Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας

Η γυναίκα δεν είναι παιδί και περίεργο που σκέφτηκες να την εξισώσεις με ένα. Τα παιδιά έχουν χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη και εγκεφαλικά δεν κατανοούν αφηρημένες έννοιες (καλό, κακό, σωστό, λάθος), απλά παίρνουν την ηθική των γονέων τους. Αυτά τα λέει η ψυχολογία. Εάν πεις σε ένα παιδί (γιατί για ακραία περίπτωση μίλησα) "Μη πατάς την ουρά της γάτας" ξέρεις τι... χέστηκε. Εκτός αν το δαγκώσει η γάτα, τότε δεν θα το ξανακάνει. Όπως μπορείς να πεις σε ένα παιδί "Μη βάλεις το χέρι σου εκεί, κάιει." Θα το βάλει γιατί είναι περίεργο και έτσι λειτουργούν τα παιδιά, θα καεί και μετά δεν θα το ξαναβάλει.
Γιατί να μη βάλω και εγώ το ακραίο στη συζήτηση και να εξισώσω το "νορμαλ"; Και τα δυο έχουν ως βάση την επιβολή μέσω φόβου γιατί έχεις τη δύναμη να το κάνεις. Γιατί εδώ μέσα όταν μιλάτε για παιδιά χρησιμοποιείτε τόσο απόλυτες έννοιες; Να σου πω εγώ τι λέει η παιδαγωγική λοιπόν; Αφηρημένες και δυσνόητες έννοιες, ναι είναι, είναι όμως ικανά να κάνουν δικές τους νοηματικές συνδέσεις και να νιώσουν συναισθηματική ταύτιση. Αν μη τι άλλο τα ζώα είναι από τα κύρια εργαλεία για να καλλιεργήσεις την ενσυναίσθηση. Αν το παιδί σου φτάσει σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις δεν είναι τόσο απλό όσο "δεν καταλαβαίνει, ας του το μάθω μέσω του φόβου" και κάτι εσύ δεν έχεις κάνει καλά και χρήζει να αλλάξεις πολλά. Νορμαλ οικογένειες κατά τα άλλα, λολ
Αν το παιδί σου π.χ. σκοτώσει ένα ζώο, δεν θα του δώσεις μία; Ειλικρινά.
Εδώ δεν μπαίνουν οι αστερίσκοι; Μόνο στο βαθμό της βίας; Τι ζώο ήταν; Πάτησε ένα σκουλήκι ή σκότωσε μια γάτα; Είναι τόσο μεγάλες οι κοινωνικές διαφορές που απορώ πως νομίζεις ότι μπορεί να αποτελέσει επιχείρημα για το ότι θες τόση ώρα να πετύχεις. Τα οικόσιτα ζώα είναι πολύ πιο κοντά συναισθηματικά στα παιδιά λόγω της κοινωνικής τους θέσης και ποτέ δεν θα έκαναν κάτι τέτοιο από "περιέργεια" γιατί να θυμίσω ότι θέλει και κάποιο εργαλείο για να ένα τόσο μεγάλο ζώο, δεν το πατάς με το παπούτσι σου. Δεν υπάρχει τίποτα "νορμαλ" ούτε σε αυτή την κατάσταση, ούτε στη δικιά σου λύση που φαντάζομαι θα επεκτείνεται πολύ εύκολα και σε άλλες καταστάσεις αν δεις ότι "πετυχαίνει" γιατί είναι χαζά τα παιδιά και δεν παίρνουν από λόγια.
Ο φεμινισμός έχει συγγένεια με άλλες ιδεολογίες; Δεν το 'ξερα
Δεν ήξερες ότι μπορεί να υπάρξει συσχέτιση όταν χρησιμοποιείς το κοντεξτ της επιβολής για να επιχειρηματολογήσεις υπέρ του τι είναι νορμαλ ή ότι όλα τα εξελικτικά που χρησιμοποιείς με τόσο απόλυτες λέξεις αναιρώντας ότι δεν είμαστε όπως τα υπόλοιπα ζώα μπορούν να φτάσουν και στην κοινωνιολογική ανθρώπινη εξέλιξη και να συσχετίσουν τους ρόλους;

Ναι, όπως βλέπεις υπάρχουν έρευνες για όλα τα γούστα. Απλά δεν σου βγήκε παραδέξου το. Τι μπούρδες με αντιπαραθέσεις λες; Υπάρχουν 100 έρευνες που είτε συμφωνούν με μένα είτε με σένα αλλά έκανες γκάφα αφού διάβασες μόνο το abstract. Εσύ είσαι αυτή που είναι υπεράνω των συνθηκών ζωής ε; Και θα κάνεις λαμπρή καριέρα;
Τι ακριβώς θέλεις να παραδεχτώ;
Η επικρατούσα και πιο up to date άποψη σήμερα είναι αυτή που σου παρέθεσα, αυτή που υποστηρίζει εσύ είναι απο την δεκαετία του 80.

«Μπούρδες-αντιπαραθέσεις» για να σε βοηθήσω μιας και φαίνεται δεν το κατέχεις το άθλημα είναι η αμφισβήτηση μεταξύ των επιστημόνων που είναι βασικός πυλώνας της εξέλιξης της επιστήμης.

Βρε μην μπλέκεστε σε χωράφια που δεν ξέρετε, επιστήμες και μαλακίες τώρα.

Γελάω

Τι ακριβώς θέλεις να παραδεχτώ;
Η επικρατούσα και πιο up to date άποψη σήμερα είναι αυτή που σου παρέθεσα, αυτή που υποστηρίζει εσύ είναι απο την δεκαετία του 80.

«Μπούρδες-αντιπαραθέσεις» για να σε βοηθήσω είναι η αμφισβήτηση μεταξύ των επιστημόνων που είναι βασικός πυλώνας της εξέλιξης της επιστήμης.

Βρε μην μπλέκεστε σε χωράφια που δεν ξέρετε, επιστήμες και μαλακίες τώρα.

Γελάω
1775231311272.png

Για το ότι δεν υπάρχει ελπίδα για τον πλανήτη αλλά αυτό συμβαίνει θα απαντήσεις τουλάχιστον;
2002-2004...; Εσύ μου παρέθεσες μία έρευνα που δεν διάβασες πέρα από το abstract. Το δέχεσαι αυτό; Γιατί αλλιώς λες ψέματα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

«Μπούρδες-αντιπαραθέσεις» για να σε βοηθήσω είναι η αμφισβήτηση μεταξύ των επιστημόνων που είναι βασικός πυλώνας της εξέλιξης της επιστήμης
Άρα το χαστούκι δεν είναι απαραίτητα κακό όπως λέει και στην ωραία έρευνα που μας έδωσες και όλοι μπορούν να δουν.

2002-2004...; Εσύ μου παρέθεσες μία έρευνα που δεν διάβασες πέρα από το abstract. Το δέχεσαι αυτό; Γιατί αλλιώς λες ψέματα.
Η μελέτη έγινε σε παιδιά στις δεκαετίες του 80& 90.
Μην το κουράζεις, δεν έχει κανένα νόημα.

Άρα το χαστούκι δεν είναι απαραίτητα κακό όπως λέει και στην ωραία έρευνα που μας έδωσες και όλοι μπορούν να δουν.
όσο και το τσιγάρο που ήταν υγιεινό αν πας σε παλιότερες έρευνες που βγάζαν.

Και τα δυο έχουν ως βάση την επιβολή μέσω φόβου γιατί έχεις τη δύναμη να το κάνεις.
Όχι έχει βάση στα παραπάνω που είπα περί χαμηλής συναισθηματικής νοημοσύνης (και λογικής) και όχι χούντας στο παιδί με φόβο. Μίλησα για ακραία περίπτωση π.χ. να σκοτώσει ζώο, στην οποία κανένας δεν μου απάντησε πως θα αντιδρούσε στη στιγμή πέραν από το ότι μελλοντικά θα πήγαινε σε παιδοψυχολόγο. Το να χτυπάς μια γυναίκας, ίση σου που γνωρίζει τις επιπτώσεις των πράξεων της και είναι πλήρως νοητικά αναπτυγμένη σε κάνει τραμπούκο απλά. Πάλι δεν βλέπω πως εξισώνεις το ξύλο από ενηλίκα σε ενήλικα με ένα χαστούκι σε ένα παιδί για μια ακραία του πράξη.

Νορμαλ οικογένειες κατά τα άλλα, λολ
Το να σκοτώνεις το παιδί σου στους 4-5 μήνες στην κοιλιά είναι νορμάλ όμως χαχά

ή σκότωσε μια γάτα;
Σκότωσε το γατάκι του γείτονα. Μου το έχουν κάνει κιόλας και δεν του έκαναν τίποτα του παιδιού, ένα χαστούκι δεν το άξιζε;

Πάντως το ότι κάθεσαι και με μανία προσπαθείς να υπερασπιστείς όλους τους πιθανούς και απίθανους λόγους για να χτυπήσεις το (υποθετικό) σου παιδί παρά να ακούσεις για το αν υπάρχουν άλλες λύσεις ή επιπτώσεις αυτής της συμπεριφοράς μου λέει όλα όσα θα έπρεπε να ξέρω για την καταλληλότητα σου σε αυτόν τον ρόλο.

Τελείες και παύλες.

Δεν ήξερες ότι μπορεί να υπάρξει συσχέτιση όταν χρησιμοποιείς το κοντεξτ της επιβολής για να επιχειρηματολογήσεις υπέρ του τι είναι νορμαλ ή ότι όλα τα εξελικτικά που χρησιμοποιείς με τόσο απόλυτες λέξεις αναιρώντας ότι δεν είμαστε όπως τα υπόλοιπα ζώα μπορούν να φτάσουν και στην κοινωνιολογική ανθρώπινη εξέλιξη και να συσχετίσουν τους ρόλους;
Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι είμαστε πίθηκοι με ανώτερη σκέψη αλλά ανώτερα όντα γενικά. Εφόσον δεν μπορείς εσύ, ούτε κανένας εδώ (έχω κάνει την ερώτηση πάνω από 3 φορές σε πολλά θρεντ) να μου ορίσει αντικειμενική καθολική ηθική, τότε θα πρέπει να δεχτεί την ηθική όλων σε ένα κοινωνικό σύνολο.
Εγώ επιχειρηματολογώ κατά του σεξισμού με βάση ότι ο άντρας και η γυναίκα είναι ίσοι και η σχέση που δύναται να τους διέπει δεν έχει να κάνει με διακρίσεις, μίσος και βία. Και η επιχειρηματολογία από τέτοια οπτική είναι πιο εύκολη από τη δική σου. Γιατί ναι αν ένας έχει παραπάνω δύναμη από σένα, με ποιο ηθικό φραγμό να μην σου επιβληθεί;
Όλα αυτά καταρρέουν λόγω έλλειψης μίας καθολικής ηθικής στην κοινωνία που συνάμα να ανταποκρίνεται στην ανθρώπινη πραγματικότητα.

Μην το κουράζεις, δεν έχει κανένα νόημα.
Δημοσιεύθηκε το 2004. Γιατί απλά αλλάζεις σε όλα νόημα; Τα συμπεράσματα γράφτηκαν το 2004, τα παιδιά φυσικά και έπρεπε να είναι του 80-90 για να έχουν ενηλικιωθεί και να δούνε τις επιπτώσεις.

όσο και το τσιγάρο που ήταν υγιεινό αν πας σε παλιότερες έρευνες που βγάζαν
Εσύ είπες τότε ήταν καλά γιατί αγόραζαν φτηνά σπίτια.

Πάντως το ότι κάθεσαι και με μανία προσπαθείς να υπερασπιστείς όλους τους πιθανούς και απίθανους λόγους για να χτυπήσεις το (υποθετικό) σου παιδί παρά να ακούσεις για το αν υπάρχουν άλλες λύσεις ή επιπτώσεις αυτής της συμπεριφοράς μου λέει όλα όσα θα έπρεπε να ξέρω για την καταλληλότητα σου σε αυτόν τον ρόλο.
Συζήτηση κάνω, όπου τίποτα ηθικά μεμπτό δεν υπάρχει στα λεγόμενα μου, για να αποδείξω ότι δεν είστε ηθικοί άνθρωποι, απλά ακούσατε την χ ψ άποψη που αναπαράγεται από μηχανές ανθρώπινης εξόντωσης (μη κάνετε παιδιά, μην έχετε ελπίδα για το μέλλον, η ζωή δεν είναι κάτι σιγά το πράμα) και επειδή πολλοί συμφωνούν μαζί σας ε λέτε δίκιο έχω.
Και εσύ συγκεκριμένα κατά κόρον αγνοείς ερωτήσεις και επιχειρήματα. Τζάμπα χαλάω "σάλιο" αφού ούτε θα μεταλαμπαδεύσεις όλα αυτά σε κανέναν οπότε νταξ.

Τελευταία επεξεργασία:
Η γυναίκα δεν είναι παιδί και περίεργο που σκέφτηκες να την εξισώσεις με ένα. Τα παιδιά έχουν χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη και εγκεφαλικά δεν κατανοούν αφηρημένες έννοιες (καλό, κακό, σωστό, λάθος), απλά παίρνουν την ηθική των γονέων τους. Αυτά τα λέει η ψυχολογία. Εάν πεις σε ένα παιδί (γιατί για ακραία περίπτωση μίλησα) "Μη πατάς την ουρά της γάτας" ξέρεις τι... χέστηκε. Εκτός αν το δαγκώσει η γάτα, τότε δεν θα το ξανακάνει. Όπως μπορείς να πεις σε ένα παιδί "Μη βάλεις το χέρι σου εκεί, κάιει." Θα το βάλει γιατί είναι περίεργο και έτσι λειτουργούν τα παιδιά, θα καεί και μετά δεν θα το ξαναβάλει.
Εγώ πάντως ότι έμαθα το έμαθα με φωνές. Χέρι δεν μου άπλωσαν ποτέ.

Φεμινιστρια κατα της εκτρωσης, τα παντα βρισκεις στο στεκι.

Όλα αυτά καταρρέουν λόγω έλλειψης μίας καθολικής ηθικής στην κοινωνία που συνάμα να ανταποκρίνεται στην ανθρώπινη πραγματικότητα.
Σωστο ειναι οτι αρεσει στη πλειοψηφια.

Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι είμαστε πίθηκοι με ανώτερη σκέψη αλλά ανώτερα όντα γενικά.
Εν τω μεταξυ πως επικαλεισαι την εξελιξη και μετα την απορριπτεις;

Τελευταία επεξεργασία:
Όχι έχει βάση στα παραπάνω που είπα περί χαμηλής συναισθηματικής νοημοσύνης (και λογικής) και όχι χούντας στο παιδί με φόβο. Μίλησα για ακραία περίπτωση π.χ. να σκοτώσει ζώο, στην οποία κανένας δεν μου απάντησε πως θα αντιδρούσε στη στιγμή πέραν από το ότι μελλοντικά θα πήγαινε σε παιδοψυχολόγο. Το να χτυπάς μια γυναίκας, ίση σου που γνωρίζει τις επιπτώσεις των πράξεων της και είναι πλήρως νοητικά αναπτυγμένη σε κάνει τραμπούκο απλά. Πάλι δεν βλέπω πως εξισώνεις το ξύλο από ενηλίκα σε ενήλικα με ένα χαστούκι σε ένα παιδί για μια ακραία του πράξη.
Κάτσε βρε συ, για να καταλάβω, το ότι δεν "καταλαβαίνουν" κάπως δικαιολογεί του να διαμορφώσεις συμπεριφορές δια της βίας, ενώ σε έναν ενήλικα όχι; Μα είναι ακριβώς το ίδιο, απλά εσύ δεν θες να τα συσχετίσεις για τους δικούς σου λόγους. Το ίδιο θα πετύχεις αν εκφοβίσεις ένα παιδί ή έναν ενήλικα, μη πω ότι είναι ακόμα πιο εύκολο στον ενήλικα εφόσον γνώριζε τις επιπτώσεις. Από εκεί και πέρα σου εξήγησα ότι μπορούν να καταλάβουν ότι τα έμβια όντα νιώθουν πόνο όπως τα ίδια, ισχύει και παιδαγωγικά αλλά και στην πράξη υπάρχουν παιδιά που έχουν πολύ μεγάλη ενσυναίσθηση. Εγώ πολλές φορές είχα μαθητές να έρχονται να μου λένε "κύριε ο τάδε πειράζει την πασχαλίτσα" και ένιωθαν πολύ προστατευτικά απέναντι της γιατί είχε καλλιεργηθεί. Αν λοιπόν έκανε κάτι τόσο κακό, πρώτον εγώ θα αναρωτιόμουν τι έκανα λάθος, θα ήθελα να μάθω πως και γιατί έγινε ώστε να ξέρω από που πηγάζει το πρόβλημα και αναλόγως θα έπραττα. Το χαστούκι δεν είναι παρά μόνο μια μορφή τιμωρίας, εσύ θεωρείς ότι είναι η μοναδική.
Wtf; Μόνη σου
Σκότωσε το γατάκι του γείτονα. Μου το έχουν κάνει κιόλας και δεν του έκαναν τίποτα του παιδιού, ένα χαστούκι δεν το άξιζε;
Πως το έκανε και έχεις σκεφτεί ότι ίσως φταίει η νορμαλ σου οικογένεια; Όχι χαστούκι δεν θα άξιζε ειδικά αν δεν καταλάβαινε γιατί ούτε έτσι θα καταλάβει κάτι παραπάνω από το ότι μπορείς να το δείρεις. Τα νεύρα σου απλά θα έβγαζες και θα το έκανες και σε άλλες περιπτώσεις. Χτύπησες ένα παιδί στο σχολείο; Πάρε ξύλο. Τράβηξες τα μαλλιά ενός συμμαθητή; Πάρε ξύλο και πάει λέγοντας γιατί η ίδια δικαιολογία βολεύει παντού.
Εγώ επιχειρηματολογώ κατά του σεξισμού με βάση ότι ο άντρας και η γυναίκα είναι ίσοι και η σχέση που δύναται να τους διέπει δεν έχει να κάνει με διακρίσεις, μίσος και βία. Και η επιχειρηματολογία από τέτοια οπτική είναι πιο εύκολη από τη δική σου. Γιατί ναι αν ένας έχει παραπάνω δύναμη από σένα, με ποιο ηθικό φραγμό να μην σου επιβληθεί;
Ή εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω ή εσύ αυτοαναιρείς όσα λες. Ε με την ίδια λογική και το παιδί είναι ίσο και δεν διακρίνεται η σχέση σας από τη βια;

Εγώ πάντως ότι έμαθα το έμαθα με φωνές.
Και σε αυτό ακόμη θα βρεις έρευνες ότι είναι κακοποιητικό. Λέω εγώ

Φεμινιστρια
Γιατί το θεωρείς κακό αυτό; Προτιμάς όπως είναι στο Αφγανιστάν; Καμία άποψη δεν ακυρώνει απαραίτητα μία άλλη.

Εν τω μεταξυ πως επικαλεισαι την εξελιξη και μετα την απορριπτεις;
Την επικαλούμαι όσον αφορά επιχειρήματα άλλων για να καταλάβουν με το δικό τους σύστημα αξιών αυτό που θέλω να πω και συνάμα να αποδείξω ότι αρλούμπες είναι και αυτά και αν όλοι ζούσαμε δαρβινικά θα ήμασταν νεκροί. Μπορώ με βάση κάτι να επιχειρηματολογήσω χωρίς να το εστερνίζομαι. Πρώτη φορά τα βλέπετε όλα αυτά;

δεν "καταλαβαίνουν" κάπως δικαιολογεί του να διαμορφώσεις συμπεριφορές δια της βίας
Χαστούκι. Δεν είπα ποτέ βία.
Δικαιολογεί εφόσον είναι άμεσο ερέθισμα σε μία ανεπιθύμητη συμπεριφορά. Και δεν εννοώ να φωνάζει. Εννοώ άσχημα πράγματα που χρειάζονται διόρθωση.
παιδιά που έχουν πολύ μεγάλη ενσυναίσθηση
Αυτά δεν θα φτάσουν σε σημείο να κάνουν κάτι που χρήζει τέτοιας αντιμετώπισης.

Φτάσαμε στο σημείο «κι εμείς τι πάθαμε» που μας {βαρούσαν, φώναζαν, υποτιμούσαν,..,}.

meanwhile: ψυχοσωματικά, κακοποιητικές σχέσεις, κρίσεις πανικού, εξαιρετικά δυσλειτουργικοί ενήλικες κ.α.

Τέλος πάντων, εγω ξέρω πως τα παιδιά σας στο μέλλον θα με διαβάζουν εδώ και θα με έχουν ως υπέρτατη θεά. :giveup:

Το χαστούκι δεν είναι παρά μόνο μια μορφή τιμωρίας, εσύ θεωρείς ότι είναι η μοναδική.
Και η τιμωρία πάλι θεωρείται ανάλογα βέβαια με τον τύπο κακοποιητική με βάση κάποιες έρευνες. Απλά όπως φαίνεται, επιστημονικά και ψυχολογικά και δεν υπάρχουν δεδομένα και συμπεράσματα για τέτοιες συμπεριφορές που ειλικρινά είναι στο πλαίσιο της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο κάθε γονέας ας κάνει ό,τι θεωρεί καλύτερο, η πραγματική κακοποίηση είτε σωματική είτε ψυχική είναι οφθαλμοφανής.

Wtf; Μόνη σου
Είναι ένα επιχείρημα, εάν δεν θες (δεν λέω για εσένα γενικά μιλάω) να χτυπάνε παιδιά θα πρέπει επίσης να μη θες συνολικά να βλάπτονται. Εδώ υπάρχει η γνωστική ασυμφωνία.

Πως το έκανε και έχεις σκεφτεί ότι ίσως φταίει η νορμαλ σου οικογένεια;
Γιατί να φταίει η δική μου οικογένεια που ένα παιδί τρύπωσε στον κήπο, έκλεψε το γατάκι και το έπνιξε με άχυρο; Και το έχει ξανα κάνει. Εκεί, πέραν από παιδοψυχολόγο, δεν θα ήταν συνετό ένα χαστούκι; Κάτι τέλος πάντων;

Χτύπησες ένα παιδί στο σχολείο; Πάρε ξύλο. Τράβηξες τα μαλλιά ενός συμμαθητή; Πάρε ξύλο και πάει λέγοντας γιατί η ίδια δικαιολογία βολεύει παντού.
Εάν η συμπεριφορά διορθωθεί πλήρως, χωρίς να μιλάω ξαναλέω για βία, με έναν τέτοιο παραδειγματισμό και το παιδί καταλάβει ότι έκανε λάθος μόνο έτσι, τότε δεν είναι μία επιτυχημένη παιδαγωγική μέθοδος; Και δεν μιλάω επίσης για κατ' επανάληψη τιμωρίας, αν δεν διορθωθεί, τι να κάνουμε, θα δοκιμάσουμε κάτι άλλο.

Ε με την ίδια λογική και το παιδί είναι ίσο
Νοητικά και συναισθηματικά δεν είναι. Επίσης φέρεις ευθύνη για το παιδί σου και τι άτομο θα βγάλεις εκεί έξω. Δεν δύναται να υπάρξει ισότητα λόγω μηδαμινής εμπειρίας και γνώσης του παιδιού και λόγω της πλήρους σχεδόν ευθύνης γαλούχισης που φέρεις ως γονιός. Εάν εσύ γνωρίζεις το παιδί σου και γνωρίζεις ότι ένα χαστούκι θα το βοηθήσει από το να βγει μετά στη κοινωνία, έστω και σε μικρογραφία της, με προβληματική συμπεριφορά, ε γιατί να μη το κάνεις; Ειλικρινά το βρίσκω δύσκολο να πιστέψω ότι εσύ συγκερκιμένα δεν έχεις δει ή βιώσει κάτι παρόμοιο που να μην ήταν τραυματικό αλλά απλά λογικό.

Τελευταία επεξεργασία:
Γιατί έχω ιερό έργο να εξελίξω την τεχνητή νοημοσύνη τόσο ώστε να αφανίσει πλήρως την ανθρωπότητα. :inlove:

Τέλος πάντων, εγω ξέρω πως τα παιδιά σας στο μέλλον θα με διαβάζουν εδώ και θα με έχουν ως υπέρτατη θεά. :giveup:

Θα προλάβουν;;;

Παράνοια. Μόνο με δωρητή σπέρματος η αναπαραγωγή

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back