Φίλε Φώτη δεν είναι μηδενισμός. Είναι η πραγματικότητα. Δεν πάει άλλο. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου από το ρημαδο2000 ακούω για εκσυχρονισμό και επανίδρυση του κράτους. Ο όρος επανίδρυση του κράτους είναι μια θεωρία στη δημόσια διοίκηση σχετικά με το κεφάλαιο της διακυβέρνησης, για περισσότερες πληροφορίες.
Η Ελλάδα από το 1995 τότε που ο Αρσένης διπλασίασε τους εισακτέους και έρεε το χρήμα επενδύσεων από την ΕΕ (για να γίνει μεζο
νέτα εκτός σχεδίου στην Κι
νέτα) δεν έχω δει τίποτα. Τα τρένα είναι χειρότερα και από την Ινδίας: βρωμιά, ανευθυνότητα, αηδια, χαζομάρα. Το ίδιο μοτίβο και στην εκπαίδευση. Στην υγεία τα ίδια παντελάκη μου. Έχουμε αλλάξει πάνω από 20 υπουργούς παιδείας από το 1990 έως σήμερα και η παιδεία που είναι ο πυλώνας για το κοινωνικό κράτος και το κράτος δικαίου, για την αρχή της νομιμότητας, για την δημόσια διοίκηση κτλ έχει γίνει προκελογική πλατφόρμα επικοινωνίας του κάθε απατεώνα που κάνει καριέρα στην πολιτική ψήφων. Ξέρεις ποια είναι η διαφορά των δυτικών χωρών με τη δική μας χώρα; Ναι έχουν ατυχήματα. Αλλά έχουν επιμερισμένη ευθύνη ή μάλλον για να το πω απλά: στο ατύχημα φεύγει πέφτει πέλεκυς και το κράτος συνεχίζει. Είτε κυβερνάει ο Σούνακ είτε η θεία μου η Λέτα, το κράτος είναι στον αυτόματο. Δεν επηρεάζει κανένας κένταυρος τη ζωή των πολιτών. Οι πολιτικοί εκλέγονται για να διαχειρίζονται μια κατάσταση. Ειδάλλως έχουμε το μοντέλο της Κίνας όπου το λάθος πληρώνεται με εξαφάνιση του υπεύθυνου. Απλά και ήσυχα. Στην Ελλάδα έχουμε κολλήσει σε δυο φιλοσοφίες:
- μη μας πουν δεξιούς της αριστεράς
- και η αλήθεια να μην λέγεται ως μηδενισμός
Έτσι όμως δεν θα αλλάξει τίποτα. Όποιος λέει την αλήθεια, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί θα πρέπει να έχει κομματική ταμπέλα; Γιατί η αλήθεια θα πρέπει να είναι κόμμα; Το κόμμα είναι η κοινωνία; Στρατιωτική χούντα με κόμματα έχουμε;