Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας

dum dum boy

Περιβόητο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4.050 μηνύματα.
ΚΑΙ εὐλόγησεν ὁ Θεὸς τὸν Νῶε καὶ τοὺς υἱοὺς αὐτοῦ καὶ εἶπεν αὐτοῖς· αὐξάνεσθε καὶ πληθύνεσθε καὶ πληρώσατε τὴν γῆν καὶ κατακυριεύσατε αὐτῆς.

case closed.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.201 μηνύματα.
Οκ, ρε παιδιά, μην κάνετε τότε. Και με το μπαρδόν...

Όπως και στο θέμα της θρησκείας, έτσι κι εδώ. Έτσι το βλέπω και συγγνώμη αν κάνω λάθος και σας αδικώ.

Μα βλέπω εν γένει μια διάθεση απ΄ αυτούς που δεν έχουν παιδιά (δεν μπορούν ή δε θέλουν για τους χ,ψ λόγους : γιατί έτσι, για την κοινωνία, για να μην τραβήξουν τα πάνδεινα κ.λπ.), να τρώγονται λίγο με τα ρούχα τους. Και να τα βάζουν μ΄ αυτούς που αποφασίζουν να διαιωνίσουν το είδος...Δηλαδή αυτοί είναι οι εγωιστές ; Οκ. Είναι εγωιστές, καρα-εγωιστές. Δηλαδή τώρα θα ησυχάσετε ; Αν καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι αυτοί που έφεραν, φέρνουν ή θα φέρουν παιδιά στον κόσμο είναι εγωιστές ;

Ας κάνει ο καθένας ό,τι θέλει και όπως νιώθει. Σύμφωνα με τα πιστεύω και τις αξίες του. Ούτε εσείς θα μας αλλάξετε τα μυαλά, ούτε εμείς τα δικά σας.

Τελευταία επεξεργασία:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 34.286 μηνύματα.
Έρχεται κάποτε το ταμείο της ζωής όμως και θα είναι βαρύ όταν θα ανοίγεις την πόρτα ενός αδειου σπιτιού που το τηλέφωνο δεν θα χτυπάει ποτέ πέρα από ηλίθιες διαφημιστικές εταιρείες και αν ψοφήσεις θα ξέρεις πως θα κάνουν κανέναν μήνα να σε βρουν.
Πολύ γλυκανάλατο. Άλλους συγγενείς και φίλους δεν παίζει να έχεις;

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.974 μηνύματα.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.119 μηνύματα.
Μακάρι να με αξιώσει ο Θεός να κάνω ένα αγοράκι και να το βγάλω είτε Παϊσιο είτε το όνομα του πατέρα μου. Να τον κάνω Παοκτσή και να πηγαίνουμε μαζί Τουμπάρα.
Κι αν βγει κοριτσάκι, τι να κάνουμε. Θα το αγαπάω εννοείται.

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.974 μηνύματα.
Μακάρι να με αξιώσει ο Θεός να κάνω ένα αγοράκι και να το βγάλω είτε Παϊσιο είτε το όνομα του πατέρα μου. Να τον κάνω Παοκτσή και να πηγαίνουμε μαζί Τουμπάρα.
Κι αν βγει κοριτσάκι, τι να κάνουμε. Θα το αγαπάω εννοείται.
Εχεις τουλαχιστον μια γεματη 10ετια ακομα λιακο. Μικρος εισαι ακομα. Το θεμα ειναι να βρεις καμια κοπελιτσα. Οσο περναει ο χρονος δυσκολευει η τεκνοποιηση.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Γλυκανάλατο, ξεγλυκανάλατο, είναι η αλήθεια. Τί σχέση έχουν οι συγγενείς ή οι φίλοι με το "αίμα" σου ; Το ίδιο πράγμα είναι ;

Και το λες εσύ, βρε κορίτσι ; Εσύ ; Που έχω διαβάσει ότι η μητέρα σου είναι και η καλύτερη σου φίλη ;

Giorgkalo

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Giorgkalo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 237 μηνύματα.
Στην αρχη ολα ειναι δυσκολα...η ζωη ολων αλλαζει οταν αποκτας παιδια.
Και αυτοι που λενε θελω παιδια,
Και αυτοι θα δυσκολευτουν αλλα ξερουν οτι θα τα καταφερουν γιατι θα το προσπαθησουν...

Δεν ειναι λυση να σταματησει η ανθρωποτητα επειδη ο μισός μισθος φευγει για το ενοικιο...
Τα πραγματα ειναι δυσκολα καθε μερα και πιο πολυ αλλα αν υπαρχει θεληση και πιστη θα τα καταφερουν ολοι...

Και εγω το θεωρω δικαιολογια το να λεει καποιος δεν κανω παιδια γιατι τα πραγματα ειναι δυσκολα...παντα θα ειναι δυσκολα...
Τωρα εχουμε οικονομικη κριση...δεκτο...
Παλιοτερα ειχαν αλλες δυσκολιες...μπορει να μην ειχαν να πληρωσουν τοσα εξοδα αλλα επρεπε να φτιαξουν οτι υλικο ήθελαν μονοι τους...υπηρχε κουραση, δεν ανοιγαν πχ τη βρυση για νερο...επρεπε να το κουβαλησουν κλπ

Και για αυτους που θελουν παιδια αλλα φοβουνται οτι δεν θα τα καταφερουν γιατι ξερουν οτι δεν θα γινουν καλοι γονεις ειναι κριμα...γιατι τα χρονια περνανε και αν το ηθελαν πραγματικα θα ερθει μια μερα που θα πουν ισως να τα ειχα καταφερει αν ειχα προσπαθησει...
Οποιος θελει πραγματικα κατι βρισκει τροπο να τα καταφερει...
Δεν λεω για γονεις οπως μουρτζουκου...
Αν ειναι καποιος σαν αυτη οχι μην κανει καλυτερα...
Ας κανει ο καθενας οτι θελει...
Ειναι μεγαλη αλλαγη ναι αλλα ακομα και να φοβαται καποιος την αλλαγη, θα βρεθει τροπος...

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.792 μηνύματα.
Το να θέλεις να κάνεις παιδιά δεν είναι εγωιστικό σε καμία περίπτωση, ίσα ίσα έτσι συνεχίζεται η ζωή εδώ και εκατομμύρια χρόνια σε όλα τα είδη. Το ότι τα παιδιά θα βιώσουν κάποιες δύσκολες συνθήκες είναι απολύτως λογικό, δεν σημαίνει ότι οι γονείς που τους έφεραν στον κόσμο είναι εγωιστές. Προσωπικά είμαι τυχερός που οι γονείς μου μου προσέφεραν το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσαν, την ζωή και την δυνατότητα να ζήσω όλες αυτές τις καταστάσεις (εύκολες και δύσκολες).

Αντίστοιχα δεν είναι εγωιστής κάποιος που δεν θέλει να κάνει παιδιά επειδή ξέρει ότι δεν μπορεί να είναι σωστός γονέας, δεκτό και απόλυτος λογικό και αυτό. Βέβαια ο βασικότερος παράγοντας της υπογεννητικότητας είναι η οικονομική κρίση και η κρίση χρέους δυστυχώς.​
Κουκλακι μου αν ηταν να μην κανουν παιδια οσοι πιστευουν οτι δεν θα τα καταφερουν..ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΣΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΔΙΩΝ.Τι λες τωρα;
Το να θελεις να κανεις παιδια συνηθως ειναθι για καθαρα εγωιστικους λογους.Ειτε για να συνεχισει την γενια σου ,το ονομα συ κλπ ειτε για να μην εισαι μονος στα γεραματα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ...ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ.

Ξεκαθαρα πραγματα.Δεν τον εδιαφερει ουτε η συνεχιση του ΕΓΩ του..ουτε η μοναξια στα γεραματα.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.906 μηνύματα.
Οι φίλοι κάποτε προχωράνε στη ζωή και αυτοί. Είχε γίνει εδώ μέσα συζήτηση για αυτό το θέμα με τους νιόπαντρους που χάνονται και μετά δεν τους κλείνεις για έξοδο ούτε με αίτηση στα ΚΕΠ. Όλοι σε αυτήν την κοινωνία μεγαλώσαμε και όλοι (ακόμα και όσοι θέλουμε να λεγόμαστε αντισυμβατικοί και ενάντια στις νόρμες) έχουμε επηρεαστεί κάπως. Οπότε ναι καλά όλα αυτά μέχρι τα 30κατι. Μετά οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν και σε βλέπουν σαν κολλημένο που δεν προχωράς αν είσαι ανύπαντρος και άτεκνος.

Οι συγγενείς όσο μεγαλώνεις χάνονται. Έχουν άλλες ανάγκες + φεύγουν σε άλλες πόλεις/χώρες. Δεν θα ασχολούνται με εσένα.

taketrance

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο taketrance αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.257 μηνύματα.
Γλυκανάλατο, ξεγλυκανάλατο, είναι η αλήθεια. Τί σχέση έχουν οι συγγενείς ή οι φίλοι με το "αίμα" σου ; Το ίδιο πράγμα είναι ;

Καλά, πέρα από συγγενείς και φίλους μπορείς να έχεις σύντροφο/συζυγο και να είσαι με τον άνθρωπο σου μέχρι τα γεράματα.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 34.612 μηνύματα.
Το να θελεις να κανεις παιδια συνηθως ειναθι για καθαρα εγωιστικους λογους.Ειτε για να συνεχισει την γενια σου ,το ονομα συ κλπ ειτε για να μην εισαι μονος στα γεραματα.

Ωχ θεέ μου τι ακούμε μέρες που είναι. Να φανταστώ ότι στους μαθητές σου λες αυτά τα πράγματα;; Ότι οι γονείς τους είναι εγωιστές του κερατά και δεν έπρεπε να είχατε γεννηθεί;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Κουκλακι μου αν ηταν να μην κανουν παιδια οσοι πιστευουν οτι δεν θα τα καταφερουν..ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΣΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΔΙΩΝ.Τι λες τωρα;

Για μια κακοποίηση παιδιού υπάρχουν 10 οικογένειες που μεγάλωσαν τα παιδιά τους με αγάπη και θυσίες. Αν για μερικούς μαλάκες τους παίρνει όλους η μπάλα τι να πω.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Πάτε καλά, μωρέ ;; Η φύση για εσάς, έχει πάει περίπατο ;;

Που θα διοχετεύσει αυτή την έμφυτη αγάπη που έχει μια μάνα για το παιδί της ; Πριν αυτό καν γεννηθεί. Δεν το θέλησε, δεν το αποζήτησε, ουρανοκατέβατο είναι όλο αυτό...Θα βγάλετε σπυράκια, το ξέρω, αλλά θα πω θεόσταλτο...

Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι κι ένα λεπτό να το κρατήσει στα χέρια της, είναι όλος της ο κόσμος ύστερα. Τα πάντα. Στη μεγαλύτερη πλειοψηφία ισχύει αυτό (ας μην πιάσουμε τώρα όλα τα κακώς κείμενα...).

Εγώ θα δώσω την αγάπη μου στο παιδί μου. Δεν σκέφτηκα όταν το έκανα (26 χρονών νέα κοπέλα...), ούτε στα γεράματα να ΄χω ένα ποτήρι νερό, ούτε να διαιωνίσω το ΕΓΩ μου (μ΄ αρέσει και η έμφαση των κεφαλαίων...). Απ΄ τη φύση του είναι όλο αυτό. Ήθελα παιδί. Δεν καιγόμουν, αλλά το θεωρούσα τελείως φυσιολογικό το να κάνω, από το να μην κάνω...

Κάποιοι/ες την αγάπη αυτή, την τεράστια, την δίνετε στα ζώα. Εγωιστές είστε ; Σας λέει κάποιος "γιατί όχι στο παιδί, αλλά ναι στο γατί ;". Κάντε ό,τι γουστάρετε και αφήστε και τους υπόλοιπους να κάνουν ό,τι θέλουν.

Δε σας αρέσουν οι ταμπέλες, αλλά μια χαρά, εδώ και πολλή ώρα, λέτε εγωιστές τους έχοντες παιδιά. Ή αυτούς που προτίθενται να κάνουν. Αυτοί έχουν δεύτερες σκέψεις, ντε και καλά, ενώ εσείς...είστε οι ξεκάθαροι. Ναι, σαν το γάργαρο νερό, ένα πράγμα. Το βλέπω...

dum dum boy

Περιβόητο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4.050 μηνύματα.
εντάξει, ειναι και το "εγωιστής" παρεξηγίσημο.

όπως και να 'χει η πράξη ή μη της τεκνοποίησης, είναι βαθειά προσωπική, κι έτσι πρέπει να είναι. εκείνη τη στιγμή σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας, κι αν οντως το θέλουμε.

Himela

Συντονίστρια

Στα 80 σου ρε αμαρελια δυσκολο. Εδω καλα καλα στα 30 σου εισαι ουσιαστικα μονος.
Εχμ δες λίγο σε ποιον απαντάς.

Γιατί να είσαι μόνος; Εφόσον δεν έκανες παιδιά, πάει να πει οτι έχεις όλο το χρόνο να κάνεις φίλους και χόμπι. Γιατί στα 80 να είσαι μόνος;

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Εχμ δες λίγο σε ποιον απαντάς.

Γιατί να είσαι μόνος; Εφόσον δεν έκανες παιδιά, πάει να πει οτι έχεις όλο το χρόνο να κάνεις φίλους και χόμπι. Γιατί στα 80 να είσαι μόνος;
Σε 40-50 χρονια οταν μπεις στην τριτη ηλικια, παω στοιχημα οι κοινωνικες σχεσεις θα ειναι ακομα χειροτερα απο σημερα. Πολυ βαρια η λεξη φιλια. Ας χερησιμοποιησουμε τη λεξη παρεα για να ειμαστε μεσα.

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7.167 μηνύματα.
στα 80 δεν θα είσαι μονος θα είσαι στο γηροκομείο που σε πάρκαραν τα παιδια σου.Κάνω εθελοντικά παρέα σε γέρους στο γηροκομείο και είναι πολύ δυστυχισμένοι που τους παράτησαν εκεί πέρα τα ίδια τα παιδιά που κάνανα για να μη μείνουν μονοι στα 80.

παντού κουτάκια, αν δεν εχεις γκόμενο είσαι μονος, αν δεν εχεις παιδια θα σαι μονος, ποσο λειψές είσαι οι ζωές σας που τα περιμένετε ολα απο το γκόμενο ή τα παιδιά;

Ούτε χομπι ούτε φίλους, λυπάμαι πολυ τέτοια ζωή δε θα την ήθελα με τίποτα θα βαριόμουν απο τα 30, οχι στα 80

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Καλό θα ήταν να δείτε πόσο λειψές είναι οι δικές σας ζωές. Και να αφήσετε στην άκρη των άλλων. Σκληρά λόγια λέτε κι αυτό δεν είναι καλό σημάδι.

Μια χαρά κρίνετε, μια χαρά λέτε ό,τι σας έρθει στο κεφάλι, προκειμένου να επιχειρηματολογήσετε γι΄ αυτά που πιστεύτε. Σαν δε σας βγαίνει...λες και αλλάζετε πρόσωπο, ένα πράμα. Γι΄ αυτό και οι σκληρές κουβέντες. Να βρουν στόχο...

Άκου λειψές οι ζωές σας...Ναι, μπορεί να είναι κι έτσι. Να είναι λειψές. Αλλά μη νομίζετε ότι οι δικές σας είναι πλήρεις. Όσα χόμπυ και να έχετε, όσα ενδιαφέροντα, όσες ασχολίες...η πληρότητα ξεκινά από μέσα. Και εδώ, μάλλον σκούρα τα βλέπω τα πράγματα...Για όλους μας.-

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 34.612 μηνύματα.
Καλό θα ήταν να δείτε πόσο λειψές είναι οι δικές σας ζωές. Και να αφήσετε στην άκρη των άλλων. Σκληρά λόγια λέτε κι αυτό δεν είναι καλό σημάδι.

Μια χαρά κρίνετε, μια χαρά λέτε ό,τι σας έρθει στο κεφάλι, προκειμένου να επιχειρηματολογήσετε γι΄ αυτά που πιστεύτε. Σαν δε σας βγαίνει...λες και αλλάζετε πρόσωπο, ένα πράμα. Γι΄ αυτό και οι σκληρές κουβέντες. Να βρουν στόχο...

Άκου λειψές οι ζωές σας...Ναι, μπορεί να είναι κι έτσι. Να είναι λειψές. Αλλά μη νομίζετε ότι οι δικές σας είναι πλήρεις. Όσα χόμπυ και να έχετε, όσα ενδιαφέροντα, όσες ασχολίες...η πληρότητα ξεκινά από μέσα. Και εδώ, μάλλον σκούρα τα βλέπω τα πράγματα...Για όλους μας.-

Μα έβγαλε το πόρισμα το AI. Εχουμε λειψές ζωές χωρίς φίλους και χόμπι. 😂😂

Himela

Συντονίστρια

Και το λες εσύ, βρε κορίτσι ; Εσύ ; Που έχω διαβάσει ότι η μητέρα σου είναι και η καλύτερη σου φίλη ;
Καλά εγώ είμαι ακοινώνητο άτομο, δεν είμαι μέτρο σύγκρισης.

Το παιδί δεν είναι σίγουρο ότι θα θέλει ή/και θα μπορεί να ασχολείται με τον γονιό του.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια