Στο δικό μου ποστ, χαμογελάκια και γελάκια.

Εσείς λοιπόν οι λεφτοευτυχισμένοι ακόμα και οι μετριοπαθείς, βρήκατε το χρήμα απ' το λεφτόδενδρο ή νομίζετε ότι θα πέσει "μάνα εξ ουρανού;"
Υπάρχει και το "αμέρικαν ντριμ" που πρέπει να είσαι πολύ κοιμισμένος για να το πιστέψεις.

Πλούσιοι εκ γεννησιμιού ή τυχεροί του τζόκερ, πόσοι είναι;
Αν θέλετε πάντως να βγάλετε χρήματα να σας πω πως γίνεται. Πρέπει να δώσετε, χρήμα και χρόνο κατά το προτεσταντικό "ο χρόνος είναι χρήμα".

Σε τι βαθμό είστε διατεθειμένοι να το κάνετε;
Εγώ βγάζω 2500 καθαρά και τα έξοδά μου είναι 2600!
Φως, νερό, ρεύμα, ενοίκιο, παιδί, σκυλί, γατιά, διατροφές, φροντιστήρια, μαθήματα.
Μήπως νομίζετε ότι κάνω καμιά ζωάρα με ταξιδάκια;
Μα αν την έκανα δεν θα σκότωνα το χρόνο μου στο e-steki.

Όταν ήμουνα πιο νέος βέβαια με λιγότερα λεφτά και ευθύνες ζούσα πιο άνετα.
Θέλετε να μείνετε έτσι για μια ζωή;
Είναι μια επιλογή κι αυτή.
Κάποιοι βγάζουν λεφτά ναι, πολλά. Είναι αυτοί που βάζουν άλλους να δουλεύουν γι' αυτούς και καρπώνονται την υπεραξία τους. Μπορείτε να γίνετε κι εσείς εκμεταλλευτές κάποια στιγμή αν το θελήσετε.
Αν είστε βέβαια ολίγον τίμιοι θα πρέπει να είστε και υπεύθυνοι για τους εργαζομένους σας.
Κι εκεί αρχίζουν άλλα βάσανα.
Υπάρχει επίσης μια μικρή κατηγορία "προικισμένων" ελευθεροεπαγγελματιών.
Σαν την οδοντίατρο που πήγα πρόσφατα, 180άρα, τα 80 μπροστά χωρίς απόδειξη.
Μόλις επιστρέψει η κρίση για τα καλά, θα ξύνεται στον τροχό της.
Στη δουλειά μου, ως πιο senior με βάζουν συχνά σε συνεντεύξεις.
Έρχονται 25άχρονα γαλαζοαίματα, φιλόδοξα που έχουν κάνει και δικά τους σταρτ-απ, ξεψάρωτα, λένε διάφορα που δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές συνθήκες και ζητάνε 1500.
Έχουν και βραβεία λέει σε διαγωνισμούς coding.

Φυσικά και δεν έχουν πρόβλημα τα αφεντικά να δώσουν αυτό το ποσό. Τίποτα δεν είναι μπροστά στα εκατομμύρια που βγάζουν.
Αλλά θέλουν αποτέλεσμα και άμεσα. Τα contracts έχουν μια σκληράδα, πρέπει να είσαι ολίγον one-man-show. Δεν φτάνεις με τη μία σε αυτό το επίπεδο. Το χτίζεις με την εμπειρία.
Κάποια παιδάκια λοιπόν πιο έξυπνα έρχονται με λιγότερα, αποκτούν μία σχετική εμπειρία και μετά την κάνουν στον πρώτο που θα τους δώσει 2, 3 κατοστάρικα παραπάνω.
Μετά όμως είναι μόνα τους χωρίς βοήθειες, τρέχουν σαν τα παλαβά και βαράνε μπιέλες.
Τους σκάει το πρώτο bug και πανικοβάλλονται. Και μετά φυσικά φταίνε οι άλλοι, το σύστημα, η εκμετάλλευση, οι συνθήκες εργασίας, κοκ.
Αν τα λεφτά είναι ο μόνος τρόπος για να σωθείς απ' την ένδοια, εντάξει ρε φίλε, ας υπάρχουν.
Σαν τον καραγκιόζη που είπε ότι οι άνθρωποι με φιλότιμο δεν τρώνε για να πληρώσουν το ρεύμα τους
(τι ψηφίσατε ρε μ@λ@κες;

)!
Η ανθρωπότητα είναι ανίκανη να φανταστεί έναν άλλο τρόπο ζωής οπότε θα πληρώνει το τίμημα.