Υπάρχει πραγματική φιλία μεταξύ άνδρα-γυναίκας;

Μπορει να υπάρξει πραγματική φιλία μεταξύ άνδρα και γυναίκας;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 492)
  • Ναι

Ψήφοι: 312 63,4%
  • Όχι

Ψήφοι: 180 36,6%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    492
Συμπόνοια και ενσυναίσθηση θέλει,
Αυτό ακριβώς. Που συνήθως την βρίσκεις πιο εύκολα στις γυναίκες.
όμως μπορώ να της συμπαρασταθώ γιατι είμαι άνθρωπος και αφουγκράζομαι τον πόνο του άλλου.
Οι περισσότεροι έως σχεδόν όλοι οι άνδρες τριγύρω της θα της πούνε ένα απλό "συλλυπητήρια, πολύ νέος ήταν κρίμα".
Δεν έχω δει ούτε έναν άνδρα να στέκεται σε φίλη κοντά σε τέτοιες καταστάσεις. Σε φίλο ναι, έχω δει. Σε φίλη όχι.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Όταν ανήκεις σε subculture προτεραιότητα στο μυαλό σου για φιλία είναι ιδανικά το άτομο να ανήκει στο ίδιο subculture, το οποίο θα αποτελεί και τα βασικά θέματα των συζητήσεων σας. Όταν ανηκα και εγώ σε subculture στην εφηβεία είχα περισσότερο μεικτές παρέες, αλλά όταν κοιτάς πως ταιριάζετε ως φίλοι πέρα από τα θέματα της υποκουλτούρας, τότε αρχίζεις και κόβεις αρκετά άτομα, και γίνεσαι ακόμη πιο επιλεκτικος.
Δηλαδή από αυτήν την εποχή έχω κρατήσει μόνο την κολλητή μου και άλλη μια κοπέλα που ημαστε σε χαλαρή επικοινωνία.

Αλλά θα μου πεις όταν πάτε να σπουδάσετε σπάνε και οι παλιές χαλαρές παρέες ως μέρος της ζωής, αλλά το βλέπω και σε μεγαλύτερες ηλικίες σε τέτοια γκρουπ ή χόμπυ. Οι φιλίες γίνονται αποκλειστικά στα πλαισια αυτού του κύκλου και είναι πιο εύκολο να κρατηθούν.

Εγώ είμαι ενας τέτοιος άνθρωπος και δεν έχω αρχίδια νομίζω.
Α και εγώ και είναι και ο λόγος που πολλοί δεν με συμπαθούν 😂

να σου σπάσω τα στερεότυπα.
Δύσκολο αμαρελια μου αλλά καλοδεχούμενη η ευχή σου, και από την φιλία με το αντίθετο φίλο παίρνεις πολλά.

Τελευταία επεξεργασία:
αν σε καλύπτει ο/η σύντροφος ΔΕΝ έχεις καμία ανάγκη για ξένη αγκαλιά
Όταν αγκαλιάζεις κάποιον ομως δεν το κάνεις απαραίτητα επειδή έχεις ανάγκη από κάποια αγκαλιά, αλλά επειδή πολύ απλά μπορεί να θες να τον αγκαλιάσεις. Εγώ πχ με πολύ κοντινές μου φίλες όταν (από)χαιρετιώμαστε αγκαλιαζόμαστε ή επίσης δεν έχω θέμα να δώσω μια αγκαλιά σε κάποιον πιο κοντινό φίλο όταν αντάλλασουμε ευχές ας πούμε. Δεν μπορώ να φανταστώ αυτό να αλλάζει ανάλογα με το αν είμαι σχέση ή όχι και το λέω αυτό χωρίς να είμαι διαχυτικός άνθρωπος. Δεν λέω να αγκαλιάζεις και να έρχεσαι κοντά με τον καθε τυχόντα προφανώς.

Όταν αγκαλιάζεις κάποιον ομως δεν το κάνεις απαραίτητα επειδή έχεις ανάγκη από κάποια αγκαλιά, αλλά επειδή πολύ απλά μπορεί να θες να τον αγκαλιάσεις. Εγώ πχ με πολύ κοντινές μου φίλες όταν (από)χαιρετιώμαστε αγκαλιαζόμαστε ή επίσης δεν έχω θέμα να δώσω μια αγκαλιά σε κάποιον πιο κοντινό φίλο όταν αντάλλασουμε ευχές ας πούμε. Δεν μπορώ να φανταστώ αυτό να αλλάζει ανάλογα με το αν είμαι σχέση ή όχι και το λέω αυτό χωρίς να είμαι διαχυτικός άνθρωπος. Δεν λέω να αγκαλιάζεις και να έρχεσαι κοντά με τον καθε τυχόντα προφανώς.
Ναι λέγαμε για αγκαλιές με το αντίθετο φύλο οταν δεν είστε και πολύ πολύ κοντά. Ουσιαστικά αυτό που είπες στο τέλος.
Κάποιες/οι αγκαλιάζουν με το καλημέρα.

το ζήτημα που με απασχολεί από τα 28, είναι αν μπορεί να υπάρξει πραγματική φιλία γενικά, και ποια η φύση της. κάποιες φορές νομίζω ότι είναι μια παιδική αυταπάτη... ή, ίσως τελικά να μην την αξίζω.

Λοιπόν επειδή είμαι σε δυο παρέες μονο μρ αγόρια και μονο με κορίτσια και εχω κολλητή οπως και κολλητο...

Φιλιά μεταξύ αγοριών και κοριτσιών γίνεται αλλα εξαρτάται απο τον χαρακτήρα, υπάρχουν ορισμένα ατομα που θελουν να δουν μονο το ερωτικό κομματι και το λενε και οι ίδιοι οτι αρκετη παρεα με κορίτσια αναπόφευκτα οδηγει σε ερωτικά αισθήματα. Αλλα για εμενα εχει να κανει με τον χαρακτήρα οπως είπε και η Δούκισσα. Συζήτηση πάνω στα μαθήματα και στα βιβλια, ο καθένας και η καθεμία να μαγειρευει φαγητά απο τη χωρα προέλευσης, να βλεπεις ταινίες κτλ.

Αλλα είναι αναπόφευκτο να υπάρχουν ορισμένες συζητησεις και διαφορα που κανονικά χρειάζεται το ιδιο φύλο για να γινουν αλλα εξαρτάται παλι απο το ποσο κοντά ειστε

Αλλα ναι γίνεται

Τελευταία επεξεργασία:
Δεν υπαρχουν στρειτ αντρες που τους αρεσουν τα αρωματα; Μεσαιωνας
Τα αρώματα οκ. Τα άλλα είναι το θεμα:laugh:

Λοιπόν επειδή είμαι σε δυο παρέες μονο μρ αγόρια και μονο με κορίτσια και εχω κολλητή οπως και κολλητο...

Φιλιά μεταξύ αγοριών και κοριτσιών γίνεται αλλα εξαρτάται απο τον χαρακτήρα, υπάρχουν ορισμένα ατομα που θελουν να δουν μονο το ερωτικό κομματι και το λενε και οι ίδιοι οτι αρκετη παρεα με κορίτσια αναπόφευκτα οδηγει σε ερωτικά αισθήματα. Αλλα για εμενα εχει να κανει με τον χαρακτήρα οπως είπε και η Δούκισσα. Συζήτηση πάνω στα μαθήματα και στα βιβλια, ο καθένας και η καθεμία να μαγειρευει φαγητά απο τη χωρα προέλευσης, να βλεπεις ταινίες κτλ.

Αλλα είναι αναπόφευκτο να υπάρχουν ορισμένες συζητησεις και διαφορα που κανονικά χρειάζεται το ιδιο φύλο για να γινουν αλλα εξαρτάται παλι απο το ποσο κοντά ειστε

Αλλα ναι γίνεται
Αυτό ακριβώς πιστεύω και εγώ.

μπορεί να υπάρξει πραγματική φιλία γενικά, και ποια η φύση της. κάποιες φορές νομίζω ότι είναι μια παιδική αυταπάτη... ή, ίσως τελικά να μην την αξίζω.
Δύσκολη κουβέντα αυτή dum, εγώ έχω καταλήξει στο ότι οι φιλίες οι βαθιές (που θα σου έρθει ο άλλος στην ανάγκη που λέμε) σχηματίζονται σε μικρές ηλικίες ή έπειτα από πολύ σοβαρά συμβάντα που θα σας ενώσουν.

σχηματίζονται σε μικρές ηλικίες
Πιστεύω πολύ γεροί δεσμοί σχηματίζονται και στην τρίτη ηλικία.
Η γιαγιά μου οταν χάσαμε τον παππού μου που ήταν και αρκετά νεος για τα τωρινά δεδομένα πέρασε δυο χρόνια μεγάλης θλίψης και άρνησης. Μετά την έπεισε η μάνα μου να ξεκινήσει να κάνει μερικά ταξίδια με πρακτορείο, αυτά που πάνε σε γκρούπ.
Εκεί γνώρισε κι άλλες κυρίες σε παρόμοια φάση και έκτοτε είναι αχώριστες.Νομίζω μετράνε τώρα 14 χώρες και αντίστοιχα 10 χρόνια φιλίας.

Εκεί γνώρισε κι άλλες κυρίες σε παρόμοια φάση και έκτοτε είναι αχώριστες.Νομίζω μετράνε τώρα 14 χώρες και αντίστοιχα 10 χρόνια φιλίας
Γενικά σε αυτές τις ηλικίες έχουν περάσει και διάφορα και πολλές, και έτσι δένονται ακόμη περισσότερο. Εκτιμούν πολύ την συντροφιά. Έτσι και η γιαγιά μου με την γειτόνισσα της. Νύφες από μικρές ηλικίες, χάσανε τα αδέρφια τους, εκείνη έχασε τον σύζυγο, τα παιδιά πήραν το δρόμο τους κτλ και έτσι ήταν κολλητές χρόνια. Και οι άνδρες ήταν φιλαράκια στο καφενείο.
Μου έδινε και χαρτζιλίκι λες και ήμουν εγγόνι της μικρή. Ας είναι καλά εκεί που είναι.

Εκεί δεν παίζουν και τα "αυτός κοίταξε/άγγιξε/πρόσεξε'' την άλλη περισσότερο", καλή ψυχή.

τι ερωτήσεις είναι αυτές, όχι

αν δεν σου παίρνει μέτρα δεν σε βλέπει ως γυναίκα αλλά σαν φίλο

αν δεν γελάει με τα αστεία σου δεν σε βλέπει ως άνδρα αλλά σαν φίλη

Η φιλία υπάρχει. Δεν ξέρω αν μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω μιας που εγώ είμαι της λογικής πως αν κάτι κόλλησε φιλικά τότε για κάποιο λόγο κόλλησε έτσι και όχι ερωτικά. Εκτός αν η φιλία είναι μια κίνηση στρατηγικής του ενός από τους δύο για να τον/την προσεγγίσει. Προσωπικά μ'αρέσουν τα ξεκάθαρα πράγματα. Είπαμε φίλοι, φίλοι. Τέλος.

Άλλα κριτήρια έχεις για σύντροφο άλλα για φίλο. Με την καλλίτερη μου φίλη από σχολή δεν θα μπορούσαμε ποτέ να μας φανταζόμασταν ως κάτι παραπάνω. 0 σε όλα τα κριτήρια αλλά για φίλοι όλα άψογα.

Εγώ πάντως που έχω φίλες είναι επειδή δεν ελκυομαι ερωτικά ή είναι φίλες φίλων .Στις υπόλοιπες με κλειστά μάτια λέμε ότι είμαστε φίλοι αλλά σου εγκέφαλο έχει άλλα σχέδια ο νους

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back