Ούτε σε μένα παίζει το βιντεο, αλλά απ όσα διάβασα έχω μια εικόνα.
Έχουμε λοιπόν, ένα 9λεπτο φιλμάκι, που τα 12χρονα σχολούν από την προπόνηση. Ο προπονητής τους τονίζει αυτά που λένε οι προπονητες, να είναι άντρες σκληροί κλπ. Αυτό νομίζω θέλει να αμφισβητήσει ο παραγωγός. Έτσι τ αγόρια αρχίζουν να σκέφτονται, τι θα πει άντρας. Συγκεκριμένα ο δημιουργός της ταινίας επικεντρώνει στους προβληματισμούς 2 φίλων, οι οποίοι κάποια στιγμή της κουβεντας αυτής, δίνουν ένα πεταχτό φιλί στο στόμα.
Άποψη: Η ταινία αυτή εμένα δε θα μου άρεσε και δε θα την έδειχνα σε παιδιά. Αν την έδειχνε ομως η δασκάλα της τάξης, ή την έβλεπαν κάπου αλλού, δε θα το σχολίαζα.
Επίσης βρίσκω άσχημο, δυο μικροί ηθοποιοί, να φιλιούνται στο στόμα. Ούτε αγόρι με κορίτσι. Είναι παιδάκια! Καλά είπε ο φίλος παραπάνω, το φιλί στο στόμα είναι ερωτικό, έτσι το βλέπω και γω.
Αυτό όμως δε δικαιολογεί τον πανικό με το φιλμ. Προφανώς ήταν ένα κακό φιλμ. Τα βραβεία αυτά δε δίνονται πάντα στις καλύτερες ταινίες. Με ποιο κριτηριο άλλωστε θα κριθούν οι ταινίες; Υπάρχει μεροληψία στην τέχνη! Κατά τη γνώμη μου η δασκάλα έπρεπε να το κουβεντιάσει, πριν τη δείξει. Μπορεί και να το είχε κάνει.
Τέλος πάντων έκανε κάποια απερισκεψία, ας μην την κρεμάσουμε, δεν ήταν τραγικό.
Άλλωστε το βασικό θέμα της ταινίας, που ήταν, το τι σημαίνει ανδρισμός και πώς γίνονται οι έφηβοι άνδρες, αυτό είναι ένα θέμα που από νωρίς προβληματίζει τους παιδαγωγούς. Οι κακοποιήσεις γυναικών μας έχουν δείξει, πως το πρότυπο του <<ματσο>> άντρα, μπορεί να οδηγήσει εκεί.
Επομένως η ενέργεια της δασκάλας ίσως είχε μια εξήγηση.