Υπηκοότητα σε μετανάστες 2ης γενιάς

din@!!

Δραστήριο μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 403 μηνύματα.
Δεν ξερω αμα ειμαι μεταναστης δευτερης γενιας...το μονο που ξερω ειναι οτι ειμαι 19 ετων και εχω ζησει τα 13-14 στην ελλαδα!!!Και οποιαδηποτε στιγμη αυριο αν δεν μπορεσω να ανανεωσω την αδεια μου ...γινομαι λαθρομεταναστης!!!και αυτο γιατι τοσα χρονια δεν ειμασταν πολιτες ,ειμασταν ζωα που μας εβλεπαν μονο πως θα μας βγαλουν το λαδι να μας εκμεταλλευτουν και επρεπε καθε μερα να αποδεικνυουμε οτι ειμαστε ο καλος ο μεταναστης!!!Ο Καλος ΑΛΒΑΝΟΣ για εμενα!!!

Να τι ενοούσα Chroni όταν είπα αυτό το "ασφαλής"....Δεν αναφερόμουν στους ελληνόπληκτους,αλλά στους μετανάστες!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Septagram

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Παναγιωτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Πετρούπολη (Αττική). Έχει γράψει 156 μηνύματα.
Εχεις δει κανεναν που ειναι κατα του συγκεκριμενου νομου να αναφερεται σε μεταναστες που ειναι 15 χρονια στην Ελλαδα και ειναι νομιμοι;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

puma1991

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο puma1991 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 132 μηνύματα.
Υπέρ του νομοσχεδίου ιθαγένειας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/03/2010 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ:ΑΥΓΗ



Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, καθώς και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι από μετανάστες που ζουν νόμιμα στην Ελλάδα.
Κατά Ν.Δ., ΛΑΟΣ, επιφυλάχθηκε το ΚΚΕ

Ν.Δ. και ΛΑΟΣ το καταψήφισαν χαρακτηρίζοντάς το ψευδεπίγραφο, ενώ το ΚΚΕ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επί των άρθρων.
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Διαμαντίδης επεσήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια και η κοινωνική συνοχή στη χώρα. Τόνισε ότι οι ρυθμίσεις του προστατεύουν τα δικαιώματα των νόμιμων μεταναστών και βάζουν κανόνες διαφάνειας. Απέρριψε τις αιτιάσεις Ν.Δ. και ΛΑΟΣ «για προσπάθεια αλλοίωσης του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών» τονίζοντας ότι η δυνατότητα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι αφορά 65.000 περίπου μετανάστες, διασκορπισμένους σε όλη την επικράτεια.
Από την πλευρά του, ο εισηγητής της Ν.Δ. Θανάσης Νάκος ζήτησε την απόσυρση του ν/σ χαρακτηρίζοντάς το ψευδεπίγραφο και υποστήριξε ότι θα μεταβάλει την εθνολογική και πληθυσμιακή εκπροσώπηση της χώρας με ολέθριες οικονομικές συνέπειες.
Για αποσπασματικές λύσεις έκανε λόγο ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος. Υποστήριξε ότι επιβάλλει την υποχρεωτική απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας που θα έπρεπε να είναι προαιρετική.
«Με δύο χέρια και δύο πόδια και ό,τι άλλο έχουμε το καταψηφίζουμε», δήλωσε ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, επικαλούμενος 400.000 υπογραφές πολιτών που έχει συλλέξει, όπως είπε, το κόμμα του. Κάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ, «ασχέτως του πολιτικού χάους που μας χωρίζει», όπως είπε χαρακτηριστικά, να στηρίξει το αίτημα, καθώς έχει δεδηλωμένη άποψη υπέρ των δημοψηφισμάτων όταν αυτά υποστηρίζονται από 100.000 υπογραφές.

Νίκος Τσούκαλης: "Δεν χωρούν δημοψηφίσματα σε ατομικά δικαιώματα"

«Δεν χωρούν δημοψηφίσματα σε ατομικά δικαιώματα» ήταν η απάντηση στον ΛΑΟΣ από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Τσούκαλη. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παγίως είναι υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφισμάτων, σε αυτή την περίπτωση όμως αφορά πολιτικό θέμα που μετεξελίσσεται σε ατομικό και δεν μπορεί να τεθεί ένα αναφαίρετο δικαίωμα σε δημοψήφισμα.
Υπογράμμισε ότι όποια κοινωνία σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή επέλεξε τη λογική του κλειστού φρουρίου και της απομόνωσης κατέρρευσε. Αντίθετα, πρόσθεσε, οι ανοιχτές κοινωνίες παρέτειναν ακόμα και αιώνες την ύπαρξη και τη διατήρηση της ταυτότητάς τους.
Επιτέθηκε σ' αυτούς που προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση στον ελληνικό λαό με δημιουργία εικόνας απειλής και εθνικιστικές κορόνες και θύμισε στους βουλευτές ότι αντίστοιχα επαχθώς είχαν «υποδεχθεί» κάποιοι τους Έλληνες της Μικράς Ασίας μετά την καταστροφή, ενώ αργότερα οι ίδιοι αντιμετώπιζαν εξίσου ως απειλή, ακόμα και μέσα στο κοινοβούλιο, μέχρι το 1952 το δικαίωμα ψήφου των γυναικών.

ΕΛΕΝΗ ΠΛΑΒΟΥΚΟΥ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

eyripos_xalkida

Νεοφερμένος

Ο eyripos_xalkida αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 54 μηνύματα.
Εγώ δεν έχω παρά να επικροτήσω αυτή την απόφαση. Δεν είναι δυνατόν αν θες να λογίζεσαι ως πολιτισμένο κράτος, να αντιμετωπίζεις μια κατηγορία ανθρώπων ως "φαντάσματα" και να κάνεις πως δεν υπάρχουν. Πέραν τούτου, το μεταναστευτικό ζήτημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στο σύνολό του και όχι μεμονωμένα. Δυστυχώς όμως τα κόμματα λειτουργούν με βάση πρόσκαιρα οφέλη, είναι απρόθυμα να συζητήσουν και να συμφωνήσουν και διαιωνίζουν μια κατάσταση που σίγουρο είναι ότι θα οξυνθεί στο μέλλον.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top