Δεν ειναι η ερωτικη ελξη μεταξυ αδερφων παντως. Μεταξυ συγγενων υπαρχει κατι που λεγεται Genetic Sexual Attraction, και αφορα σχεδον παντα περιπτωση που οι συγγενεις (αδερφια,ξαδερφια κλπ) συναντωνται 1η φορα (ή ειχαν συναντηθει μονο σαν παιδακια) σαν ενηλικες, και υπαρχει μια ελξη που η γενετικη την βασιζει στο οτι τα παρομοια γονιδια μας ελκυουν γιατι εχουν περισσοτερες πιθανοτητες για απογονους χωρις προβληματα.
Εγώ τόσα χρόνια ήξερα το ακριβώς αντίθετο, πως τα συγγενικά γονίδια, δηλαδή, μόνον προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν......
(Εκτός θέματος αλλά δεν μπορούσα να μην εκφράσω την απορία μου...)
Δεν ξέρω τι ισχύει από άποψη Ψυχολογίας, αλλά από τη μεριά της
Γενετικής αυτό που αναφέρει ο Lorien θεωρείται φανφαρολογία. Οι κοντινοί συγγενείς έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα -λόγω κοινής προέλευσης κατά το ήμισυ για αδέρφια, κατά το εν τέταρτο για πρώτα ξαδέρφια κ.ο.κ.- να φέρουν το ίδιο υπολειπόμενο (αν πρόκειται για μονογονιδιακό) ή τα ίδια υπολειπόμενα (για πολυγονιδιακό χαρακτήρα) γονίδια για κάποια σοβαρή νόσο ή το ίδιο/ίδια υπολειπόμενα θνησιγόνα -συνεπώς έχουν στατιστικώς πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσουν απογόνους που θα πάσχουν από κάποια σοβαρή νόσο με υποτελή κληρονομικότητα ή να έχουν καθ'έξιν αποβολές.
Οι κοντινές επιμιξίες (ή οι αιμομιξίες) δεν είναι βοηθητικές της εξέλιξης και της βιολογικής προόδου του είδους -λαμβάνουμε παράδειγμα από κάποιες πολύ περιορισμένες γεωγραφικά και πληθυσμιακά φυλές στην Αφρική, π.χ. όλοι έφεραν μια συγκεκριμένη μετάλλαξη που τους προκαλούσε δυσμορφία στα κάτω άκρα. Αυτό δε θα επικρατούσε επουδενί αν είχαν αποφευχθεί αιμομιξίες, κάτι που ήταν αδύνατο στην περίπτωσή τους.
Άρα μπορεί μεν να υπάρχει έλξη μεταξύ συγγενών, αλλά η εξήγηση που δίνεται δεν ευσταθεί.
Η κτηνώδης έλξη στηρίζεται άμεσα στη Βιοχημεία και έμμεσα στη Γενετική -δεν είναι τόσο οτι πρέπει να ψάχνουμε τα γονίδια, αλλά την ορμονοσύσταση...
...και εν τέλει, τι σημαίνει κτηνώδης έλξη! Ο άνθρωπος εξελίχθηκε, διαχώρισε τον εαυτό του από τα ζώα, λέει οτι ανήκει στα "ανώτερα" θηλαστικά -προφανώς δεν είναι βασικός παράγων επιλογής συντρόφου
ζωής η κτηνώδης έλξη, αλλά η επιλογή αυτή επηρεάζεται και οφείλει για το καλό των εμπλεκομένων να επηρεάζεται από παράγοντες που έχουν να κάνουν με τη λογική και αυτό το όχι-κτηνώδες που διακρίνει τον άνθρωπο, τις ανησυχίες και τη σκέψη...