Τραγωδία στα Τέμπη (28/2/23)

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.723 μηνύματα.

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.074 μηνύματα.
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.586 μηνύματα.
Να το το εξιλαστήριο θύμα.
Αν ο Καραμανλής δεν ήταν τόσο γερό όνομα στο κόμμα θα την είχε φάει ήδη απλά τώρα το καθυστέρησαν επειδή έφτασε ο κόμπος στο χτένι.
Σε κάθε περίπτωση αν τεθεί θέμα μεταξύ μαφίας, κυβέρνησης ή καραμανλή αυτός που θα τη φάει σίγουρα θα είναι ο τελευταίος.

Και το χειρότερο θα είναι αν κλείσουν όντως τα στόματα.

Το πρόβλημα είναι η ατυχής δήλωση του Καραμακλάκη. Όμως δεν φταίει αυτός 100% όσο η συλλογική ευθύνη (μέρος και αυτού) με όσους υπουργούς προηγήθηκαν και πολιτικά συντόνιζαν την κρατική ΔΕΚΟ του ΟΣΕ. Θέλω να πω ότι αν το δυστύχημα γινόταν το 2005, το 1993, του 2008, ... τι θα άλλαζε; Δεν θα ήταν ο Καραμακλάκης ή ο Μητσοτάκης και θα ήταν ο Δημητράκης. Πάλι νεκρούς θα είχαμε. Ότι το δυστύχημα δεν έγινε πριν από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση ήταν καθαρά μια σύμπτωση. Ο ΟΣΕ από το 1990 και μετά πήρε την κατηφόρα με φθορά των υποδομών του και με την κακή δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία των εργαζομένων του όπου η πλειονότητα είχε μπει με ρουσφέτια. Θυμάμαι όταν ήμουν παιδάκι, να ακούω ανθρώπους να λένε ότι με καλό ρουσφέτι έμπαινες στην ΔΟΥ ή στον ΟΣΕ. Το έλεγαν με καμάρι, με ύφος. Αυτό όμως έτυχε να έχει κόστος. Και όχι απλά πολιτικό κόστος αλλά κόστος σε ζωές. Κόστος σε έναν διαρκή τρόμο ότι αφού συνέβη, γιατί να μην ξανασυμβεί;

Η νοοτροπία της πασοκίζουσας ΔΕΚΟ με τους κομματικούς αυλάρχες όλων των κομμάτων, είναι πολύ βαθιά ποτισμένη στο DNA του Έλληνα σε βαθμό που ακόμη και σε τέτοια δυστυχήματα, κάνουμε πορείες αντί να δούμε προχθές πως το ΟΣΕ θα πρέπει να είναι αξιόπιστη εταιρία τρένων. Δεν είδα κανείς να αναφέρθηκε σε αυτό. Σαν να μην μας ενδιαφέρει ότι θα ξανασυμβεί, αφού βρήκαμε αφορμή να ρίχνουμε όλη την ευθύνη της γαϊδουριάς του Έλληνα εδώ και 35 χρόνια πάνω στον Μητσοτάκη προσωπικά.

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

εβαλα στο chatgpt o1 μοντελο, τη σημερινη συνεντευξη του μητσοτακη, + αρθρο για το πορισμα του πραγματογνωμονα για παρανομο φορτιο και του ζητησα να τα αναλυσει και να μου πει τι πιστευει
το κουκούλωμα έγινε απο μιξ πολιτικών ευθυνών και μαφίας.
Το ξυλόλιο χρησιμοποιείται για νόθευση πετρελαίου.
Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.586 μηνύματα.
Η ίδια νοοτροπία, στη στρατιωτική θητεία μου. Στο στρατόπεδο κοντά στα μαγειρία είχαμε ένα μεγάλο στέγαστρο για πλύσιμο καναδέζας και μια λασπωμένη κατηφόρα όπου κατέληγαν κάτι σκουριασμένα λούκια από σίδερο. Σε αυτή την λασπωμένη κατηφόρα αδειάζαμε τα ξερά λάδια, αποφάγια (π.χ. κρέας) και τα λίπη από τα ταψιά και τις κατσαρόλες, όταν πετάγαμε το φαγητό που έμενε ως περισσευόμενο. Αν κάποιος στρατιώτης κατά λάθος έκοβε το χέρι του ή το πόδι του σε αυτά τα λούκια, τι θα πάθαινε; Δεν λέω ότι θα πέθαινε, αλλά ρε γαμώτο είναι αυτή η αηδιαστική αδιαφορία του Έλληνα για οτιδήποτε υπάρχει εκτός από το σπίτι του δεν τον νοιάζει, αλλά αν γίνει η στραβή, τότε φταίει προσωπικά ο Μητσοτάκης. Για το χάλι αυτό φταίει ο Υπουργός; Θέλω να πω ότι η ιεραρχία είναι ο Υπουργός μόνο;

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.074 μηνύματα.
Αυτό το μαθατε;;

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.128 μηνύματα.
Καλα αφου το λεει ο μεγιστος καρατζαφερης δεν το συζηταμε..αυτο θα πραξουμε ολοι..:drunk:

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.864 μηνύματα.
Είδα τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο Alpha. Αντικειμενικά να το δούμε, χωρίς να βάζουμε πολιτικές πεποιθήσεις μέσα, ήταν μια μέτρια προς κακή συνέντευξη που μόνο κακό έκανε στην εικόνα του. Στις περισσότερες ερωτήσεις ξεκινούσε με την πρόταση «δεν ξέρω, δεν ήμουν ενήμερος» δείχνοντας στο κοινό ότι κάτι κρύβει και προσπαθεί να το καλύψει. Δεν είμαι ειδικός και δεν θέλω να πάρω θέση, όμως κατά 90% προσπαθεί να καλύψει την Hellenic Trains όσο αφορά το παράνομο φορτίο, το οποίο και ευθύνεται για τους περισσότερους θανάτους των επιβατών. Μην ξεχνάμε ότι αν μιλάμε για τέτοιου είδους παράνομα φορτία κρύβονται μεγάλα συμφέροντα από πίσω, συμφέροντα που πολύ πιθανόν να στηρίζουν την κυβέρνηση. Ξαναλέω ότι δεν είμαι ειδικός, όμως τα λεγόμενα και οι εκφράσεις του αυτό μου έδειξαν.

Σίγουρα θα δούμε επιπλέον φθορά της κυβερνήσεις τις επόμενες ημέρες, θα φανεί στις δημοσκοπήσεις. Δεν συμφωνώ στο να πέσει η κυβέρνηση όμως, δεν συμφωνώ για ένα και μοναδικό λόγο. Το 2023 έγιναν 3 εκλογές μετά το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, όπου η ΝΔ σάρωσε με ποσοστά άνω του 40%. Πέρσι έλαβαν χώρα οι Ευρωεκλογές όπου η ΝΔ, αν και με μεγάλη φθορά, νίκησε με τεράστια διαφορά 14 μονάδων. Ακόμα και σήμερα που μιλάμε το κυβερνον κόμμα είναι σταθερά 12-14 μονάδες μπροστά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ. Αυτό το αναφέρω καθώς ακόμα και αν πέσει η κυβέρνηση ώστε να πάμε σε εκλογές, πάλι το ίδιο κόμμα θα βγει πρώτο. Άρα ποιος ο λόγος να γίνει όλη αυτή η διαδικασία;; Εκλογές θα συνέφεραν να γίνουν μόνο στο σενάριο όπου η ΝΔ είχε υποχωρήσει στην δεύτερη θέση και οι πολίτες θέλαν αλλαγή. Κάτι τέτοιο όμως μέχρι τώρα δεν γίνεται εμφανές, τουλάχιστον με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα. Το καλύτερο δυνατό σενάριο για εμένα είναι η κυβέρνηση να σταματήσει να μπλοκάρει τις διαδικασίες, ώστε η υπόθεση να λάβει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Προφανώς ο Μητσοτάκης πρέπει να σταματήσει να καλύπτει τον πρώην υπουργό μεταφορών, αν και δεν έπρεπε καν να τον βάλει ξανά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ μετά το τραγικό συμβάν. Δυστυχώς όμως είμαστε στην Ελλάδα.

Επίσης, να σχολιάσω κάτι που είδα στα social media. Το γεγονός ότι η Καρυστιανού βγήκε για φαγητό σε ακριβό εστιατόριο μετά την συγκέντρωση της Κυριακής, δεν σημαίνει ότι δεν θρηνεί για το παιδί της. Το αναφέρω καθώς είδα μερικά τοξικά σχόλια στα οποία σχολίασαν αρνητικά την εικόνα αυτή. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο πόνο έχει αυτή η μητέρα μέσα της, η οποία άκουσε το παιδί να καίγεται ζωντανό. Τώρα τα υπόλοιπα κόμματα την έχουν πλησιάσει ώστε να κερδίσουν ψήφους, στην πραγματικότητα δεκάρα δεν δίνουν για τα θύματα ούτε για την υπόθεση.

Αυτή είναι η γνώμη μου για το ζήτημα​

Τελευταία επεξεργασία:

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.434 μηνύματα.
1738225985038.png

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.913 μηνύματα.

nPb

Επιφανές μέλος

είναι εμβολιασμένοι οι στρατιώτες

Ναι, τρώνε και κρέας κονσέρβα και μετά στην τουαλέτα αφοδεύουν και την κονσέρβα μαζί. :P Το κρέας ξηρά τροφή είναι τόσο σκληρό που νομίζεις ότι τρως γκοτζίλα.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.835 μηνύματα.

chester20080

Επιφανές μέλος

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.913 μηνύματα.
Πάντως, να είμαι ειλικρινής, είδα και κάτι θετικό, απ όλη την κινητοποίηση της Κυριακής. Νομίζω, πως και ο πρωθυπουργός, άρχισε να καταλαβαίνει, πως δεν μπορεί να μας κρύβεται και πως τρίζει η καρέκλα του.
Και αν τον εκτιμώ, το ξέρετε, αλλά χάρηκα που παραδέχτηκε, πως ίσως έγιναν λάθη και πως τόσα ήξερε, τόσα έλεγε. Φυσικά, όπως σε κάθε υπηρεσία, ο διευθυντής πρέπει να ξέρει, αλλά και το να παραδεχτεί τα λάθη, δείχνει μια ευθυξία.

Τελευταία επεξεργασία:

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.434 μηνύματα.
Πάντως, να είμαι ειλικρινής, είδα και κάτι θετικό, απ όλη την κινητοποίηση της Κυριακής. Νομίζω, πως και ο πρωθυπουργός, άρχισε να καταλαβαίνει, πως δεν μπορεί να μας κρύβεται και πως τρίζει η καρέκλα του.
Και αν τον εκτιμώ, το ξέρετε, αλλά χάρηκα που παραδέχτηκε, πως ίσως έγιναν λάθη και πως τόσα ήξερε, τόσα έλεγε. Φυσικά, όπως σε κάθε υπηρεσία, ο διευθυντής πρέπει να ξέρει, αλλά και το παραδεχτεί τα λάθη, δείχνει μια ευθυξία.
Χεσμενος φανηκε στον σροιτερ. Καταλαβε οτι δεν ειναι ατρωτος και οτι η υπεροψια-αλαζονεια πλρηωνεται.

amarelia

Περιβόητο μέλος

φυσικά και βγήκε θετικό απο τις κινητοποιήσεις.
αν δεν υπήρχαν δε θα έβγαινε.
και ο σέρβος παραιτήθηξε μετά απο κινητοποιήσεις, επειδή έγινε της πουτ@νας.

chester20080

Επιφανές μέλος

φυσικά και βγήκε θετικό απο τις κινητοποιήσεις.
αν δεν υπήρχαν δε θα έβγαινε.
και ο σέρβος παραιτήθηξε μετά απο κινητοποιήσεις, επειδή έγινε της πουτ@νας.
Η τραγωδία θα εκδικαστεί στο δικαστήριο και όχι στις συγκεντρώσεις, όχι στο πεζοδρόμιο
- Πορτοσάλτε 2025 μ.Χ.
🤡

πωωω καλά ενταξει τωρα :angry:

Ανακοίνωση στην οποία καταγράφει τι μετέφεραν τα βαγόνια του μοιραίου τρένου στην τραγωδία στα Τέμπη , επιμένοντας ότι στο φορτίο δεν υπήρχαν εύφλεκτα υλικά, εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης η Hellenic Train, λίγες ώρες μετά από όσα είπε για την εταιρεία και τις ευθύνες της ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εταιρεία στην ανακοίνωση της ισχυρίζεται ότι το τρένο με τα 13 βαγόνια μετέφερε λαμαρίνες, παρασκευάσματα διατροφής, μπύρες και σύρματα από σίδηρο ενώ ειδικά για το 12ο και το 13ο βαγόνι υποστηρίζει ότι είχαν κενά κοντέινερ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Hellenic Train:

• Στα τρία πρώτα, που εκτροχιάστηκαν, πλατιά προϊόντα ελασματοποίησης από σίδηρο (λαμαρίνες)
  • Στα υπόλοιπα δέκα που περιείχαν εμπορευματοκιβώτια μεταφέρονταν:

• Παρασκευάσματα διατροφής (4ο – 7ο βαγόνι)
  • Μπύρες (8ο – 9ο βαγόνι)
  • Σύρματα από σίδηρο (10ο – 11ο βαγόνι)
  • Κενά εμπορευματοκιβώτια (12ο – 13ο βαγόνι)
«Σύμφωνα με τα τηρούμενα αρχεία της εταιρείας μας και κατά δήλωση του πελάτη/διαμεταφορέα, το περιεχόμενο των σφραγισμένων εμπορευματοκιβωτίων, όπως προβλέπεται από τους εθνικούς και διεθνείς κανονισμούς για τη σιδηροδρομική μεταφορά εμπορευμάτων, έχει αποτυπωθεί λεπτομερώς στο φύλλο σύνθεσης και έχει τεθεί στη διάθεση των αρχών» καταλήγει στην ανακοίνωση της η Hellenic Train

Η ανακοίνωση της Hellenic Train για τα Τέμπη

Με γνώμονα την πλήρη διαλεύκανση της τραγωδίας στα Τέμπη, η Hellenic Train επαναλαμβάνει τη σταθερή της δέσμευση για συνεργασία, από την πρώτη στιγμή, παρέχοντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, με απόλυτη διαφάνεια και υπευθυνότητα σε κάθε αρμόδια αρχή.

Με σεβασμό στο αίτημα των οικογενειών των θυμάτων και της κοινωνίας για την αλήθεια, η εταιρεία συνεχίζει να συμβάλλει ενεργά στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η εταιρεία έχει ήδη παραδώσει όλα τα απαιτούμενα δεδομένα στις αρμόδιες αρχές και έχει απαντήσει σε κάθε σχετικό ερώτημα. Το θέμα του φορτίου της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας 63501 έχει ήδη διευκρινιστεί, στο πλαίσιο της Ερώτησης 2506/03.03.2023, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων.

Τι μετέφερε η αμαξοστοιχία;

Η σύνθεσή της περιλάμβανε 13 βαγόνια, εκ των οποίων:

Τα τρία πρώτα, που εκτροχιάστηκαν, μετέφεραν πλατιά προϊόντα ελασματοποίησης από σίδηρο (λαμαρίνες).

Τα υπόλοιπα δέκα περιείχαν εμπορευματοκιβώτια με:

• Παρασκευάσματα διατροφής (4ο – 7ο βαγόνι)

• Μπύρες (8ο – 9ο βαγόνι)

• Σύρματα από σίδηρο (10ο – 11ο βαγόνι)

• Κενά εμπορευματοκιβώτια (12ο – 13ο βαγόνι)

Σύμφωνα με τα τηρούμενα αρχεία της εταιρείας μας και κατά δήλωση του πελάτη/διαμεταφορέα, το περιεχόμενο των σφραγισμένων εμπορευματοκιβωτίων, όπως προβλέπεται από τους εθνικούς και διεθνείς κανονισμούς για τη σιδηροδρομική μεταφορά εμπορευμάτων, έχει αποτυπωθεί λεπτομερώς στο φύλλο σύνθεσης και έχει τεθεί στη διάθεση των αρχών.

Η Hellenic Train θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές, με διαφάνεια και υπευθυνότητα.

Τελευταία επεξεργασία:

amarelia

Περιβόητο μέλος

πωωω καλά ενταξει τωρα :angry:
Σύμφωνα με τα τηρούμενα αρχεία της εταιρείας μας και κατά δήλωση του πελάτη/διαμεταφορέα

Α και μια πισινή για κάθε ενδεχόμενο 🤡

chester20080

Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια