Τραγωδία στα Τέμπη (28/2/23)

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.072 μηνύματα.
1742442101777.png


Αναλυτική τοποθέτηση του δικηγόρου κ. Γεώργιου Μάτσου που εξηγεί το γιατί ο Τριαντόπουλος θέλει να προσπεράσει την προανακριτική και σε τι αποσκοπεί η κυβέρνηση με αυτό:
Για να μην τρελαθούμε με αυτά που ακούμε και διαβάζουμε για την κατά ευθεία παράβαση του Συντάγματος μη εκτέλεση των καθηκόντων της προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Τριαντόπουλο:
Η πρόταση του ΙΔΙΟΥ (!) του υπό ποινική διερεύνηση, κ. Τριαντόπουλου, να παρακαμφθεί το στάδιο της προανακριτικής επιτροπής (που τόσο ευχαρίστως δέχθηκε η κυβέρνηση και τόσο αφρόνως είχε προτείνει ο κ. Αλιβιζάτος) δεν είναι πρόταση να πάει έτσι απλά "απευθείας κατηγορούμενος", αλλά πρόταση να παραλειφθεί και παρακαμφθεί ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΤΑΔΙΟ της ποινικής διερεύνησης: Το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης!
Ναι μεν εκεί θα υπάρξει Αρεοπαγίτης Ανακριτής κατά το άρθρο 10 του νόμου 3126/2003 ("νόμου περί ευθύνης υπουργών) που θα διενεργήσει την κύρια ανάκριση, όμως ο ανακριτής αυτός δεν θα έχει ΚΑΜΙΑ υποβοήθηση από τις έρευνες που συνήθως λαμβάνουν χώρα στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, στάδιο ιδιαιτέρως κρίσιμο για τη σωστή ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ της κατηγορίας.
Ο κ. Τριαντόπουλος δηλαδή και η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενοι τη γενική διάθεση της κοινωνίας να καταργηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος έρχονται και λένε "να, κοιτάξτε, εμείς το 'καταργούμε' στην πράξη, πάμε απευθείας στον φυσικό μας δικαστή". Όχι δεν το καταργείτε. Το παραβιάζετε! Παραλείπετε, ζητάτε να παραλειφθεί το ιδιαίτερα κρίσιμο για τη θεμελίωση μιας ποινικής κατηγορίας στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης. Να μην ασκήσει η προανακριτική επιτροπή τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα και τους νόμους (ιδίως τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας) καθήκοντα, για την τεκμηρίωση της κατηγορίας!
Ζητάει δηλαδη με μια κουβέντα ο κ. Τριαντόπουλος όχι έτσι απλά "να καταστεί κατηγορούμενος" γενικά και αόριστα, αλλά να καταστεί κατηγορούμενος με εντελώς ατεκμηρίωτη την κατηγορία από τον ΦΥΣΙΚΟ του δικαστή, που στην περίπτωσή του είναι η προανακριτική επιτροπής της Βουλής! Διότι δεν υπάρχει άλλος Εισαγγελέας για να κάνει την προκαταρτική εξέταση εν προκειμένω, παρά η προανακριτική της Βουλής.
Με συγχωρείτε κ. Τριαντόπουλε, με συγχωρείτε στην κυβέρνηση. ΕΣΕΙΣ είστε αυτοί που είστε οι υπό ποινική διερεύνηση αυτή τη στιγμή! Δεν έχετε ούτε το νομικό, ούτε το ηθικό ανάστημα να αποφασίσετε ΕΣΕΙΣ, με ΔΗΘΕΝ "γενναιότητα", αν θα παραλειφθεί ένα σκέλος της ποινικής διαδικασίας, απολύτως απαραίτητο για την τεκμηρίωση της κατηγορίας.
Κι αν ακόμη καταχραστείτε για μια ακόμη φορά την πλειοψηφία της Βουλής που διαθέτετε, προκειμένου να κάνετε κουρελόχαρτο την προβλεπόμενη διαδικασία και τώρα ακόμη και το ίδιο το Σύνταγμα, αυτό δεν παύει να είναι μια ΑΞΙΟΠΟΙΝΗ πράξη. Η αξιόποινη αυτή πράξη δεν θα ευρίσκεται επί των δικών σας ώμων, αλλά επί των ώμων των Βουλευτών σας μελών της προανακριτικής που θα κληθούν να υπερψηφίσουν μια τέτοια καταφανή παρανομία. Και που θα διαπράξουν αναντιρρήτως μεν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα), ενδεχομένως δε και της κατάχρησης εξουσίας (κακουργημα). Αδίκημα που δεν θα χρειάζεται παρά μόνον την άδεια της επόμενης Βουλής για να διωχθούν, καθότι ΑΥΤΟΙ (οι Βουλευτές σας της προανακριτικής) δεν θα καλύπτονται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Άλλωστε, ας μην προσποιείστε ότι με τη δήθεν "γενναία" του πρόταση να καταστεί κατηγορούμενος με ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΗ κατηγορία ο ίδιος ο ποινικά ελεγχόμενος κ. Τριαντόπουλος οδηγεί την υπόθεση τάχα στον δικαστή από τον οποίο δικάζονται οι πολίτες. Όχι! Δεν θα υπαχθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών ή Εφετών, δεν θα υπαχθεί στον Πρωτοδίκη Ανακριτή ή στον Εφέτη Ανακριτή της προκείμενης υπόθεσης. Θα υπαχθεί στον Άρειο Πάγο. Σε δικαστές δηλαδή που η ικανοποίηση της θεμιτής φιλοδοξίας για επαγγελματική τους εξέλιξη εξαρτάται από την αποκλειστική βούληση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικώς. Σε δικαστήριο ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ πολύ φιλικότερο από την προανακριτική, όπου οι Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος θα είχαν πια ΜΕΓΑΛΗ δυσκολία να αρνηθούν τα αιτήματα των Βουλευτών της αντιπολίτευσης και ενδεικτικά:
- Να κληθεί ως μάρτυρας ο κ. Μητσοτάκης, καθώς και οι κ.κ. Σκέρτσος, Γεραπετρίτης, Αγοραστός, Ζωγράφος και Ξιφαράς, αποδέκτες του γνωστού e-mail Τριαντόπουλου, που εμμέσως καθορίζει ποια ήταν τα πρόσωπα που είχαν και γνώση και αρμοδιότητα για το λεγόμενο "μπάζωμα".
- Να διευκρινιστούν οι εντολές του κ. Μητσοτάκη με τις οποίες πήγε στα Τέμπη ο κ. Τριαντόπουλος. Διότι οι ΜΟΝΕΣ αρμοδιότητες του κ. Τριαντόπουλου, σύμφωνα με την οικεία, αριθ. 38/13-12-2021 απόφαση του Πρωθυπουργού (ΦΕΚ Β 5323/13-12-2021) σχετίζονταν με τον συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων "σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος από ΦΥΣΙΚΕΣ καταστροφές". Εδώ δεν επρόκειτο για "φυσική καταστροφή", αλλά για ένα πολύ σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα, ζήτημα εντελώς διαφορετικής διαχείρισης, νομικής και ουσιαστικής.
Το τι πήγε λοιπόν να κάνει ο κ. Τριαντόπουλος στα Τέμπη το γνωρίζει μόνον ο ίδιος και ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ! Διότι πήγε εκεί ΕΚΤΟΣ των προδιαγεγραμμένων κατά νόμο αρμοδιοτήτων του.
- Να γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του κ. Τριαντόπουλου για την επίμαχη περίοδο, όπως και όλων των εμπλεκομένων μελών της κυβέρνησης, περιλαμβανομένου και του πρωθυπουργού.
Και πολλά άλλα που οι αμεσότεροι γνώστες της δικογραφίας θα έχουν κατά νουν να ζητήσουν από μια προανακριτική επιτροπή, καθήκον της οποίας είναι να συλλέξει και να αξιολογήσει ΟΛΟ το προανακριτικό υλικό για το ζήτημα. Διότι η έρευνα στην προδικασία δεν γίνεται in personam,, αλλά in rem. Ώστε αν προκύψουν ποινικές ευθύνες και άλλων προσώπων, να ζητηθεί η παραπομπή και αυτών στην προανακριτική επιτροπή είτε τώρα, είτε όταν μεταβληθεί η πλειοψηφία της Βουλής.
Αυτά όλα λοιπόν πετυχαίνει η κυβέρνηση με τη "γενναία" δήθεν πρόταση του κ. Τριαντόπουλου, που για μια ακόμη φορά εμφανίζεται ως "άσπρο" από τον επικοινωνιακό μηχανισμό της κυβέρνσης, ενώ είναι μαύρο-κατάμαυρο.
Και αυτά παθαίνει η αντιπολίτευση, όταν στο σύνολό της έχει ΕΞΑΙΡΕΣΕΙ τον κ. Μητσοτάκη από το κάδρο των ποινικών ευθυνών, που καταφανώς έχει για τη δράση του ΑΜΕΣΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥ, του κ. Τριαντόπουλου.
Οι παλαιότεροι θυμούμαστε το σκάνδαλο Κοσκωτά, στο οποίο δεν υπήρχε ο παραμικρός δισταγμός εκ μέρους της τότε αντιπολίευσης (ΝΔ και ενιαίου Συνασπισμού) να θέσουν στον κάδρο των ευθυνών τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό, Ανδρέα Παπανδρέου.
Τώρα γιατι υπάρχει τέτοιος δισταγμός να τεθεί στο κάδρο των προφανών ποινικών συνευθυνών, ο υπηρεσιακός προϊστάμενος του κ. Τριαντόπουλου;
 

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.072 μηνύματα.
Πρώτη μήνυση για 3 κακουργήματα κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή κατέθεσε ο πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης, που ζητά να αποσταλεί αμελλητί στη Βουλή.
Η μήνυση αφορά τα αδικήματα:
💥Eκθεση σε κίνδυνο κατά συρροή,
💥διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων όπου προκλήθηκε ο θάνατος 57 ανθρώπων και κίνδυνος κατά της ζωής άλλων 246 -σοβαρά τραυματίες 81 και ελαφριά τραυματίες 99 και
💥παράβαση καθήκοντος.
 

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.072 μηνύματα.

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.072 μηνύματα.
1742482759352.png

Στη σωρό του Βασιλη Καλογηρου φαίνεται το ένα δάκτυλο να είναι κομμένο με αιχμηρό αντικείμενο και όχι φαγωμένο από ζώα όπως στο ακάλυπτο χέρι.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.516 μηνύματα.
Ελπίζω ο Λάκης να κινείται με μπράβους γιατί δεν τον βλέπω καλά.
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.205 μηνύματα.
40 χρονια ζω σε αυτη τη χώρα, τόσο απροκάλυπτα "Κολομβία" δεν εχω ξαναζήσει. Αν και ειναι προσβολή αυτό για την υπέροχη χώρα της Κολομβίας.
 

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Γενικά θαρρώ πως είμαι της μέσης οδού, οπού ακούω απόψεις απο κάθε μεριά, είτε μου αρέσει είτε όχι, δεξιά είτε αριστερή, τη συλλογίζομαι, και μετα αποφασίζω. Εν ολίγοις μου αρέσει να ακούω απόψεις διαφορετικές απο τη δική μου. Εδώ πέρα όμως δεν υπάρχει μέση οδός, υπάρχει ενα γερό και δικτατορικό αδιέξοδο.
Πραγματικά, ΑΊΣΧΟΣ για την Ελλάδα αυτό. ΑΊΣΧΟΣ ολοι τους.
Στη σωρό του Βασιλη Καλογηρου φαίνεται το ένα δάκτυλο να είναι κομμένο με αιχμηρό αντικείμενο και όχι φαγωμένο από ζώα όπως στο ακάλυπτο χέρι.
Μήπως για να δακτυλικό αποτύπομα στο κινητό;
 

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.072 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.124 μηνύματα.
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.699 μηνύματα.
View attachment 146252
Στη σωρό του Βασιλη Καλογηρου φαίνεται το ένα δάκτυλο να είναι κομμένο με αιχμηρό αντικείμενο και όχι φαγωμένο από ζώα όπως στο ακάλυπτο χέρι.
Αν ισχύει αυτό ένα μπράβο στην αστυνομία που φαίνεται να μην βγάζει προς τα έξω στοιχεία της έρευνας, ότι βγαίνει είναι με το σταγονόμετρο και πιθανώς αφήνεται να βγει με κάποιο στόχο.

Γιατί αν ισχύει αυτό, οι ιατροδικαστές το έχουν δει από την πρώτη στιγμή που βρήκαν το πτώμα.
 

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.072 μηνύματα.
Αν ισχύει αυτό ένα μπράβο στην αστυνομία που φαίνεται να μην βγάζει προς τα έξω στοιχεία της έρευνας, ότι βγαίνει είναι με το σταγονόμετρο και πιθανώς αφήνεται να βγει με κάποιο στόχο.
Ξεκάθαρο σημάδι αυτοκτονίας @Πουπουλίνα σωστα;

Γιατί αν ισχύει αυτό, οι ιατροδικαστές το έχουν δει από την πρώτη στιγμή που βρήκαν το πτώμα.
Βέβαια με τους ιατροδικαστες έχει γίνει τρομερο σκανδαλο σε πατρα και Αμαλιάδα, τους έχει παυσει ο φλωριδης για ψευδορκια κλπ
Και μεταξύ αυτών είναι και ο κραβαριτης που έχει αναλάβει και την υπόθεση Καλογήρου
Δεν ξέρεις ποιον ιατροδικαστη να εμπιστευτεις πλεον
 

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.072 μηνύματα.

ROM32

Δραστήριο μέλος

Ο ROM32 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 718 μηνύματα.

Εδώ βλέπουμε πως λειτουργούν τα πράγματα σωστά. Τόσοι επιστήμονες και δεν μπορούν να καταλήξουν.
 

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.072 μηνύματα.

Εδώ βλέπουμε πως λειτουργούν τα πράγματα σωστά. Τόσοι επιστήμονες και δεν μπορούν να καταλήξουν.
ειναι αναμενομενο να μην μπορεις να καταληξεις με βεβαιοτητα όταν εχεις εξαφανισει ολα τα στοιχεια απο το χωρο του εγκληματος
 

ROM32

Δραστήριο μέλος

Ο ROM32 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 718 μηνύματα.
ειναι αναμενομενο να μην μπορεις να καταληξεις με βεβαιοτητα όταν εχεις εξαφανισει ολα τα στοιχεια απο το χωρο του εγκληματος
Προφανώς! Ο Χωρος αλλοιωθηκε, αυτό το ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ μου. Αυτό να το βλέπεις εσύ που έχεις δεθεί με τις υποθέσεις του Καβαρνου και εγώ προσπαθώ στο νήμα να σου πω ότι δεν λειτουργεί το πράγμα έτσι. Οι επιστήμονες του ΕΟΔΑΣΑΑΜ που είναι ίδιας ιδιότητας με τον Καβαρνο είχαν την τιμή να βάλουν τρίτους να ελέγξουν το πόρισμα τους γιατί δεν είναι σίγουροι για τους υδρογονάνθρακες. Αυτό είναι το έντιμο και όχι να βγαίνεις και να επιμένεις ασκώντας πολιτική όπως κάνουν οι Καβαρνος, Κοκοτσακης και λοιποί. Πως τιμουν την οποία επιστήμη τους έτσι;
 

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.072 μηνύματα.
Προφανώς! Ο Χωρος αλλοιωθηκε, αυτό το ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ μου. Αυτό να το βλέπεις εσύ που έχεις δεθεί με τις υποθέσεις του Καβαρνου και εγώ προσπαθώ στο νήμα να σου πω ότι δεν λειτουργεί το πράγμα έτσι. Οι επιστήμονες του ΕΟΔΑΣΑΑΜ που είναι ίδιας ιδιότητας με τον Καβαρνο είχαν την τιμή να βάλουν τρίτους να ελέγξουν το πόρισμα τους γιατί δεν είναι σίγουροι για τους υδρογονάνθρακες. Αυτό είναι το έντιμο και όχι να βγαίνεις και να επιμένεις ασκώντας πολιτική όπως κάνουν οι Καβαρνος, Κοκοτσακης και λοιποί. Πως τιμουν την οποία επιστήμη τους έτσι;
Αυτο γιατί δεν το κάνανε *προτου* βγάλουν το πορισμα ώστε να είναι εξαρχης όσο πιο σίγουροι γινεται;

Επίσης μετά το πορισμα το ΓΧΚ έβγαλε κάμποσα επιπλέον δείγματα με ξυλολιο, τα οποία δεν συμπεριληφθησαν στο πόρισμα του εοδασααμ

καλα οσο για το ποιοι το συνεταξαν, δεν εχω λιστα, αλλά εδω λεει για πολιτικους μηχανικους:
ο κατεξοχην ειδικος ειναι πρωτα ο χημικος μηχανικος και στη συνεχεια ο χημικος
ποσους τετοιους ειχαν μεσα στους πραγματογνωμονες στον εοδασααμ;
αν βρεις λιστα με επιστημονες που συμμετειχαν και τι επαγγελονται στειλε μου εδω
ο καρναβος ειναι χημικος μηχανικος παντως
για να μην πουμε για τον αντιπροεδρο τον παπαδημητριου που ειναι δικηγορος και ειναι ασχετος με τον σιδηροδρομο
σε αντιθεση με τον προεδρο του εοδασααμ που αντιστοιχα ειναι ειδικος για τα αεροπλανα
εδω ο αντιπροεδρος ειναι εντελως ασχετος
τελοσπαντων

οπως και να εχει σου απεδειξα παραπανω οτι το ΓΧΚ παρεδωσε ελλιπεστατες και παραπλανητικες αναφορες-εκθεσεις ως προς τα ευρηματα και την ερμηνεια τους -τουλαχιστον αρχικα-. Ασε που δεν υπαρχει διαφανεια, ακομα κι εσυ οπως μου ειπες δεν μπορεις να βρεις την εκθεση του ΓΧΚ. Τετοιες σκιωδεις διαδικασιες δεν τις λες επιστημονικες, δεν τις λες "καθαρος ουρανος αστραπες δεν φοβαται" απο την πλευρα του ΓΧΚ.
 

ROM32

Δραστήριο μέλος

Ο ROM32 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 718 μηνύματα.
Αυτο γιατί δεν το κάνανε *προτου* βγάλουν το πορισμα ώστε να είναι εξαρχης όσο πιο σίγουροι γινεται;
Αν την είχες διαβάσει θα ήξερες....

Despite this uncertainty about the source of the observed phenomenon, EODASAAM has explicitly chosen not to postpone the publication of this report. First of all, the fireball and the subsequent fire "only" had an impact on the consequences of the accident, without contributing to its causes. More importantly, the Greek railway system needs to know and accept the results of this accident investigation as soon as possible, in order to be able to start the necessary improvement process.

Επίσης μετά το πορισμα το ΓΧΚ έβγαλε κάμποσα επιπλέον δείγματα με ξυλολιο, τα οποία δεν συμπεριληφθησαν στο πόρισμα του εοδασααμ

Προφανώς, αφού τα βγάλανε μετα, ο ίδιος το λες.

καλα οσο για το ποιοι το συνεταξαν, δεν εχω λιστα, αλλά εδω λεει για πολιτικους μηχανικους:

Λάθος! Η έκθεση φέρει την υπογραφή των μελών του Διοικητικου Συμβουλίου που δεν είναι όλοι θετικοί επιστήμονες, υπάρχει ένας δικηγόρος ανάμεσα τους, ένας πτέραρχος κλπ αλλά είναι λογικό να την υπογράφουν αυτοί αφού είναι οι εκπρόσωποι του οργανισμού. Η έκθεση συνεθεσε όλες τις μέχρι εκείνη την στιγμή αναλυσεις και εκθέσεις που είχαν γίνει απο διάφορους φορείς και σε όποιες αναλύσεις χρειάστηκε να κάνουν, δεν τις έκανε ο ΕΔΟΣΑΑΜ, αλλά συνεργαζόμενοι εξειδικευμένοι φορείς στο αντικείμενο τους και ο ΕΔΟΣΑΑΜ απλά έπαιρνε τα πορίσματα τους και τα ενοποιούσε για να φτιάξει την έκθεση-αναφορά. Δηλαδή έθετε τα ερωτήματα και έπαιρνε τις αναλύσεις και τις ενσωμάτωνε στην εκθεση. Η έκθεση δεν συντάχτηκε προφανώς ούτε από τον πτέραρχο, ούτε απο τον δικηγόρο, αυτοί απλά είναι στην Διοικηση του οργανισμού που την προσυπέγραψαν.

Έτσι έχουμε πχ το παρακάτω συμπέρασαμα απο ένα οργανισμό RI.SE. απο την Σουηδία. Οι οποίοι επιμένουν πως είναι το έλαιο σιλικόνης.

RI.SE provided a report that offers an opinion on the possibility of liquid silicone oil breaking up in droplets of sizes ranging from 0.5 to 4mm in diameter and these droplets dispersing in an area that would be consistent with the observations of the size of the fireball and the findings at the accident site. According to this hypothesis, it is possible to have the silicon oil breaking up in such a way that droplets of the mentioned sizes would be created and dispersed in the area. Thus, the mechanism of the silicone oil igniting and creating a fireball is deemed theoretically possible according to references in the literature.

Το συμπέρασμα για υδρογονάνθρακες το στηρίζουν στον ΕΔΑΠΟ (που δείχνει οτι δεν ήταν προκατηλειμένοι αν και στηρίχτηκαν υπερβολικά πολύ σε αυτούς) και στις μοντελοποιήσεις τους. Δηλαδή χρησιμοποίησαν μαθηματικά υπολογιστικά μοντέλα, δεν στηρίχτηκαν σε καμιά χημική ανάλυση, επομένως γιατί ο χημικός να είναι ο μόνος ειδικός για το fireball? Επίσης οι παράμετροι ελέγχθηκαν από τα Πανεπιστήμια του Γκεντ και της Πίζας, προσοχή όμως, τα μοντέλα είναι ύπουλη μέθοδος αφού τις αρχικές υποθέσεις και παραμέτρους τις βάζεις εσύ και είναι πιθανό να σου δείξουν αυτό που θες εσυ.
 

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.072 μηνύματα.
Αν την είχες διαβάσει θα ήξερες....

Despite this uncertainty about the source of the observed phenomenon, EODASAAM has explicitly chosen not to postpone the publication of this report. First of all, the fireball and the subsequent fire "only" had an impact on the consequences of the accident, without contributing to its causes. More importantly, the Greek railway system needs to know and accept the results of this accident investigation as soon as possible, in order to be able to start the necessary improvement process.
δηλαδη περιμενουμε ενας τριτος φορεας να πιστοποιησει την ορθοτητα του ήδη καθυστερημενου δύο χρονια πορισματος... μετά τι αλλο μενει να μας πουν, οτι θα περιμενουμε εναν τεταρτο φορεα να πιστοποιησει τον τριτο φορεα που πιστοποιει το πορισμα; γιατί καθυστερουν τοσο πολυ, πόσα χρονια πια πρεπει να περασουν; ειχα ακουσει οτι ο λογος που το κανανε ετσι βιαστικα και ελλιπως το πορισμα ειναι επειδη πιεζε στην διετια η ευρωπαϊκη ενωση να υπαρξει πορισμα.
Λάθος! Η έκθεση φέρει την υπογραφή των μελών του Διοικητικου Συμβουλίου που δεν είναι όλοι θετικοί επιστήμονες, υπάρχει ένας δικηγόρος ανάμεσα τους, ένας πτέραρχος κλπ αλλά είναι λογικό να την υπογράφουν αυτοί αφού είναι οι εκπρόσωποι του οργανισμού. Η έκθεση συνεθεσε όλες τις μέχρι εκείνη την στιγμή αναλυσεις και εκθέσεις που είχαν γίνει απο διάφορους φορείς και σε όποιες αναλύσεις χρειάστηκε να κάνουν, δεν τις έκανε ο ΕΔΟΣΑΑΜ, αλλά συνεργαζόμενοι εξειδικευμένοι φορείς στο αντικείμενο τους και ο ΕΔΟΣΑΑΜ απλά έπαιρνε τα πορίσματα τους και τα ενοποιούσε για να φτιάξει την έκθεση-αναφορά. Δηλαδή έθετε τα ερωτήματα και έπαιρνε τις αναλύσεις και τις ενσωμάτωνε στην εκθεση. Η έκθεση δεν συντάχτηκε προφανώς ούτε από τον πτέραρχο, ούτε απο τον δικηγόρο, αυτοί απλά είναι στην Διοικηση του οργανισμού που την προσυπέγραψαν.
εχουμε λιστα με ονοματα και ειδικοτητα των επιστημονων που συνεταξαν την εκθεση;
θες αυτους απο το RI.SE; ας ειναι αυτοι, ποιοι ειναι;
το ερωτημα μου παραμενει
Έτσι έχουμε πχ το παρακάτω συμπέρασαμα απο ένα οργανισμό RI.SE. απο την Σουηδία. Οι οποίοι επιμένουν πως είναι το έλαιο σιλικόνης.

RI.SE provided a report that offers an opinion on the possibility of liquid silicone oil breaking up in droplets of sizes ranging from 0.5 to 4mm in diameter and these droplets dispersing in an area that would be consistent with the observations of the size of the fireball and the findings at the accident site. According to this hypothesis, it is possible to have the silicon oil breaking up in such a way that droplets of the mentioned sizes would be created and dispersed in the area. Thus, the mechanism of the silicone oil igniting and creating a fireball is deemed theoretically possible according to references in the literature.
οχι δεν το λες σωστα. δεν επιμενει το RI.SE. Ελαβαν μια εργολαβια ενα συμβολαιο για 2 εβδομαδες και that's it, δεν ασχοληθηκαν και ιδιαιτερα. Για να δουμε ολην την επιστημονικη προσεγγιση πανω σε οσα ειπε το RI.SE, η τελικη αναλυση στην πορεια και το verification αποκλειει πληρως τα ελαια σιλικονης (4.4.3.2 + 4.4.3.3 σελ 105-108):
1742679113193.png

1742679237839.png
1742679263430.png
1742679286386.png
1742679304601.png

Δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό σενάριο που να δίνει ως αιτία τα έλαια σιλικόνης. Έχει καταρριφθεί με κρότο αυτή η θεωρία συνωμοσίας. Μην ξαναμιλάμε για έλαια σιλικόνης, έλε(αι)ος. Δεν προκάλεσαν τα έλαια σιλικόνης την πυρόσφαιρα.
Το συμπέρασμα για υδρογονάνθρακες το στηρίζουν στον ΕΔΑΠΟ (που δείχνει οτι δεν ήταν προκατηλειμένοι αν και στηρίχτηκαν υπερβολικά πολύ σε αυτούς) και στις μοντελοποιήσεις τους. Δηλαδή χρησιμοποίησαν μαθηματικά υπολογιστικά μοντέλα, δεν στηρίχτηκαν σε καμιά χημική ανάλυση, επομένως γιατί ο χημικός να είναι ο μόνος ειδικός για το fireball?
προφανως ο χημικος μηχανικος ειναι ο κατεξοχην ειδικος σε θεματα που προσομοιωνεις χημικες αντιδρασεις και αναλυεις χημικες ουσιες τις οποιες μοντελοποιεις
οχι ο χημικος σκετο, αλλά πιο πολύ ο χημικος μηχανικος.
Επίσης οι παράμετροι ελέγχθηκαν από τα Πανεπιστήμια του Γκεντ και της Πίζας, προσοχή όμως, τα μοντέλα είναι ύπουλη μέθοδος αφού τις αρχικές υποθέσεις και παραμέτρους τις βάζεις εσύ και είναι πιθανό να σου δείξουν αυτό που θες εσυ.
τα δειγματα εληφθησαν σε εντελως λανθασμενο χρονο και υπο αμφισβητουμενες συνθηκες, οπως πχ σε χωματα ξεμπαζωμενα-μπαζωμενα, σε σημεια ισως μη βελτιστα, ενα μηνα σχεδον μετα το συμβαν κλπ.
οπότε ναι, οι προσομοιωσεις ειναι ο,τι πλησιεστερο εχουμε στο να μαθουμε την αληθεια. η αμφιβολια και η διχογνωμια υπαρχει ακριβως επειδη φροντισαν να εξαφανισουν ολα τα στοιχεια με το ξεμπαζωμα-μπαζωμα οπως εχουμε πει.
 

ROM32

Δραστήριο μέλος

Ο ROM32 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 718 μηνύματα.
εχουμε λιστα με ονοματα και ειδικοτητα των επιστημονων που συνεταξαν την εκθεση;
θες αυτους απο το RI.SE; ας ειναι αυτοι, ποιοι ειναι;
το ερωτημα μου παραμενει

Δεν τους γνωρίζω, δεν αναφέρεται τίποτα γι'αυτούς.

οχι δεν το λες σωστα. δεν επιμενει το RI.SE. Ελαβαν μια εργολαβια ενα συμβολαιο για 2 εβδομαδες και that's it, δεν ασχοληθηκαν και ιδιαιτερα. Για να δουμε ολην την επιστημονικη προσεγγιση πανω σε οσα ειπε το RI.SE, η τελικη αναλυση στην πορεια και το verification αποκλειει πληρως τα ελαια σιλικονης (4.4.3.2 + 4.4.3.3 σελ 105-108):
Ισχύει, δεν ήταν κατάλληλη λέξη το "επιμένει" αλλά το προτείνει. Δεν μπορούμε να κρίνουμε επειδή έλαβε έκταση 2 εβδομάδες η έρευνα τους ότι ήταν άχρηστη, αυτό είναι αυθαίρετο συμπέρασμα γιατί δεν ξέρουμε τι τους ζητήθηκε, απ' ότι φαίνεται ήταν βιβλιογραφική και είναι λογικό, αφού ρωτήθηκαν αν είναι πιθανό να αναφλέγονται κάποια από τα υλικά του τρένου αναμεσά τους και τα έλαια σιλικόνης και βάσει βιβλιογραφίας βρήκαν ότι είναι ως ένα βαθμό εύφλεκτα. Πόσο χρόνο δηλαδή χρειάζεται κάποιος για να ψάξει στη βιβλιογραφία για σένα για να θεωρείται έγκυρο; Άλλωστε και η έρευνα με τα μοντέλα έδειξε ότι είναι δυνατόν να αναφλεγεί το έλαιο σιλικόνης αν βρίσκεται στην ατμόσφαιρα σε μορφή σταγονιδίων αλλά δεν είναι ικανό να διατηρήσει μια φωτιά μεγάλης έκτασης και έντασης εφόσον μάλλον το έλαιο σιλικόνης δεν καίγεται τόσο γρήγορα.

if the silicone oil was sprayed in various ways against a wall in order to create dispersion and smaller droplets, the only possible result was a very short ignition of 0.3-0.4 seconds that did not propagate to the rest of the quantity of the oil. (σελίδα 107)

Και συνεχίζουν...

This is further confirmed by examination of the outside casting of the three transformers, showing that the quantity of silicone oil that could possibly escape during the first 0.3-0.4 seconds would not be enough for the large fire ball that was observed (Figure 67).

Δεν ήταν αρκετό για να δημιουργήσει την πυρόμπαλα και όχι ότι δεν θα μπορούσε να αναφλεγεί.

Ακόμα και ο Κωνσταντόπουλος (καθηγητής χημικός μηχανικός) δεν απέρριψε το έλαιο σιλικόνης επειδή δεν αναφλέγεται αλλά επειδή αποκλείεται να πρόλαβε να βγει σε μορφή σταγονιδίων μέσα σε 0.4 sec από τους μετασχηματιστες και να αναφλέγει, δεν αποκλείει την ανάφλεξη όμως αυτων των ελαίων.

given the approximate time of 0.4 sec for the initial ignition and development of the fireball, there is no realistic way to suggest that such an energy transfer and silicone oil ignition and combustion could possibly happen in the given timeframe and rate of development of the fireball combustion. (σελιδα 106)

Αν τα έλαια σιλικόνης δεν αναφλέγονταν καθόλου θα ξεκινούσε με δεδομένο αυτό και όχι με τον χρόνο.

Να πω εδώ πως δεν είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν την υπόθεση ελαίου σιλικόνης, κρατάω επιφυλακτική στάση και γι'αυτό.

Αν για σένα οι 2 εβδομάδες δεν αρκούν τότε γιατί να θεωρήσουμε έγκυρη και την επαλήθευση των παραμέτρων των μοντέλων των εμπειρογνώμων της οικογένειας (ΕΔΑΠΟ) από το Πανεπιστήμιο του Gent όπου δεν αναφέρουν καν το χρόνο συμβολαίου, μπορεί με έκπληξη να μάθουμε πως ήταν λιγότερο από 2 εβδομάδες, μήπως θα πρέπει να τα θεωρήσουμε και αυτά αναξιόπιστα;
προφανως ο χημικος μηχανικος ειναι ο κατεξοχην ειδικος σε θεματα που προσομοιωνεις χημικες αντιδρασεις και αναλυεις χημικες ουσιες τις οποιες μοντελοποιεις
οχι ο χημικος σκετο, αλλά πιο πολύ ο χημικος μηχανικος.

Ο χημικός μηχανικός μπορεί να σου πει αν αναφλέγονται η όχι κάποια υλικά και υπο ποιες προϋποθέσεις για να βγάλει το συμπέρασμα του είδους του χημικού που υπήρχε, σημαντική η συνεισφορά του αλλά όχι καταλυτική, διότι θα πρέπει να εξηγηθεί και ένας μηχανισμός απελευθέρωσης στην ατμόσφαιρα της ουσίας αυτής και που ήταν στο τρένο για να ολοκληρωθεί το σενάριο και αυτά δεν θα στα πει ένας χημικός μηχανικός μόνο.

Επίσης αναρωτιέμαι, είναι εμφανές απο την έκθεση του ΕΔΟΣΑΑΜ οτι ο ΕΔΟΣΑΑΜ "αγκάλιασε" το σενάριο υδρογονανθράκων βάσει της υπαγόρευσης της λογικής του (When following the logic of these observations, it is highly unlikely that the locomotive and its transformer filled with silicone oil played a primary role in the stage 2 fire plume and stage 3 pool fire #2) και απο το γεγονός οτι στηρίχτηκε πολύ στα μοντέλα των πραγματογνωμών της οικογένειας. Στην ουσία υιοθέτησε την θέση τους, ας μου πει λοιπον κάποιος, γιατί τώρα που ζητάει πιστοποίηση τρίτου για το πόρισμα, ο κυριος Κοκοτσάκης και ενδεχομενως οι λοιποί (Καβάρνος κλπ) είναι έξω φρενων? Τι τον ενοχλεί? Αφού μαζί την κάνανε την έρευνα, τι κατηγορεί? Θα μας τρελάνει?

 
Τελευταία επεξεργασία:

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
1742684940380.jpeg


Είναι κάθε μέρα ενα γκρουπ ανθρώπων έξω απο την βουλή που περιφρουρεί τα ονόματα των νεκρών, τους ανάβουν κεράκια, διακοσμίζουν τα πάντα.
Αυτούς τους ανθρώπους τιμώ και σέβομαι, και να πω την αλήθεια, και τους ζηλεύω.
Όχι τους μπλεφοράδες απο δίπλα που δήθεν κοιτούν την "τάξη" με το ύφος χιλιων καρδιναλιων καθώς τραβούν το κλειστρο του mp5, ούτε τους γραβατάρηδες μέσα σε αυτό το μπουρδελοκτήριο απο πίσω.
Όχι. Τους ανθρώπους, απλούς, που κάθονται μέρα νύχτα, παίζοντας τραγούδια.
Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί. Το αίμα, κυλάει, εκδίκηση ζητάει
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top