Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας

Chem2000

Διάσημο μέλος

Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 3.117 μηνύματα.
Αρχικά οι γυναίκες δεν εμπιστεύονται πλέον τους άνδρες, οι οποίοι ανέκαθεν αποτελούσαν μεγάλος μέρος της λύσης για τις γυναίκες. Ο μοντέρνος τύπος άντρα που έχει καλλιεργηθεί, είναι υλιστης, εγωιστής με έμφαση στην ικανοποίηση των αναγκών του εγώ του. Δεν θέλει πλέον να θυσιαστεί και να υπηρετήσει. Ούτε την οικογένεια του, ούτε την κοινωνία, ούτε την πατρίδα, ούτε τον Θεό.

Στο πλαίσιο του μοντέρνου άντρα χτίστηκε και η μοντέρνα γυναίκα. Αποκομενη από την θηλυκότητα και την χάρη της, στόχος της να γίνει κι αυτή ίδια με τον μοντέρνο άντρα, να εργάζεται για να αποχτισει χρήμα, στρατους και ελευθερία (από τι άραγε).

Αυτες οι αξίες δεν συνάδουν με την δημιουργια υγειων χαρούμενων οικογενειών. Η γυναίκα δεν θέλει να υπηρετήσει τον άντρα, ο άντρας δεν θέλει να θυσιαστεί για την γυναίκα και τα παιδιά του. Και οι δύο θεωρούν πως αυτό είναι σκλαβιά.
Το ημερολόγιο σήμερα δείχνει 15 Αυγούστου 2023. Όχι 1923, πρόσεχε, να αλλάξεις ημερολόγιο.

Τέλος πάντων! Αρχικά ο άντρας και πριν 50 χρόνια ήταν εγωιστής και τα ήθελε όλα δικά του. Και μάλιστα μη σου πω χειρότερα από τώρα. Τότε εμείς έπρεπε να τα έχουμε όλα στην εντέλεια, να προσέχουμε εμείς τα παιδιά κτλ ενώ αυτός απλά δούλευε και μετά δεν ήθελε να πάρει αγκαλιά ούτε το παιδί του. Εμείς λοιπόν καταλήγαμε να είμαστε όχι σύντροφοι δίπλα τους, αλλά άτομα που γεννοβολούσαμε και τους μεγαλώναμε τα παιδιά για τα οποία κοκκορεύονταν στους άλλους (ενώ εμείς τους τα μεγαλώναμε!). Οπότε ο άντρας δεν έχει γίνει εγωιστής τώρα, ήταν ανέκαθεν.

Επιπλέον, γιατί να μη θέλουμε το χρήμα και εμείς; Να εξαρτιόμαστε από τον κάθε ένα και να μας βρει κανένα κακό και να μη ξέρουμε που πάνε τα 4; Είδαμε πόσες κοπέλες δε δουλεύουν ούσες παντρεμένες και λόγω κακής συμπεριφοράς από τον άντρα τους, θέλουν να χωρίσουν αλλά δε μπορούν. Και αυτό γιατί δεν είναι οικονομικά ανεξάρτητες. Οπότε όχι, σε αυτή τη ζωή, επειδή όλα ανατρέπονται ανά πάσα στιγμή, η γυναίκα πρέπει να εργάζεται πάσι θυσία.

Τέλος, κανείς δεν υπηρετεί κανένα. Επιλέγουμε έναν σύντροφο όχι για να τον υπηρετούμε αλλά επειδή τον γουστάρουμε. Όποιος θέλει υπηρέτρια, να προσλάβει επί πληρωμή.
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.435 μηνύματα.
Το να εκπαιδεύσεις στρατιωτικά τις γυναίκες θα είναι ένα υπέρογκο κόστος για το κράτος γιατί θα πρέπει να φτιάξουν στρατόπεδα θηλέων (γιατί στα μεικτά υπάρχουν περιστατικά κακοποίησης στο εξωτερικό). Ούτως ή άλλως σε ένα πόλεμο κάποιος θα κάτσει πίσω. Δεν μπορούν όλοι να πάρουν τα όπλα
Εαν θέλουν κόσμο και να ενισχύσουν στρατιωτικά την χώρα , και θεωρούν οτι η υπογεννητικότητα είναι τόσο σημαντικό πρόβλημα , να πληρώσουν αυτό το κόστος . Τώρα σχετικά με το ποιοί πρέπει να μένουν πίσω στον πόλεμο...η απάντηση είναι οι ανάπηροι , οι γέροι , τα παιδιά , όσοι έχουν αποδεδειγμένα ψυχιατρικά προβλήματα και οι μητέρες . Όλοι οι υπόλοιποι δεν βλέπω για ποιον λόγο να μην υπηρετούν . Είσαι υγιής , έχεις όλα σου τα άκρα και το μυαλό σου λειτουργεί ικανοποιητικά ; Είσαι μάχιμος . Οτιδήποτε άλλο αποτελεί δικαιολογία για να μην εκτελέσεις το στρατιωτικό σου καθήκον προς την πατρίδα και επομένως σημαίνει λιποταξία ( έτσι ισχύει για τους άντρες δηλαδή σήμερα ) .
 

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.413 μηνύματα.
Εαν θέλουν κόσμο και να ενισχύσουν στρατιωτικά την χώρα , και θεωρούν οτι η υπογεννητικότητα είναι τόσο σημαντικό πρόβλημα , να πληρώσουν αυτό το κόστος . Τώρα σχετικά με το ποιοί πρέπει να μένουν πίσω στον πόλεμο...η απάντηση είναι οι ανάπηροι , οι γέροι , τα παιδιά , όσοι έχουν αποδεδειγμένα ψυχιατρικά προβλήματα και οι μητέρες . Όλοι οι υπόλοιποι δεν βλέπω για ποιον λόγο να μην υπηρετούν . Είσαι υγιής , έχεις όλα σου τα άκρα και το μυαλό σου λειτουργεί ικανοποιητικά ; Είσαι μάχιμος .
Ναι αλλά κάποιοι πρέπει να κρατήσουν την κοινωνία για αυτούς που μένουν πίσω. Δηλαδή εργάτες στα γηροκομεία, ανθρώπους που θα ράβουν τις στολές των στρατιωτών κτλ. Οι γυναίκες δεν είναι καλή επιλογή ως μάχιμες εκτός αν έχουν ειδική φυσιογνωμία. Αν βάλεις 1,55 γυναίκα 40 κιλα να σηκώσει 60 κιλά εξοπλισμό+ τυχόν τραυματισμενο στρατιώτη δεν πρόκειται ούτε 40 μέτρα να περπατήσει. Παρόλα αυτά ο στρατός έχει ανάγκη από πολλές άλλες θέσεις (λογιστήριο, γραφεία, κουζίνα, νοσηλεύτριες κτλ) που μια χαρά μπορεί μια γυναίκα να ανταπεξέλθει.
Χωρίς να λειτουργεί η κοινωνία, η χώρα δεν ανακάμπτει με τίποτα.
Ας ελπίσουμε να μην γίνει πόλεμος τα επόμενα χρόνια.
Άνθρωποι να σκοτώνουν ανθρώπους είναι ό,τι πιο θλιβερό στην ιστορία του πλανήτη μας.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ναι και θα κάνει η άλλη 10 παιδιά προκειμένου να ανακάμψει το έθνος μεταπολεμικά, λολ.
10 παιδιά μεταπολεμικά, πρέπει να τα βάλεις να δουλέψουν και αυτά για να τα ταΐσεις.
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.435 μηνύματα.
Ναι αλλά κάποιοι πρέπει να κρατήσουν την κοινωνία για αυτούς που μένουν πίσω. Δηλαδή εργάτες στα γηροκομεία, ανθρώπους που θα ράβουν τις στολές των στρατιωτών κτλ.
Μιλάς για πολύ συγκεκριμένες ειδικότητες τώρα όπως αυτή του νοσηλευτή . Άσε που πλέον τα ρούχα μπορούν να παράγονται και αυτόματα . Οπότε η χρήση της γυναίκας ως ράφτρας όπως παλιά μάλλον δεν παίζει εν έτει 2023 .
Οι γυναίκες δεν είναι καλή επιλογή ως μάχιμες εκτός αν έχουν ειδική φυσιογνωμία. Αν βάλεις 1,55 γυναίκα 40 κιλα να σηκώσει 60 κιλά εξοπλισμό+ τυχόν τραυματισμενο στρατιώτη δεν πρόκειται ούτε 40 μέτρα να περπατήσει.
Μα ούτε και οι άντρες είναι όλοι 1.8-1.9 και μπορούν να κουβαλάνε 60 κιλά εξοπλισμό . Για αυτό μέσα στο στράτευμα ο καθένας αναλαμβάνει διαφορετικούς ρόλους και χωρίζεται σε επιπλέον κατηγορίες ανάλογα με τις ικανότητες του .
Παρόλα αυτά ο στρατός έχει ανάγκη από πολλές άλλες θέσεις (λογιστήριο, γραφεία, κουζίνα, νοσηλεύτριες κτλ) που μια χαρά μπορεί μια γυναίκα να ανταπεξέλθει.
Αυτά όμως τα κάνουν άντρες στον στρατό σήμερα σε μεγάλο βαθμό . Να λοιπόν θέσεις που θα μπορούσαν στην στρατιωτική στράτευση να αναλαμβάνουν οι γυναίκες .
Χωρίς να λειτουργεί η κοινωνία, η χώρα δεν ανακάμπτει με τίποτα.
Ας ελπίσουμε να μην γίνει πόλεμος τα επόμενα χρόνια.
Άνθρωποι να σκοτώνουν ανθρώπους είναι ό,τι πιο θλιβερό στην ιστορία του πλανήτη μας.
Όπως λέει ένα ρητό , ειρήνη είναι τα διαλλείματα μεταξύ των πολέμων . Και ισχύει , εαν εξετάσεις τα δεδομένα ο πόλεμος είναι δυστυχώς αναπόφευκτος . Κάποια στιγμή θα συμβεί . Μπορεί σε ένα χρόνο , σε δυο , σε 50 ή 100 , αλλά θα συμβεί , είναι θέμα χρόνου .
 

Shadowban

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Shadowban αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 195 μηνύματα.
Γνωρίζεις οτι όσο ψηλότερο το μορφωτικό επίπεδο τόσο λιγότερα είναι τα παιδιά που κάνουν (ή και καθόλου);
Ναι, το γνωρίζω. Το μορφωτικό επίπεδο της μητέρας επίσης καθορίζει και το μορφωτικό επίπεδο των παιδιών. Το να μην μορφώνεις τις γυναίκες δεν αποτελεί λύση, θα πρέπει όμως να βρεθεί και λύση για το πρόβλημα της γονιμότητας.
Και αυτό το θεωρείς κακό; Οτι υπάρχει η συναίσθηση οτι το να μεγαλώνεις σωστά ένα παιδί είναι τρομερά δύσκολο και κάποιοι δε θεωρούν τον εαυτό τους ικανό για να το κάνει και έτσι γλιτώνει έναν άνθρωπο από μια άσχημη ζωή;
Αν το έβλεπα εντελώς κυνικά θα μπορούσα να πω πως όχι δεν είναι κακό. Είναι απλά η φύση ή όποια κάνει τη δουλειά της και εξαλείφει τα μη οφελιμα γονίδια. Δυστυχώς για εμένα δεν είμαι κυνικός και αισθάνομαι άσχημα για τα προβλήματα των ανθρώπων γύρω μου. Ίσως το ξεπεράσω κάποτε.
Όχι αυτό που έχει αλλάξει είναι η μόρφωση που έχει διδάξει στους ανθρώπους οτι δεν αρκεί ένα πιάτο φαί και μια γωνιά για ύπνο για να μεγαλώσει ένα παιδί. Το παιδί και η ανατροφή του είναι ευθύνη που δεν τελειώνει ποτέ και πρέπει να παίρνεται σοβαρά υπόψη. Οι θεσμοί που λες υπάρχουν ακόμη και είναι η πλύση εγκεφάλου που δέχεται ακόμα ο κόσμος για να αναγκάζεται να κάνει παιδιά χωρίς στην πραγματικότητα να γνωρίζει γιατί (γιατί πρέπει - ποιος το λέει; - δεν ξέρουν).
Είναι απόλυτα φυσικό να νιώθει ένας άνθρωπος την ανάγκη να αναπαραχθεί. Αν δεν την νιώθει θα πρέπει να αναζητήσει μέσα του το γιατί. Με σοβαρότητα.
Δικαίωμά του. Δεν τον υποχρεώνει κανείς. Κι όμως πάρα πολλοί το κάνουν. Κάποιοι άλλοι όχι. Να ζήσει ο καθένας όπως θέλει; Μπορεί;

Δικαίωμά της κι αυτηνής. Ποιο το πρόβλημα;
Τα δικαιώματα αυτού και αυτηνης τους τα κληρονομησαν κάποιοι που δούλεψαν πολυ περισσότερο και θυσιάσαν πολλά περισσότερα για να δημιουργήσουν τις σημερινές καταστάσεις ευημερίας που θεωρούνται δεδομένες.
Ναι είδαμε πόσο ευτυχισμένοι είναι όλοι γύρω μας, μικροί μεγάλοι, που γεννήθηκαν με τέτοιους κανόνες και θεσμούς. Ζούμε πράγματι σε μια κοινωνία ευτυχισμένων ανθρώπων...

Κανείς δεν πρέπει ούτε να υπηρετεί κανέναν ούτε να θυσιάζεται για κανέναν αν δε θέλει. Κουμάντο να κάνει ο καθένας στη ζωή του.
Ο καθένας βλέπει γύρω του αυτό που έχει στη ψυχή του.
Λες και μιλάω με κάνα παππού 90 χρονών.
92 τον περασμένο Οκτώβρη.

Τέλος πάντων. Οι απόψεις μου είναι μάλλον αναχρονιστικες και δεν ταιριάζουν με το πνεύμα της εποχής.
Ας είναι, εσείς οι νέοι ξέρετε καλύτερα. Δικός σαν είναι το μέλλον άλλωστε.
 

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.413 μηνύματα.
Το να μην μορφώνεις τις γυναίκες δεν αποτελεί λύση, θα πρέπει όμως να βρεθεί και λύση για το πρόβλημα της γονιμότητας.
Και εγώ θα σου πω από επιστημονικής απόψεως ο πληθυσμός έχει ξεφύγει τα τελευταία 50 χρόνια.
Γιατί μέχρι το 1850 μια γυναίκα μπορεί να έκανε 10 παιδιά αλλά ζήτημα αν τα μισά θα επιβίωναν μέχρι ενηλικίωσης,και ο μέσος όρος ζωής για τους φτωχούς ήταν τα 40.
Μετά το 1850 με την άνθιση της επιστήμης και των φαρμάκων, ξαφνικά αυτά τα παιδιά που πέθαιναν, επιβίωναν.
Μπορείς να το δεις και στο ζωικό βασίλειο αυτό. Δεν ζουν όλα τα μικρά μιας γέννας.
Η φύση είναι σκληρή και έχει πληθυσμιακό έλεγχο. Εμείς οι άνθρωποι το "cheatαρουμε" και πλέον έχουμε πάει σε τρελούς αριθμούς


In the long-term μια μειωση του πληθυσμού θα μας κάνει καλό.
Δεν εννοώ βέβαια σε σημείο όπως η Νότια Κορέα που κινδυνεύει να εξαφανιστεί, σαφώς.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Είναι απόλυτα φυσικό να νιώθει ένας άνθρωπος την ανάγκη να αναπαραχθεί. Αν δεν την νιώθει θα πρέπει να αναζητήσει μέσα του το γιατί. Με σοβαρότητα.
Αν θέλεις παιδιά τοτε πράττεις και κανονίζεις ανάλογα
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.
Πρόβλημα υπογεννητικότητας δεν έπρεπε να υπάρχει. Δημιουργείται από δημοκρατίες με σοσιαλιστικές πινελιές όπως η Ελλάδα που έχουν ως μέθοδο να κλέβουν από τις νεότερες γενιές και να τα δίνουν στις παλαιότερες.
 

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.413 μηνύματα.
92 τον περασμένο Οκτώβρη.

Τέλος πάντων. Οι απόψεις μου είναι μάλλον αναχρονιστικες και δεν ταιριάζουν με το πνεύμα της εποχής.
Ας είναι, εσείς οι νέοι ξέρετε καλύτερα. Δικός σαν είναι το μέλλον άλλωστε.
Άσε μας καλέ που είσαι 92 χρόνων και ξέρεις τι είναι και το φόρουμ.
Αν είσαι όντως 92 ναι, προφανώς οι εποχές αλλάζουν. Όταν έχεις μεγαλώσει με δεδομένα 100 χρόνων πριν προφανώς να μην μπορείς να δεχτείς κάποια πράγματα.
Εκείνη την εποχή για παράδειγμα το "σωστό" ήταν το προξενιο, και ήταν θέμα τύχης αν θα ταιριαζες ή όχι.
Σήμερα ευτυχώς οι άνθρωποι έχουν την επιλογή να επιλέγουν.
Δεν μπορεί να είσαι 92 και να μην ξέρεις από τι φτώχεια πέρασε ο κόσμος τον προηγούμενο αιώνα. Δεν ήταν ευτυχία, ευτυχία νομίζεις ότι είναι επειδή νοσταλγείς τα νιάτα σου, απελπισία ήταν που σκεφτόταν μόνο πως θα επιβιώσουν.
Μόνο οι πλούσιοι είχαν την ευκαιρία να πάνε σχολείο και να καλλιεργηθούν ως άνθρωποι.
Δεν υπάρχει λόγος να γυρίσουμε εκεί.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Τα δικαιώματα αυτού και αυτηνης τους τα κληρονομησαν κάποιοι που δούλεψαν πολυ περισσότερο και θυσιάσαν πολλά περισσότερα για να δημιουργήσουν τις σημερινές καταστάσεις ευημερίας που θεωρούνται δεδομένες.
Μα για αυτό πάλεψαν, για να βελτιώσουν την ζωή τους και των επόμενων.
Και ότι πολλα τα θεωρούμε δεδομένα σήμερα είναι μεγάλο κακο γιατί ξεχνάς το πόσο σπουδαίο ήταν τοτε και με τι ζόρι έφτασε σε όλα τα κοινωνικά στρώματα π.χ. να πας σχολείο.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.510 μηνύματα.
Ναι, το γνωρίζω. Το μορφωτικό επίπεδο της μητέρας επίσης καθορίζει και το μορφωτικό επίπεδο των παιδιών. Το να μην μορφώνεις τις γυναίκες δεν αποτελεί λύση, θα πρέπει όμως να βρεθεί και λύση για το πρόβλημα της γονιμότητας.
Γιατί; Εγώ δε θεωρώ ότι είναι πρόβλημα. Παιδιά πάντα θα γεννιούνται γιατί όπως λες είναι στη φύση του ανθρώπου να θέλει να αναπαραχθεί και γιατί η κοινωνία είναι έτσι φτιαγμένη για να τον ωθεί προς τα εκεί.

Αν το έβλεπα εντελώς κυνικά θα μπορούσα να πω πως όχι δεν είναι κακό. Είναι απλά η φύση ή όποια κάνει τη δουλειά της και εξαλείφει τα μη οφελιμα γονίδια.
Τα μη ωφέλιμα γονίδια είναι οι γυναίκες που αντιλαμβάνονται ότι δεν θα είναι σωστές και ικανές μητέρες και για αυτό το λόγο συνειδητοποιημενα δεν κάνουν παιδιά;

Είναι απόλυτα φυσικό να νιώθει ένας άνθρωπος την ανάγκη να αναπαραχθεί. Αν δεν την νιώθει θα πρέπει να αναζητήσει μέσα του το γιατί. Με σοβαρότητα.
Μάλλον έχεις κάποια άποψη για αυτό, πες την να την ακούσουμε.

Τα δικαιώματα αυτού και αυτηνης τους τα κληρονομησαν κάποιοι που δούλεψαν πολυ περισσότερο και θυσιάσαν πολλά περισσότερα για να δημιουργήσουν τις σημερινές καταστάσεις ευημερίας που θεωρούνται δεδομένες.
Ακριβώς. Οπότε είναι μεγαλύτερη τιμή για αυτούς να ζούμε ελεύθεροι τη ζωή που θέλουμε. Δε θυσιάστηκαν αυτοί που λες για να συνεχίσουμε να ζούμε νοητικά και πρακτικά σκλαβωμένοι σωστά;
 
Τελευταία επεξεργασία:

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.413 μηνύματα.
Είναι απόλυτα φυσικό να νιώθει ένας άνθρωπος την ανάγκη να αναπαραχθεί. Αν δεν την νιώθει θα πρέπει να αναζητήσει μέσα του το γιατί. Με σοβαρότητα.
Λάθος. Το μόνο ένστικτο που έχει ο άνθρωπος που σχετίζεται με αυτό είναι το σεξ (και όχι όλοι).
Η ιδέα της ανάγκης τεκνοποίησης είναι κυρίως πιεσμένα από την κοινωνία ή brainwashed από μικρή ηλικία στους ανθρώπους. Παλιά βέβαια παιδιά= εργατικά χέρια. Σήμερα δεν υπάρχει αυτή η ανάγκη. Εσύ γιατί νομίζεις ότι κάναν τόσα παιδιά οι αγρότες; Γιατί απλά ήθελαν εργατικά χέρια και 2) δεν υπήρχε προφύλαξη.

Υπάρχουν πολλά γιατί και είναι όλα σεβαστά. Δεν υπάρχει λόγος να γεννηθούν παιδιά σε γονείς που δεν τα θέλουν.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.510 μηνύματα.
Ο καθένας βλέπει γύρω του αυτό που έχει στη ψυχή του.
Λες ότι έχω άσχημη ψυχή και βλέπω γύρω μου ασχήμια; Μάλιστα.

92 τον περασμένο Οκτώβρη.

Τέλος πάντων. Οι απόψεις μου είναι μάλλον αναχρονιστικες και δεν ταιριάζουν με το πνεύμα της εποχής.
Ας είναι, εσείς οι νέοι ξέρετε καλύτερα. Δικός σαν είναι το μέλλον άλλωστε.
Δε σου ζητάει κανείς να αλλάξεις απόψεις αλλά να αφήσεις και τους άλλους να έχουν τις δικές τους και να αποφασίζουν για τη ζωή τους.
 

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.259 μηνύματα.
Χωρίς να βιώσει την εμπειρία του γονέα ένας άνθρωπος δεν ενηλικιώνεται ποτέ πραγματικά.
Παραμένει ανολοκλήρωτος συναισθηματικά και βιολογικά.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.020 μηνύματα.
Με διάφορα που βλέπω και διαβάζω δεν το κόβω εν τέλει να υπάρχουμε ως έθνος σε 100 χρόνια από τώρα :'(

Και όλη αυτή η νοοτροπία κυριαρχεί παντού στην σαπισμένη Δύση. Δυστυχώς η πληθυσμιακή μας αντικατάσταση που φέρνει η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι κάτι το μη αναστρέψιμο υπό τα τωρινά δεδομένα. Οι λευκοί θα εξαφανιστούν από μόνοι τους.
 

Shadowban

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Shadowban αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 195 μηνύματα.
Λες ότι έχω άσχημη ψυχή και βλέπω γύρω μου ασχήμια; Μάλιστα.
Όχι παιδί μου, οι ψυχές είναι όλες όμορφες, θέλουν όμως καθάρισμα τακτικό γιατί αλλιώς βρωμίζουν. Πονάει μερικές φορές, ειδικά στους έξυπνους ανθρώπους. Εμείς οι κουτοι έχουμε το πλεονέκτημα να μην τα σκεφτόμαστε πολύ όλα.
 

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.896 μηνύματα.
Ο πληθυσμός του πλανήτη καλπάζει. Παρά τις καταστροφές, την πανδημία, τον πόλεμο, συνεχίζουμε να γινόμαστε όλο και περισσότεροι. Ποια υπογεννητικότητα;
Πολλά ζευγάρια δεν κάνουν συνειδητά παιδιά, λόγω της γενικότερης καταστροφής του πλανητη. Και δεν τους αδικώ.
Στις σύγχρονες κοινωνίες, επιλέγουμε τα παιδιά μας να έχουν κάποια ποιότητα ζωής και ελέγχει κάθε ζευγαρι τον αριθμό των παιδιών. Και είναι λογικότατο. Κανένα ζευγαρι δε θα κάνει παιδιά, για να χρησιμοποιηθούν ως στρατιώτες ή μόνο για να αυξηθεί στο μέλλον η πρωτογενής παραγωγή. Μπορεί και να συμβούν και αυτά κάποτε, αν το θελήσει το ίδιο το ενήλικο πια παιδί, αλλά δεν είναι αυτό κριτήριο για το ζευγάρι.
Σε κάποιες αραβικές κοινωνίες που κάνουν 5 και 6 παιδιά το ζευγάρι, υπάρχει η νοοτροπία, πως τα πολλά παιδιά κάνουν πιο μεγάλη και ισχυρή την οικογένεια. Εδώ σε μας υπάρχουν άλλα κριτήρια.
Εγώ δε βλέπω στη γεννητικότητα κάποιο πρόβλημα.
 

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.835 μηνύματα.
Ο πληθυσμός του πλανήτη καλπάζει. Παρά τις καταστροφές, την πανδημία, τον πόλεμο, συνεχίζουμε να γινόμαστε όλο και περισσότεροι. Ποια υπογεννητικότητα;
Πολλά ζευγάρια δεν κάνουν συνειδητά παιδιά, λόγω της γενικότερης καταστροφής του πλανητη. Και δεν τους αδικώ.
Στις σύγχρονες κοινωνίες, επιλέγουμε τα παιδιά μας να έχουν κάποια ποιότητα ζωής και ελέγχει κάθε ζευγαρι τον αριθμό των παιδιών. Και είναι λογικότατο. Κανένα ζευγαρι δε θα κάνει παιδιά, για να χρησιμοποιηθούν ως στρατιώτες ή μόνο για να αυξηθεί στο μέλλον η πρωτογενής παραγωγή. Μπορεί και να συμβούν και αυτά κάποτε, αν το θελήσει το ίδιο το ενήλικο πια παιδί, αλλά δεν είναι αυτό κριτήριο για το ζευγάρι.
Σε κάποιες αραβικές κοινωνίες που κάνουν 5 και 6 παιδιά το ζευγάρι, υπάρχει η νοοτροπία, πως τα πολλά παιδιά κάνουν πιο μεγάλη και ισχυρή την οικογένεια. Εδώ σε μας υπάρχουν άλλα κριτήρια.
Εγώ δε βλέπω στη γεννητικότητα κάποιο πρόβλημα.

Μην το βλέπεις γενικά αλλά ειδικά ώστε να είσαι σωστή. Ναι ο πληθυσμός αυξάνεται όμως αυτο γίνεται μόνο λόγω των Αφρικανικών χωρών και της Ασίας όπου ο καθένας κάνει 5-6 παιδιά. Στην Ευρώπη, Ιαπωνία και Κορέα ο πληθυσμός μειώνεται και γερνάει με γρήγορους ρυθμούς και χωρίς την μετανάστευση τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα. Η μείωση πληθυσμού φέρνει πολλά ζητήματα όπως η μείωση των κρατικών εσόδων που σημαίνει μείωση των κοινωνικών δαπανών, μείωση του ΑΕΠ ή χαμηλή ανάπτυξη, μειωση των μισθών, αποδυνάμωση του στρατού με αποτέλεσμα η χώρα να γίνεται ευάλωτη κτλ. Θεωρώ ότι το δημογραφικό είναι ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει να λυθεί καθώς αφορά την ίδια μας την ύπαρξη.

Ναι δεν είναι υγείες μια οικογένεια να κάνεις 7 και 8 παιδιά μην περάσουμε όμως στο άλλο άκρο.
 
Τελευταία επεξεργασία:

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.698 μηνύματα.
Όταν οι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν σου επιτρέπουν να κάνεις πολλά παιδιά ή σε κάνουν να μην θες να κάνεις παιδιά ε δεν θα κάνεις.

Το δημογραφικό στην Δύση δεν θα λυθεί όπως λέμε εμείς.
Δεν υπάρχει ένα κουμπί να πατηθεί και από εκεί που κάθε οικογένεια κάνει λιγότερα από 2 παιδιά και πολλοί δεν κάνουν καν οικογένεια να αρχίσουν να γεννάνε.

Δεν θα λυθεί αυτό ούτε με child pass ούτε μικρές φοροαπαλλαγές για παιδιά.

Είναι πιο βαθύ στο θέμα που λειτουργεί η κοινωνία. Όταν σε όλη την Δύση ο άνθρωπος πρέπει να δουλεύει 8+ ώρες για να επιβιώνει πως θα βρει τα χρήματα και τον χρόνο για παιδιά. Και αν τον βρει πόσο πιθανό να τον βρει για πάνω από 2 παιδιά όπως είναι απαραίτητο.

Αλλά ο πλανήτης ως πλανήτης πρόβλημα υπογεννητικότητας δεν έχει, ο πληθυσμός αυξάνεται.
Αυτό που θα γίνει είναι ότι σταδιακά όσοι λαοί γεννάνε λίγο θα αντικαθίστανται από όσους γεννάνε περισσότερο.
 

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.835 μηνύματα.
Όταν οι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν σου επιτρέπουν να κάνεις πολλά παιδιά ή σε κάνουν να μην θες να κάνεις παιδιά ε δεν θα κάνεις.

Το δημογραφικό στην Δύση δεν θα λυθεί όπως λέμε εμείς.
Δεν υπάρχει ένα κουμπί να πατηθεί και από εκεί που κάθε οικογένεια κάνει λιγότερα από 2 παιδιά και πολλοί δεν κάνουν καν οικογένεια να αρχίσουν να γεννάνε.

Δεν θα λυθεί αυτό ούτε με child pass ούτε μικρές φοροαπαλλαγές για παιδιά.

Είναι πιο βαθύ στο θέμα που λειτουργεί η κοινωνία. Όταν σε όλη την Δύση ο άνθρωπος πρέπει να δουλεύει 8+ ώρες για να επιβιώνει πως θα βρει τα χρήματα και τον χρόνο για παιδιά. Και αν τον βρει πόσο πιθανό να τον βρει για πάνω από 2 παιδιά όπως είναι απαραίτητο.

Αλλά ο πλανήτης ως πλανήτης πρόβλημα υπογεννητικότητας δεν έχει, ο πληθυσμός αυξάνεται.
Αυτό που θα γίνει είναι ότι σταδιακά όσοι λαοί γεννάνε λίγο θα αντικαθίστανται από όσους γεννάνε περισσότερο.

Το δημογραφικό μια χαρά μπορούσε να λυθεί αν οι κυβερνήσεις έδιναν πραγματική σημασία επι του θέματος. Μερικές πρακτικές που έπρεπε να γίνου είναι οι εξής:

•Αύξηση μισθών ώστε οι γονείς να είναι σε θέση να ανατρέφουν τα παιδιά τους χωρίς να ζορίζονται οικονομικά. Όταν λέω αύξηση εννοώ 10-20% με το τρέχον κόστος ζωής, δηλαδή ο κατώτατος μισθός να πάει στα 950-1000€ και ο μέσος στα 1.600€.

•Επιδόματα στα παιδιά μέχρι την ηλικία 12-15 ετών ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις βασικές ανάγκασε τους.

•Μείωση των ωρών εργασίας από 8-9 ώρες σε 7 και εφαρμογή τηλεργασιας στους πρώτους μήνες γέννησης του παιδιού ώστε οι γονείς να μπορούν να αφοσιωθούν στην ανατροφή του.

•Πατρική άδεια διαρκείας 3 μηνών ώστε να βοηθήσαμε και οι πατεράδες στις δύσκολες πρώτες ημέρες.

•Βελτίωση εκπαιδευτικού συστήματος το οποίο θα κρατάει τα παιδιά στο σχολείο μέχρι το απόγευμα που θα σχολάνε οι γονείς. Μάλιστα τα σχολεία πρέπει να μαθαίνουν τα πάντα στα παιδιά ώστε να μην χρειάζονται φροντιστήρια για ξένες γλώσσες και πανελλήνιες.

•Αποκέντρωση πληθυσμού και ανάπτυξη των περιφερειών. Στην επαρχία η ζωή είναι πιο χαλαρή και ιδανικότερη για την ανάπτυξη και ανατροφή των παιδιών.

•Φοροαπαλλαγές σε γονείς που έχουν 2 παιδιά και άνω ώστε να δώσουμε κίνητρα στις οικογένειες να κάνουν πάνω από ένα παιδί.


Όλα αυτά είναι μέτρα που αν θέλαμε μπορούσαν να γίνουν με σχετική ευκολία. Ο λόγος που δεν γίνεται είναι απλός και δεν είναι άλλος από την εισροή μεταναστών που είναι φθηνά εργατικά χέρια. Γιατί να πληρώνει το κράτος και οι εταιρείες τον Ευρωπαίο εργάτη που για μια δουλειά θέλει 2.000€ όταν μπορεί να προσλάβει άτομα από την Αφρική και νότια Ασία που την ίδια δουλειά θα την κάνουν με 400-500€ max.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.510 μηνύματα.
Αυτό που θα γίνει είναι οτι με την εξέλιξη θα μειωθούν οι μορφωμένοι και σκεπτόμενοι άνθρωποι που επιλέγουν συνειδητά να φέρνουν παιδιά σε αυτό το σάπιο κόσμο και θα μείνουν μόνο οι αμόρφωτοι, απαίδευτοι άνθρωποι. Ο κόσμος θα γίνεται ολοένα και χειρότερος αφού θα διέπεται από τέτοιους ανθρώπους.
 

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.835 μηνύματα.
Ότι πιο toxic και μισάνθρωπο διαβάσαμε σήμερα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Top