναι εξ ορισμού κατώτερου επιπέδου, μιας και δεν μπορεί να είναι τίποτα διαφορετικό με woke συνομιλητές.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.040 μηνύματα.

28-10-23

22:28
Το θέμα είναι ποιος έχει τα όπλα με το μέρος του. Ο εθνικιστικός χώρος σίγουρα έχει πάρα πολλά προβλήματα να επιλύσει αλλά όταν έχεις τα ΜΜΕ εναντίον σου δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Υπό τις παρούσες συνθήκες θα έλεγα πως η μεγαλύτερη αποτυχία την έχει η αριστερά η οποία σε ευρωπαϊκό επίπεδο (με εξ αίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ) δεν κατόρθωσε να σηκώσει κεφάλι σε μία ευνοϊκή -για αυτήν και τις ιδέες της- εποχή και δεν ημπορεί να κερδίσει τα παραδοσιακά φιλελεύθερα και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα.ΑΝ και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ΑΝ, διότι τέτοιες ιδέες είχαμε πολλοί αριστεροσυντηρητικού μείγματος, ισχύσει κάτι τέτοιο και τώρα, τότε εναπόκειται στον ίδιο τον εθνικιστικό χώρο να σοβαρευτεί κι από κατακερματισμένη πατερίτσα του Καπιταλισμού να ασχοληθεί σοβαρά με το λαό του.
Οι άξιοι ας προσαρμόσουν τη ζωή τους ανάλογα ώστε να επιβιώσουν, ειδάλλως ας δώσουν δια της φυσικής πορείας της ζωής τη θέση τους στους δυνατότερους. Έτσι δεν υπαινίσσονται οι θεωρητικοί τους άλλωστε;
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 13.492 μηνύματα.

28-10-23

23:58
Αυτά είναι όντως κοινωνικά κατασκευάσματα και δεν αφορούν τη φύση και τη δυαδικότητα της ανθρώπινης βιολογίας. Δεν καταλαβαίνω πού διαφωνούμε σε αυτόθεωρίες του τύπου ότι υπάρχουν περισσότερα ή και άπειρα φύλα, ότι η σεξουαλικότητα είναι κάτι τελείως ρευστό, ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών, παρά είναι κοινωνικές κατασκευές κ.λπ.

Εγώ διαφώνησα στο ότι δεν μπορούμε να λέμε 1.) Για την ανθρώπινη φύση απαγκιστρωμένη από το κοινωνικό της περίβλημα, 2.) Για την σύγκρισή της με άλλες μορφές ζωής, πχ σαλιγκάρια, επειδή είναι άκαιρη και δεν λαμβάνει υπόψη το κοινωνικό της υπόθεσης.
Αν θα γίνει αποδεκτή η woke κουλτούρα στο σύνολό της κοινωνικά, μένει να το δούμε. Ξαναφερνω ως παράδειγμα τις γυναίκες, γιατί πχ το 4ο φεμινιστικό (μισανδρικό, θα έλεγα) ρεύμα δεν έχει την ίδια κοινωνική αποδοχή με τα προηγούμενα.
Πάντως, για τη θέση των γυναικών, αλλά και των ομοφυλόφιλων, θεωρώ πως η κοινωνίες (στον δυτικό τουλάχιστον) κόσμο έχουν ήδη μιλήσει.

29-10-23

00:23
Τα βιολογικά φύλα (sex που λένε στο χωριό μου) είναι δύο. Δε διαφωνεί κανείς σε αυτό ούτε ότι δεν υπάρχουν διαφορές (πχ ορμονικές). Το gender είναι άλλη ιστορία και είναι όντως κοινωνικό προϊόν, δηλαδή τι απαίτηση έχει ο περίγυρος σου από εσένα που έτυχε να γεννηθείς με ένα από τα δύο, τι θα φοράς, πως θα φέρεσαι, αν θα βάφεσαι κ.α.Η φύση παίζει τεράστιο ρόλο στο συγκεκριμένο θέμα, με την ευρύτερη έννοια, όμως, μιας και δεν προωθούνται μόνο αυτά που αναφέρεις, αλλά μαζί τους, θεωρίες του τύπου ότι υπάρχουν περισσότερα ή και άπειρα φύλα, ότι η σεξουαλικότητα είναι κάτι τελείως ρευστό, ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών, παρά είναι κοινωνικές κατασκευές κ.λπ. Το να τα αγνοείς και να επικεντρώνεσαι στους υποκριτές, ηθικολόγους και αναχρονιστικούς σαν και του λόγου μου είναι, ομοίως, υποκριτικό.
Κι αν τα ήθη και έθιμα κάθε εποχής είναι υποκειμενικά και ρευστά, βασισμένα στη συλλογική συναίνεση περί καλού και κακού, το ίδιο δεν ισχύει για το τι είναι φυσιολογικό και τι όχι. Εκεί μιλάμε αντικειμενικά. Εξ ου και το «δεν θα αλλάξουμε την πραγματικότητα για να μην αισθάνονται κάποιοι άβολα.»
Παράδειγμα: Άντρας το 1950 σε ελληνική επαρχία αποφασίζει να φορέσει φούστα και γυναικεία μπλούζα. Δε θα πάει καλά.

29-10-23

01:35
Τα ρούχα ή κάποια άλλα είναι κοινωνικά κατασκευάσματα , αλλά οι περισσότεροι βιώνουν ένα φύλο . Ένα παιδί που νιώθει κορίτσι , θα μιμηθεί γυναίκες και θα θέλει να φοράει φούστες . Θα πάρει ένα ρόλο στην κοινωνία μέσω μίμησης .Τα βιολογικά φύλα (sex που λένε στο χωριό μου) είναι δύο. Δε διαφωνεί κανείς σε αυτό ούτε ότι δεν υπάρχουν διαφορές (πχ ορμονικές). Το gender είναι άλλη ιστορία και είναι όντως κοινωνικό προϊόν, δηλαδή τι απαίτηση έχει ο περίγυρος σου από εσένα που έτυχε να γεννηθείς με ένα από τα δύο, τι θα φοράς, πως θα φέρεσαι, αν θα βάφεσαι κ.α.
Παράδειγμα: Άντρας το 1950 σε ελληνική επαρχία αποφασίζει να φορέσει φούστα και γυναικεία μπλούζα. Δε θα πάει καλά.
Δεν ξέρεις την ιστορία του David που μετά από ατύχημα περιτομής το κάνανε κορίτσι με το ζόρι ; Δεν ήθελε το παιδί να φοράει φούστες, βίωνε το αρσενικό φύλο του με κάποιο τρόπο και ας μη ήξερε ότι ήταν αγόρι .
Άσε που και στη βιολογία , έχουμε μεγάλο διμορφισμό εμείς . Στις τρίχες , στην κατανομή λιπους, κάνει ''μπαμ'' το φύλο μας . Πιθανόν αυτό το διατηρήσαμε και με τον πολιτισμό σε ρούχα ή συμπεριφορές.
Βέβαια τι είναι και τι δεν είναι κοινωνικό κατασκεύασμα, παραμένει αμφιλεγόμενο. Το μπλε χρώμα, τα αυτοκίνητα και το ποδόσφαιρο είναι αντρικές ασχολίες κατασκευασμένες. Άλλα πχ η επιθετικότητα ίσως όχι .
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.438 μηνύματα.

29-10-23

02:18
Βασικά είναι μια εύκολη παγίδα αυτή η "φυσιολογικότητα", στην οποία πέφτουμε μέσα επειδή θεωρούμε οτι όλα πρέπει να έχουν μια εξήγηση. Λόγου χάρη γιατί είναι φυσιολογικό να σου αρέσουν οι γυναίκες εαν είσαι άντρας ; Γιατί αυτό οδηγεί στην αναπαραγωγή λέμε. Το θέμα είναι όμως όπως επισήμανες οτι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά καθώς η φύση δεν είναι υποχρεωμένη να μας φαίνεται λογική. Εμείς θα πρέπει να προσαρμοστούμε στον τρόπο που λειτουργεί και όχι εκείνη στις δικές μας πεποιθήσεις. Αυτό άλλωστε το μάθαμε με "σκληρό" τρόπο τους τελευταίους αιώνες μέσα απο τις φυσικές επιστήμες.Τα σχόλια αυτά είναι στο πλαίσιο των προβοκατόρικων απαντήσεων καθώς έχω βαρεθεί τα επιχειρήματα για τη φύση και πόσο μη φυσιολογικοί είναι οι πo@στιδες. Αν κάποιος εξετάσει τη φύση και τα ζώα θα δει ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, δηλαδή αγοράκια με κοριτσάκια που γεννούν απογόνους.
Τέλος πάντων, υπερβολικά άτομα υπάρχουν πάντα, ανεξάρτητα τι εκπροσωπούν. Δεν πιστεύω πως κάποιος προσπαθεί να επιβάλλει με το ζόρι πράγματα όπως έλεγε και ο (Μ)πεος. Είμαστε σε μια φάση σαν ανθρωπότητα που προσπαθούμε να γίνουμε πιο ανοιχτοί και πιο ζεστοί σε οτι ξεφεύγει απο τα συνηθισμένα μας. Αυτό προσωπικά το βρίσκω όμορφο, και δεν χρειάζεται να αφορά μόνο το κομμάτι του φύλου ή του σεξουαλικού προσανατολισμού. Υπάρχουν πολλές ομάδες ανθρώπων που διαφέρουν απο την πλειοψηφία με διάφορους τρόπους(π.χ. οι άνθρωποι με αναπηρίες). Το γεγονός οτι γίνεται μια προσπάθεια όλοι να ενσωματωθούν και να μπορούν να ζήσουν με ακριβώς τα ίδια δικαιώματα, τις ίδιες ευκαιρίες, την ίδια αξιοπρέπεια και τον ίδιο σεβασμό την ζωή τους, όπως αρκετοί άλλοι, δείχνει οτι εξελισσόμαστε με έναν πολύ θετικό τρόπο. Το πρώτο βήμα για την δημιουργία μιας κοινωνίας με μεγαλύτερη αποδοχή σε οποιουδήποτε είδους διαφορετικότητα είναι η σταδιακή έκθεση και μόρφωση.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 119 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Memetchi
- johnsala
- Libertus
- American Economist
- Scandal
- taketrance
- Joji
- jj!
- Wonderkid
- giannhs2001
- charmander
- DimitraA.
- touvlo
- hirasawayui
- back2967
- camil
- Alessandra Eliza
- Ilma
- iiTzArismaltor_
- thenutritionist
- GiorTas
- fourkaki
- kamekiwii23
- iew
- Helen06
- Steliosgkougkou
- Paragontas7000
- rafaela11
- fmarulezkd
- Γατέχων
- Arianara S3
- chester20080
- A350
- Johnny15
- Esperos1
- Maria_Xagorari
- Fernando_A
- eukleidhs1821
- penelopenick
- Sosstoss
- marww
- Meow
- GeorgePap2003
- anastasia papa
- P.Dam.
- fockos
- tsiobieman
- User2350
- Δροσουλίτης
- Εριφύλη
- kalhkardia
- Maraki4you
- Unboxholics
- ggl
- fretoe
- petrosln
- ΘανάσοςG4
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.