amarelia
Διακεκριμένο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7.167 μηνύματα.

20-07-25

13:35
ΑΙ ξε-ΑΙδεν είμαι εγώ που κλαίγομαι πως θα μείνω μόνη στα 80.
Πληρότητα είναι να είσαι εντάξει με κάθε εκδοχή, κι εγώ είμαι πάρα πολύ εντάξει.
παρά ταύτα ευχαριστώ για τα άστοχα συμπεράσματα
Πληρότητα είναι να είσαι εντάξει με κάθε εκδοχή, κι εγώ είμαι πάρα πολύ εντάξει.
παρά ταύτα ευχαριστώ για τα άστοχα συμπεράσματα
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.201 μηνύματα.

20-07-25

13:41
Χιμέλα, δεν τα αναλύω τόσο πολύ τα πράγματα. Στο μυαλό μου τα έχω πολύ πολύ ξεκάθαρα και δεν αναλώνομαι σε τέτοια παιχνιδάκια τού μυαλού...Καλά εγώ είμαι ακοινώνητο άτομο, δεν είμαι μέτρο σύγκρισης.
Το παιδί δεν είναι σίγουρο ότι θα θέλει ή/και θα μπορεί να ασχολείται με τον γονιό του.
Για το παιδί μου έκανα, κάνω και θα συνεχίσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ (και ότι δεν μπορώ...). Δε σκέφτομαι υστερόβουλα. Είναι στο χέρι του το τί θα κάνει. Μακάρι, αν θες την άποψή μου, να "φύγω" όρθια και να μην το βασανίσω κιόλας μιας και είναι και μοναχοπαίδι.
Αν δε θέλει να ασχολείται με εμένα (δεν ξέρω πως το εννοείς ακριβώς το "ασχολείται", χωράνε πολλές ερμηνείες...), σημαίνει ότι κάτι δεν έκανα εγώ καλά. Τί σημαίνει...ασχολείται ; Να είναι στα φουστάνια μου ; Να μιλάμε 100 φορές την ημέρα ; Τί θα πει ασχολείται ; Μια υγιής, ωραία σχέση, γονιού - παιδιού, δεν παίζει ;
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.831 μηνύματα.

20-07-25

13:46
Δεν χρειάζεται όλοι να γίνουν γονείς, το οποίο είναι τέλειο γιατί πολλοί ούτως ή άλλως δεν θέλουν να γίνουν γονείς. Το γεγονός πως η έννοια της ευτυχίας δεν είναι σταθερή για όλους αποτελεί πλεονέκτημα, όχι μειονέκτημα. Εαν όλοι θέλαμε τα ίδια, κυριολεκτικά ο κόσμος δεν θα υπήρχε όπως τον ξέρουμε τώρα. Μπορείς να είσαι επιτυχημένος και ευτυχισμένος στην ζωή και με παιδιά αλλά και χωρίς παιδιά.
Γενικότερα αντί να εστιάζεται η ενέργεια και η προσοχή στο να μεταπειστούν όσοι δεν θέλουν συνειδητά παιδιά, θα ήταν πιο ωφέλιμο να διευκολυνθούν οικονομικά τα ζευγάρια που θέλουν παιδιά. Δεν λύνεις το δημογραφικό πιέζοντας τον κόσμο να κάνει παιδιά. Το λύνεις δημιουργώντας κατάλληλες συνθήκες για να νιώθει ο πληθυσμός σιγουριά πως θα μπορέσει να τα μεγαλώσει σωστά, όπως τους αξίζει.
Γενικότερα αντί να εστιάζεται η ενέργεια και η προσοχή στο να μεταπειστούν όσοι δεν θέλουν συνειδητά παιδιά, θα ήταν πιο ωφέλιμο να διευκολυνθούν οικονομικά τα ζευγάρια που θέλουν παιδιά. Δεν λύνεις το δημογραφικό πιέζοντας τον κόσμο να κάνει παιδιά. Το λύνεις δημιουργώντας κατάλληλες συνθήκες για να νιώθει ο πληθυσμός σιγουριά πως θα μπορέσει να τα μεγαλώσει σωστά, όπως τους αξίζει.
Micro
Συντονιστής
Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 5.729 μηνύματα.

20-07-25

14:24
Η φύση του άτομου ειναι συνδεδεμένη με την επιθυμία που εναπόκειται σε βιολογικά και ψυχολογικά χαρακτηριστικά . Πράγματι αν υπάρχει η επιθυμία για αποκτηση παιδιού αλλά οικονομικοί και κοινωνικοί λόγοι αποτελούν τροχοπεδη για την υλοποίηση της , εναντιώνεσαι σε μια ενστικτώδης τάση του οργανισμού σου . Γίνεται να ειναι εγωιστική μια κίνηση που εναντιώνεται στις επιθυμίες σου ;Όχι, μόνο το να μην θες να κάνεις παιδί είναι εγωιστική και ατομικιστική απόφαση γιατί πηγαίνεις ενάντια στη φύση σου. Είμαστε ρυθμισμένοι για να συνεχίζουμε το είδος (είτε φυσικά είτε θρησκευτικά αν το πάρεις) και το να πηγαίνεις αντίθετα σε αυτό συνιστά αποτέλεσμα ελεύθερης βούλησης μεν, εγωιστική απόφαση δε.
Όμως οι έμφυτες τάσεις που συνιστούν την φύση του άτομου δεν είναι δεδομένο θα έχουν την ίδια έκφραση σε όλο τον πληθυσμό . Αν δεν έχεις την επιθυμία να αποκτήσεις παιδί , τότε το να αποκτήσεις είναι αυτό που εναντιώνεται στη φύση σου .
Αν το δούμε μαζικά , παραλείποντας την ατομικότητα της φύσης , προβλέπεται η διαιώνιση του είδους . Όποτε όσοι δεν ανταποκρίνονται σε αυτην την ανάγκη απλώς δεν θα αναπαραχθούν και δεν θα μεταδώσουν γονίδια που δεν ακολουθούν την τάση για απόκτηση παιδιού . Φυσική επιλογή δηλαδή . Το να επιβάλεις / προωθείς την αποκτήση παιδιού σε αυτά τα άτομα εν τέλει ειναι αυτό που εναντιώνεται στην φυσή γιατι διαταράσσεις την φυσική επιλογή . Ομοίως βεβαία η διατάραξη αυτή συμβαίνει και όταν τα άτομα που έχουν την επιθυμία για απόκτηση παιδιού δεν αποκτούν . Εκεί έγκειται στην ευχέρεια του κράτους να διαμορφώσει πιο ευνοϊκές συνθήκες γονεικότητας ...
Τελος παντων , μπερδεμένα τα είπα .. Εγω θελω 3 παιδάκια

ιωαννηs
Επιφανές μέλος
Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.324 μηνύματα.

20-07-25

14:31
Το προβλημα υπογεννητικοτητας ειναι καθαρα πολιτικο θεμα.
Αν τα μισα απ οσα κλεβουν τα διέθεταν εκει θα ειχαμε λυσει το θεμα.
Αν τα μισα απ οσα κλεβουν τα διέθεταν εκει θα ειχαμε λυσει το θεμα.
Giorgkalo
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Giorgkalo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 237 μηνύματα.

20-07-25

17:12
Αυτο με τα ζωα το σκεφτομουν να το πω κ εγω αλλα λεω θα τα μπλεξω...Πάτε καλά, μωρέ ;; Η φύση για εσάς, έχει πάει περίπατο ;;
Που θα διοχετεύσει αυτή την έμφυτη αγάπη που έχει μια μάνα για το παιδί της ; Πριν αυτό καν γεννηθεί. Δεν το θέλησε, δεν το αποζήτησε, ουρανοκατέβατο είναι όλο αυτό...Θα βγάλετε σπυράκια, το ξέρω, αλλά θα πω θεόσταλτο...
Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι κι ένα λεπτό να το κρατήσει στα χέρια της, είναι όλος της ο κόσμος ύστερα. Τα πάντα. Στη μεγαλύτερη πλειοψηφία ισχύει αυτό (ας μην πιάσουμε τώρα όλα τα κακώς κείμενα...).
Εγώ θα δώσω την αγάπη μου στο παιδί μου. Δεν σκέφτηκα όταν το έκανα (26 χρονών νέα κοπέλα...), ούτε στα γεράματα να ΄χω ένα ποτήρι νερό, ούτε να διαιωνίσω το ΕΓΩ μου (μ΄ αρέσει και η έμφαση των κεφαλαίων...). Απ΄ τη φύση του είναι όλο αυτό. Ήθελα παιδί. Δεν καιγόμουν, αλλά το θεωρούσα τελείως φυσιολογικό το να κάνω, από το να μην κάνω...
Κάποιοι/ες την αγάπη αυτή, την τεράστια, την δίνετε στα ζώα. Εγωιστές είστε ; Σας λέει κάποιος "γιατί όχι στο παιδί, αλλά ναι στο γατί ;". Κάντε ό,τι γουστάρετε και αφήστε και τους υπόλοιπους να κάνουν ό,τι θέλουν.
Δε σας αρέσουν οι ταμπέλες, αλλά μια χαρά, εδώ και πολλή ώρα, λέτε εγωιστές τους έχοντες παιδιά. Ή αυτούς που προτίθενται να κάνουν. Αυτοί έχουν δεύτερες σκέψεις, ντε και καλά, ενώ εσείς...είστε οι ξεκάθαροι. Ναι, σαν το γάργαρο νερό, ένα πράγμα. Το βλέπω...
Σωστο ομως!!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Γιατι οι φιλοι και οι λοιποι συγγενεις καλοι ειναι αλλα με τα χρονια χανονται...Σε μικρη ηλικια περνας καλα μαζι τους κανεις διαφορα πραγματα...Με τα χρονια ομως ο καθενας κοιταζει τη ζωη του και το σπιτι του...Εχμ δες λίγο σε ποιον απαντάς.
Γιατί να είσαι μόνος; Εφόσον δεν έκανες παιδιά, πάει να πει οτι έχεις όλο το χρόνο να κάνεις φίλους και χόμπι. Γιατί στα 80 να είσαι μόνος;
Δεν λεω να κανεις παιδια για να εχεις καποιον στα 80 σου αλλα αλλιως ειναι να εχεις φτιαξει την δικη σου οικογενεια και στα 80 σου να εχεις εγγονια και δισεγγονα απο οτι να εχεις απλα εναν γειτονα...
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.906 μηνύματα.

20-07-25

17:18
Βάζεις ψεύτικα διλήμματα είναι η αλήθεια. Γιατί να είναι ή το ένα ή το άλλο; Άλλη ικανοποίηση παίρνεις από το ένα άλλη από το άλλο. Και τα δύο σε προσφέρουν κάτι ωραίο αν γίνονται με υγιή τρόπο πάντα. Ίσα ίσα που αυτό που υπονοείς (αν έχεις σχέση δεν έχεις χόμπι και φίλους) είναι ό,τι πιο καταστροφικό.Ούτε χομπι ούτε φίλους, λυπάμαι πολυ τέτοια ζωή δε θα την ήθελα με τίποτα θα βαριόμουν απο τα 30, οχι στα 80
Άσε που θεωρώ κάκιστη σκέψη κάποιος να κάνει παιδιά διότι θέλει να εξασφαλιστεί στα γεράματα. Σε αυτό το σημείο συμφωνώ με ένα παλιό μήνυμα του @Gaspar που είπε πως γίνεσαι μάρτυρας μίας ζωής που γεννάται. Βλέπεις επιτέλους την οικογένεια από άλλη οπτική από αυτήν που είχες συνηθίσει. Στο ρόλο των «μεγάλων» πια. Είναι μία εμπειρία ζωής, καλή/κακή δεν ξέρω αλλά είναι εμπειρία.
amarelia
Διακεκριμένο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7.167 μηνύματα.

20-07-25

17:23
αγαπητέ, αυτά τα ανέφερα επειδή έγραψαν «τι θα κάνεις στα 80».Βάζεις ψεύτικα διλήμματα είναι η αλήθεια. Γιατί να είναι ή το ένα ή το άλλο;
Έννοια σας όρεξη για ζωή και λίγη φαντασία να έχεις και δεν ξεμένεις απο ιδέες για το τι μπορείς να κάνεις στα 80.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

20-07-25

17:24
Kαταλαβαίνω πως το εννοείς. Είναι κάπως μπλεγμένο, ούτως ή άλλως. Άσε που δε συγκρίνονται αυτά τα δυο (για μένα, για κάποιον άλλον μπορεί να συγκρίνονται και το καταλαβαίνω απόλυτα...). Απλά ήθελα να δώσω έμφαση και στην αγάπη. Και που ο καθένας επιλέγει να την δώσει. Ή να την μοιράσει...Αυτο με τα ζωα το σκεφτομουν να το πω κ εγω αλλα λεω θα τα μπλεξω...
Σωστο ομως!!
Όπως σέβομαι την επιλογή κάποιων να δώσουν όλη τους την αγάπη, φροντίδα, μέριμνα, έννοια (βάλε ό,τι θες...) σε ένα γατάκι, σ΄ ένα σκυλάκι (που τα λατρεύω...), έτσι ας σεβαστεί κι αυτός (αυτή, αυτοί, ό,τι...) την επιλογή τη δική μου να κάνω παιδί, χωρίς να μου βάζει την ταμπέλα "εγωίστρια" να κρέμεται στο μέτωπο. Χωρίς να αποδίδει δεύτερες και υστερόβουλες σκέψεις πίσω απ΄ την κίνηση "παιδί". Όχι ότι με νοιάζει το πως φαίνομαι/φαινόμαστε στα μάτια αυτών που μας θεωρούν εγωιστές, αλλά έτσι, για το γαμώτο που λένε...
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.906 μηνύματα.

20-07-25

17:24
Ανειρωνικά με παρηγορεί απλά η σκέψη πως δεν θα φτάσω μέχρι τόσο.αγαπητέ, αυτά τα ανέφερα επειδή έγραψαν «τι θα κάνεις στα 80».
Έννοια σας όρεξη για ζωή και λίγη φαντασία να έχεις και δεν ξεμένεις απο ιδέες για το τι μπορείς να κάνεις στα 80.

Δεν κάνω πλάνα για τότε.
Giorgkalo
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Giorgkalo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 237 μηνύματα.

20-07-25

17:40
Ναι ετσι το σκεφτομουν και εγωΌπως σέβομαι την επιλογή κάποιων να δώσουν όλη τους την αγάπη, φροντίδα, μέριμνα, έννοια (βάλε ό,τι θες...) σε ένα γατάκι, σ΄ ένα σκυλάκι (που τα λατρεύω...), έτσι ας σεβαστεί κι αυτός (αυτή, αυτοί, ό,τι...) την επιλογή τη δική μου να κάνω παιδί, χωρίς να μου βάζει την ταμπέλα "εγωίστρια" να κρέμεται στο μέτωπο. Χωρίς να αποδίδει δεύτερες και υστερόβουλες σκέψεις πίσω απ΄ την κίνηση "παιδί". Όχι ότι με νοιάζει το πως φαίνομαι/φαινόμαστε στα μάτια αυτών που μας θεωρούν εγωιστές, αλλά έτσι, για το γαμώτο που λένε...
Και καλα τι στα σκυλια δεν εισαι εγωιστης;!
Ειπα οτι θα τα εμπλεκα οχι επειδη ειναι λαθος παραδειγμα...απλα επειδη καποιοι μπορει να ελεγαν οτι ειναι αλλο κομματι και φευγω απο το θεμα...και να σου πω την αληθεια με τοσα που ηθελα να πω το ξεχασα να το αναφερω στο αρχικο μνμ

Αλλα ειναι σωστο παραδειγμα

amarelia
Διακεκριμένο μέλος

20-07-25

17:43
Τα σκυλιά δεν τα γεννάς εσύ, τα βρίσκεις στον δρόμο. Το κλειδί είναι στην επιλογή, να το φέρεις και να το κρατάς δέσμιο των δικών σου συνθηκών στην αρχή και στην πορεία του δασκάλου, του εργοδότη, των ολιγαρχών κτλ κτλ.
Το φέρνεις στον κόσμο ενώ τα ξέρεις όλα αυτά,συνειδητά, για να το χαίρεσαι εσύ όσο είναι μικρό κι όταν μεγαλώσει να μπεί κι αυτό στη λούπα.
Κι αυτό το κάνει μόνο ο άνθρωπος στο ζωικό βασίλειο, τα άλλα ζώα αναπαράγονται καθαρά απο ένστικτο.
Το φέρνεις στον κόσμο ενώ τα ξέρεις όλα αυτά,συνειδητά, για να το χαίρεσαι εσύ όσο είναι μικρό κι όταν μεγαλώσει να μπεί κι αυτό στη λούπα.
Κι αυτό το κάνει μόνο ο άνθρωπος στο ζωικό βασίλειο, τα άλλα ζώα αναπαράγονται καθαρά απο ένστικτο.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

20-07-25

17:49
Δεν ξέρω αν είναι απόλυτα σωστό ή λάθος παράδειγμα. Μπορεί να είναι και μη συγκρίσιμα μεταξύ τους.Ναι ετσι το σκεφτομουν και εγω
Και καλα τι στα σκυλια δεν εισαι εγωιστης;!
Ειπα οτι θα τα εμπλεκα οχι επειδη ειναι λαθος παραδειγμα...απλα επειδη καποιοι μπορει να ελεγαν οτι ειναι αλλο κομματι και φευγω απο το θεμα...και να σου πω την αληθεια με τοσα που ηθελα να πω το ξεχασα να το αναφερω στο αρχικο μνμ
Αλλα ειναι σωστο παραδειγμα![]()
Και να σου πω και κάτι ; Κακώς ασχολούμαι κιόλας. Και πολύ ασχολήθηκα που λένε. Γιατί ; Γιατί βαριέμαι τη μίρλα...Τη μίρλα και το μπίρι - μπίρι που κάποιοι/ες, συνειδητά, συνεχίζουν για να λένε τα δικά τους αφηγήματα...
Συνθήκες άθλιες, εργοδότες ακόμα τριασάθλιοι και χθες είχαμε την πολυτέλεια να κλαιγόμαστε γιατί το μαλλί είναι ένα πόντο λιγότερο απ΄ εκεί που πρέπει...
Ναι, λοιπόν. Τόσο χάλια είναι η ζωή !! Που χθες μιλούσαμε για κομμωτήρια και σήμερα για άθλιες συνθήκες διαβίωσης...
amarelia
Διακεκριμένο μέλος

20-07-25

17:51
Τι να σου πω, τουλάχιστον μικρότητα απο μέρους σου.Συνθήκες άθλιες, εργοδότες ακόμα τριασάθλιοι και χθες είχαμε την πολυτέλεια να κλαιγόμαστε γιατί το μαλλί είναι ένα πόντο λιγότερο απ΄ εκεί που πρέπει...
Ναι μπορούμε να συζητάμε για όλα και για την ανθρωπότητα και για το μαλλί. Ευτυχως δεν είμαι τόσο μονοδιάστατη.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

20-07-25

17:54
Αμαρέλια δεν είναι μικρότητα, εκ μέρους μου, και το ξέρεις.Τι να σου πω, τουλάχιστον μικρότητα απο μέρους σου.
Ναι μπορούμε να συζητάμε για όλα και για την ανθρωπότητα και για το μαλλί. Ευτυχως δεν είμαι τόσο μονοδιάστατη.
Αλλά όπως έχεις εσύ την αυθάδεια να μιλάς και να "μοιράζεις" απλόχερα δεξιά κι αριστερά, λέξεις όπως...λειψές ζωές (ή χωριάτες, σκατόψυχους, κ.λπ....), χωρίς να σκέφτεσαι τί ξεστομίζεις και πόσο μπορεί αυτό να επηρεάσει τον αποδέκτη (τον κάθε αποδέκτη...), να τον πληγώσει, να τον θίξει, να τον προσβάλλει, να τον εξοργίσει...έτσι θα μάθεις να δέχεσαι και τον αντίλογο. Ο οποίος δε θα είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα σου. Έτσι δεν είναι ;
amarelia
Διακεκριμένο μέλος

20-07-25

17:58
Κοίτα αν ο αντίλογος στο θέμα της άποψης μου για την ανθρώπινη ύπαρξη/επιβιώση είναι το οτι πήγα κομμωτήριο τι να πω πάσο, περίμενα κάτι πιο ουσιώδες τουλάχιστον να μείνουμε και εντός θέματος.Ο οποίος δε θα είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα σου.
δεν καταλαβαίνω γιατι βγαίνεις εκτος εαυτου, οπως καποιος νομίζει πως θα μείνω μόνη και ερμη στα 80 ή οτι είμαι παρα φυσει επειδη δε κανω παιδια και θα μπορουσα να παρεξηγηθώ ετσι ακριβώς του λεω πως η ζωη σου πρεπει να μην ειναι ηδη γεματη για να μεινεις μονος στα 80 επειδη δεν εχεις παιδια.
Απο κει και περα δεν ξερω και ουτε με ενδιαφερει γιατι εξοργίστηκες τοσο και το πήγες στο οτι εγω πηγα κομμωτηριο, like wtf
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

20-07-25

18:07
Τα μπλέκεις τα πράγματα και πας να διαστρεβλώσεις τα λεγόμενα μου. Και τις διαθέσεις και προθέσεις μου. Και σ΄ έχω δει να το κάνεις επανειλημμένα, και όχι μόνο σ΄ εμένα, κάθε που νομίζεις ότι στριμώχνεις τον/την "αντίπαλο" (αυτόν/η που εσύ έχεις στο μυαλό σου ως τέτοιο...)...Κοίτα αν ο αντίλογος στο θέμα της άποψης μου για την ανθρώπινη ύπαρξη/επιβιώση είναι το οτι πήγα κομμωτήριο τι να πω πάσο, περίμενα κάτι πιο ουσιώδες τουλάχιστον να μείνουμε και εντός θέματος.
Απο και και πέρα δεν καταλαβαίνω γιατι βγαίνεις εκτος εαυτου, οπως καποιος νομίζει πως θα μείνω μόνη και ερμη στα 80 και θα μπορουσα να παρεξηγηθώ ετσι ακριβώς του λεω πως η ζωη σου πρεπει να μην ειναι ηδη γεματη για να μεινεις μονος στα 80 επειδη δεν εχεις παιδια.
Απο κει και περα δεν ξερω και ουτε με ενδιαφερει γιατι εξοργίστηκες τοσο και το πήγες στο οτι εγω πηγα κομμωτηριο, like wtf
Άσε τα κομμωτήρια στην άκρη, λοιπόν, και μην τα μπερδεύεις. Τα έβαλα στην κουβέντα για να δείξω πως δεν είναι τόσο χάλια τα πράγματα και όπως θες (για τους δικούς σου λόγους/ανάγκες...) να τα παρουσιάσεις. Γιατί αν ήταν, δε θα μιλούσαμε χθες για μαλλάκια και σήμερα για άθλιες συνθήκες. Άθλιες συνθήκες βιώνουν αυτοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, που σκάνε πάνω απ΄ τα κεφάλια τους (και τα κεφάλια των παιδιών τους...) βόμβες. Και πόσες άλλες άσχημες καταστάσεις...Και, ευτυχώς, δε διαβιώνω ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε όσοι βρίσκονται εδώ μέσα...σε αυτές τις άθλιες συνθήκες...
Ούτε εξοργίζομαι, ούτε τίποτα. Μην τα λες αυτά. Τουλάχιστον όχι σ΄ εμένα. Δεν πιάνουν.
Καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο σου. Να πείσεις ότι είναι εγωιστές...όσοι/ες κάνουν παιδιά...
Giorgkalo
Εκκολαπτόμενο μέλος

20-07-25

18:09
Ναι ετσι ειναι...Δεν ξέρω αν είναι απόλυτα σωστό ή λάθος παράδειγμα. Μπορεί να είναι και μη συγκρίσιμα μεταξύ τους.
Και να σου πω και κάτι ; Κακώς ασχολούμαι κιόλας. Και πολύ ασχολήθηκα που λένε. Γιατί ; Γιατί βαριέμαι τη μίρλα...Τη μίρλα και το μπίρι - μπίρι που κάποιοι/ες, συνειδητά, συνεχίζουν για να λένε τα δικά τους αφηγήματα...
Συνθήκες άθλιες, εργοδότες ακόμα τριασάθλιοι και χθες είχαμε την πολυτέλεια να κλαιγόμαστε γιατί το μαλλί είναι ένα πόντο λιγότερο απ΄ εκεί που πρέπει...
Ναι, λοιπόν. Τόσο χάλια είναι η ζωή !! Που χθες μιλούσαμε για κομμωτήρια και σήμερα για άθλιες συνθήκες διαβίωσης...
Ενταξει απλα καποιοι αν δεν θελουν να καταλαβουν οσο καλα και να εξηγει καποιος θα συνεχιζεται αυτο το πραγμα μεχρι την δευτερα παρουσια...το εχω δει και εδω και στο σπιτι μου και εξω...
Οποιος θελει να καταλαβει θα καταλαβει τοσα παραδειγματα δωσαμε...
Απο εκει και περα ας πιστευει ο καθενας τα δικα του...
Εμεις ξερουμε οτι εχουμε δικιο...(ναι υπαρχουν δυσκολιες αλλα αξιζει να προσπαθησεις με παιδια) δεν χρειαζεται να πεισουμε κανεναν που δεν θελει...
amarelia
Διακεκριμένο μέλος

20-07-25

18:11
Μάλιστα, δηλαδή όσοι υποφέρουν από ψυχικά ή άλλου είδους προβλήματα ή απλά δε θέλουν ναναι σκλάβοι σε αυτό το σύστημα μάλλον είναι ηθοποιοί. Όσοι πάνε κομμωτήριο πρέπει να είναι ευτυχισμένοι. Λυπάμαι αλλά κάπου εδώ θα σε αφήσω, όπως άφησε και η λογική την κουβέντα.Γιατί αν ήταν, δε θα μιλούσαμε χθες για μαλλάκια και σήμερα για άθλιες συνθήκες. Άθλιες συνθήκες βιώνουν αυτοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, που σκάνε πάνω απ΄ τα κεφάλια τους (και τα κεφάλια των παιδιών τους...) βόμβες. Και πόσες άλλες άσχημες καταστάσεις, ξέρω ΄γω. Και, ευτυχώς, δε διαβιώνω ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε όσοι βρίσκονται εδώ μέσα...σε αυτές τις άθλιες συνθήκες...
Μα δεν έχω να κάνω κανένα έργο, εξ’ορισμού είναι εγωιστική επιλογή.Καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο σου. Να πείσεις ότι είναι εγωιστές...όσοι/ες κάνουν παιδιά...
Giorgkalo
Εκκολαπτόμενο μέλος

20-07-25

18:17
Ενταξει δεν υπαρχει λογος να τσακωνομαστε...
Υπαρχουν διαφορες αποψεις τις οποιες πρεπει να σεβομαστε και οι δυο πλευρες.
Δεν συμφωνω οτι ειναι εγωιστικη επιλογη οταν κανει καποιος παιδι γιατι αν ηταν δεν θα βρισκομασταν σημερα εδω,
Σεβομαι οποιον δεν θελει παιδια για τους δικους του λογους αλλα μεχρι εκει...
Δεν μπορει κανεις να ισχυριστει κατι τετοιο περιμενοντας οτι οι αλλοι θα τον παρουν στα σοβαρα...
Υπαρχουν διαφορες αποψεις τις οποιες πρεπει να σεβομαστε και οι δυο πλευρες.
Δεν συμφωνω οτι ειναι εγωιστικη επιλογη οταν κανει καποιος παιδι γιατι αν ηταν δεν θα βρισκομασταν σημερα εδω,
Σεβομαι οποιον δεν θελει παιδια για τους δικους του λογους αλλα μεχρι εκει...
Δεν μπορει κανεις να ισχυριστει κατι τετοιο περιμενοντας οτι οι αλλοι θα τον παρουν στα σοβαρα...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 126 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- thenutritionist
- AggelikiGr
- Giorgkalo
- Scandal
- camil
- Paragontas7000
- taketrance
- charmander
- American Economist
- redpointer
- Wonderkid
- Pyotr_Krasnov
- Kate1914
- giannhs2001
- Reader
- johnsala
- giorgos5002
- Memetchi
- Κλημεντίνη
- goddessafroditi
- iew
- Natsuko
- Joji
- Debugging_Demon
- Highlander
- touvlo
- Jack of Spades
- Rene2004
- Dr. Gl. Luminous
- GeorgePap2003
- hihat1
- Drscientist
- rafaela11
- Varus
- Ilma
- chester20080
- Corfu kitty
- ck_chrysiis
- Libertus
- Luludaki
- bibliofagos
- Advocatus diaboli
- Ωρορα
- fmarulezkd
- Panatha mono
- back2967
- phleidhs
- User2350
- hirasawayui
- Fernando_A
- Hased Babis
- marww
- Shadowban
- Captaingeorge
- epote
- Δροσουλίτης
- arko
- Maraki4you
- Helen06
- Ryuzaki
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.