Libertus
Συντονιστής

Κυρίως φακούς επαφής.Φακοί επαφής ή γυαλιά;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gregory nub
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prinCess.
Επιφανές μέλος

Πάντα αρχίζω από το δεξί μάτι για να βάλω φακούς.
Μια ωραία μέρα, μου τη βάρεσε και έβαλα πρώτα τον αριστερό (πρωί ήτανεεε), τον βάζω και κομπλέ.
Παίρνω τον φακό που έμεινε - και νομίζοντας η χαζή ότι έχω βάλει τον δεξιό, από συνήθεια - τον βάζω κι αυτόν στο αριστερό μάτι και λέω wtf ΓΙΑΤΙ ΝΙΩΘΩ ΠΕΡΙΕΡΓΑ;
Ε, μέσα σε δευερόλεπτα το κατάλαβα ότι είχα βάλει 2 φακούς σε ένα μάτι και γέλαγα μόνη μου για κάνα 5λεπτο.

Phoebe
Διακεκριμένο μέλος

Το κορυφαίο με φακούς το' χω κάνει εγώ.
Πάντα αρχίζω από το δεξί μάτι για να βάλω φακούς.
Μια ωραία μέρα, μου τη βάρεσε και έβαλα πρώτα τον αριστερό (πρωί ήτανεεε), τον βάζω και κομπλέ.
Παίρνω τον φακό που έμεινε - και νομίζοντας η χαζή ότι έχω βάλει τον δεξιό, από συνήθεια - τον βάζω κι αυτόν στο αριστερό μάτι και λέω wtf ΓΙΑΤΙ ΝΙΩΘΩ ΠΕΡΙΕΡΓΑ;
Ε, μέσα σε δευερόλεπτα το κατάλαβα ότι είχα βάλει 2 φακούς σε ένα μάτι και γέλαγα μόνη μου για κάνα 5λεπτο.![]()
Δεν είσαι η μόνη...!

Οχι δεν ειμαι απολυτη απλα και να θελω δε μπορω να βαλλω φακους επαφης!Εχω 11,30 βαθμους μυωπιας και αναγκαστηκα θα πρεπει να παρω χρονιαιους.Και δε με εχω ικανη , εμενα ενα αρτσουμπαλο κοριτσακι να τους διατηρισω ενα χρονο αφθαρτους η και τους 2 (ικανη με εχω να τους χασω!)
Απο την αλλη βεβαια δε ξερω ποσο θα μου πηγαιναν οι φακοι επαφης.Αλλα απο την αλλη οι φακοι πρεπει να ειναι πολυ πιο βολικοι απο τους φακους..
Mercury
Επιφανές μέλος

Αλλα απο την αλλη οι φακοι πρεπει να ειναι πολυ πιο βολικοι απο τους φακους..

_Morticia_
Επιφανές μέλος

Γυαλια και παλι γυαλια!
Οχι δεν ειμαι απολυτη απλα και να θελω δε μπορω να βαλλω φακους επαφης!Εχω 11,30 βαθμους μυωπιας και αναγκαστηκα θα πρεπει να παρω χρονιαιους.

Αθροιστικά να υποθέσω;
Μάλλον μπερδεύτηκες κάπου...
Λες;

On topic: Γυαλιά λόγω ξηροφθαλμίας. Ο πόνος από τους φακούς επαφής είναι ανυπόφορος.
Ενδεικτικά:
Πότε δεν ενδείκνυται η χρήση τους
1. Εάν ταλαιπωρείστε σε χρόνια βάση από οφθαλμικές παθήσεις ή αλλεργίες (π.χ. επιπεφυκίτιδα, κερατίτιδα, βλεφαρίτιδα).
2. Όταν το περιβάλλον της εργασίας σας είναι ακατάλληλο, π.χ. είναι πολύ ξηρό, έχει πολλή σκόνη ή επικρατούν ακραίες θερμοκρασίες.
3. Εάν έχετε έντονη ξηροφθαλμία, κάτι που παρατηρείται ιδιαίτερα κατά την εμμηνόπαυση, και καθιστά απαγορευτική τη χρήση φακών επαφής για πρώτη φορά.
4. Εάν ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση της ακμής, δεδομένου ότι αυτή προκαλεί, μεταξύ άλλων, έντονη ξηροφθαλμία.
5. Εάν έχετε στοματικό έρπη, οπότε συστήνεται η προσωρινή διακοπή της χρήσης των φακών, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος επιμόλυνσης των ματιών (ερπητική κερατίτιδα).
loco13
Εκκολαπτόμενο μέλος

Είχανε πιει με την παρέα του γυρνάει σπίτι βγάζει τους φακούς και πέφτει για ύπνο. Και μετά από λίγο ξανασηκώνεται έντρομος νομίζοντας πως δεν έχει βγάλει τους φακούς

όταν πρωτοάκουσα την ιστορία πέθανα στα γέλια

Απο τα γυαλια ηθελα να πωΜάλλον μπερδεύτηκες κάπου...

Οχι βεβαια
Αθροιστικά να υποθέσω

penni_k
Εκκολαπτόμενο μέλος

Dogie
Πολύ δραστήριο μέλος

Άγγελος
Επιφανές μέλος

nafs
Διάσημο μέλος

Έχω χάσει κι εγώ φακό και δεν το ξερα και έψαχνα το μάτι πιστεύοντας μάλιστα ότι τον ακουμπούσα!

Πάντως δεν είναι δύσκολο να τους βάλεις εγώ τα κατάφερα μέσα σε δυο μέρες.
stefan87
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 781029
Επισκέπτης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος

_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος

Τα δικά μου γυαλιά πλέον για εκτός σπιτιού δεν είναι ασφαλές διότι είναι παλιά και δεν είναι για τους βαθμούς μυωπίας που΄χω. Είναι για λιγότερη μυωπία.

Loreley
Περιβόητο μέλος

Έχω επίσης χάσει και μισο φακό στομέσα μέρος του ματιού μου και προσπαθούσα μετά να τον βγάλω.
και τον εβγαλες;
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος

O μπούφος ρωτάει τι είναι διαθλαστική.Γυαλιά παντού, μέχρι να κάνω διαθλαστική.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.