Τροχαίο στη Ρουμανία με 7 νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ

Το βίντεο είναι σοκαριστικό.
Μεγάλη εντύπωση όμως μου κάνει το ότι το όχημα ενώ είχε χρόνο και χωρο να επανέλθει στην λωριδα του, δεν μπήκε πίσω.
Μήπως έπαθε τίποτα ο οδηγός; Ή απλά ήταν αφηρημένοι στο τηλέφωνο;
Κρίμα. Καλό παράδεισο να έχουν.

Αλλά στεκιτες μου όσο και να λέμε δυστυχώς κυκλοφορούν πολλοί ακατάλληλοι στους δρόμους. Η οδήγηση θέλει προσοχή και θέλει και ΥΠΟΜΟΝΗ και τα μάτια ανοιχτά.
Πολλοί ανυπόμονοι πάνε και προσπερνάνε και καταλήγουν στον δημιουργό μας.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Έτσι ακριβώς είναι, πόσες φορές έχω ξαναπεί σε κόσμο που κάνει τέτοια επικίνδυνα, ΔΕΝ αξίζει τόσος ρισκος για λίγη καθυστέρηση παραπάνω στον δρόμο.
Αν και μου φαίνεται πολύ παράξενο το ότι δεν αντέδρασε καθόλου ο οδηγός, τι στο καλό έγινε;;
Κρίμα Παναγία μου ήταν και τόσοι μέσα στο όχημα...
μα τι να πεις αυτο ειναι φρικη που συνεβη, αδιανοητο. Και το κανει ακομα πιο τραγικο οτι μπορουσε να αποφευχθει πανευκολα. Δε μπορω να το πιστεψω πραγματικα, οι γονεις αυτων των παιδιων, ασε ειναι απλα τρομακτικο, ελπιζω οι 3 που επιβιωσαν να αναρρωσουν το συντομοτερο δυνατο πληρης αρτιμελεις

Όχι απλά δεν αντέδρασε, αλλά φαίνεται πως ενώ ξεκινάει να μπει πίσω στη λωρίδα, βγάζει πάλι αριστερό φλας και στρίβει προς αριστερά πάλι, σαν να συνεχίζει την προσπέραση και να μην έχει δει καν τη νταλίκα να έρχεται.
Το είδα και εγώ αυτό αλλά το αποδίδω στον πανικό.

[...]«Προσπάθησε. Δεν έλεγξε. Συγκρούστηκε με το φορτηγό μπροστά», ανέφερε ένας μάρτυρας, ενώ άλλος συμπλήρωσε: «Ενώ προσπερνούσε το βυτιοφόρο μπροστά, συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να ολοκληρώσει την προσπέραση και μπήκε στο φορτηγό στα δεξιά του.[...]

προλαβαινει..μπηκε στην δικια του λωριδα πιο γρηγορα απο οτι επρεπε..ακουμπησε το φορτηγο που προσπερνουσε και μετα δεν μπορεσε να ελεγξει το αμαξι.
Δεν το ακούμπησε καθόλου, σε άλλο βίντεο φαίνεται ότι προσπερνα το φορτηγό που τραβάει το βίντεο από κανονική απόσταση από τα πλάγια. Κάτι άλλο θα έγινε

Δεν το ακούμπησε καθόλου, σε άλλο βίντεο φαίνεται ότι προσπερνα το φορτηγό που τραβάει το βίντεο από κανονική απόσταση από τα πλάγια. Κάτι άλλο θα έγινε
Και εγω ετσι το βλεπω να μην το ακουμπησε.Παντως μαρτυρας παραπανω δες τι λεει.

Ναι βγάζει καθαρά αριστερό φλας, για αυτό φαίνεται πως πήγε για απανωτή προσπέραση πρι μπει πίσω στη λωρίδα. Αναβοσβήνει 2 φορές πριν τη μετωπική.
Καλα αυτο το κανει ακομα χειροτερο λεμε.Δηλαδη ακομα χειροτερο.ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΟΔΗΓΟΣ με απολυτα εγκληματικη οδηγηση.

Παντως τωρα το λεει στο οπεν η ρουμανικη αστυνομια λεει το σεναριο που εγραψα εγω..οτι μπηκε γρηγορα μεσα,.,συγκρουστηκε με το φορτηγο που προσπερνουσε και εχασε τον ελεγχο και συγκρουστηκε με το αλλο.
Το φλας ναι..ηταν αναμενο αλλα μαλλον ηταν ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ.Δεν προλαβε να το σβησει.

Τελευταία επεξεργασία:

[...]«Προσπάθησε. Δεν έλεγξε. Συγκρούστηκε με το φορτηγό μπροστά», ανέφερε ένας μάρτυρας, ενώ άλλος συμπλήρωσε: «Ενώ προσπερνούσε το βυτιοφόρο μπροστά, συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να ολοκληρώσει την προσπέραση και μπήκε στο φορτηγό στα δεξιά του.[...]
Να του πήρε την πίσω ρόδα λες στην προσπεραση από το φορτηγό που πέρασε; Μπορεί και αυτό γιατί σε μια φάση πριν στραφεί αριστερά, κάνει έναν ελιγμό περίεργο.

Ας ελπίσουμε οι 3 τραυματίες να σταθούν νικητές.

Να του πήρε την πίσω ρόδα λες στην προσπεραση από το φορτηγό που πέρασε; Μπορεί και αυτό γιατί σε μια φάση πριν στραφεί αριστερά, κάνει έναν ελιγμό περίεργο.

Ας ελπίσουμε οι 3 τραυματίες να σταθούν νικητές.
Παντως στο οπεν αυτο ειπαν..η ρουμανικη αστυνομια αυτο λεει.Τωρα το ειπε στο οπεν..αλλα θα δουμε.
Α..και αυτον τον δρομο τον χαρακτηριζουν και τον ξερουν ολοι ως δρομο θανατου.
Εγω ετσι οπως το βλεπω και τα δυο σεναρια παιζουν.
Η ουσια ειναι μια βεβαια.
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ.

Να...

Tην εκδοχή της ελαφράς σύγκρουσης με το φορτηγό που μόλις είχε προσπεράσει, το μοιραίο minibus με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ δίνει η ρουμανική Aστυνομία: Σύμφωνα με τις Αρχές της Τιμισοάρα φαίνεται πως ο οδηγός του minibus, στην προσπάθειά του να επιστρέψει στη λωρίδα του μετά την προσπέραση να ακούμπησε στο εμπρός αριστερό μέρος του βυτιοφόρου με το πίσω δεξί του μέρος, κάτι που τον έστειλε και πάλι στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με την νταλίκα.

Τελευταία επεξεργασία:
Παντως τωρα το λεει στο οπεν η ρουμανικη αστυνομια λεει το σεναριο που εγραψα εγω..οτι μπηκε γρηγορα μεσα,.,συγκρουστηκε με το φορτηγο που προσπερνουσε και εχασε τον ελεγχο και συγκρουστηκε με το αλλο.
Το φλας ναι..ηταν αναμενο αλλα μαλλον ηταν ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ.Δεν προλαβε να το σβησει.

Στο βίντεο φαίνεται ότι βγάζει πρώτα δεξί φλας για να επιστρέψει στη λωρίδα και πριν μπει βγάζει πάλι αριστερό φλας και πάει για προσπέραση επιτόπου.
Άρα είναι σαν να μην είδε καν τη νταλίκα. Πολύ παράξενο περιστατικό.

Στο βίντεο φαίνεται ότι βγάζει πρώτα δεξί φλας για να επιστρέψει στη λωρίδα και πριν μπει βγάζει πάλι αριστερό φλας και πάει για προσπέραση επιτόπου.
Άρα είναι σαν να μην είδε καν τη νταλίκα. Πολύ παράξενο περιστατικό.
Γενικα και τα δυο παιζουν.Θα δουμε.Οταν κανεις τετοια εγκληματικη προσπεραση αυτα ειναι τα αποτελεσματα .
Σκεψου να σου ερθει ενας τετοιος απο απεναντι και να χασεις τη ζωη σου απο τετοια εγκληματικη προσπεραση.
Λιγη ενσυναισθηση θελει για να στανατησουμε να λεμε φταιει η κακια η ωρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το οδικό δίκτυο της Ρουμανίας είναι ένα μάτσο παλιόδρομοι σύμφωνα με πληροφορίες, όπου γίνεται λόγος για εθνικές οδούς που δεν πληρούν τις προδιαγραφές των οδών τύπου Ε, αλλά πιο πολύ μοιάζουν με επαρχιακούς δρόμους.

Καλό παράδεισο να έχουν τα παιδιά, γιατί σίγουρα μικροί θα ήταν. Κρίμα πραγματικά, τι να πω...

Παιδια..παιζει πολυ και η αποσπαση του οδηγου..ή απο συνομιλιες..ή απο...ελα..πειτε το..απο ΚΙΝΗΤΟ.

Αυτο λεει ειδικος στη ρουμανια.

Οι εκτιμήσεις Ρουμάνου ειδικού​

Ο Ρουμάνος ειδικός στην οδήγηση Τίτι Αουρ, μιλώντας στο Digi24, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη σύγκρουση δεν παραπέμπει σε κλασική απώλεια ελέγχου λόγω κόπωσης ή υπνηλίας. Oπως εξήγησε, ο οδηγός του μίνι βαν είχε ήδη ολοκληρώσει τη φάση της προσπέρασης και, θεωρητικά, διέθετε τον απαιτούμενο χρόνο για να επιστρέψει με ασφάλεια στη λωρίδα του.

Σύμφωνα με την ανάλυσή του, το όχημα άρχισε να στρέφεται ανεξήγητα προς τα αριστερά, καταλήγοντας ευθεία πάνω στο φορτηγό που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα, χωρίς να διαφαίνεται προσπάθεια αποφυγής. «Η κίνηση ήταν τόσο ευθεία και σταθερή προς το TIR, που δείχνει πως ο οδηγός είτε ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία είτε βρισκόταν σε κατάσταση έντονης διάσπασης», σημείωσε.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο οδηγός να αποσπάστηκε από συνομιλία μέσα στο όχημα ή από χρήση κινητού τηλεφώνου, επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους στιγμές απροσεξίας εμφανίζονται συχνά σε οδηγούς με μεγάλη εμπειρία και πολλά χιλιόμετρα, οι οποίοι υποτιμούν τον κίνδυνο μιας ακόμη προσπέρασης.

Οι εκτιμήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας των ρουμανικών Αρχών, που εξετάζουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του βιντεοληπτικού υλικού, για να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες της τραγωδίας.

Διοτι οι ελληναρες βεβαια δεν καταλαβαινουν τιποτα.Οδηγουν και μιλανε στο κινητο.
Ενα θα σας πω.
Στα Κτελ πριν αποφασισω να παιρνω το ΙΧ μου για αθηνα μια φορα τη βδομαδα που παω...ΠΑΝΤΑ ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ οι οδηγοι..ΠΑΝΤΑ λεμε...το ιδιο και..ακουσον ..ακουσον...σε ΟΛΕΣ τις εκδρομες με πουλμαν που παμε με το σχολειο...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΥΝΕΧΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ..και εχει και παιδια μεσα!

Ε..πολυ παιζει αυτο το σεναριο και για αυτο δεν μπορουμε να το εξηγησουμε.
Μιλαγε και δεν το ειδε μαλλον ξαναπηγαινε για προσπεραση..ΠΙΘΑΝΟ.

Θεος χωρέστους. Αυτό μόνο. Κρίμα.

Εγω πιστευω έσκασε η πίσω δεξιά ρόδα και δεν μπορούσε να ελεχθεί το αμάξι και μπαμ...
Συλληπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων...πολυ μεγάλο κρίμα

Εγω πιστευω έσκασε η πίσω δεξιά ρόδα και δεν μπορούσε να ελεχθεί το αμάξι και μπαμ...
Συλληπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων...πολυ μεγάλο κρίμα
Δεν εσκασεαινεται οτι δεν εσκασε..αν ειχε σκασει δεν θα πηγαινε ετσι.
Πολυ πιθανο να μιλαγε στο κινητο..αυτο που λεει ο ρουμανος.Αυτο δειχνει.Ουτε φρενο δεν πατηθηκε.

100 καλους παραδεισους να πουμε ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΚΙΕΣ ΩΡΕΣ..ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.
Το θεμα δεν ειν αι να συλληπηθουμε..αυτο το κανουν οι συγγενεις...αλλα να δουμε το προβλημα.

Αυτα λουζομαστε.

Συλληπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων..τι άλλο να πεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι το οδικό δίκτυο της Ρουμανίας είναι ένα μάτσο παλιόδρομοι σύμφωνα με πληροφορίες, όπου γίνεται λόγος για εθνικές οδούς που δεν πληρούν τις προδιαγραφές των οδών τύπου Ε, αλλά πιο πολύ μοιάζουν με επαρχιακούς δρόμους.
Σύμφωνα με τα πορίσματα μιας έρευνας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η Ρουμανία κατατάσσεται στην τελευταία θεση μεταξύ των 28 κρατών μελών της ΕΕ στην κατηγορία ποιότητας οδικού δικτύου για το 2017 και 25η στις 28 όσον αφορά στην ολοκλήρωση του Οδικού Δικτύου TEN-T το 2015.
όντως, είναι το χειρότερο οδικό δίκτυο εντός ΕΕ φαίνεται και πολλά κομμάτια του με 1 λωρίδα ανά κατεύθυνση, ανύπαρκτα διαζώματα κλπ

Τελευταία επεξεργασία:
Πω ρε γαμωτο από τα μέρη μου ήταν.
Όχι ότι έχει σημασία προφανώς, αλλά ε ρε γαμωτο. Τι σκατά ρε φίλε, τι σκατά πραγματικά.
Τόσο άδικο να φεύγουν έτσι άνθρωποι, αν είναι δυνατόν.

όντως, είναι το χειρότερο οδικό δίκτυο εντός ΕΕ φαίνεται
Ε ναι ρε, γράφει κυριολεκτικά ότι έχουν "εθνικές οδούς" με μια λωρίδα ανά κατεύθυνση, καμία διαχωριστική μπάρα και όπως καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι Ρουμάνοι νομίζω, δεν έχουν κατάλληλη σήμανση κλπ. Συν ότι το όριο ταχύτητας είναι 130 χλμ, σαν εθνική/διεθνής. Σοβαρός δρόμος, τι να σου πω. Οριακά είχαν άσφαλτο ξέρω 'γω, πώς στον κόρακα το λένε αυτό το πράγμα δρόμο δεν μπορώ να καταλάβω.

Ε ναι ρε, γράφει κυριολεκτικά ότι έχουν "εθνικές οδούς" με μια λωρίδα ανά κατεύθυνση, καμία διαχωριστική μπάρα και όπως καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι Ρουμάνοι νομίζω, δεν έχουν κατάλληλη σήμανση κλπ. Συν ότι το όριο ταχύτητας είναι 130 χλμ, σαν εθνική/διεθνής. Σοβαρός δρόμος, τι να σου πω. Οριακά είχαν άσφαλτο ξέρω 'γω, πώς στον κόρακα το λένε αυτό το πράγμα δρόμο δεν μπορώ να καταλάβω.
Τύπου παλιάς κλασικής ελληνικής ΕΟ

Πρέπει να απαγορευτούν οι προσπεράσεις. Εγώ όταν έδινα για δίπλωμα είχα μάθει οτι η διπλή λωρίδα στο δρόμο είναι τοίχος, οπότε δεν μπορείς να πατήσεις τον τοίχο. Στην ανάγκη ας βάλουν παντπύ διαζώματα, κολωνάκια, κάτι, να μην γίνεται πουθενά προσπέραση.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back