Φαγητό - Υποκατάστατα. Αντί για... Τι;

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.315 μηνύματα.
Για δωστε ιδεες..

1. Αντί για λευκό ψωμί, τι;
2. Αντί για κίτρινο τυρί πολλα λιπαρά, τι;
3. Αντί για σουβλάκι, τι;
4. Αντί για κρουασάν, τι;
1. Αντί για λευκό ψωμί, τι;.......................................... ΠΙΤΣΑ
2. Αντί για κίτρινο τυρί πολλα λιπαρά, τι; ........................ ΠΕΝΙΡΛΙ
3. Αντί για σουβλάκι, τι; ............................................. ΚΑΜΠΑΠ
4. Αντί για κρουασάν, τι; ............................................ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

1649270846353.png

Εχέμυθη

Περιβόητο μέλος

Η Εχέμυθη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.863 μηνύματα.
Γενικά δεν διαφωνώ με αυτά που λες, αλλά ας θέσουμε και ένα πλαίσιο. Κάποι@ που έχει μια γενικώς καλή σχέση με το φαγητό και το αντιμετωπίζει ως αυτό που είναι, δηλαδή ένα απλό γεύμα, δεν θεωρώ πως θα νιώσει εύκολα τύψεις. Οι ενοχές δημιουργούνται συνήθως σε άτομα που δεν έχουν και πολύ υγιή σχέση ούτε με το φαγητό ούτε και με την εικόνα του σώματός τους. Για αυτά τα άτομα (δεν βγάζω τον εαυτό μου από αυτά), το φαγητό συμβολίζει κάτι παραπάνω από μέσο θρέψης. Πάνω στο φαγητό βγαίνουν ανασφάλειες, τελειομανία, ψυχαναγκασμοί κοκ. Μέσα σ' ένα range αυτά φυσικά. Πχ άλλοι έχουν περισσότερο resilience να ξεπεράσουν τις ενοχές, άλλοι όχι.

Οπότε δεν είναι πως όλοι θα νιώσουν τύψεις μ' ένα-δυο παραπάνω κρουασάν. Κάποι@ ναι, όλοι όχι.

Ωραία κι αυτή η ιδέα αλλά μου φαίνεται πως είναι καταλληλότερη για σνακ. Εκτός κι αν μιλάμε για έναν άνθρωπο που δεν είναι γενικά του πρωινού, οπότε βολεύεται με κάτι λιγότερο/ πιο ελαφρύ.
Ναι ναι καταλαβαίνω τί εννοείς απλά όταν είδα θέμα αντικατάστασης τροφίμων μου φάνηκε ότι μπορεί και να ισχύει και η περίπτωση που ανέφερα. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν υγιή σχέση με το φαγητό (αποκαλυφθείτε) αλλά παρατηρώ τριγύρω μου, καί στον εαυτό μου ότι επικρατεί πολύ το φαινόμενο και της δαιμονοποίησης και της θεοποιησης (πχ ζάχαρη καρύδας).

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1.491 μηνύματα.
Εγώ πάλι να πω τις σκέψεις μου πάνω σε αυτό το θέμα γιατί έχω υπάρξει στη θέση της θεματοθετριας πολλές φορές, ειδικά ως έφηβη και έχω καταλήξει στο ότι θεωρώ προβληματικό ίσως το να πάμε να αντικαταστήσουμε εξ ολοκλήρου τροφές επειδή είναι "κακές" με άλλες που είναι "καλές" καί τί εννοώ με αυτό. Δεν είναι κακό να θέλουμε να κάνουμε μια πιο υγιεινή διατροφή και γενικά πιο υγιεινές επιλογές όμως θεωρώ ότι έχουμε φτάσει στο άλλο ακρο να δαιμονοποιούμε ή να θεοποιουμε τροφές.Προφανώς και υπάρχουν τροφές υψηλότερες σε θρεπτικές ουσίες, μας κρατάνε περισσότερη ώρα χορτατους κλπ αλλά αν λιγουρευομαστε ένα κρουασάν με μπόλικη σοκολάτα γιατί να το αντικαταστήσουμε με μια μπακετα με κοτόπουλο ή με βρώμη ξέρω γω; Δε λέω να τρώμε 7/7 κρουασάν αλλά ίσως τελικά το να στερουμαστε ένα τρόφιμο συνέχεια μήπως τελικά μας κάνει περισσότερο κακό; Μας δημιουργεί τύψεις; Μας δημιουργεί ενοχές αν τελικά το καταναλωσουμε;
Και πόσο τελικά κάνει καλό σ εμάς όλο αυτό;
Προφανώς είναι τέλειο να υπάρχει ποικιλία,να εξερευνεις νέες συνταγές και να εμπλουτίζεις τη διατροφή σου, υπάρχει στην τελική το ενδεχόμενο η πιο θρεπτική επιλογή να είναι και πιο νόστιμη. Ίσως αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ψάξεις στο ίντερνετ, πόσες συνταγές υπάρχουν που είναι νόστιμες και θρεπτικές για να μην τρως κάθε μέρα τό ίδιο
Συμφωνώ το ψιλό ξεπέρασα αυτό το στάδιο. Είναι πιο παλιο ποστ που τελικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να παρω τρόπος λέγειν διπλα κιλά. Τρώω απ'όλα προσωπικα αλλά λιγότερο
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

1. Αντί για λευκό ψωμί, τι;.......................................... ΠΙΤΣΑ
2. Αντί για κίτρινο τυρί πολλα λιπαρά, τι; ........................ ΠΕΝΙΡΛΙ
3. Αντί για σουβλάκι, τι; ............................................. ΚΑΜΠΑΠ
4. Αντί για κρουασάν, τι; ............................................ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

View attachment 100312
Καλά αμα σου πω από όσα έγραψες κανένα δε μ αρέσει εκτός από το γαλακτομπουρεκο
Αυτό το τσακίζω ανετα

Guest 191886

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Για δωστε ιδεες..

1. Αντί για λευκό ψωμί, τι;
2. Αντί για κίτρινο τυρί πολλα λιπαρά, τι;
3. Αντί για σουβλάκι, τι;
4. Αντί για κρουασάν, τι;
Αντί για λευκό ψωμί :
ρύζι ή μακαρόνια μετά την προπόνηση.
παξιμάδια κρίθινα χωρίς λάδι ή ψωμί σίκαλης/ολικής

Αντί για κίτρινο τυρί :
κότειτζ ή φέτα σε μικρή ποσότητα.

Αντί για σουβλάκι : (προφανώς αναφέρεσαι στο σαββατιάτικο cheat meal) ή στην λιγούρα που θα προκύψει
φαλάφελ σε τορτίγια ή μοσχαρίσια μπριζόλα ή ομελέτα με καβουρμά στο σπίτι.

Αντι για κρουασάν(έχω 8 χρόνια να πάρω από σ/μ) ,
Pain au chocolat από φούρνο(συγκεκριμένο)
σάντουιτς ολικής με λαχανικά
ένα φρούτο ,βάλε δύο και ξανα τρώς σε 3 ώρες.
κούακερ με φρούτα/μέλι και λοιπά για πιο αθλητικούς

και βάζω ενα έξτρα :
αντί αναψυκτικό τι;
Νερό με λεμόνι ,αγγούρι
Τσάι με τζίντζερ

Χρήστες Βρείτε παρόμοια